FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TMmanija2012
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TMmanija2012 » 17 apr 2015, 17:40

Svakih pola sata ima bus za Vlakovo...sa terminala.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 apr 2015, 18:00

Definitivno je potrebna promjena, a nama kome je Željezničar najbitniji trebamo da krenemo prvo sa njim. Zar je stvarno potrebno da medju navijacima Željezničara ima uopste ijedna osoba koja je kažnjavanja od strane policije sa pokušaj ubistva? Ovdje spominjem Zulcica. I to jos organizuje gostovanje u Vitez? Smatram da je zaista potrebno da pogledamo istini u lice i kazemo sta zelimo. Ja ne zelim da u redovima ima nekoga koje kaznjavan za teska krivicna dijela. Ne zelim da imam osobe koje se bave preprodajom droge, ne zelim! Zelim da se samo udruzenje izbori protiv takvih osoba, licno ih prijavi i izbaci pa makar da ti je rodjeni brat kao sto bi svaka normalna osoba uradila. No nasi ljudi se prave macho muskarcima, da smo hrabriji od ostalih evropljana, a niko se ne usudjuje da prijavi bilo kakav prekrsaj.

Prekrsaji za upotrebu pirotehnike, neredi koji se dese nekada tokom ili netom prije/poslije utakmice se mogu tolerisati ako su "opravdani" (znate sta mislim pod opravdano), no ako je osoba ocigledno kriminalac u svom slobodnom vremenu, ta osoba ne treba da bude tu. I nemojte da se usudite reci da sada nije vrijeme da se o ovome prica, da trebamo da ispostujemo Mirzu. Ovim cinom, ovim pritiskom cete ga tek ispostovati. Pohvalno je i obavezno je otici na dzenazu, dati prilog i sta vec, no to je daleko od dovoljnog.

I naravno da prvi svoj krik pisem ovdje na forumu jer negdje mora poceti, negdje se mora stvoriti momentum, mora se sto vise raje ukljuciti i steci slicno misljenje. Prve osobe koje podrzavaju nesto su i najbitnije. Svaka inicijativa, sva odluka krece od obicnih ljudi koji imaju volje da godinama se zalazu za nesto. Inicijativa za Sutorinu je pocela oko 2010. kao mala FB grupa, a gledajte u sta je prerasla, smanjenje lige je pocelo kao diskusija upravo na ovom forumu nekada 2010-2011 i na kraju je usvojena. Koliko postova i postova smo pisali i zalagali se i vjerujte da je to imala efekta. Da smo mi sutili, sutili bi mediji, sutio bi savez jer ocigledno se niko ne zali. Sve se moze kada se zeli, a na nama je da uvijek to ponavljamo, podsjecamo medije i nadlezne kroz diskusije na forumima, slanjem mailova i sl. Trebat ce godine i godine da se dodje do zeljenog rezultata i zato je sada vrijeme da se pocne. Hajmo poceti od sebe samih, hajmo poceti od udruzenja navijaca. To udruzenje nije nicije, nego nase zajednicko. Isto kao i Željezničar. Hajmo pokazati da su promjene moguce. Nemojte biti u strahu da iskazete svoje misljenje i recite sta mislite. I nemojte da i ovaj dogadjaj bude jedino sto cete kritikovati, kritikujte i prostorne planove, idite na javne tribine i rasprave, ukljucite se u rad svoje mjesne zajednice, djelujte na svoju sredinu, nemojte cekati da neko drugi to za vas radi!
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 17 apr 2015, 20:03, ukupno mijenjano 2 puta.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 apr 2015, 18:07

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 18:08

sa ljudima spremnim da iz pištolja pucaju na druge ljude da ubiju se mora izboriti država. ti koji to nisi nemaš mehanizma za to. a država namjerno neće, održava atmosferu straha i beznađa u narodu.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 apr 2015, 18:23

Drustvo u cjelini je krivo za ovakvo stanje, opcenito, a posebno na sportskim terenima. Dakle, krivi smo mi svi. Bez izuzetka. Nazalost, Mirza ce postati proslost, vremenom ce se samo raja na jugu prisjecati njegovog imena i svega sto je dao Zelji i Manijacima. Krivac ce proci bez adekvatne kazne, jer naravno takva i ne postoji. Jos jedan mladi zivot je ugasen, a mnogi jos i ne shvataju sta to znaci. Mozda vremenom. Svi ce shvatiti koliko je teska i tmurna situacija kada budu imali svoju djecu, kada svog djecaka posalju na utakmicu ili u grad znajuci sta se sve desava. Nisam od onih sto sole pamet, ali stvarno je situacija iz dan u dan gora. Ljudi ubijaju radi mobitela, nekoliko maraka, radi nekog hira. Nazalost ne boli to toliko, koliko cinjenica da niko nista ne radi i ne nazire se svjetlo na kraju tunela. Mislim da se mora izvrsiti veliki pritisak da ovo bude prekretnica, da se pocne nesto raditi, ne smijemo dozvoliti da Mirza bude samo jos jedan u nizu. On to nije zasluzio. Kada se prica o nekome obicno se spominju mnoge stvari, sto dobre, tako i one lose. Do sada nigdje nisam procitao da je Mirza uradio nesto ruzno nekome, da je na neki nacin provocirao sudbinu i trazio najgore. To posebno boli. Najbolji momci su ugrozeni i obicno zavrse najgore.

Nadam se da ce biti nagradjen na drugome svijetu. Kako kazu, ipak je istina, jedan po jedan dok se opet ne skupimo svi. Momak je zivio za Zelju, a Zeljo ce nastaviti zivjeti za njega, kao i sve druge, i mozda ce zakucati bar jos jednom za Zelju i Manijake, plavo srce.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 17 apr 2015, 18:28

Ko nema prevoz nek dodje na Alpasino, tacnije kod merkatora u c fazi sutra u 12:30..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 18:32

sergejevic je napisao/la:Drustvo u cjelini je krivo za ovakvo stanje, opcenito, a posebno na sportskim terenima. Dakle, krivi smo mi svi. Bez izuzetka. Nazalost, Mirza ce postati proslost, vremenom ce se samo raja na jugu prisjecati njegovog imena i svega sto je dao Zelji i Manijacima. Krivac ce proci bez adekvatne kazne, jer naravno takva i ne postoji. Jos jedan mladi zivot je ugasen, a mnogi jos i ne shvataju sta to znaci. Mozda vremenom. Svi ce shvatiti koliko je teska i tmurna situacija kada budu imali svoju djecu, kada svog djecaka posalju na utakmicu ili u grad znajuci sta se sve desava. Nisam od onih sto sole pamet, ali stvarno je situacija iz dan u dan gora. Ljudi ubijaju radi mobitela, nekoliko maraka, radi nekog hira. Nazalost ne boli to toliko, koliko cinjenica da niko nista ne radi i ne nazire se svjetlo na kraju tunela. Mislim da se mora izvrsiti veliki pritisak da ovo bude prekretnica, da se pocne nesto raditi, ne smijemo dozvoliti da Mirza bude samo jos jedan u nizu. On to nije zasluzio. Kada se prica o nekome obicno se spominju mnoge stvari, sto dobre, tako i one lose. Do sada nigdje nisam procitao da je Mirza uradio nesto ruzno nekome, da je na neki nacin provocirao sudbinu i trazio najgore. To posebno boli. Najbolji momci su ugrozeni i obicno zavrse najgore.

Nadam se da ce biti nagradjen na drugome svijetu. Kako kazu, ipak je istina, jedan po jedan dok se opet ne skupimo svi. Momak je zivio za Zelju, a Zeljo ce nastaviti zivjeti za njega, kao i sve druge, i mozda ce zakucati bar jos jednom za Zelju i Manijake, plavo srce.
ma utakmice i navijači se u nas više uopšte ne ističu po negativnostima. svugdje na svijetu organizovano navijanje pretežno vode ljudi iz kriminalnog i polukriminalnog miljea. ali mi u ovom gradu od pola miliona ljudi imamo jedno ubistvo sedmično. kad se vijesti pogledaju utakmica i navijanje ispadnu još i bezbjedni.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 apr 2015, 18:32

Kome su predavane pare za đenazu ? Imenom kojoj osobi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 17 apr 2015, 18:56

Da si odvojio koju marku i odnio, vidio bi kome ;) i imenom i izgledom..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 apr 2015, 18:57

Minjore je napisao/la:Da si odvojio koju marku i odnio, vidio bi kome ;) i imenom i izgledom..
Imam razloge zasto nisam stigao, a cisto me zanima kome se predavalo s obzriom ko nam sve bude na tribini, kakvi likovi sa kakvom proslocu i sadasnjoscu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 18:58

nemojte se bezveze svađati, dati, odnijeti i pomoći se moglo i na druge načine. i može i dalje, valja tim ljudima živjeti i poslije dženaze.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 17 apr 2015, 19:01

Koja tuga,sta nam stoka radi. Ne znam kako ovaj narod vise trpi,da nam ovako otimaju dobru,djecu,dobre ljude,a da buljaju ovi i njemu slicni. Ne znam momka,ali kad sam mu sliku vidio,rekoh,ma nema sanse da je ovo neki klosar,mora da je naletio na nekog idiota.
Svaka cast svim ovim ljudima sto se organizuuju,pa i ovdije na forumu da pomognu. Svaka vam cast,sto pokusavate ublaziti bol onim kojim je najteze. Sve ce ovo proci,lagano padat u zaborav,ali bol i praznina njehovoj majci,sestri i prihateljima,nikad nece proci.
Ja stvarno nisam bio u mogucnosti,podrzati ovaj divan gest navijaca,ali hvala vam sto pokazujete da smo jos ljudi iznad svega. Nek ti Allah dz.s. podari lijepi Dzenet.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 17 apr 2015, 19:07

slika
Bravo za komsije !!!
Željezničar živimo !

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 17 apr 2015, 19:17

Ne znam koji je qrac pojedincima .Čemu ta prića oko davanja para i o tome ko vodi tribinu.Vama u ovom za sve istinske Manijake,teskom trenutku naumpada da naprdjujete o tome.Neka vas bude stid.

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 17 apr 2015, 19:19

Rahmet ti duši Mirza...

Samo me interesuje ima li sve ovo kakve veze sa onom bombom na tribini prije dva-tri dana...
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 apr 2015, 19:23

Nažalost izleda da se je ovako nešto moralo desiti prije ili kasnije. Izbuljen je još jedan mladi život bez ikakvog razloga. Par nas koji smo pisali o velikom problemu koje klub ima sa određenom grupom koja konstantno pravili štetu klubu, koja reketira klub i koja je rastjerala sve normalne navijače, uglavnom smo napadani ili ignorisani. To ne umanjuje ni našu, ni krivicu svakoga pojedinačno, što konstantno zatvaramo oći pred ovakim problemima. Naravno da ni MUP sam ne može riješiti sve negativnosti u gradu, a mi paralisani strahom okrećemo glavu i čekamo da to stane samo od sebe ili da neko drugi riješi. I klub sa svoje strane mora naći način kako onemogučiti ovakvim individuama ulazak na stadion ili u bilo kakvu aktivnost vezanu za klub.

Ako oni koji su na jugu imaju iskrene namjere da ovo više ne može ovako, neka to dokažu na derbiju protiv Sarajeva i neka ne zapale ni jednu baklju, dakle dostojanstveno navijanje bez kazni, a da se klub obaveže da će poriodici rahmetli Mirze uplatiti iznos od 5.000 KM koliko bi minimalno iznosila kazna.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 apr 2015, 19:28

Valter je napisao/la:Nažalost izleda da se je ovako nešto moralo desiti prije ili kasnije. Izbuljen je još jedan mladi život bez ikakvog razloga. Par nas koji smo pisali o velikom problemu koje klub ima sa određenom grupom koja konstantno pravili štetu klubu, koja reketira klub i koja je rastjerala sve normalne navijače, uglavnom smo napadani ili ignorisani. To ne umanjuje ni našu, ni krivicu svakoga pojedinačno, što konstantno zatvaramo oći pred ovakim problemima. Naravno da ni MUP sam ne može riješiti sve negativnosti u gradu, a mi paralisani strahom okrećemo glavu i čekamo da to stane samo od sebe ili da neko drugi riješi. I klub sa svoje strane mora naći način kako onemogučiti ovakvim individuama ulazak na stadion ili u bilo kakvu aktivnost vezanu za klub.

Ako oni koji su na jugu imaju iskrene namjere da ovo više ne može ovako, neka to dokažu na derbiju protiv Sarajeva i neka ne zapale ni jednu baklju, dakle dostojanstveno navijanje bez kazni, a da se klub obaveže da će poriodici rahmetli Mirze uplatiti iznos od 5.000 KM koliko bi minimalno iznosila kazna.
Ne možeš ni ti niti bilo ko drugi rješavati ovakav problem. Radi se o narokmanima, kriminalcima, ubicama, ološu i najgorem šljamu moderne društvene zajednice i svaki pojedinac ili neformalna grupa ljudi koja misli da na bilo koji način može izaći na kraj sa ovakvim otpadom rizikuje život. I ti i ja cjelokupna društvena zajednica treba da vršimo pritisak na policijske i pravosudne institucije da se obračunavaju sa ovakvim ološem jer jedino specijalni policajac (u narodu poznat kao kornjača) sa automatskom puškom može da izađe na kraj sa ovakvim tipovima, nikako običan puk.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 19:31

to i ja kažem. pojedinci su više puta dokazali spremnost da pucaju da ubiju i prije ovoga, nisu ubili samo igrom slučaja. šta ćeš ti njemu? samo država to može riješiti. ne ni sam MUP već sve relevantne institucije zajedno.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 apr 2015, 19:46

ChWilla je napisao/la:to i ja kažem. pojedinci su više puta dokazali spremnost da pucaju da ubiju i prije ovoga, nisu ubili samo igrom slučaja. šta ćeš ti njemu? samo država to može riješiti. ne ni sam MUP već sve relevantne institucije zajedno.
Ja na to sto si ti napisao postavljam pitanje zasto mi dozvoljavamo da nam takvi isti budu glavni na tribini ili da uopste budu na tribni ?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 apr 2015, 19:47

Elegant je napisao/la: Ja na to sto si ti napisao postavljam pitanje zasto mi dozvoljavamo da nam takvi isti budu glavni na tribini ili da uopste budu na tribni ?
Zato što on ima pištolj, a ti ne. Zato što je on sposoban da te ubije. Šta kome treba da ide pred pištolj i izgubi život, nikakva tribina nije vrijedna toga.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.