Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bhsport » 14 apr 2015, 06:32

Motokultivator je napisao/la:
Mahmutovic je MORAO biti pozvan prije Djura
Glavonja ga nije zvao toliko godina (da ne spominjem tekma u Izrealu)... pa cuj Mesa MORAO pozvati Mahmutovica prije Djure :facepalm: :kafa:
čuj morao, da ti nisi Mahmut ili njegov menadžer. U tom momentu je Djuric bio u boljoj formi, par maestralnih nastupa i poziv je tu. Sada je Mahmut dao dva gola i ako nastavi ovim tempom može biti taj četvrti napadač na spisku.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

HariTz
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la HariTz » 14 apr 2015, 10:05

Feridagic je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Yebote led, čovjek 2 utakmice imao sa reprezentacijom i već govore šta je morao a šta nije morao uraditi :damn:
Još usporedbe sa Papetom :clap:
Ma ja, a te dvije utakmice su bezbeli dovoljne da se na sva usta neko proglasava milion miliona puta boljim od onoga ko ima plasman na SP i ko je i po ovome forumu najuspjesniji selektor ikada???? Naravno da je rano za konacnu ocjenu, ali ako cemo "ni po babu ni po stricevima" onda svakako da pozivanje Djurica, a ne pozivanje Mahmutovica spada u istu kategoriju kao pozivanje npr. Avdije a nepozivanje, eto sta ja znam npr Dilavera. Ja sam prvi uvijek za to da se TRAJNO BANUJE onaj koji samo bude aludirao na bivesg selektora na temama koje nemaju veze sa njime te oni koji cim su se ulogovali svaku diskusiju prvenstveno baziraju na smisljanjima, kako podapeti jos jednu kvaku covjeku koji odavno nema veze sa reprezentacijom BiH. Ja ako kazem da mi je Mahmutovic bolji od Djurica, stranica se zacas ispise u dokazivanju necega u vezi Papete, a taj isti Pape nije pozvao ni jednog ni drugog, sto je valjda jasan dokaz da se moje misljenje nema veze sa njime. Ma jok, bitno je jos jednom ispasti frajer. To radi par pojedinaca sa vise nickova, jasno se vidi po onome glasanju da su u manjini, ali misle da ce sto vise puta ponavljaju, promjeniti cinjenicno stanje. Mesa je tek poceo, slazem se da je rano za neke ozbiljnije ocjene, nije mi se svidio sam start jer je isao previse ofirno, samoreklamerski, upadljivo ali izgleda da su ga ove dvije utakmice malo prizemljile. Mesa je radnik, to niko ne moze poreci, e sada koliko zna to je vec pitanje. Sigurno nije iz vrha liste fudbalskih strucnjaka bas kao niti jedan nas trener osim Halilhodzica, ima tesku situaciju sa igrackim kadrom i neka mu je Bog na pomoci jer su izgledi da ce samo tako moci zabiljeziti neki bolji rezultat. Medjutim, u trenutku kada je Halilhodzic definitivno rekao ne, Mesa je bio najbolja MOGUCA opcija, i mislim da je savez uradio najbolje sto je mogao u tom trenutku Mesinim postavljanjem za selektora.
Neko ko vodi 5 godina ovu reprezentaciju i neko ko vodi par mjeseci jednostavno se ne mogu porediti, barem ne još.
Kao što je kolega @Bhsport napisao, bolja forma, maestralne partije i poziv je došao sasvim zasluženo.
Mahmutović ako ovako nastavi zabijat, slažem se da jednostavno mora biti na spisku. Čak sam i ranije pisao da bih ga volio vidjeti u repci.
Ne leti pred rudu i odma' da kontriraš nekim izjavama koje su niđe veze. Kao što si sam napisao, pominjanje bivšeg selektora ovdje nema nikakvog smisla, a što se tiče Meše, on ima moju podršku sve dok to ne zayebe, kao što je bio slučaj sa Papetom.
Haj to sve, možda mnogima ne bi smetalo da se pominje Pape i da se prave kao neke usporedbe i tako to, ali to uvijek pređe u prepucavanja, spinovanja, prozivanja i na kraju vrijeđanja.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 14 apr 2015, 10:12

Feridagic je trol, pobogu, zašto uopšte obraćate pažnju na njega i iznova mu svakodnevno objašnjavate iste stvari? Jasno je njemu sve, samo ubija dosadu na račun ozbiljnih navijača. Sjećate se njegovog profila Ibrahim?

Ignore!
#Salihović

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 14 apr 2015, 12:46

BozePetra je napisao/la:Feridagic je trol, pobogu, zašto uopšte obraćate pažnju na njega i iznova mu svakodnevno objašnjavate iste stvari? Jasno je njemu sve, samo ubija dosadu na račun ozbiljnih navijača. Sjećate se njegovog profila Ibrahim?

Ignore!
Potpisujem.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 apr 2015, 14:35

BozePetra je napisao/la:Feridagic je trol, pobogu, zašto uopšte obraćate pažnju na njega i iznova mu svakodnevno objašnjavate iste stvari? Jasno je njemu sve, samo ubija dosadu na račun ozbiljnih navijača. Sjećate se njegovog profila Ibrahim?

Ignore!
Eno lik pokusava da odrzi onu anketu o najuspjesnijem selektoru na zivotu, poceo tamo da prica sam sa sobom. :urnebes:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 14 apr 2015, 16:44

Sad će on s novim profilom doći sam sebe da citira :mrgreen:
#Salihović

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 14 apr 2015, 22:46

Principatus je napisao/la: Eno lik pokusava da odrzi onu anketu o najuspjesnijem selektoru na zivotu, poceo tamo da prica sam sa sobom. :urnebes:
:rol: :rol:

Najjaca tema na forumu.

Feridagic
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Feridagic » 14 apr 2015, 23:39

bhsport je napisao/la:
Motokultivator je napisao/la:
Mahmutovic je MORAO biti pozvan prije Djura
Glavonja ga nije zvao toliko godina (da ne spominjem tekma u Izrealu)... pa cuj Mesa MORAO pozvati Mahmutovica prije Djure :facepalm: :kafa:
čuj morao, da ti nisi Mahmut ili njegov menadžer. U tom momentu je Djuric bio u boljoj formi, par maestralnih nastupa i poziv je tu. Sada je Mahmut dao dva gola i ako nastavi ovim tempom može biti taj četvrti napadač na spisku.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Hehe, Djura nikada nije bio u formi o cemu ti pricas, dok je igrao u trecoj ligi davao je gol u svakih 600 i nesto minuta. Ja mislim iskreno da je Mesa tu uvrnuo neku sa strane, ili je ugoveren procenat, jer nema sanse da bi ga pozvao a izostavio Mahmutovica. Konta Dzeko i Vedo su svakako zdravi, nece mu ni Dura ni Mahmut trebati nesto specijalno pa zasto onda da ne ucabuli stogod. Posebna prica je Stilic, je li krocio na teren i napravio jedan "sprint" momak je sav premoren kao da je upravo zavrsio maraton, a kako kaze legendarni Osim, "ako nema trke onda pada i taktika i tehnike i sve ode do djavola". Tu je Mesa kupio par novinara za nekoliko afirmativnih clanaka, ali bi mu se moglo itekako od glavu obiti, cekaj kada hajka krenu, ovi sada sto ga izduzu za svaki korak koji napravi su obicni poltroni, koji tim izdizanjem uglavnom zele nesto drugo reci, Mesa je tu sporedna uloga,hehe. Dalje, otkuda da pozove Avdiju ako smo se svi uvjerili da jednostavno nije za reprezentacije. Moglo bi se to ispitati, licno mislim da je Avdija platio po minutici na terenu i kad je nestalo para, Mesa ga je izvadio. Ove opservacije nisu nista kontra Mese, cak stavise ovih par igraca je nebitno bar za sada, ali Mesa mora pokazati u samom startu da SAMO fudbalsko znanje odlucuje, da se mani zakulisanih igara jer ce mu se kad tad vratiti kao sto se i drugima vratilo.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 15 apr 2015, 00:06

HariTz"
Neko ko vodi 5 godina ovu reprezentaciju i neko ko vodi par mjeseci jednostavno se ne mogu porediti, barem ne još.
Sigurno, skidam ti kapa za ovo, posebno ako je jedan od njih vec odveo reprezentaciju na SP
Kao što je kolega @Bhsport napisao, bolja forma, maestralne partije i poziv je došao sasvim zasluženo.
Ma je li to ti o nasem Djuri, zivota ti??? Decko izgleda skroz ok, obrazovan, pametan, patriota...ali bolan pojma nejma o fudbalu, ako hoces da pogledas kako napadac ne smije i ne moze da izgleda, pogledaj njega.
Mahmutović ako ovako nastavi zabijat, slažem se da jednostavno mora biti na spisku. Čak sam i ranije pisao da bih ga volio vidjeti u repci.
Mahmutovica znam od malih nogu, mislio sam da ce mnogo bolje fudbaler od njega ispasti i da mu je Ceska liga prolazna stanica. Sada je ko malo napredovao i treba biti u radaru posebno ako ce Mesa pozvati cetiri napadaca. O komparacija sa Djurom necu apsolutno da pricam,to je neuporedivo.
Ne leti pred rudu i odma' da kontriraš nekim izjavama koje su niđe veze.
Ja rijetko "letim pred rudu", ali ovaj put sam vise nego siguran da pozivanje Djurica i posebno Stilica nije sa fudbalskog aspekta.
Kao što si sam napisao, pominjanje bivšeg selektora ovdje nema nikakvog smisla, a što se tiče Meše, on ima moju podršku sve dok to ne zayebe, kao što je bio slučaj sa Papetom.
Sto posto sam isti po tom pitanju
Haj to sve, možda mnogima ne bi smetalo da se pominje Pape i da se prave kao neke usporedbe i tako to, ali to uvijek pređe u prepucavanja, spinovanja, prozivanja i na kraju vrijeđanja.
Problem sto ima nekoliko kompleksasa, nekoliko klupski nastrojenih, nekoliko onih koji i ne znaju zasto to rade, valjda vidjeli da to radi neki drugi forumas koji je po njima pametan. Mozda si primjetio da ti uglavnom istupaju sa stavom "neka smo se otarasili govedine, gulasa, papketa, telece glave..itd, itd, e sada dodje narimjer neko normalan i kaze:"ma jeste ljudi on je syebo kvalifikacije i zasluzeno je dobio nogu, ali nije u redu da ga tako vrijedjate, prvo sto najuspjesniji selektor ikada i jedini koji je odveo reprezentaciju na veliko takmicenje, a drugo sto je jedna od nekoliko najvecih bosanskih legendi, sigurno prvi u fudbalskim okvirima. a mozda sa rahmetli Kindzetom i u BiH sportu uopste". Sigurno je da su ovi koji tako razmisljaju u vecini. ali su ovi drugi agresivniji, stalno vise po forumu i kibicuje teme gdje bi mogli uletiti sa svojom pricom o "govedini" i slicno. E zato sam ja napravio onu anketu na kojoj se pokazalo da se Pape ipak cijeni za ono sto je uradio jer je najblizi pratilac skoro pa duplo ispod njega.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 15 apr 2015, 00:13

bvb je napisao/la:
Principatus je napisao/la: Eno lik pokusava da odrzi onu anketu o najuspjesnijem selektoru na zivotu, poceo tamo da prica sam sa sobom. :urnebes:
:rol: :rol:

Najjaca tema na forumu.
Nisam vidio ovu reakciju, jer mi postovi od citiranog "gospodina", ne izlaze nesto ali eto kad si ga ti vec citiro vidim da je ziv i zdrav i neopisivo mi je drago. Mislio sam da ce ga hercika spucati od kako je anketa postavljena.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 15 apr 2015, 00:16

Feride, idi lezi živ bio :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 15 apr 2015, 00:36

rishaaa je napisao/la:Feride, idi lezi živ bio :D
Ferid samo vreba koga ce uhvatiti u bilo kakvu raspravu, pa citira sve redom ne bi li se ko upecao, ali posto ga svi ignorisu poceo je sam sa sobom raspravljati.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 15 apr 2015, 01:04

Pivopija je napisao/la:
Ferid samo vreba koga ce uhvatiti u bilo kakvu raspravu, pa citira sve redom ne bi li se ko upecao, ali posto ga svi ignorisu poceo je sam sa sobom raspravljati.
Ja kad dodjem na forum, obavezno napisem nekoliko postova i odoh svojim poslom. Citiram, ne po osobi koja pise nesto, to zadnje primjetim, nego po sadrzaju na koji zelim odgovoriti, a izvinjavam se ako si nekada napisao nesto zanimljivo pa si ljut sto te nisam citirao. Iskreno, ne sjecam se ko si i stasi, a mrsko mi da trazim i da provjeravam, ali ako primjetim nesto interesantno da si napisao evo obecavam da cu te citirati. Za danas sorry, vrijeme mi je isteklo ali eto vec od sutra cu poceti da motrim na tebe.
1. Safet Sušić Pape
3. Blaž Baka Slišković

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 apr 2015, 07:41

Aaah sad mislim da znam ko je taj lik, dakle ne samo Ibrahim, nego zar nije on prije pisao onaj smijesni clanak kako ga je kao Dortmund scoutirao i kako je otisao tamo kod njih da trenira i sve opisao u detalj? :urnebes:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2015, 13:26

Principatus je napisao/la:Aaah sad mislim da znam ko je taj lik, dakle ne samo Ibrahim, nego zar nije on prije pisao onaj smijesni clanak kako ga je kao Dortmund scoutirao i kako je otisao tamo kod njih da trenira i sve opisao u detalj? :urnebes:
Ma jok. Analiticar je u top3 forumasa svih vremena.

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=3006" onclick="window.open(this.href);return false;

Taj car je još prije pet godina prekuc'o forum.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 apr 2015, 16:09

Jeste taj tip je bio legenda, 2010 kao da je jucer bilo. :mrgreen:
Covjek je mogao postati pisac, neki bosanski Pratchett.

Samo jedan od bisera:
Obecali su...Kazu po novim pravilima da ko ima preko 1000 postova i ako je aktivan na forumu da moze traziti dnevnicu od ss.ba....Sve ide na budzet Federacije...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2015, 16:16

Ma samo pokvare temu, dodju mlate gluposti, kace se svima i po sto puta bi da im se iste stvari objanjavaju. Trolovi...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 15 apr 2015, 18:18

Pivopija je napisao/la:
Eno drzi monolog o temi glavonje :kafa: niko ga ni 1%..
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=2&t=9811" onclick="window.open(this.href);return false;
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 apr 2015, 23:55

Makar imena igrača kopiraj sa interneta ako im ime ne možeš zapamtiti jadan ne bio.
DRUG NEBI TI PUNCA

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 apr 2015, 12:03

Bravo Meša :clap: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih:

Mehmed Baždarević brine i o mladim kategorijama! Svi najbolji moraju igrati za BiH

Meša je kao prvi čovjek “A” reprezentacije šef svim selektorima i kroz koordinirani rad sa njima želi iz fudbalskog kadra Bosne i Hercegovine izvući ono najbolje.

Dobra koordinacija selektora “A” i “U21″ reprezentacija donijela je puno tokom mandata Sušića i Jagodića, pa je naša reprezentacija dobila Bešića, Šunjića, Stevanovića, Zahirovića, Višću…

Baždarević želi znati i koji igrači igraju i za “U17″ i “U19″ reprezentacije BiH, te pomoći da oni koji svojom kvalitetom mogu koristiti našoj reprezentaciji, a uprkos bh. porijeklu igraju za strane države, zaigraju u dresu Bosne i Hercegovine.

Iako loši rezultati i još gori renome naših kadetskih i juniorskih reprezentacija odbijaju bosanske momke diljem Europe da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, Baždarević će sigurno asistirati FSBIH da se pod našu zastavu dovedu Suljić (Chelsea), Curović (Juventus), Omerović (Aston Villa), Hadžikić (Austria Beč), Burnić (Borussia Dortmund)…

Ne treba se iznenaditi da tokom Baždarevićevog mandata za “A” tim debituju i neki naši juniorski ili mladi reprezentativci, poput Andreja Modića koji je već nastupao za prvi tim Milana.

Uloga selektora “A” reprezentacije nije samo da u svom mandatu ima najbolje igrače na raspolaganju. Selektor mora razmišljati i o budućnosti, a najboljim igračima, pa čak i ako imaju 17 ili 18 godina, omogućiti da debituju za seniorsku reprezentaciju i “kaparisati” ih za sva vremena za Bosnu i Hercegovinu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: torbica, UtdBiH21 i 20 gostiju.