2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la alemsa » 14 apr 2015, 13:59

IlCapitano je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Anyways Rocketsi opet na Portland :rol:
Imate još nade za drugo, šta bi sa optimizmom? :mrgreen:
Pa chokali, ma **** to kad moras zavisiti od ostalih ekipa. I bolje je u drugoj udariti na Gsw nego SAS, malo MVP showdown. Nece izbaciti nijednu od tih ekipa, najbolje sanse su im protiv Portlanda ili Dallasa, ostalo noga.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 apr 2015, 14:01

Cavsi ako uzmu titulu ove sezone niko vise nece ni spomenuti wiginsa pa makar bio i novi jordan za par godina. Pravili su tim za sami vrh i tu nije bilo prostora za igraca koji je tek dosao u ligu. Kad sve sagledas,sa ovim tradeom su svi dobili...cavsi Lovea,iskusnog igraca,Minesota strasnog potencijala a wiggins priliku da igra u timu gdje ce imati punu minutazu da napreduje.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 apr 2015, 14:02

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Ako se sjecas ,ja sam i prije govorio da mi se ne svidja taj trejd,upravo zbog potencijala Wigginsa.NIje mi se svidio iz vise razloga.Prvo, dajes potencijalno vrhunskog igraca za nesto kratkorocno.Drugo,opterecujes SC,a upravo su rookie ugovori najvece "blago" novog CBA-a.Trece,ni sa Loveom 90% neces uzeti titulu u prvoj sezoni,tako da se moglo sticati isto iskustvo u PO-u i sa Wigginsom.Za Bennetta i Waitersa plus pikovi se moglo dobiti isto sto si i dobio i sada,jer je NY svakako htio da se rijesi tih ugovora,a DEN da uzme pikove za Mozgova.Cak bi ostanak Wigginsa i ubrzalo proces trejdanja Waitersa.Wiggins bi igrao na SF-u,a James je komotno biti PF,jer,kao sto napisah ranije,ionako svi forsiraju small ball.Kad su ekipe sa jacim PF tu,ubacis Thompsona da meciras,da se James ne bi trosio u RS.U PO to ne bi bilo potrebno.To o minutama za Wigginsa je vise nego dovoljno,pa ni Kawhi kod nas prvu sezonu nije igrao previse.Uglavnom,vidim da se necemo sloziti,ali to mogu reci da uvijek biram igraca sa potencijalom na oba kraja parketa u odnosu na onog koji igra na jednom,a ove sezone ni na jednom(Love). ;)
P.S.Wiggins je vec sada solidan defanzivac i ne slazem se sa tvojom procjenom njega kao igraca...
Jamesu je omrzlo igrati PF i to je jedan od razloga zasto je isao u smanjenje kilaze. Zelio je da dobije na brzini, a i nije vise u cvijetu mladosti. Ovo je sve u domenu sta bi bilo kad bi bilo, ali Mozgov, Love, James, Smith, Kyrie je mnogo teze braniti nego Mozgov, James, Wiggins, Smith, Kyrie. S druge strane, Cleveland ne brine o SC u ovom trenutku, jer Gilbert zeli titulu i ako treba placat ce luxury tax veci nego Brooklyn.

@Salt. vise se zajebao Chicago kada je trejdao LMA za Tyrusa, to se sada vec vidi, a ostaje da vidimo da li su se Cavsi zajebali svojim trejdom. No sikiriki brate.

P.S. NEZALAGANJE, malo ti je previsok taj postotoak da Cavsi nece osvojiti titulu.
Pazi mi smo se zajebalu ali da smo njega dovili nebi onda Rosa imali...vi ste 4prva picka dobili I brku onih medju 4 5 prvih..Mi se jesmo zajebali nema govora, ali onda kazem sebi **** MJ,PIppen i to i LMA odmah izbrisem iz glave da je mogao biti nas :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 apr 2015, 14:09

Cavsi u finalu NBA (naravno, ako dodju do tamo) gube i od GSW i od Spursa, nebitno ko da izadje sa Zapada. Njihova odbrana koja je u najboljem slucaju prosjecna do solidna ne moze zustavit napad ove dvije ekipe dok i Spursi i GSW imaju odbranu da dovoljno uspore Cavse

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 apr 2015, 14:12

Epidaurus je napisao/la:Cavsi u finalu NBA (naravno, ako dodju do tamo) gube i od GSW i od Spursa, nebitno ko da izadje sa Zapada. Njihova odbrana koja je u najboljem slucaju prosjecna do solidna ne moze zustavit napad ove dvije ekipe dok i Spursi i GSW imaju odbranu da dovoljno uspore Cavse
Ja cu te citirati na kraju sezone, zivi bili pa vidjeli...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 apr 2015, 14:16

Ev ti meni samo objasni kako cete s Mozgovom branit potencijalni pick n roll Warriorsa ? Imate tu s njima isti problem kao i Blazersi tj nedovoljno pokretnog centra da zatvorite Curryja. Mozete vi naravno dobit i Warriorse i Spurse al pod uslovom da LeBron opet odigra bolesnu seriju ili Love i Irving pocnu trpat ko ludi. Odbranom nemate apsolutno nikakve sanse, nikakve.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 apr 2015, 14:26

Epidaurus je napisao/la:Ev ti meni samo objasni kako cete s Mozgovom branit potencijalni pick n roll Warriorsa ? Imate tu s njima isti problem kao i Blazersi tj nedovoljno pokretnog centra da zatvorite Curryja. Mozete vi naravno dobit i Warriorse i Spurse al pod uslovom da LeBron opet odigra bolesnu seriju ili Love i Irving pocnu trpat ko ludi. Odbranom nemate apsolutno nikakve sanse, nikakve.
Pa kako ce oni braniti nas pick and roll? Kako ce Curry braniti Irvinga, kada je losiji defanzivac od Irvinga? Kako ce braniti pick and roll Irvinga i Mozgova, kada je Irving jedan od najboljih igraca na ulazu, a Mozgov vise nego respektabilan suter sa poludistance, a uz to moze i rollati na obruc? Ako udvojis, imas bolesnog Smitha koji sutira trojke odlicno, imas Lovea otvorenog, imas James koji ce ici na obruc. Da li fakat mislis da su oni ofanzivno bolji od nas?

Da li je Bogut dovoljno pokretan da zaustavi Jamesa i Mozgova ili Irvinga i Mozgova? Da li je Curry sposoban da zaustavi bilo koga iz backcourta Cavsa, pa i ako ga sakriju i stave na Smitha? Isprobijace ga Smith na izolaciji, a o Irvingu da ne pricamo. Ko ce braniti Lovea? Vjerujem da ce Green ici na Jamesa, Klay na Irvinga, Curry na Smitha, Bogut na Mozgova, znaci uzdat ce se u Iggya ili Barnesa? U drugom slucaju, da cuva Iggy Jamesa, da li je Iggy i dalje sposoban da nekog "zakljuca" jer ne igra ni priblizno na svom nivou? Pitam te, kako ce oni braniti nas? Da li je Bogut sposoban da odigra vise od 20 minuta na vrhunskom nivou? Da li je Lee sposoban da odigra odbranu? Losiji je defanzivac od Lovea, a trebat ce im on u napadu. Da li mislis da je Mo nesto vise od prosjecnog defanzivca?

Ovo ti je sve, sta bi bilo kad bi bilo, kako ce ovo, kako ce ono, ali kosarka je mnogo kompleksnija od toga. Ako je Curry dobar suter, ne znaci da svaku noc suta 70% i trpa 50 koseva.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 apr 2015, 14:32

Je li GSW i dalje prvi napad i prva odbrana lige?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 apr 2015, 14:34

Donnie Darko je napisao/la:Je li GSW i dalje prvi napad i prva odbrana lige?
Pa zasto se onda igra playoff? Treba im odmah dati titulu...

Mes Que Un Club!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 apr 2015, 14:37

Mislim da su i dalje prva odbrana, a prvi napad su sigurno. Mada, mozda su pali sto se tice odbrane buduci da su odavno obezbjedili prvo mjesto..

Mislim da je poenta Donnievog upisa bila ta sto se stalno odbrana GSW-a potencira kao losa.. Igraci ocajni u odbrani i tako to, a oni najbolji u ligi, kada se pogledaju brojevi. Mozda pojedinacno imaju slabije defanzivce, ali zato ljudi ocigledno znaju igrati timski odbranu na vrhunskom nivou.

EDIT: Inace, sto se tice Wigginsa, da dopunim.. Ono sto sam ja vidio jeste dobra odbrana, dobra poludistanca i igra ledjima. Sut nije najbolji, ali nije ni da je na nivou Rubia. Zna fino probiti, kontrola lopte moze biti bolja.. ali svakako, tu su kilometri prostora za napredak, iako ima odlicnu ruki sezonu. Na pocetku je malo skripalo, ali cim se privikao, odma je poceo ispoljavati potencijal.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 14 apr 2015, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 apr 2015, 14:38

@adriano Zaboravljas nesto kad poredis CLE i GSW.Ovi drugi su ekipa koja vec nekoliko godina igra zajedno i iza sebe ipak imaju neke PO bitke.Od neigranja u PO do titule prvaka se ne dolazi tek tako,osim ako nisi doveo pet bivsih prvaka u svoju ekipu.Cak i tada,oni moraju znati izgubiti da bi naucili kako se dobija.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 apr 2015, 14:38

Pitam čisto informativno jer sam na telefonu i nemam živaca tražit. Opusti se čovječe..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 apr 2015, 14:44

Ti zaboravljas da je odbrana GSW citavu sezonu prva odbrana lige i uz Spurse sigurno najbolja odbrana. Curry nema sanse da je losiji defanzivac od Irvinga i nema sanse da je Irving opasniji na pick igri od Stepha jer je ovog ako ostavis na trenutak samog, lik ima otvorenu tricu (a svi znamo kakav je suter) a ako ga preuzmes, vrhunski je asistent i odma ce proigrati otvorenog rollera. Znaci odma vas bekovski par Irving-Smith ce imat ogromnih problema sa Splash bracom jer nijedan od njih dvojice nije dobar odbrambeni (iako SMith ima sve predispozijije da bude al je previse lud da ostvari svoj puni potencijal), a ova dvojica su najbolji bekovski par lige. Ako si gledao GSW ove godine, vidio si koliko ima kretanja u tom njihovom napadu i kroz koliko igraca mogu zavrtit napad (Curry, Bogut Iggy, Lee, Green, Livingston pa cak i Thompson preko onih hand offova na vrhu reketa) i da je jedini igrac na rosteru Cavsa koji moze Stepha bez previse pomaganja cuvat LeBron. Sad, koliko je pametno daleko najboljeg igraca i glavnog kreatora toliko trosit u odbrani da prati Curryja u stopu, to je druga stvar. Da se vratim na odbranu, GSW ima sasvim dovoljno tijela da USPORI LeBrona (necemo se zavaravati, on vise nije u primeu i nije vise ona masina za odbranu i napad kakva je bio u Miamiu 2. i 3. sezonu). Tesko ce ga zaustavit al sigurno ce ga dovoljno izmoriti. Thompson je postao specijalista za zatvaranje playmakera i odigrat ce itekako dobru odbranu na Irvingu. Bogut je jedan od najboljih zastitniak obruca i reketa u ligi i Mozgov se ne moze poredit s njim. On jest sporiji centar al zaboravljas da Green prakticki igra u njihovoj odbrani LeBronovu ulogu iz dana u Miamiu i stigne skoro sve zatvoriti. I da, mislim da ce Kerr itekako bit sretan ako ce napad Cavsa ici preko izolacija SMitha. Dobri su Cavsi, ne sporim ja to, ali su Spursi i Warriorsi dvije daleko najbolje ekipe u ligi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 14 apr 2015, 14:50

Epidaurus je napisao/la:Ti zaboravljas da je odbrana GSW citavu sezonu prva odbrana lige i uz Spurse sigurno najbolja odbrana. Curry nema sanse da je losiji defanzivac od Irvinga i nema sanse da je Irving opasniji na pick igri od Stepha jer je ovog ako ostavis na trenutak samog, lik ima otvorenu tricu (a svi znamo kakav je suter) a ako ga preuzmes, vrhunski je asistent i odma ce proigrati otvorenog rollera. Znaci odma vas bekovski par Irving-Smith ce imat ogromnih problema sa Splash bracom jer nijedan od njih dvojice nije dobar odbrambeni (iako SMith ima sve predispozijije da bude al je previse lud da ostvari svoj puni potencijal), a ova dvojica su najbolji bekovski par lige. Ako si gledao GSW ove godine, vidio si koliko ima kretanja u tom njihovom napadu i kroz koliko igraca mogu zavrtit napad (Curry, Bogut Iggy, Lee, Green, Livingston pa cak i Thompson preko onih hand offova na vrhu reketa) i da je jedini igrac na rosteru Cavsa koji moze Stepha bez previse pomaganja cuvat LeBron. Sad, koliko je pametno daleko najboljeg igraca i glavnog kreatora toliko trosit u odbrani da prati Curryja u stopu, to je druga stvar. Da se vratim na odbranu, GSW ima sasvim dovoljno tijela da USPORI LeBrona (necemo se zavaravati, on vise nije u primeu i nije vise ona masina za odbranu i napad kakva je bio u Miamiu 2. i 3. sezonu). Tesko ce ga zaustavit al sigurno ce ga dovoljno izmoriti. Thompson je postao specijalista za zatvaranje playmakera i odigrat ce itekako dobru odbranu na Irvingu. Bogut je jedan od najboljih zastitniak obruca i reketa u ligi i Mozgov se ne moze poredit s njim. On jest sporiji centar al zaboravljas da Green prakticki igra u njihovoj odbrani LeBronovu ulogu iz dana u Miamiu i stigne skoro sve zatvoriti. I da, mislim da ce Kerr itekako bit sretan ako ce napad Cavsa ici preko izolacija SMitha. Dobri su Cavsi, ne sporim ja to, ali su Spursi i Warriorsi dvije daleko najbolje ekipe u ligi.
Kao sto rekoh, vidjecemo u playoffu i u Finalu ako bude te dvije ekipe u borbi za titulu. A volio bih samo jos navesti to da Kerr ima vise iskustva kao GM i voditelj, dok je Blatt taj koji je ipak radio kao trener i sigurno je da ima vise iskustva. Opet kazem, playoff nije regularna sezona i statistika ne igra playoff, nego igraci. Sve ce se ubrzo vidjeti ako Bog da.

Mes Que Un Club!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 apr 2015, 15:22

alemsa je napisao/la:Pa chokali, ma **** to kad moras zavisiti od ostalih ekipa. I bolje je u drugoj udariti na Gsw nego SAS, malo MVP showdown. Nece izbaciti nijednu od tih ekipa, najbolje sanse su im protiv Portlanda ili Dallasa, ostalo noga.
pusticemo meyersa s lanca na vas. nema vam spasa :kafa:

I wish :plac:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 apr 2015, 17:48

^^ povrede su uradile svoje.

Druga runda max za obje ekipe, Rocketsima prva ukoliko ne udare na Portland ili Dallas. Sreca pa izgleda da ce to biti slucaj.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 14 apr 2015, 23:27

Donnie Darko je napisao/la:
Pitam čisto informativno jer sam na telefonu i nemam živaca tražit. Opusti se čovječe..
Što ga napade čovjek. Ni krivog, ni dužnog :lol:
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 15 apr 2015, 00:41

Pierce reče da mu je sljedeća sezona zadnja.

Kad uzmeš u obzir da sljedeće godine moguće i KG ide, pa Manu i Duncan, Kobe. Previše odjednom. :?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 15 apr 2015, 00:54

" onclick="window.open(this.href);return false;

:urnebes:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 apr 2015, 04:45

Jest da bazen ne mogu pogodit, al ginu Pacersi :clap: :wave:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.