Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la harishp » 14 apr 2010, 19:06

calcio je napisao/la:@harishp
znam ja dobro Dzekine kvalitete. ali evo u ovom novom clanku na ss.ba pise da samo Milan i Chelsea mogu platiti Dzeku a ja sam vec objasnio zasto su male sanse da ga neko od njih kupi. zato sto vec imaju dobre napadace. Valjao je Dzeko Wolfsburgu, donio im titulu, dogurali do cetvrtfinala u evropi... najmanje sto mogu uciniti za njega je da ga puste za neku realniju cijenu. Recimo 20 miliona, pa bi cak i skrti Arsene razmislio da ga dovede u Arsenal. Ovako bubnuli 40 miliona gledajuci Real, Bayern i njihove transfere (Ronaldo, Kaka, Gomez) a sa tim mu zatvaraju mogucnosti odlaska u neki dobar klub i dobar nastavak karijere. Na kraju ce ostati samo neki propalitet od kluba sa bogatim seikom koji ce biti u stanju da ga dovede i umjesto da osvaja titule i jos se igracki razvija u Arsenalu gubice vrijeme u Man Cityju.
Ti clankovi su i bogu i narodu dodijali.Tu nema ni 1% istine.
imam osjecaj kao da novinari bdiju kraj ovih menadjera pa kad nesto i u snu progovore ovi priteftere.
U ovom momentu nije samo fazon da ga plate 40 miliona.
Vec i zavisi od kluba.Real je napravio recimo nevidjenu glupost i napravio viskom ili smecem igrace iste one koji sada guraju na putu za finale LS.A ovi ispadaju ko'iz trajmvana.
Ja realno ne vidim osim M.U koji ima glavu i rep ali im bas treba tip kao Dzeko da bi se povratili nakon male krize.
Ostali kao M.C,Celzy,pogotovo Arsenal imaju napadaca tone i tu samo guse jedan drugog.
Milan je poput Juventusa,prvo moraju skontati da im treba trener kao sto inter ima pa tek onda nesto da razmisljaju.
Sa vecom cifrom Dzeki je veca sansa i da igra.Jer koji bi ludjak stavio 40 milona na klupu.A ovaj svoj posao i bog te veselio.
imam neku suhu ako vukovi osvoje plasman da odu u evropu,postoji mogucnost da ovaj ostane jos jednu sezonu.
Da li je to dobro ili lose.To je vec pitanje i stvar razmisljanja.
Veci klub,vise obaveza,vise obaveza manje se moze usresrediti na repku.A mi bi bez onog starog Dzeke bili kao slijepac bez stapa i kera.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 apr 2010, 19:41

jeste @harehp u pravu si, igrac koji toliko kosta ne ide na klupu (osim ako bas ne zakaze), no s velikim obestecenjem dolaze i velika ocekivanja. od dzeke ce se traziti odmah u prvoj sezoni minimum 20 golova, a to nije malo ako uzmes u obzir mjenjanje lige, kluba, koncepta igre itd itd itd. S druge strane, moze se desiti da sam sebi stvori pritisak kao sto je to uradio i vedo nakon povrede. Treba biti realan pa reci da Dzeko u utakmicama protiv Fulhama ili Portugala - znaci SVE ili NISTA utakmice - nije odigrao na svom nivou. da li je samo los dan bio u pitanju ili je sebi stvorio mali pritisak od prevelikih ocekivanja, ostaje enigma. I on je od krvi i mesa, a najgore je kad citav Wolfsburg pored trenera i 10 igraca samo bulji u jednog i ceka kako ce ih on izvuci svaki put iz govana... e isto tako ce se u njega gledati kad dodje sutra za 40 miliona negdje, svaki zalogaj ce dobro da mu premjere a kamoli sta drugo.

I ja mislim da on nece nigdje ove godine a za to su iskljucivo krivi njegovi "Savjetnici". Oni su omrsili brk s novim ugovorom ne razmisljajuci "dugorocno" o dobrobiti dzeke. On je mogao dobiti priblizne pare - pri sklapanju ovog ugovora - koje sad ima i bez ove glupe klauzule, a onda bi stvari mozda izgledale malo drugacije. Ovako je on kako god okrenes mnogima preskup. On ne uziva reputaciju Ibre da moze tek tako otici za 40 mil, cudno je trziste, lmnogi su klubovi neosnovano jos uvijek skepticni prema igracima iz Bundeslige. Dzeko je zrtva te price. da nije produzio ugovor i "izgurao" ovu godinu sa manjom placom, sad bi ko na igrici birao klub, a dobio bi netto 7-8 miliona godisnje sigurno. ovako nece dobiti vise od 5 radi velike klauzule a najvjerovatnije nece nigdje ni otici (osim ako ne napravi nesto spektakularno pred kraj sezone da jos malo probode oci menadzerima).

vidjet cemo... mislim da cemo ga gledati jos jednu godinu u VW-u
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 apr 2010, 19:53

Wolfsburg ima para. I ako izbore sad europa ligu a Dzeko ostane nek fino krenu u kupovinu.
Montepiller mozda nece ni u ligu sampiona a ni u ligu europe. Vukovi fino neka kupe Spahica, oni mamlazi iz Hoffenheima ne gotive Vedu i Seju pa nek vukovi kupe i ovu dvojicu. I onako su se rjesili Gentnera, znaci Sejo moze tu. Nek se rijese Grafitta a kupe Vedu, il nek uzmu Zeca.

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 14 apr 2010, 19:55

Sto se tice njegovog prelaska samo da ne ode u Italiju , samo ne to.

:mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 14 apr 2010, 20:03

soko je napisao/la:Wolfsburg ima para. I ako izbore sad europa ligu a Dzeko ostane nek fino krenu u kupovinu.
Montepiller mozda nece ni u ligu sampiona a ni u ligu europe. Vukovi fino neka kupe Spahica, oni mamlazi iz Hoffenheima ne gotive Vedu i Seju pa nek vukovi kupe i ovu dvojicu. I onako su se rjesili Gentnera, znaci Sejo moze tu. Nek se rijese Grafitta a kupe Vedu, il nek uzmu Zeca.
medunjanina na zadnjeg veznog, a posto im timo izgleda ode nazad u stutgart , begana na "vrata",i jos papeta za trenera...i pusinu za direktora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 apr 2010, 20:14

Da je Dzeko iz Argentine,Brazila,Engleske,Spanije ta cifra se uopste nebi dovodila kao problem.
Ali posto je tek clan jedne repke koja je nakon 12-13 godina uspjela da udje u baarz je druga prica.
Da smo kojim slucajem izmeljali Spaniju kao Hravtska onda Englesku.
Sad bi vise od pola reprezentativaca imali u Spanskoj ligi i to ovim najvecim.
Ovako ceka se ta prilika da upali.
Medjutim ja jos nesto citam izmedju redova koji dosta naroda to ne vidi.
Veliki klub je za cejf,zaradu i puno srce kad ga uvalja u polufinalu LS nas igrac.
Ali dovoljno se vratiti na jednu proslu cinjenicu nasih igraca u velikim klubovima.
Odlicna zarada,ne previse losa igra u tim klubovima ali znate li ko je najvise ispastao...REPKA
Bayern-Braco jedna od vaznih karika za uspjehe kluba.U repci mnogo je bolje pruzao dok je u HSV bio''mlad i neiskusan ali pun ''unutrasnje vatre'' :lol: .
Barcelona-Kodro dasmo ga imali kad je igrao u San Sebastijanu vijerovatno bi bio jos rekorder po golovima u repci.
Ovako brojka mu mizerna gledajuci na igraca koji je sam potopio Real.
Real-Baljic najveci transfer tada ikada.Repka ga fakticki tek tad i ''izgubila''
Atletico-Madrid-Hibic kapiten u velikom klubu,sve se pitalo njega.kad napusti taj klub vrlo se rano oprosti od fudbala.repka opet u gubitku.
Ima tu jos ali svrha ovog pisanja se moze skontati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 14 apr 2010, 20:20

MaliMemo je napisao/la:Sto se tice njegovog prelaska samo da ne ode u Italiju , samo ne to.

Zasto ne Italija? recimo Milan ili Juve bi sigurno bili extra klubovi za Dzeku! mada se ja potajno nadam da bi on mogao u Chelsea ili Man U. Bayern je definitivno otpao,tako da taj klub ne vrijedi vise spominjati!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 apr 2010, 20:58

k_c je napisao/la:
MaliMemo je napisao/la:Sto se tice njegovog prelaska samo da ne ode u Italiju , samo ne to.

Zasto ne Italija? recimo Milan ili Juve bi sigurno bili extra klubovi za Dzeku! mada se ja potajno nadam da bi on mogao u Chelsea ili Man U. Bayern je definitivno otpao,tako da taj klub ne vrijedi vise spominjati!
I ja sam nekako za tu "otočku" opciju. Realno, Džeko može igrati u bilo kojem klubu, dovoljan pokazatelj je i zabijanje golova Manchesteru(glavom), iako su hrvatski mediji rekli da je jedini igrač koji je zabio 2x Manchesteru(kod kuće i u gostima) Ivica Olić. Neise, ne ulazim u poređenja Olić - Džeko, ali Edin samo treba uperiti prstom u neki klub, i to je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 14 apr 2010, 20:59

Ma samo da ode na otok , aBd Chealsea. 8-)
× Plava krv ispod koze ×

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 14 apr 2010, 21:58

Kako je krenulo otici ce na Otoku :mrgreen:

I ja se nadam Premiershipu nista drugo,mozda Barca 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 apr 2010, 22:50

italija :D ocami :D ...treba ovjde otvriti temu...i kladiti se ::D

400 strana o najvecem BIH dijamantu
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 apr 2010, 23:09

johnnyHZ je napisao/la:italija :D ocami :D ...treba ovjde otvriti temu...i kladiti se ::D

i hajd sad procitaj sve od prve stranice pa do ove 400-te i vidjeces da ni pola se nije pricalo o Edinu vec o nekim drugim temama.. :D
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 14 apr 2010, 23:50

BIHfan je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:italija :D ocami :D ...treba ovjde otvriti temu...i kladiti se ::D

i hajd sad procitaj sve od prve stranice pa do ove 400-te i vidjeces da ni pola se nije pricalo o Edinu vec o nekim drugim temama.. :D
pola?????? hahahahhaa ako je 30% ev glave :D .....al eto ...opet :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 15 apr 2010, 23:43

Dzeko dijamantu :mrgreen:

Nesto mu tema nije aktivna veceras pa reko da napisem nesto :D
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 16 apr 2010, 02:39

- Želim i sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. O svemu ću odlučiti za nekoliko sedmica. Želim samo reći da nikad nisam kazao da niti jedna druga liga osim talijanske ne dolazi u obzir – prenosi Džekinu izjavu talijanski dnevnik.

Dijamant se oglasio, eto ako nista nek dodje u Zelju a Nijaz ce naci vec nekako tih 40 miliona a plavi ce sigurno igrati Ligu Prvaka :mrgreen: .
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 apr 2010, 09:50

Koji god klub da ga dovede, napraviće odličan posao. Ponavljam, po ko zna koji put, neka ide na Otok(po mogućnosti Arsenal ili Man.Utd), te da tamo nastavi ionako odličnu karijeru.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 apr 2010, 10:50

Dzeko ide 99%u Englesku (Arsenal,Manchester City,Tottenham,Manchester United,Chelsea)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 16 apr 2010, 11:00

dzeko sretna ti 400. stranica :lol: :lol: :mrgreen:
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 16 apr 2010, 11:22

Hajmo pomoc Dzeki da pobjedi i na ovoj anketi :): http://soccernet.espn.go.com/?cc=5739.
--Pametnij popusta--

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 16 apr 2010, 11:25

armin90 je napisao/la:Hajmo pomoc Dzeki da pobjedi i na ovoj anketi :): http://soccernet.espn.go.com/?cc=5739.
Sada glasajte po 100 puta pa da sjebemo anketu kao i svaku drugu :mrgreen: Isto smo tako glasali za Pjanica i ljudi samo ukinuli visak glasova i opet nije pobjedio...dzaba to radite nisu ni oni sisali vesla....a realno Robena mrzim ali je pokazao u ovih par utakmica zasto je igrao u Celziju i Realu!!! Spasio je Bayern u svakoj tekmi...tako da je anketa sasvim ok.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Micron, riki46 i 44 gosta.