FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovo je smrt svakom normalnom pročitati. Nema šta ne prolazi kroz mene od momenta kada sam saznao šta se desilo, sada kako pročitah ovo..shzna je napisao/la:Svi možemo na svoj način pomoći u ovom teškom trenutku za sve Manijake, ali i normalne ljude. Mirza je bio šehidsko dijete, iza njega je ostala majka i sestra. Grupa Manijaci i svi ljudi dobre volje mogu pomoći da skupimo novac za dženazu. Koliko ko može neka ponese, svaka marka će dobro doći.
Skupljanje će biti sutra (petak) od 17 do 18 sati na platou ispred stadiona Grbavica.
Neka ti je vječni rahmet!![]()

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Molim vas braco, kolko ko moze, sutra donesite. Mirza je zaduzio Jug, Zelju i sve nas. Sa Zeljom je obisao Moldaviju, Cesku, sva gostovanja po BiH.. MOLIM VAS BRACO
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Tuga pregolema ...... iskreno saučešće porodici, a Mirzi rahmet duši ....
Mosa RajvoSa
Jedan po jedan srest ćemo se svi, jug će te uvijek pamtiti!
R.I.P. Mirza Raščić
R.I.P. Mirza Raščić
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Priče o tribini, navijanju i generalno fudbalu trenutno su irelevantne. Ovdje se radi o ubici, kriminalcu, koji je počinio teško krivično djelo i ovim slučajem treba da se bave policija i pravosudne institucije, a ono što javnost može uraditi kad za to dođe vrijeme je da vrši pritisak na nadležnu pravosudnu instituciju da kazna za ubicu bude maksimalna kako bi svi kriminalci i potencijalne ubice kako na stadionu tako i na bilo kojem drugom mjestu zaključili da se ne isplati ubijati i maltretirati pošten svijet. Vrlo često medijski manje eksponirani slučajevi prođu sa manjim kaznama, dok u suprotnom slučaju imamo adekvatne kazne ili barem približno adekvatne. Neprihvatljivo je da se bilo ko ušeta u neki javni prostor i puca na neku osobu ma šta da bio razlog te pucnjave. Zato društvo treba da pošalje poruku da neće trpiti ovakvo ponašanje. Svjestan sam da do sada nismo imali odgovorno društvo i da ne šaljemo poruke tog tipa ali moramo nekad početi.
Neka je vječni rahmet Mirzi Raščiću.
Neka je vječni rahmet Mirzi Raščiću.
Ultrasi zive vjecno.
Boje su sada nebitne. Pocivaj u miru. Sabur familiji i prijateljima.
Boje su sada nebitne. Pocivaj u miru. Sabur familiji i prijateljima.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Nismo mi svjesni jos koga je jug, Zeljo, i svi mi zajedno izgubili. Rijecima se ne moze opisati ovaj gubitak. Napisao bih svasta ali nije vrijeme.
Neka ti je vjecni rahmet brate!
Neka ti je vjecni rahmet brate!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ne mogu vjerovati
Zasto bas njega, odlican momak, drug sa fakulteta, lik samo takav...
Bog uvijek uzme samo najbolje a ova gamad ostaje tu gdje jeste...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Tek sam sad vidio ovu vijest.Ne mogu da vjerujem yebem ti zivot.
Isao sa mnom na fakultet.Momak bio dobar ko hljeb.Da mu Allah dragi podari lijepi Dzennet
Isao sa mnom na fakultet.Momak bio dobar ko hljeb.Da mu Allah dragi podari lijepi Dzennet
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
ajj BozeeeHead je napisao/la:u yebem ti zivot.shzna je napisao/la:Svi možemo na svoj način pomoći u ovom teškom trenutku za sve Manijake, ali i normalne ljude. Mirza je bio šehidsko dijete, iza njega je ostala majka i sestra. Grupa Manijaci i svi ljudi dobre volje mogu pomoći da skupimo novac za dženazu. Koliko ko može neka ponese, svaka marka će dobro doći.
Skupljanje će biti sutra (petak) od 17 do 18 sati na platou ispred stadiona Grbavica.
Neka ti je vječni rahmet!![]()

Ja jos ne mogu da vjerujem da se ovo desava
Ubica daBogda vjecno gorio u dzehenemu
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
- BoskoAntic
- Kontakt:
Rahmet Ti duši Mirza. Iskreno saučešće svim pravim i istinskim ljubiteljima plave boje....Tužno u šta nam se grad pretvorio...
U INAT SVIMA 1946
Iz dana u dan ovakve slične stvari se dešavaju.. Šta nas čeka za 10 godinaBoskoAntic je napisao/la:Rahmet Ti duši Mirza. Iskreno saučešće svim pravim i istinskim ljubiteljima plave boje....Tužno u šta nam se grad pretvorio...

Željezničar živimo !
Rahmet ti dusi Mirza i da te Allah dz.s. uvede u lijepi Dzennet 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Inna lillahi we inna ilejhi radziun.
Kakav je to covjek bio, ma gromada od covjeka je bio
.
Kakav je to covjek bio, ma gromada od covjeka je bio

- mentalitet87
- Kontakt:
Nemojte postavljati slike Mirze...svi znamo ko je on. Ovo kazem da ne bi neko zloupotrebio slike itd. Ne mogu nikako da se pomirim da ga nema vise. R.I.P MIRZA
Zamolio bih nekoga iz Udruzenja,ako postoji ikakva mogucnost da se sutra i ispred Koseva postavi neki stand gdje bi se mogla dati neka pomoc za organizaciju dzenaze,naravno i uz dogovor sa predstavnicima navijaca mog kluba.U ovim momentima klupska boja je nebitna,vazno je biti covjek i to ostati.Ubijeden sam da bi pred utakmicu sa Celikom sutra se skupila sasvim pristojna novcana sredstva.
Ipak ovo je nas grad,i ova situacija moze,ne daj boze,zadesiti bilo koga.Ja cu pokusati sa Becom(Eldin Beciragic)da vidim kakve su mogucnosti za tako nesto ali da i neki drugi tako nesto probaju organizovati.
To je dijete ovog grada,sehidsko dijete.....Joj j.bem ti zivot
Ipak ovo je nas grad,i ova situacija moze,ne daj boze,zadesiti bilo koga.Ja cu pokusati sa Becom(Eldin Beciragic)da vidim kakve su mogucnosti za tako nesto ali da i neki drugi tako nesto probaju organizovati.
To je dijete ovog grada,sehidsko dijete.....Joj j.bem ti zivot
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
@ Ado76
Kapa do poda majstore...svaka cast
Kapa do poda majstore...svaka cast
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.