Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

no rules
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la no rules » 06 apr 2015, 00:37

Svaka čast "dzopan123" na izvještajima sa utakmica naše Reprezentacije :thumbup:

Nešto svi hvale tog Sivića , a pozvan je i u A Selekciju , po meni je ipak prerano 1998 god., jel to stvarno ima nešto u njemu , gledajući po slikama čini mi se da je on prenizak za beka , kakav je sa asistencijama ..da se prešalta na Srednjeg :mrgreen:

ako ne gledamo negativne stvari u i oko Reprezentacije poslije turnira u Bugojnu možemo konstatovati da smo dobili dobrog golmana Bojića , kao i da će se u budućnosti moći računati na Bašića iz Krivaje (29 pogodaka) i Hamidovića iz Gračanice (19 pogodaka) , očekivao sam da ćemo više zabiti sa krila , pogotovo desnog gdje Jarak odilično igra u Izviđaču , a i Đurđević je bio dobar još u Slogi dok je igrao , do kvalifikacija lijepo bi bilo izvući iz sehare jednog dvometraša za odbrane , nekako mi naši najsitniji među ostalim Reprezentacijama ...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 06 apr 2015, 00:57

dzopan123 je napisao/la: Pa momci iz svog dzepa daju pare za prevoz , pa gdje to ima ? Jesu li toliki retardosi u savezu da to nema 30-40 km maximalno po igracu da obezbjedi.
pametnom dosta ...
Dvadeset odabranih: Premijer i porodice funkcionera prije navijača?

Rukometni savez Katara je poslao pozivnicu svim ucesnicima Svjetskog prvenstva da povedu po 20 navijača koji bi boravili u toj zemlji na racun domacina.

Odlucili su se na ovaj potez vjerovatno zbog straha da ce dvorane zjapiti prazne te u nadi da ce ove male skupine biti dovoljne da “raspusu” vatru oko svjetskog prvenstva. Potez je svakako za pohvaliti a o efektu istog cemo malo vise na kraju prvenstva.

Ovu vijest su potvrdili izmedju ostalih islandski i francuski mediji a jedan nas zemljak koji boravi u Kataru vec godinama nam je potvrdio ovu vijest te je naveo da je, osim smjestaja i besplatnog ulaza, za sve te navijacke skupine od po 20 osoba obezbjedjen prevoz iz hotela do mjesta odigravanja meceva.

Einar Þorvarðarson, direktor islandskog rukometnog saveza je izjavio za ruv.is da su oni na spisak od 20 osoba uvrstili osobe koje su volonterskim radom kao sto je prodaja navijackih rekvizita u fan-shopovima te istinske, kako on rece “diehard supporters” odnosno najvatrenije navijace. Naglasio je da na njihovom spisku nema sponzora niti uposlenika rukometnog saveza.

Kod francuza je slicna stvar, na spisku su se nasli samo oni najvjerniji navijaci.
- “Evo tri godine sam uz ekipe Francuske, nebitno da li muske ili zenske”, kaze nam Piere iz Lyona. “Krajem 2014. isao sam na zensko EP u Hrvatskoj i Madarskoj i kao uvijek, imali smo dobar provod. Tu su nam savez i navijacka skupina Francuske ponudili da dodjemo u Katar da navijamo. Organizacija je bila na visokom nivou sa ciljem sve drzave budu predstavljene na SP-u.” Ovo sve bez da plate i jedan svoj cent. “Da”, odgovara nama Julien, iz provinicije Gien. “Svi troskovi su nam plaćeni hotel, avionske, prevoz izmedu hotela i dvorane, ulaznice naravno, ali također hrana. Svi troškovi su na njihov (Katarski) račun.” (izvor Figaro)

Kakva je situacija u i oko drugih reprezentacija nismo uspjeli saznati ali to je za nase citaoce mozda i manje bitno, veca je vjerovatnoca da ih zanima koga je nas rukometni savez uvrstio na spisak od 20 osoba koje uzivaju u blagodetima na racun bogatog domacina.

Mozemo odmah reci da je stanje i vise nego porazavajuce. Kako xxxx saznaje, na spisku su izmedju ostalih Nermin Niksic, premijer vlade Federacije BiH, njegova supruga te koliko smo uspjeli uociti i (samo?) jedan od njegovih “savjetnika”.

Tu je i Fuad Muzurović, bivsi selektor nogometne reprezentacije BiH i otac Mirze Muzurovića, direktora rukometne reprezentacije BiH. Hamid Bahto, general i clan Izvrsnog odbora rukometnog saveza te tehnicki sekretar RS BiH Mirsada Dzaltur su takodjer doputovali u Katar a svoje mjesto medju dvadeset izabranih je nasao i takozvani “BH Manolo”, Banjalucanin Nihad Turčinović koji za sebe tvrdi da je nasu reprezentaciju pratio na preko 100 utakmica(?!).

Nismo uspjeli doci do saznanja ko su ostali clanovi ove male “ekspedicije” ali uputili smo mail na adresu karatskog rukometnog saveza kako bi dosli do odgovora na to pitanje.

Ono sto znamo je da se na spisku nalaze tek dva clana navijacke grupe BHFanaticos, od toga je jedan tu u svojstvu prevodioca .

Ostaje da se vidi da li ce ovaj potez Rukometnog saveza negativno uticati na buducu saradnju sa navijacima jer zaista je porazavajuce da svi drugi vode zasluzne a samo se kod nas nagradjuju – podobni.

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 08 apr 2015, 15:00

Jadno i tužno ! I nadasve FUJ!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 apr 2015, 11:21

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 11 apr 2015, 22:29

Ovo cak i nije kapetan juniora, ovo na slici mu je brat.

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 14 apr 2015, 13:21

Što više čitam i čujem o dešavanjima u Bugojnu, sve mi se više GADE ljudi koji vode našu reprezentaciju ! O njihovom ponašanju i ponašanju nekih roditelja na završnici turnira sam čuo od naših momaka koji su bili tamo, to je više nego jadno, bijedno i poražavajuće , kao za reprezentaciju, tako i za njih ponaosobno !
Momku iz Poljske reprezentacije je dodjeljen pehar za najboljeg strelca turnira, a onda je nakon "burne" rekacije našeg selektora Mrkonje i trenera, kao i oca od našeg reprezentativca za najboljeg strelca proglašen mali Lončar. Iako reprezentativac Poljske nije vratio pehar, al eto kod nas može kako ko hoće.
Isto tako iz svega saznatog kao i isčitanog možemo zaključiti da je ovo bio turnir reprezentacije, da bi se promovirao mladi Lončar, uzgred protiv momka nemam ništa, ali je vidljivo da je Mrkonja forsirao njega i svu igru na njega,a ostali nisu mogli i smjeli da pokažu šta znaju jer će pobogu zasjeniti pulene Mrkonjine. Nekada sam poštivao i cijenio istoga kao igrača i selektora, međutim nakon svega je vidljivo da je čovjek podložan utjecajima, večerama, ručkovima, kao i omotnicama...tako da sve ovo pod hitno traži smjenu Mrkonje, jer očito je da su ljudi u reprezentaciji pokušali pronaći lične interese, koliko su ih ostvarili vidjet ćemo, al za dobrobit reprezentacije i predstavnika naše države se sigurno ne bore.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 14 apr 2015, 16:23

Zato je selektor od tog oca dobio nagradno putovanje u Seged...

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 14 apr 2015, 16:36

podrska je napisao/la:Što više čitam i čujem o dešavanjima u Bugojnu, sve mi se više GADE ljudi koji vode našu reprezentaciju ! O njihovom ponašanju i ponašanju nekih roditelja na završnici turnira sam čuo od naših momaka koji su bili tamo, to je više nego jadno, bijedno i poražavajuće , kao za reprezentaciju, tako i za njih ponaosobno !
Momku iz Poljske reprezentacije je dodjeljen pehar za najboljeg strelca turnira, a onda je nakon "burne" rekacije našeg selektora Mrkonje i trenera, kao i oca od našeg reprezentativca za najboljeg strelca proglašen mali Lončar. Iako reprezentativac Poljske nije vratio pehar, al eto kod nas može kako ko hoće.
Isto tako iz svega saznatog kao i isčitanog možemo zaključiti da je ovo bio turnir reprezentacije, da bi se promovirao mladi Lončar, uzgred protiv momka nemam ništa, ali je vidljivo da je Mrkonja forsirao njega i svu igru na njega,a ostali nisu mogli i smjeli da pokažu šta znaju jer će pobogu zasjeniti pulene Mrkonjine. Nekada sam poštivao i cijenio istoga kao igrača i selektora, međutim nakon svega je vidljivo da je čovjek podložan utjecajima, večerama, ručkovima, kao i omotnicama...tako da sve ovo pod hitno traži smjenu Mrkonje, jer očito je da su ljudi u reprezentaciji pokušali pronaći lične interese, koliko su ih ostvarili vidjet ćemo, al za dobrobit reprezentacije i predstavnika naše države se sigurno ne bore.
Rtv Bugojno je snimao sve utakmice.CD po utakmici 15 maraka.Kupite ,pregledate,dokumentujete.Nije Poljak nego Slovak i budi ,,drug,, pristojan predaleko si otišao.

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 14 apr 2015, 18:42

Biti "pristojan" po tvome znači ćutati o dešavanjima ?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jun 2015, 15:10

Sinoć je odlučeno da će Visoko biti grad domaćin i dobili smo potvrdu iz Uprave kluba da je Bosna prihvatila domaćinstvo, s tim da se turnir igra ovog vikenda, što znači samo nekoliko dana priprema.
Za sada je sigurno da će učestvovati pet ekipa, a to su osim Bosne, još i RK Goražde, Radnički Goražde, Slavija Istočno Sarajevo i banjalučki Borac. Šesta ekipa bi trebao biti Izviđač, a rezervna opcija je Gradačac. U pitanju su igrači rođeni 1996.godine i mlađi i svakako da tu naš klub ima velike ambicije, s obzirom da su se svi Bosnini igrači već naigrali seniorskih utakmica. Turnir će se igrati u KSC”Mladost” u subotu i nedjelju, a o rasporedu i terminima ćemo vas naknadno obavjestiti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 10 jun 2015, 16:15

Izviđač neće braniti titulu???, a moguća zamjena Gradačac...klub na čiji izgovor imena Visočaci odmah dobiju alergiju :urnebes:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jun 2015, 12:09

terra je napisao/la:Izviđač neće braniti titulu???, a moguća zamjena Gradačac...klub na čiji izgovor imena Visočaci odmah dobiju alergiju :urnebes:
Zasto izvidjac ne brani titulu?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 jun 2015, 19:33

igraju :
Bosna
Izvidjac
Gorazde
Borac
Radnicki
Slavija

Pocetak je u 10:00 h u subotu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jun 2015, 11:19

Pocelo je prvenstvo, u prvoj grupi su Izvidjac, Slavija, Gorazde. Drugu grupu cine Bosna, Borac, Radnicki.

Prvi mec je u toku, na poluvremenu Slavija je imala gol prednosti u odnosu na Gorazde. Naredni mec je Radnicki- Borac.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jun 2015, 18:25

Slavija- Gorazde 27:27
Borac- Radnicki 36:22
Izvidjac- Gorazde 44:20
Bosna- Radnicki 28:26

Jos imaju odigrati Izvidjac- Slavija, Borac-Bosna

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 13 jun 2015, 19:38

@samo lijevo, haj samo mi javi rezultat Izviđač - Slavija kad budeš znao.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jun 2015, 21:58

Pappy je napisao/la:@samo lijevo, haj samo mi javi rezultat Izviđač - Slavija kad budeš znao.
Ne znam tacan rezultat, izgubili ste kako sam cuo oko 10-tak razlike, nisam gledao mec. Uglavnom prosli ste u polufinale. Sutra igrate u 12 h sa Borcem, drugo polufinale je Bosna- Izvidjac u 10h.

Borac-Bosna 30:22

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 jun 2015, 19:43

slika

1. Izvidjac
2. Borac
3. Bosna Visoko

finale: Izvidjac- Borac 35:30

mec za trece mjesto: Bosna- Slavija 31:25

najbolji igrac prvenstva je Srdjan Mijatovic (Borac)

najbolji strijelac je David Mandic (Izvidjac)

najbolji golman je Nikola Pekic (Bosna Visoko)

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la Lillard » 14 jun 2015, 20:21

Bravo momci!
Ocekivano, jos ih par iz prve momcadi tu :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 14 jun 2015, 23:43

I titula za najbolju žensku juniorsku ekipu također ide u Hercegovinu,ovaj put u Grude!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.