BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 11 apr 2015, 22:49

Virtu4l je napisao/la:Ne smijemo biti nezadovoljni, ni najmanje. Danas su nam neke stvari mnogo jasnije, danas smo shvatili koliko Damir može na ovoj podlozi i da će vjerovatno za par godina biti jedan od onih koje bi svi u žrijebu voljeli izbjeći. Do kritičnog momenta je igrao vrhunski tenis, pokazao sav talenat koji ima i pored svega što smo znali od ranije, saznali smo da ipak može odlično i da servira.

Igra na mreži je bila fenomenalna, drop shotovi nepredvidivi, kretanje nije moglo biti bolje, nije kasnio na lopticu jer je odlično čitao igru protivnika. Igrao je protiv odličnog igrača, koji nije imao rješenja dok je Damir mogao držati nivo igre koji je sam nametnuo. Taj nivo iziskuje ogromne fizičke napore i nekad tijelo ne može da izdrži.

Današnji scenario je viđen bezbroj puta u tenisu, igrači pucaju pod pritiskom i nije to ništa nenormalno, posebno kad imaš 22 godine i igraš meč karijere. Za par godina će ovakve mečeve rutinski privoditi kraju i protivnici će pucati kao on danas. To ne može preko noći, potrebno je mnogo ovakvih mečeva da bi se došlo do toga.

Sjetite se samo koliko smo puta prošle godine bili blizu TOP100, tačno prije godinu dana Damir je bio 159. igrač svijeta, a danas je bio na pragu ATP finala.

Sad će napredak na listi biti sve teži i teži, jer ispred njega su igrači koji znaju igrati i koji svake sedmice osvajaju bodove.

Idemo dalje :bih:
Do onog pada je imao sve u svojim rukama. Nisam ga nikad dominantnijeg u servisima vidio a pratim ga od 2011 godine.

Nema kalkulisanja idemo po titulu u Mersinu. Pa što da ne onda i odmorit jednu sedmicu ali vjerovatno će u Mersinu rano ispast, možda čak u 1. kolu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2015, 22:52

pa i ne bi bilo lose, pokusati osvojiti mersin, doci kuci sa 29000 eura :D provesti malo sa porodicom jednu sedmicu, ispostovat jelenu, pa u nove pobjede :o :o :o :o :o

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 11 apr 2015, 23:01

Yebi ga biće bolje,na greškama se uči...Samo rad,rad i trening i ide naprijed.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2015, 23:02

esprit24 je napisao/la:ispostovat jelenu
:rol: :rol: :tokralju:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

madridista4ever
Kontakt:

Post Postao/la madridista4ever » 11 apr 2015, 23:07

esprit24 je napisao/la:pa i ne bi bilo lose, pokusati osvojiti mersin, doci kuci sa 29000 eura :D provesti malo sa porodicom jednu sedmicu, ispostovat jelenu, pa u nove pobjede :o :o :o :o :o

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Hahahahaha kraljuuu :lol: :tokralju:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 11 apr 2015, 23:55

Nisam upratio jel vec neko napisao... Novac, ranking?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 11 apr 2015, 23:56

Steta za danas,ali on ja novom turniru odradio puno vise od ocekivanog tako da nema razloga za razocarenje :bih: . Sada Mersin, svaka prognoza nepredvidiva jer ne znamo sta je sad u Damirovoj glavi.Ja licno bih volio da zaboravi Buchurest jer tamo mora igrati kvale u svakom slucaju.Otici sto dalje u Mersinu odmoriti se zatim pa Istanbul ili Estoril. Gledajuci entry list oba turnira mislim da mu je Istanbul bolji izbor.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2015, 23:58

Consigliere je napisao/la:Nisam upratio jel vec neko napisao... Novac, ranking?
22.800 €, 90 bodova, ranking karijere 84. mjesto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

madridista4ever
Kontakt:

Post Postao/la madridista4ever » 12 apr 2015, 00:02

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Nisam upratio jel vec neko napisao... Novac, ranking?
22.800 €, 90 bodova, ranking karijere 84. mjesto.
Samo će 3 mjesta napredovati? Mislio sam da će sigurno više... :?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 12 apr 2015, 00:03

Gubi 90 bodova u ponedjeljak, tako da nije moguć veći napredak...dobar rezultat u Mersinu bi ga značajnije pomjerio :bih:

madridista4ever
Kontakt:

Post Postao/la madridista4ever » 12 apr 2015, 00:09

shminka je napisao/la:Gubi 90 bodova u ponedjeljak, tako da nije moguć veći napredak...dobar rezultat u Mersinu bi ga značajnije pomjerio :bih:
Da da, na to sam zaboravio. Po meni je zasigurno bolja opcija da odustane od Bukurešta, ipak tamo mora odigrati i kvale, i da svim snagama krene u Mersinu. Mislim da ima dovoljno samopouzdanja da cilja i na titulu. :bih:

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 12 apr 2015, 00:52

pingpong je napisao/la:
Kenchi je napisao/la:Psiha je cudo yebiga, nije mi se svidjelo sto je damir tako olako predao treci set ali dobro, sta je tu je, momcina je ispao kako god :salut:
Ma vjeruj, lahko je tipkati sa stolice uz laptop. Držati onaj nivo tenisa protiv nabrijanog slovaka (koji iza sebe ima neuporedivo više vrhunskim mečeva) uz puls preko 200 otkucaja u minuti i bez iskustva igranja sa top igračima je nama nezamislivo. Ističi ono pozitivno, a za negativno nismo kompetentni. Trunkica je dovoljna da izbaci čovjeka iz takta u svim tim okolnostima i da sve krene naopako. Džaba mu savjeti nekoga ko to nije iskusio, on najbolje zna šta mu se desilo i uvjeren sam da će se truditi da to i ispravi sam sa sobom.
Znam sve buraz, vjerujem da sam jedan od rijetkih ovdje koji moze reci da sam ajmo reci profesionalac u sportu tako da definitivno znam kroz sta je prosao sve, trema, adrenalin pracen ubrzanim kucanjem srca, drhtanje ruku, nogu itd .. Ja sam samo rekao da mi se nije svidjelo sto je tako olako predao treci set, razumijem ja sve ali moglo je to bolje, izgubiti 10 gemova za redom nije mala stvar i definitivno ima tu neka prepreka, upravo ta prepreka je stvar koja razvrstava dobre i one malo bolje igrace. Kao sto sam napisao, Dzumi je ispao momcina i stvarno se nosio dobro sa igracem koji je dosta iskusniji od njega.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 12 apr 2015, 01:50

Da je neko prije turnira ponudio ispadanje u polufinalu vjerujem da bi i sam Damir potpisao. Ovdje je dosao sa ciljem da izbori glavni zrijeb RG-a i to je ostvario. Sve vise sto je uradio je samo bonus. Danas je Klizan bio na konopcima, ali se uspio izvuci. Mec je od pocetka bio fizicki jako zahtjevan i Damir se mnogo trosio. Nadao sam se da ce moci drzati onakav tempo cijeli mec, ali je ostao kratak. Kao da se prepao pobjede i prolaska u finale, sto je Slovak osjetio i odradio posao.

Damir je danas pokazao da se definitivno najbolje snalazi na šljaci i vjerujem da uz jos malo rada moze glat u TOP 50. Vec je napravio veliki napredak, ponajvise na servisu sto me jako raduje. Ostale udarce i igru sa osnovne linije je i prije imao dobre, ali servis mu je pravio mnogo problema. Pored toga sada je vise skoncentrisan na mec i dobro cita igru protivnika. Za TOP 50 ce mu trebati jos vise rada na fizickoj spremi i malo na psihickom dijelu. Ovakve prilike ce morati iskoristavati i na tome bi trebao da radi sa sportskim psihologom.

Sada slijedi Mersin i prilika za novi napredak na listi. Bodovi sa ovog turnira iz prosle sezone se brisu, ali su odbranjeni, tako da ce imati priliku da dobrim nastupom preskoci jos par mjesta na listi. Ocekujem da odigra maksimalno i pokusa otici do kraja. Ako se ne varam poslije Mersina ide Bukurest, gdje bi morao igrati kvalifikacije, sto i nije bas dobro.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 12 apr 2015, 01:58

BosnaSTL je napisao/la:Na ovom forumu ljudi sve znaju.NEMA veci eksperata na kugli zemaljskoj .Teniseri I to 20 puta bolji od Damira su gubili meceve u kojim su imali mec lopte!Damire :clap: :clap: I sretno u ostatku sezone.
svaka cast za komentar!
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 12 apr 2015, 11:50

Evo šta je Damir sinoc napisao:

"Prvo da se zahvalim svima na podršci koju ste mi pružili i koju mi pružate. Hvala mnogo na tome. Nažalost, danas nisam uspio izdržati do kraja. Jednostavno sam fizički malo pao a Klizan se digao na jedan viši nivo. Za one koji pišu da trebam psihologa, da znate da radim sa sportskim psihologom i da sam puno stvari popravio i promijenio. Nije psiha jedina koja utiče na igru jednog igrača. Bez obzira na sve, hvala vam i nadam se da će biti boljih rezultata"!

;) :bih: :bih: :bih:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 12 apr 2015, 12:24

ATP Challenger Mersin €42.500
2.kolo kvalifikacija:
Tomislav Brkic - [5]Pedro Cachin (ARG,ATP 247.) 7:6(4) 7:5
3.kolo kvalifikacija:
Tomislav Brkić - [1]Taro Daniel (JPN,ATP 213.)

:bih: :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 apr 2015, 15:29

Bravo Tomo. Idemo do MDa. Baš me zanima koliko Mirza može na šljaci, znam da nije njegova omiljena podloga ali nadam se dobrim rezultatima, odlična prilika da ojača igru sa osnovne linije pa da krene dominacija na betonu.

Što se tiče Damira, ukoliko se uspije sabrati do početka svog prvog meča može do kraja. Jučer smo vidjeli koliko može a može puno, uvijek sam govoio igra mu nikad nije bila problem, kad mu se igra vrlo je opasan. Igra vrlo pametno, uvijek zna šta hoće, razmišlja kad igra i to mu je veliki plus. Inteligentno igra. Fizički još malo ojačat ali ne puno da ne bi na brzini izgubio. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 apr 2015, 15:40

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 apr 2015, 16:27

Kližan lagano završi posao Gimenom Traverom (6-2 / 6-2) i tek se u ovom meču vidjelo koliko je Damir dobro jučer odigrao.

Damir Dzumhur!!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 apr 2015, 09:37

Tomo počeo

" onclick="window.open(this.href);return false;

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 4 gosta.