Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Re: Emir Spahić
Ovi iz Leverkuzena ipak po meni ispadose seronje. Lafo neki principi, oni su principijalni... Kako da ne. Lako se drzati principa nad igracom koji je u godinama i sa povredom, bez neke realne cijene na trzistu (sto ne znaci da ne moze naci dobar klub za sebe, mislim da moze). Da je njemu 20+ godina i da vrijedi na trzistu, onda ti njihovi principi ne bi vazili.
Vec sam rekao da kakav god ishod oce situacije bio, moje misljenje o Spahi se nece mjenjati. Imam mnogo postovanja prema njemu jer je repki dao mnogo. I to ce uvijek tako biti. Medutim, Spaha neka se zahvali svom burazu koji ocito ima neki problem za ovo u sta ga je uvalio. Da mi je milion puta brat, taj vise na moju tekmu dosao nebi. Mislim volim ja tebe i sve to, ali ja sam profesionalni fudbaler koji sebi treba obezbjediti egzistenciju i ovakvi ispadi mu jednostavno nisu potrebni u zivotu. Spahi sve najbolje zelim.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Vijest da je Emir Spahić ostao bez kluba odjeknula je kao bomba u BiH, a nju je svakako s velikom žalošću dočeko i selektor Mehmed Baždarević, piše novinska agencija Patria.
Međutim, kako je kazao u razgovoru sa novinsku agenciju Patria Baždarević, cijeli tim i Nogometni savez bit će uz Spahića i pokušat će mu pomoći u ovim najtežim trenucima.
- Žao mi je to što čujem, ali ipak se moglo i očekivati. Čuo sam se sa Emirom pet puta nakon nemilih scena i on je svjestan šta je uradio, ali je to bilo jače od njega. Postupio je ljudski i ja to nekako i razumijem. Na nama je sada da mu pomognemo, da nađemo klub u kojem će trenirati kako ne bi gubio snagu - kazao je Baždarević.
Spahić je dobio raskid ugovora nakon što je Bayer Leverkusen proveo cijelu istagu u vezi sa incidentom na stadionu u kojem je učestvovao i Spahić te njegova porodica. Pravila su takva da on ne može naći klub dok ne krene prijelazni rok.
- Svjestan sam toga i znam da sada ne može nigdje, ali svakako može naći klub u kojem će trenirati kako bi bio spreman za reprezentativne obaveze. Mi mu nećemo okrenuti leđa, jer on to nije zaslužio. Ovo naravno kvari naše planove koje smo zacrtali, ali šta je tu je - dodao je Baždarević.
Nakon odluke kluba oglasio se i Spahić koji je kazao da mu je "bila velika čast biti dio ovog tima".
- Svojim prijateljima iz ekipe i cijelom klubu, kao i navijačima Bayer 04 Leverkusena od srca želim sve najbolje u svijetloj budućnosti koja je pred njima - poručio je Spahić.
Spahic je usro u Leverkusenu pravo, jer je sa Toprakom bio jedan od boljih stpoerskih parova u Evropi. Ali, i dalje nam je najbolji odbrameni igrac, sa ili bez kluba, dok Seo ne pocne igrati standardno opet.
- DragonGirl
- Kontakt:
Ne kažem da ga ja opravdavam, samo kažem da su komentari ljudi bili različiti, i oni koji su bili u njegovu odbranu su bili vjerovatno zbog reakcije u trenutku, zbog odbrane porodice, ali generalno, i po meni, njegova dužnost je bila da obezbijedi ranije sve što je potrebno svojoj porodici i prijateljima, da ih upozori na pravila ponašanja, ako već nisu bili upoznati s tim, baš kako bi se izbjegle ovakve stvari, ali on to očito nije uradio, i zato kažem, teško je razumjeti to njegovo ponašanje.samo_lijevo je napisao/la:Sta to treba pravdati ? sto se pridruzio svojoj porodici da uvodi red pored ljudi koji su za to placeni. Pa valjda je jasno sta se desilo. Necemo se praviti naivni.DragonGirl je napisao/la:
Prvom rečenicom si sve rekao. Stvarno je teško ponekad definisati njegovo ponašanje, sve ono što radi, ali opet i ljudi to posmatraju na različite načine i to je i odgovor za @samo_lijevo, zašto sam napisala da se potez može i osuditi i opravdati: Masa ljudi kaže da bi na njegovom mjestu uradila isto, jer je porodica u pitanju, druga masa ga najoštrije osuđuje, to je jednostavno tako, nisu svi ljudi isti, svako ima svoj način razmišljanja i posmatra to iz nekog svog ugla.
Nema se tu sta gledati iz razlicitih uglova, ili postujes pravila ili se pravis kabadahija i ucestvujes u tucama. Nema se tu sta filozofirati.
Umjesto da smiri situaciju i posavjetuje bracu da to sto rade nije uredu, on se zaleti na covjeka.
Bilo za ocekivati, nije on njima vazan kao sto je nama a ni ne znaci im toliko. Jest da im je najbolji stoper, ali ce mu biti 35 godina sljedece sezone, tako da - > +...
Steta, ali ako cemo realno, nije bas bilo drugog ishoda. Bili su u poziciji "ako za zadrzimo, kakvu poruku saljemo ostalim zaposlenicima kluba?"
Slazim se sa @calcio, da je neki mladi igrac, vjerovatno bi spinovali vijest da ga zadrze.
Steta, ali ako cemo realno, nije bas bilo drugog ishoda. Bili su u poziciji "ako za zadrzimo, kakvu poruku saljemo ostalim zaposlenicima kluba?"
Slazim se sa @calcio, da je neki mladi igrac, vjerovatno bi spinovali vijest da ga zadrze.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- Principatus
- Kontakt:
U Njemackoj jedni kazu da je u redu da bude zestoko kaznjen i tako dalje, dok drugi kazu da je to samo sprdnja i pseudomoral, jer su drugi radili gore stvari ali nisu bili tako razapeti i kaznjeni kao on. Da nije bilo snimka ovaj slucaj nebi dobio takvu medijsku pratnju, niti bi Leverkusen bio pod tolikim pritiskom da ga izbace. No sta je tu je, do ovoga uopste nije smijelo doci.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Na kraju krajeva... Kakav god ishod, on se je sam doveo u ovu situaciju.Principatus je napisao/la:U Njemackoj jedni kazu da je u redu da bude zestoko kaznjen i tako dalje, dok drugi kazu da je to samo sprdnja i pseudomoral, jer su drugi radili gore stvari ali nisu bili tako razapeti i kaznjeni kao on. Da nije bilo snimka ovaj slucaj nebi dobio takvu medijsku pratnju, niti bi Leverkusen bio pod tolikim pritiskom da ga izbace. No sta je tu je, do ovoga uopste nije smijelo doci.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ova slika dobro opisuje moje trenutne osjecaje.

-
Mozemo mi sada naglabati SBBKBB...da mu je 25 godina, bio bi kaznjen neigranjem do kraja sezone, novcanom kaznom i prodali bi ga na ljeto, najvjerovatnije.
Da je svapski reprezentativac, progledalo bi se kroz prste uz neke kazne i sranja...ovako, Bosnjo sa 35 godina i istorijom ekscesa (i u Leverkuzenu), idealno da bude za primjer, da se trenira strogoca.
Dzaba, nema opravdanja, napravio je glupost i neka snosi posljedice. Nadam se da ga nece poljuljati da prekine karijeru, to nam je najbolji igrac u reprezentaciji i jedan od najzasluznijih. Drzi se Spaha.
Da je svapski reprezentativac, progledalo bi se kroz prste uz neke kazne i sranja...ovako, Bosnjo sa 35 godina i istorijom ekscesa (i u Leverkuzenu), idealno da bude za primjer, da se trenira strogoca.
Dzaba, nema opravdanja, napravio je glupost i neka snosi posljedice. Nadam se da ga nece poljuljati da prekine karijeru, to nam je najbolji igrac u reprezentaciji i jedan od najzasluznijih. Drzi se Spaha.
- invincible1921
- Kontakt:
Sutra ocekujem po portalima, a posebno na ovom naslove tipa:
Ibrakovic: Kontaktirali smo Spahica

=\_1921_/=
Nema se tu šta reći, sam pao sam se ubio. Šteta za ovakav kraj, baš je na najgori i najbizarniji mogući način zasrao sve ono dobro što je prethodno učinio.
Ajmo Emire sad u Italiju ili možda čak Englesku izdominirati.
Ja ne sumnjam da bi on opet mogao na kraju naći neki solidan klub u ligama petice, slobodan igrač koji će se dobiti za džabe, a jedan od najboljih štopera Evrope ove sezone, naći će se neki klub koji će iskoristiti tu situaciju. Pogotovo talijani koji ovakve situacije dočekivaju širom otvorenih ruku.
Druga stvar ako bude htio stati na loptu i otići negdje zarađivati pare pred kraj karijere, što je možda najrelanije u ovom trenutku.

Ajmo Emire sad u Italiju ili možda čak Englesku izdominirati.

Ja ne sumnjam da bi on opet mogao na kraju naći neki solidan klub u ligama petice, slobodan igrač koji će se dobiti za džabe, a jedan od najboljih štopera Evrope ove sezone, naći će se neki klub koji će iskoristiti tu situaciju. Pogotovo talijani koji ovakve situacije dočekivaju širom otvorenih ruku.
Druga stvar ako bude htio stati na loptu i otići negdje zarađivati pare pred kraj karijere, što je možda najrelanije u ovom trenutku.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
I ja isto kako su dosle para za Sehica i da Spahic postaje jedan od mnogih investitora u FK Zeljetnicaru. Kazu eno vec stoji u redu na Grbavici.invincible1921 je napisao/la:Sutra ocekujem po portalima, a posebno na ovom naslove tipa:
-
Nesto ne vjerujem da ce Spaha dozvoliti da na ovakav nacin ode sa "velike scene". Mislim da ce naci neki klub gdje ce se moci ponovo dokazati, mozda i CL ?rope11 je napisao/la:Nema se tu šta reći, sam pao sam se ubio. Šteta za ovakav kraj, baš je na najgori i najbizarniji mogući način zasrao sve ono dobro što je prethodno učinio.![]()
Ajmo Emire sad u Italiju ili možda čak Englesku izdominirati.![]()
![]()
- Juventinisimo
- Kontakt:
Spaha ide u Dinamo.Mamic voli Bosancerose koji mlate... 

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Da budem iskren zasluzeno je kaznjen. Obitelj mu je kriva za to i neka im se zahvali. On bi za njih glavu na panj stavio a jedan od njih ga evo kosta karijere na kraju. Kako got zavrsilo, nastavio on karijeru ili ne ne zasluziva pljuvanje. Vjerujem da bi za repku bilo dobro da nadje klub i da nam pomogne da se plasiramo na EP. Ali boze moj ako bude i druga solucija i oprosti se od igranja za klub i repku hvala mu za sve. Osobno ne vjerujem u ovu soluciju ali me ne bi ni iznenadila. Svakako hvala Emire za sve a ja cu cekati narednog sugradjanina koji ce mozda nekad uletiti u repku BiH. Do tada neka igraju najbolji sa Spahom ili bez njega. Svakom jednom dodje kraj. Nekom prije a nekom kasnije. Spaha je na moju srecu u nasoj repki jako dugo trajao. Nadam se da ce mu zamjena biti dostojna.
- invincible1921
- Kontakt:
Ne stavljaj nam vase rijeci u usta i vase navike... pozdravili su te luca toni i misimovicEvander je napisao/la:I ja isto kako su dosle para za Sehica i da Spahic postaje jedan od mnogih investitora u FK Zeljetnicaru. Kazu eno vec stoji u redu na Grbavici.invincible1921 je napisao/la:Sutra ocekujem po portalima, a posebno na ovom naslove tipa:

=\_1921_/=
za sve su krivi oni šupci koji su snimali belaj, yebo ih otac nenormalni....malo se ljudi pomarisali, pa šta
sad ozbiljno, Spaha jbm li tu sunce ludacko
....taman si se smirio, dozvao, našao dobar klub i pravu ligu za sebe, što je najbitnije poceo igrati najbolji fudbal u karijeri, Meša na tebe najozbiljnije racunao (doduše i sad racuna, eno maloprije rece) i gledaj sad šta uradi

sad ozbiljno, Spaha jbm li tu sunce ludacko

- Consigliere
- Kontakt:
Jadno je sve ovo... Dopustiti sebi da te nogira jedna od najboljih ekipa Evrope, i to u zivotnoj formi. Iskreno, to moze samo glup covjek. Umjesto da proba smiriti situaciju, smanjiti mogucnost da neko nayebe u guzvi, on se zaletio preko 10 likova, udara glavom covjeka, da eto spasi buraza
Radi 30 sekundi ludila se sebi popisao na karijeru i ugled. 

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Podrska za naseg najveceg borca.
Emir Spahic

Prava raja je uz tebe jarane!

Prava raja je uz tebe jarane!
shandrlike-tandrlike
Trenutno korisnika/ca: KrajinaKing, NebeskaSila96 i 15 gostiju.