U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MrMuscle
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la MrMuscle » 16 apr 2015, 20:31

Sigurno je da ce za razliku od tog spiska na ovom biti i Hadziahmetovic iz Zelje koji u zadnje vrijeme igra dosta dosta... cak od svih ovih veznjaka igra i najvise.. npr puno vise i od Radovca i Gojaka i ostalih...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 17 apr 2015, 11:33

Selektor bh juniora Toni Karačić za ove mečeve pozvao je sljedeće igrače:

Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Andrej Modić (AC Milan, Italija), Marko Mihojević (Sarajevo), Arman Ćorović (Rot-Weiss Essen, Njemačka), Amar Burović (Sarajevo), Samir Radovac (Sarajevo), Kemal Festić (Albacete, Španija), Ismar Hairlahović (Hajduk Split, Hrvatska), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nemanja Trkulja (Kozara), Stipe Lončar (Široki Brijeg), Mićo Kuzmanović (Jagodina, Srbija), Dženis Beganović (Željezničar), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Vladimir Oršolić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Amer Hiroš (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac Banja Luka), Adel Halilović (Liefering, Austrija), Adnan Bašić (Celje, Slovenija), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Frano Čolak (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Advan Kadušić (Sarajevo).

Naši „U-19“ reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak, 20. 4. 2015. u hotelu „Mogorjelo“ u Čapljini.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 apr 2015, 11:40

giannini je napisao/la:Selektor bh juniora Toni Karačić za ove mečeve pozvao je sljedeće igrače:

Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Andrej Modić (AC Milan, Italija), Marko Mihojević (Sarajevo), Arman Ćorović (Rot-Weiss Essen, Njemačka), Amar Burović (Sarajevo), Samir Radovac (Sarajevo), Kemal Festić (Albacete, Španija), Ismar Hairlahović (Hajduk Split, Hrvatska), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nemanja Trkulja (Kozara), Stipe Lončar (Široki Brijeg), Mićo Kuzmanović (Jagodina, Srbija), Dženis Beganović (Željezničar), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Vladimir Oršolić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Amer Hiroš (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac Banja Luka), Adel Halilović (Liefering, Austrija), Adnan Bašić (Celje, Slovenija), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Frano Čolak (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Advan Kadušić (Sarajevo).

Naši „U-19“ reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak, 20. 4. 2015. u hotelu „Mogorjelo“ u Čapljini.
Dobar spisak. Vidim pozvan je i Redžić iz Borca taman sam htio reći da je momak odličan. Ima još par novih imena mada ih ne znam. Jedino što sam očekivao i Hajrića iz SLovenije. Onaj visoki napdač, nadam se da sam potrefio prezime.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 apr 2015, 12:36

Spisak je sasvim korektan sto se tice imena. Ovo u sustini i jeste najbolje sto Karacic ima na raspolaganju, ma da se uvjek moze oduzet i dotat koje ime (pogotovo kad se uzme u obzir boje koje reprezentujemo), ali sto se tice momaka koji imaju pravo da nastupaju za nas to je to kad je spisak u pitanju.

Od kvalifikacija jesenas samo dva imena nema na spisku a to su Osmankovic iz Zelje i Juricic iz Sirokog Brijega (povreda). Velika steta jer je momak bio nas prvi centarfor u kvalifikacijama i postigao je 4 pogodtka u 9 nastupa.

Tu su i dva povratnika o kojima je se prije dosta pricalo, Halilovic iz Lieferinga i Festic iz Albacetea. Pogotovo ovaj prvi je dosta obecevao i mislio sam da ce biti nesto od njega ali kako stvari stoje bice samo jedan u nizu "onih". Ali dobro, nek se pokaze pa sta bude. Ima sansu da se nadje na spisku jer Memija nece moci igrati prvi mec protiv Ukrajine.

Jedinu zamjerku na spisak imam, a to je zasto Anela Hajrica nema... To mi nikako ne ide u plan. Momak je hladno mogao da igra za Sloveniju a kad se uzme u obzir da nastupa u Mariboru to bi bio logican proces (ha ha), ali je se odlucio za BiH i protiv bas Slovenije je debitovao. Nije se nasao na spisku za kvalifikacije i kako stvari stoje nazalost nece biti ni iduceg mjeseca u Hercegovini kad Elitni krug pocne. Posle povrede Juricica nisam ni sumnjao da ce se Anel naci medju "najboljima". Jedino sto mogu da skontam zasto ga nema je ta cinjenica da mozda nema papira da nastupa u oficijalnim utakmicama, sto je pomalo i apsurdno razmisljanje. Vidjetcemo...

Takodjer jedan igrac koji je se mogao naci na spisku a za kojeg je Karacic vrlo lijepo govorio je i Cazim Suljic iz Sant-Etienna. I ako rodjen 1996 vise puta je se nalazio na klupi u Ligue 1 pa i u Europa League ako se ne varam. Igra zadnjeg veznog i nazalost ima tesku konkurenciju u U19 repci.

Sretno protiv Albanije! Ima ovdje dosta kvaliteta i mislim da nismo bez sansi u Elitnom krugu! Sta vise, mislim da imamo izgledne sanse da budemo medju prva dva, i ako nazalost samo pobjednik ide na Euro.

Sretno! :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 apr 2015, 14:45

@sajo drago mi je da se slažemo :) za Hajrića. Evo ja apelujem na novinare da postave to pitanje Karačiću. I za njega i za Suljića, ali ko da gledam bit će opet ista pitanja kao i uvijek.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 apr 2015, 18:32

Evo malo friske informacije...

Danas sam bio u kontaktu sa Dennisem Hadzikadunicem. Za one koji mozda neznaju kapiten U17 reprezentacije Svedske i stoper juniora Malmea. Nastupio i na UEFA Youth League jesenas. Veliki talenat na stoperskom mjestu.

Ispocetka onako malo preplasen i konfuzan, vidi se da se radi o djeci i dalje, pita hocu li gdje izjavljivati to sto kaze. :D Pitao sam ga jeli do sada bio kontaktiran od strane naseg saveza i kako je njegovo misljenje o mogucoj promjeni nacionalnog dresa itd.

Odgovorio mi je sljedece: Nije mi niko kontaktirao niti posjetio iz Bosanskog saveza. Kad je u pitanju igranje u mladim selekcijama meni je Svedska broj jedan i osjecam da mi pase bolje nego igranje u Bosni. Ali kad je u pitanju A-reprezentacija ili U21 nisam siguran gdje bi najradje htjeo igrati, odnosno gdje bi mi bilo bolje...

Toliko. :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 17 apr 2015, 18:35

Jel ovaj Karačić brat rukometaša braće Karačić ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 apr 2015, 18:51

Prevljak u Dzekinom stilu, 2-0.

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la esprit24 » 17 apr 2015, 18:54

SGD53 je napisao/la:Jel ovaj Karačić brat rukometaša braće Karačić ?
Jest, mada je jednim prilikom izjavio da mu nije drago sto ga nije niko kontaktirao iz HNS-a :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2015, 19:01

sajo10 je napisao/la:Evo malo friske informacije...

Danas sam bio u kontaktu sa Dennisem Hadzikadunicem. Za one koji mozda neznaju kapiten U17 reprezentacije Svedske i stoper juniora Malmea. Nastupio i na UEFA Youth League jesenas. Veliki talenat na stoperskom mjestu.

Ispocetka onako malo preplasen i konfuzan, vidi se da se radi o djeci i dalje, pita hocu li gdje izjavljivati to sto kaze. :D Pitao sam ga jeli do sada bio kontaktiran od strane naseg saveza i kako je njegovo misljenje o mogucoj promjeni nacionalnog dresa itd.

Odgovorio mi je sljedece: Nije mi niko kontaktirao niti posjetio iz Bosanskog saveza. Kad je u pitanju igranje u mladim selekcijama meni je Svedska broj jedan i osjecam da mi pase bolje nego igranje u Bosni. Ali kad je u pitanju A-reprezentacija ili U21 nisam siguran gdje bi najradje htjeo igrati, odnosno gdje bi mi bilo bolje...

Toliko. :)
Pokazi mu ovaj forum, odma bi se odlucio za Svedsku do kraja zivota. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 apr 2015, 19:46

Chinaglia je napisao/la:da su ih ubili u ratu, ne bi ih žalio, pas mater
:facepalm: Lakše malo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2015, 19:51

Chinaglia je napisao/la:sve su ovo roditelji krivi, pa kako mogu tako jebt :roll: ovakve izbjeglice su mi najgore (ne mislim na djecu), nego na roditelje, da su ih ubili u ratu, ne bi ih žalio, pas mater

valjda se dijetu treba usadit' ljubav prema domovini, od malih nogu, zna se kako to ide, a ne čim se dokopa inostranstva, zajebi BiH :oops:
Kakve samo ti postove pises. To je nevidjeno. Ako si stariji od 15 godina, imas ozbiljne probleme.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 apr 2015, 19:52

imam ozbiljne probleme, probleme s onima koji napuste BiH, pa zaborave ko su i odakle su ;)

i poštedi me moralisanja

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2015, 19:57

Chinaglia je napisao/la:imam ozbiljne probleme, probleme s onima koji napuste BiH, pa zaborave ko su i odakle su ;)

i poštedi me moralisanja
Neki dan nazivas Miralema Pjanica ciganom, evo danas si provalio da je steta sto roditelji ovog momka nisu ubijeni jer je on rekao da nije siguran za koga bi sutao loptu. Koji je to mozak. Imao si jos bisera i nevidjenih gluposti za koje treba da te bude stid.

A stvarno je cudno kako nije 100% siguran da bi izabrao BiH, da gine za nas godinama, pa da ga takvi divni navijaci i strasni intelektualci kao ti nazivaju ciganom. :thumbup:

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 apr 2015, 20:02

Roditelji imaju puno, puno bitnijih stvari za "usaditi" u svoje dijete od patriotizma... pogotovo prema državi koju će to dijete vidjeti jednom ili nijednom godišnje.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 apr 2015, 20:14

Prevljak ponovo... :tokralju: Bez obzira na (ne)kvalitet lige u kojoj igra, ovo sto pokazuje je fenomenalno. Koliki mu je omjer tekmi i golova za Liefering?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 apr 2015, 20:15

da, imaš pravo, bolje je odgojit' male Švabe, Austrijance, Švede, gdje nas sve ima

Cartmane, stvarno me boli qrac šta ti misliš

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2015, 20:18

Chinaglia je napisao/la:da, imaš pravo, bolje je odgojit' male Švabe, Austrijance, Švede, gdje nas sve ima

Cartmane, stvarno me boli qrac šta ti misliš
A ja misljenje vaseg velicanstva istinski cijenim i sta god napises istetoviram na tijelu, da ne bi slucajno zaboravio neku mudrost iz tvoje svete tastature.

Dijete drago, procitaj neku knjigu i prestani se provaljivat na forumu.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 apr 2015, 20:26

Consigliere je napisao/la:Prevljak ponovo... :tokralju: Bez obzira na (ne)kvalitet lige u kojoj igra, ovo sto pokazuje je fenomenalno. Koliki mu je omjer tekmi i golova za Liefering?
Pa daje skoro gol pro utakmicu, 12 golova i 2 asistencije u 14 utakmica.
Bilo bi sjajno kada bi ovu formu mogao da prenese u 2. Bundesligu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 apr 2015, 20:57

Principatus je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Prevljak ponovo... :tokralju: Bez obzira na (ne)kvalitet lige u kojoj igra, ovo sto pokazuje je fenomenalno. Koliki mu je omjer tekmi i golova za Liefering?
Pa daje skoro gol pro utakmicu, 12 golova i 2 asistencije u 14 utakmica.
Bilo bi sjajno kada bi ovu formu mogao da prenese u 2. Bundesligu.
Sumnjam da ce ga zadrzati Leipzig prije da ce ostati u Austriji,RB Leipzig ima bas dobar napad.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia i 10 gostiju.