HariTz"
Neko ko vodi 5 godina ovu reprezentaciju i neko ko vodi par mjeseci jednostavno se ne mogu porediti, barem ne još.
Sigurno, skidam ti kapa za ovo, posebno ako je jedan od njih vec odveo reprezentaciju na SP
Kao što je kolega @Bhsport napisao, bolja forma, maestralne partije i poziv je došao sasvim zasluženo.
Ma je li to ti o nasem Djuri, zivota ti??? Decko izgleda skroz ok, obrazovan, pametan, patriota...ali bolan pojma nejma o fudbalu, ako hoces da pogledas kako napadac ne smije i ne moze da izgleda, pogledaj njega.
Mahmutović ako ovako nastavi zabijat, slažem se da jednostavno mora biti na spisku. Čak sam i ranije pisao da bih ga volio vidjeti u repci.
Mahmutovica znam od malih nogu, mislio sam da ce mnogo bolje fudbaler od njega ispasti i da mu je Ceska liga prolazna stanica. Sada je ko malo napredovao i treba biti u radaru posebno ako ce Mesa pozvati cetiri napadaca. O komparacija sa Djurom necu apsolutno da pricam,to je neuporedivo.
Ne leti pred rudu i odma' da kontriraš nekim izjavama koje su niđe veze.
Ja rijetko "letim pred rudu", ali ovaj put sam vise nego siguran da pozivanje Djurica i posebno Stilica nije sa fudbalskog aspekta.
Kao što si sam napisao, pominjanje bivšeg selektora ovdje nema nikakvog smisla, a što se tiče Meše, on ima moju podršku sve dok to ne zayebe, kao što je bio slučaj sa Papetom.
Sto posto sam isti po tom pitanju
Haj to sve, možda mnogima ne bi smetalo da se pominje Pape i da se prave kao neke usporedbe i tako to, ali to uvijek pređe u prepucavanja, spinovanja, prozivanja i na kraju vrijeđanja.
Problem sto ima nekoliko kompleksasa, nekoliko klupski nastrojenih, nekoliko onih koji i ne znaju zasto to rade, valjda vidjeli da to radi neki drugi forumas koji je po njima pametan. Mozda si primjetio da ti uglavnom istupaju sa stavom "neka smo se otarasili govedine, gulasa, papketa, telece glave..itd, itd, e sada dodje narimjer neko normalan i kaze:"ma jeste ljudi on je syebo kvalifikacije i zasluzeno je dobio nogu, ali nije u redu da ga tako vrijedjate, prvo sto najuspjesniji selektor ikada i jedini koji je odveo reprezentaciju na veliko takmicenje, a drugo sto je jedna od nekoliko najvecih bosanskih legendi, sigurno prvi u fudbalskim okvirima. a mozda sa rahmetli Kindzetom i u BiH sportu uopste". Sigurno je da su ovi koji tako razmisljaju u vecini. ali su ovi drugi agresivniji, stalno vise po forumu i kibicuje teme gdje bi mogli uletiti sa svojom pricom o "govedini" i slicno. E zato sam ja napravio onu anketu na kojoj se pokazalo da se Pape ipak cijeni za ono sto je uradio jer je najblizi pratilac skoro pa duplo ispod njega.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković