Ako budes u mogucnosti, kreni sa bracom u Vitez. ŽELJO TE TREBA !!!Rios je napisao/la:Nazalost nisam bio u drzavi uopste pa nisam mogao prisustvovati utakmici,ali pogledah najzanimljivije detalje i golove malorpije.
Prvo,stvarno jako lijep dan i siguran sam da su svi koji su bili na stadionu uzivali u potpunostiDrugo,cestitka Beganovicu na prvijencu uz iskrene zelje da ih jos puno postigne u plavom dresu
Igru ne bih nesto jer nisam gledao kompletnu tekmu.Ubiljezena je pobjeda i to je najbitnije.Gledam tabelu maloprije,borba za Evrop,pa i samu titulu,bice zestoka,Olimpic se opet ukljucio,dva boda iza nas samo
Oprezno i maximalno angazovano u svakoj utakmici do kraja pa sta bude..A bice aBd najbolje po nas
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Željezničar živimo !
Re: Odg: FK Željezničar
@katakomba
Ma ne samo njega nego sve nas.Treba vec poceti skupljat lagano pare(svaki dan par maraka nista neznaci).Treba da nas bude 10 buseva iz Sa i sa ovima iz SBK da bude fina cifra i bruku raje..ludnica i špica..
SVI U VITEZ!
Ma ne samo njega nego sve nas.Treba vec poceti skupljat lagano pare(svaki dan par maraka nista neznaci).Treba da nas bude 10 buseva iz Sa i sa ovima iz SBK da bude fina cifra i bruku raje..ludnica i špica..
SVI U VITEZ!
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ZE-DO i TKSouthboy je napisao/la:@katakomba
SVI U VITEZ!

19TM87 ZAVIDOVICI
Stvarno, od ove mlađe raje ko ne ode nije nikakav navijač. Naravno ako ima para za troškove puta ili nije sprječen iz nekog objektivnog razloga.
Ma nisam mislio bukvalno samo na njega, nego onaj na onaj slogan sa plakata protiv Plzena haha. Naravno da nas treba biti što je moguće više. Idemo razvalit Vitez !!!Southboy je napisao/la:@katakomba
SVI U VITEZ!
Željezničar živimo !
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Strasnih potencijala imate.
Ovo je obecavajuce da ce repka imati potencijala u buducnosti.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Zaboravio si prvog strijelca lige Riada Bajića, onda Damira Sadikovića, Vedrana Kjosevskog koji je strašan golman, onda Dženis Beganović, ima još jedan dobar napadač u kadetima Ajdin Mujagic, onda Žeric,Cutahija, Ceman, Hiros itd.. uglavnom plejada mladih igraca od kojih ce profitirati i Željo i reprezentacija..arhimed89 je napisao/la:[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
KO je ovaj ergin cerkez evo vec 2 tekme za juniore zabija 2 gola
Željo je fakat tvornica. I to najveća u ovoj našoj maloj državi. Ukoliko pogledate ekipu tu su između ostalog Benjamin Čolić, Kerim Memija, Eldar Hasanović. Dado Sadiković, Amir Hadžiahmetović, Dženis Beganović, Rijad Bajić. Zatim će da bude prava zbrka za mjesto među stativama, jer pored Antolovića, tu su sjajni Kjosevski i Ćutahija a ne treba ni Ćemu zaboraviti. Ako sam nekog zaboravio, halalite. Ukoliko neko prati omladinski pogon, zna da se tu krije još veći potencijal. Evo sada je prebacivanjem Beganovića i Ergin proigrao u juniorima, samo ne vjerujem da će on napraviti neku karijeru jer nije baš da živi sportski život. Uglavnom, nema zime za nas a Boga mi ni za reprezentaciju i zato nam mnogi trebaju biti zahvalni. Samo se nadam u doglednom vremenu nekom jakom, mladom štoperu.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Vratio se od ove polusezone, prethodno imao gadnu povredu.gruezi je napisao/la:KO je ovaj ergin cerkez evo vec 2 tekme za juniore zabija 2 gola
Evo i cuo sam da je trener Viteza Ante Miše ponudio ostavku i da se ceka odluka njihove uprave.Jednostavno mi moramo ovo iskoristiti i upisati pobjedu jer ocito da imaju problema.
19TM87
Ergin Cerkez je Memijina generacija. Ako me pamcenje dobro sluzi igra u napadu ili na krilima. Jako je zahvalan igrac, strasno brz. Nadam se da ce i van terena voditi sportski zivot, te mu blistava karijera slijedi..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
evo sad malo pregledah, nema slike bez pive ili nargile 

-
- Kontakt:
pravi sportista 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Mujaigc, Zeric, Cutahija i Behram to je to sto se tice te generacije. Ako 1 od njih uspije bilo bi odlicno.
Djeca su zaista najvece blago koje mi danas kao klub posjedujemo. To je najveca vrijednost. Nisam do sada imao priliku upratiti Beganovica, osim onih par minuta sto je usao na jednoj utakmici, gdje se nije moglo nista ni vidjeti. Mali odusevljava. Ne samo sto je on konstitucijom pandam da se nosi sa svim igracima regularno, nego sto osim toga posjeduje znanje i drskost. Ovaj gol sto je postigao je dobar vjetar u ledja za njegov psihicki razvoj kad je vec fizicki razvoj potpuno dostigao. Hrabrost se uvijek nagradi, pa je u ovom slucaju to bila dvostruka dobit, sto za klub, sto za samog igraca.
Sto je najbolje od svega, mali Beganovic je koristen u ovoj utakmici na tri pozicije, i u svakoj transformaciji se dobro snasao. Drcan je, zna da igra, a koristio je to najbolje koliko je mogao u ovom trenutku. Nije bio problem ni vratiti ga u veznu liniju, on je to istrcao, podijelio je pokoju loptu bez straha, a u duel je ulazio jako, bez respekta. Izveo je i jedan korner, i priznajem da me je ta tehnika njegovog izvodjenja najvise fascinirala. Nadam se da cemo u buducnosti vidjeti da li je taj korner bio slucajnost ili je to tehnicki izveo po navici, rutinom ranijeg izvodjenja.
Dobili smo sasvim sigurno jos jednog mladog igraca na kojeg mozemo kao klub najozbiljnije racunati. Nikada ne smijemo zaboraviti osnovnu cinjenicu da ce on u pocetku imati i oscilacija i da ce se za njega u nasem dresu desavati i losije utakmice, no ovi momenti koje nam je dao svakako ohrabruju.
Posebno mi je bilo drago kada sam posmatrao Amira Hadziahmetovica u ovoj utakmici. Razlika izmedju zadnja dva susreta u njegovoj igri je evidentna. Ali tako i mora biti kod ovih mladica. Lijep je osjecaj sve to posmatrati sa tribina, znajuci da se radi o jednom igracu cija lijepa buducnost u mnogo jacoj ligi nije upitna ako nastavi sa razvojem na pravi nacin i u pravom klubu kakav je nas Zeljo, gdje se posebna naglasenost izrazava u davanju sanse bas takvim talentima. Ko nece biti sretan sa tom cinjenicom da mi kao klub imamo pravo obilje talenata i mladih igraca koji osjecaju pripadnost i ono radovanje koje se desava kada jedan od njih postigne pogodak. Radovanje koje se desava izmedju njih. Kada shvate da im u tom trenutku prolaze slike svih treninga i napora koje im se danas isplacuje pred najdrazim navijacima. Osjetiti pripadnst svih nas u tim trenucima je osjecaj koji preplavljuje tijelo tom ogromnog plavom energijom, a vidjeti sprint i radost malog Beganovica kako leti u zagrljaj treneru koji ga je maltretirao jakim treninzima, da bi on sada mogao da osjeti svu tu draz i velicinu naseg kluba, je upravo ono klupko zlatnih niti koje nas odrzavaju sve ove godine i cine nas klub tako posebnim.
Djeca su to bolan jos. Mi malo stariji, koji smo prilicno davno prosli te godine, tacno mozemo razumjeti kakav je to mentalni sklop u tim godinama i koliko to jos nisu psihicki izgradjene licnosti. Desila se utakmica protiv Radnika kada se desilo da nijedan nas mladi igrac nije odigrao dobro. Protiv Drine je bilo obrnuto. Hocu da kazem da ce se to desavati. Ova podrska i pozitivna atmosfera koja se sada desava na stadionu od strane navijaca je nesto sto su raja prepoznala kao vrijednost. Klub je u teskoj situaciji po pitanju finansija, nadamo se svi da ce se to uskoro popraviti. Ali svjesni smo zapravo, koliko bas nasa djeca na terenu budu zasluzna za sve lijepe stvari koje mi sa tribina gledamo. Oni su stvarni heroji naseg kluba. Generalno kroz istoriju Zelje, to je uvijek bilo tako sa nasom djecom, a mi smo, evo, svjedoci danasnjice, kada mozemo biti ponosni na novu generaciju zeljinih mladica. Volio bih kada bi oni mogli ostati na okupu par godina, ali tesko. Sada samo zamisljam da smo nekako mogli zadrzati Aru Hodzica, malog Gojaka, Zolotica. Samo ova tri klinca koji su se nedavno otisnuli prema kvalitetnijim ligama su jako nedavno bili u generacijama sa ovim danasnjim djecacima. Gojak nije ni uspio da osjeti sta sve to znaci, ali bi danas sigurno bio veoma omiljen. Kakav bi to tim bio.
Mene citavu ovu sezonu i ne zanima bas krajnji rezultat koji ce nas tim postici. Ja sam slijepo poslusao "naredbu" kluba i zelju za nasom podrskom u ovim teskim vremenima, kada su u klubu odlucili da se mnogi dugovi moraju vratiti. Zadovoljan sam sa ovim sto danas imamo. Imamo heroje u nasim djecacima i sjajan odnos sa publikom koja je to sve prepoznala. Odlican start za naredne sampionske godine. Ja bih u ovim trenucima upravo bio euforican bas i samo zbog te cinjenice. Ostalo ce se nadograditi i trebamo se nadati dobrim narednim sezonama. U to ne sumnjam. Zeljo je to bolan !
Sto je najbolje od svega, mali Beganovic je koristen u ovoj utakmici na tri pozicije, i u svakoj transformaciji se dobro snasao. Drcan je, zna da igra, a koristio je to najbolje koliko je mogao u ovom trenutku. Nije bio problem ni vratiti ga u veznu liniju, on je to istrcao, podijelio je pokoju loptu bez straha, a u duel je ulazio jako, bez respekta. Izveo je i jedan korner, i priznajem da me je ta tehnika njegovog izvodjenja najvise fascinirala. Nadam se da cemo u buducnosti vidjeti da li je taj korner bio slucajnost ili je to tehnicki izveo po navici, rutinom ranijeg izvodjenja.
Dobili smo sasvim sigurno jos jednog mladog igraca na kojeg mozemo kao klub najozbiljnije racunati. Nikada ne smijemo zaboraviti osnovnu cinjenicu da ce on u pocetku imati i oscilacija i da ce se za njega u nasem dresu desavati i losije utakmice, no ovi momenti koje nam je dao svakako ohrabruju.
Posebno mi je bilo drago kada sam posmatrao Amira Hadziahmetovica u ovoj utakmici. Razlika izmedju zadnja dva susreta u njegovoj igri je evidentna. Ali tako i mora biti kod ovih mladica. Lijep je osjecaj sve to posmatrati sa tribina, znajuci da se radi o jednom igracu cija lijepa buducnost u mnogo jacoj ligi nije upitna ako nastavi sa razvojem na pravi nacin i u pravom klubu kakav je nas Zeljo, gdje se posebna naglasenost izrazava u davanju sanse bas takvim talentima. Ko nece biti sretan sa tom cinjenicom da mi kao klub imamo pravo obilje talenata i mladih igraca koji osjecaju pripadnost i ono radovanje koje se desava kada jedan od njih postigne pogodak. Radovanje koje se desava izmedju njih. Kada shvate da im u tom trenutku prolaze slike svih treninga i napora koje im se danas isplacuje pred najdrazim navijacima. Osjetiti pripadnst svih nas u tim trenucima je osjecaj koji preplavljuje tijelo tom ogromnog plavom energijom, a vidjeti sprint i radost malog Beganovica kako leti u zagrljaj treneru koji ga je maltretirao jakim treninzima, da bi on sada mogao da osjeti svu tu draz i velicinu naseg kluba, je upravo ono klupko zlatnih niti koje nas odrzavaju sve ove godine i cine nas klub tako posebnim.
Djeca su to bolan jos. Mi malo stariji, koji smo prilicno davno prosli te godine, tacno mozemo razumjeti kakav je to mentalni sklop u tim godinama i koliko to jos nisu psihicki izgradjene licnosti. Desila se utakmica protiv Radnika kada se desilo da nijedan nas mladi igrac nije odigrao dobro. Protiv Drine je bilo obrnuto. Hocu da kazem da ce se to desavati. Ova podrska i pozitivna atmosfera koja se sada desava na stadionu od strane navijaca je nesto sto su raja prepoznala kao vrijednost. Klub je u teskoj situaciji po pitanju finansija, nadamo se svi da ce se to uskoro popraviti. Ali svjesni smo zapravo, koliko bas nasa djeca na terenu budu zasluzna za sve lijepe stvari koje mi sa tribina gledamo. Oni su stvarni heroji naseg kluba. Generalno kroz istoriju Zelje, to je uvijek bilo tako sa nasom djecom, a mi smo, evo, svjedoci danasnjice, kada mozemo biti ponosni na novu generaciju zeljinih mladica. Volio bih kada bi oni mogli ostati na okupu par godina, ali tesko. Sada samo zamisljam da smo nekako mogli zadrzati Aru Hodzica, malog Gojaka, Zolotica. Samo ova tri klinca koji su se nedavno otisnuli prema kvalitetnijim ligama su jako nedavno bili u generacijama sa ovim danasnjim djecacima. Gojak nije ni uspio da osjeti sta sve to znaci, ali bi danas sigurno bio veoma omiljen. Kakav bi to tim bio.
Mene citavu ovu sezonu i ne zanima bas krajnji rezultat koji ce nas tim postici. Ja sam slijepo poslusao "naredbu" kluba i zelju za nasom podrskom u ovim teskim vremenima, kada su u klubu odlucili da se mnogi dugovi moraju vratiti. Zadovoljan sam sa ovim sto danas imamo. Imamo heroje u nasim djecacima i sjajan odnos sa publikom koja je to sve prepoznala. Odlican start za naredne sampionske godine. Ja bih u ovim trenucima upravo bio euforican bas i samo zbog te cinjenice. Ostalo ce se nadograditi i trebamo se nadati dobrim narednim sezonama. U to ne sumnjam. Zeljo je to bolan !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
@boccaccio ako nekada budeš riješio da napišeš knjigu, utefteri me da je kupim.
Sjajne postove pišeš druže, sjajne!!!

FKZ1921 je još krajem prošle polusezone pisao da dženis ima bolji prekid i od baje.
Boccacio
Samo bi jos volio ba kjosevski pocne igrati umjesto antolovica bar domace utakmice da brani
To bi bilo 6 nasih dragulja Kjosevski,Bajic,Memija,Sadikovic,Hadziahmetovic i Beganovic
MOSA LJOZE

Samo bi jos volio ba kjosevski pocne igrati umjesto antolovica bar domace utakmice da brani
To bi bilo 6 nasih dragulja Kjosevski,Bajic,Memija,Sadikovic,Hadziahmetovic i Beganovic
MOSA LJOZE