OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

kovacic
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la kovacic » 11 apr 2015, 21:58

Dosta neočekivan poraz, bili smo bolji, iako su pojedinačno bolje poteze prikazali gosti, pogodili nekoliko "circus trojki" kako bi se to nazvalo u NBA u samom finišu i došli sa 2 poena na 11 poena prednosti.

Ono što brine je što su nakon tih 11 poena naši spustili na 6 i onda u posljednjoj minuti napravili samo jedan faul i pustili dva kompletna napada gostiju, bez ikakve želje za stizanjem rezultata, što je naša specijalnost, dokazano nebrojeno puta ove sezone. Pomalo sumnjivo i takvo zalaganje se ne smije trpjeti. :(

Svaka čast Nikoliću, odlična partija, povrijedio se tek minut prije kraja :D.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 apr 2015, 00:09

kovacic je napisao/la:Dosta neočekivan poraz, bili smo bolji, iako su pojedinačno bolje poteze prikazali gosti, pogodili nekoliko "circus trojki" kako bi se to nazvalo u NBA u samom finišu i došli sa 2 poena na 11 poena prednosti.

Ono što brine je što su nakon tih 11 poena naši spustili na 6 i onda u posljednjoj minuti napravili samo jedan faul i pustili dva kompletna napada gostiju, bez ikakve želje za stizanjem rezultata, što je naša specijalnost, dokazano nebrojeno puta ove sezone. Pomalo sumnjivo i takvo zalaganje se ne smije trpjeti. :(

Svaka čast Nikoliću, odlična partija, povrijedio se tek minut prije kraja :D.
Niste bili bolji, novacic je radio sta je htijeo, mimicu uhvatilo ludilo, a Katić je igrao racionalno
Kod Sparsa nikolic je igrao racionalno, Salic glumio igracinu a pravio gluposti u serijama, opačak ostario, djurasovic limitiran, bulic igra slično kako je igrao prije 6 godina kada sam ga prvi put gledao, josipovic igra kako je uvijek igrao, Zahiragic skoro ništa nije organizovao, Glogovac ništa, Hodžić igrao beka naravno bezopasan sa distance a sada nema ni onog njegovog ukrštenog koraka, trbic tremario i dugo imao petorku "iskusnih", a kada je napokon uveo Atića ovaj skoro preokrenuo rezultat i onda skoro ni jedna lopta na njega
Nadam se da se isplatio buzin put u Ameriku pa tako nešto zarade u suprotnom izgleda čitava ova sezona je promašaj
Mada još ima da se igra, ali mi trbic stvarno ne ulijeva povjerenje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 12 apr 2015, 11:37

Ne volim ni ja Trbića, nije neki trener, sama promjena istog bi donijela bolju igru na duže staze, iako su ovi igrači navikli raditi sa njim i to bi bio šok. Ali realno, samo 3 pogođene trojke, svaka bi ekipa u ovoj ligi izgubila bar 15-20 razlike da pogode samo tri trojke :)

Okrenuti se Igokei, ako dobro isplaniraju pobjeda je moguća, obično su puno bolji kad izgube jednu, ostaje da se vidi.
I dalje treba ići na drugo mjesto, kako bilo.
Imamo sreće da su dva kluba zakucana za dno.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 12 apr 2015, 15:14

Ne valja ovo, ne valja ono. Ko je krivac? Trbić? Koga postaviti umjesto njega a da je bolji?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 12 apr 2015, 15:34

Realno,meni ni po cemu ne predstavlja iznenadjenje da je Siroki dobio Spars. Siroki s ovakvom ekipom ne zaostaje ni malo za Igokeom,a pogotovo da mi bude iznenadjenje da dobiju ovu ekipu Sparsa.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 12 apr 2015, 17:04

Ne vidim šta nedostaje ekipi?
Problem je što je ovo drugi poraz kući od istog protivnika, nad kojim se i dvaput slavilo, u nešto slabijem sastavu, ali nebitno.
Ono što je bitno da je ekipa očito napredovala od prošle sezone, ali da se ne znaju dobro postaviti u ovim važnim utakmicama, evidentno još iz kupa nakon one očajne utakmice.

Generalno, Trbiću svaka čast za uspjehe, ali svakome ko zna nešto o košarci je jasno da ne vuče prave poteze, pobjeđuje jer ima kvalitetnu ekipu i na papiru i dušom na terenu i jer vjeruje u njih, ali to je možda dovoljno u juniorskim kategorijama, ovdje se igraju ozbiljne taktičke igre i jednostavno ne vidim to kod njega, dok Vidačić, Mulaomerović, a pogotovo Lukajić predano rade na pristupu i taktici, dok je kod Sparsa to neprimjetno.

Ne mogu cijeniti nekoga ko je odbio pozivnicu za ABA ligu po zaista smiješnoj cijeni pod izlikom "iako imamo para za pozivnicu, ipak nismo zreli za ovu ligu". Isti trener kaže da treba sačekati još dvije godine :shock: da sazrije generacija 1997, jer će najvjerovatnije najbolji igrači otići iz kluba.
Umjesto da ih zadrži, sebi priskrbi reputaciju i klubu sponzore, obraduje navijače sa najboljim timovima Balkana, on stvara šuplju strategiju beskonačne proizvodnje igrača...
Nismo KOŠ, koji nema seniorske ekipe pa mora prodavati svoje kadete i juniore.

Da je ijedan od ove trojice navedenih na klupi Sparsa, prošetali bi se ligom 6, ali šta je tu je, moraju se sad fokusirati i bit će sigurno zanimljivo, jer će Sloboda ganjati Široki, što u trenutnoj situaciji, pogotovo u slučaju eventualne pobjede nad Igokeom znači da će Igokea biti druga i igrati protiv te Slobode koja bolesno najavljuje treće mjesto. :zviz:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 apr 2015, 17:24

kovacic je napisao/la:Ne vidim šta nedostaje ekipi?
Problem je što je ovo drugi poraz kući od istog protivnika, nad kojim se i dvaput slavilo, u nešto slabijem sastavu, ali nebitno.
Ono što je bitno da je ekipa očito napredovala od prošle sezone, ali da se ne znaju dobro postaviti u ovim važnim utakmicama, evidentno još iz kupa nakon one očajne utakmice.

Generalno, Trbiću svaka čast za uspjehe, ali svakome ko zna nešto o košarci je jasno da ne vuče prave poteze, pobjeđuje jer ima kvalitetnu ekipu i na papiru i dušom na terenu i jer vjeruje u njih, ali to je možda dovoljno u juniorskim kategorijama, ovdje se igraju ozbiljne taktičke igre i jednostavno ne vidim to kod njega, dok Vidačić, Mulaomerović, a pogotovo Lukajić predano rade na pristupu i taktici, dok je kod Sparsa to neprimjetno.

Ne mogu cijeniti nekoga ko je odbio pozivnicu za ABA ligu po zaista smiješnoj cijeni pod izlikom "iako imamo para za pozivnicu, ipak nismo zreli za ovu ligu". Isti trener kaže da treba sačekati još dvije godine :shock: da sazrije generacija 1997, jer će najvjerovatnije najbolji igrači otići iz kluba.
Umjesto da ih zadrži, sebi priskrbi reputaciju i klubu sponzore, obraduje navijače sa najboljim timovima Balkana, on stvara šuplju strategiju beskonačne proizvodnje igrača...
Nismo KOŠ, koji nema seniorske ekipe pa mora prodavati svoje kadete i juniore.

Da je ijedan od ove trojice navedenih na klupi Sparsa, prošetali bi se ligom 6, ali šta je tu je, moraju se sad fokusirati i bit će sigurno zanimljivo, jer će Sloboda ganjati Široki, što u trenutnoj situaciji, pogotovo u slučaju eventualne pobjede nad Igokeom znači da će Igokea biti druga i igrati protiv te Slobode koja bolesno najavljuje treće mjesto. :zviz:

Meni nije jasno sta ti imas protiv Tuzle i Slobode, konstantno ti gadis Slobodu i Tuzlu raznim glupostima : :roll:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 12 apr 2015, 22:23

Ništa lično, samo imate simpatične i fanatične navijače. :) Štaviše, volim i grad i Mejdan, i najdraža su mi ekipa iz lige 12 poslije Sparsa.

Nerealni ste dosta u očekivanjima tako da ponekad nešto kažem, normalni rivalitet navijača. ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 apr 2015, 23:00

kovacic je napisao/la:Ništa lično, samo imate simpatične i fanatične navijače. :) Štaviše, volim i grad i Mejdan, i najdraža su mi ekipa iz lige 12 poslije Sparsa.

Nerealni ste dosta u očekivanjima tako da ponekad nešto kažem, normalni rivalitet navijača. ;)

sta je cudno tuzla je grad kosarke..da je normalno vrijeme Bosna bi imala navijace u SA a ne vi ebote...navijaci optimisticni sta kao i vasi ako ih uopste imate
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 12 apr 2015, 23:10

Sa svojim potcjenjivam i omaložavanjem pokvare skoro svaku temu na kojoj se pojave.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 apr 2015, 23:26

Meni se sinoć nije svidio sto sam na.parketu gledao dosta isluženih igrača umjesto da sam gledao Nikolića, Atića, Buzu i Glogovca (i ako je sinoć igrao katastrofalno) zajedno jer oni su ti koji su budućnost i radi čega su mi Sparsi simpatični i zašto navijam za njih i ako sam stari bosnin navijač
A Salic me je malo reci razočarao
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 apr 2015, 23:26

Mancini je napisao/la:Sa svojim potcjenjivam i omaložavanjem pokvare skoro svaku temu na kojoj se pojave.
Ti upste ne citas ocigledno ovaj dio foruma..lik se ba ponasa kao da su oni bili prvaci evrope a ne Bosna...pusti to kakvo omalozavanje care pa Sparai imaju blistavu buducnost kako rade . mi ih gledamo kao jak sportski kolektov bas kao i tvoj Olimpic ...ali ovaj lik kad god je Sloboda uzela njegov klub uglavnom su se prepali atmosvere ili sta ti ja znam ...ja kako vidim ovdje on je spominjao nas klub mi njegov bogami ne osim sto se nadamo da mozemo zavrsit ispred njih jer imamo tu pobjedu u Tuzli
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 13 apr 2015, 19:29

Pošten post, nije važno ko je šta bio u prošlosti nego šta je sad, prošlost se respektuje, ali sadašnjost se računa.

I imamo navijače, isto kao i druge ekipe, Široki i Igokea recimo, vještačke ekipe gurane od privatnika.

A ni Zrinjski i Leotar nisu bili nešto poznati.

Može se uzeti i da je ovo trenutno OKK Sloboda i da im ne pikamo titule.

Sve je relativno, ljudi su prepoznali ovaj uspješan projekat plus hiljade djece i mladih koji su trenirali u Sparsima, pa onaj dio navijača Bosne koji mrze trenutnu upravu i žele uskoro da gledaju europske timove u Skenderiji...

I samog su me vodili na utakmice Bosne kao dijete, navijalo se i borilo, sve do negdje 2006 i posljednjih trzaja dvije fodine poslije.

Pura
Kontakt:

Post Postao/la Pura » 13 apr 2015, 21:39

kovacic je napisao/la:Pošten post, nije važno ko je šta bio u prošlosti nego šta je sad, prošlost se respektuje, ali sadašnjost se računa.

I imamo navijače, isto kao i druge ekipe, Široki i Igokea recimo, vještačke ekipe gurane od privatnika.

A ni Zrinjski i Leotar nisu bili nešto poznati.

Može se uzeti i da je ovo trenutno OKK Sloboda i da im ne pikamo titule.

Sve je relativno, ljudi su prepoznali ovaj uspješan projekat plus hiljade djece i mladih koji su trenirali u Sparsima, pa onaj dio navijača Bosne koji mrze trenutnu upravu i žele uskoro da gledaju europske timove u Skenderiji...

I samog su me vodili na utakmice Bosne kao dijete, navijalo se i borilo, sve do negdje 2006 i posljednjih trzaja dvije fodine poslije.

Europske timovi ?????

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 13 apr 2015, 23:44

Sparsi nisu zreli za ABA ligu,niti ce biti za 2 godine kad ce im se osuti vjerovatno kadar.Hodzic smijesno pojacanje,Opacak vrhunsko dobro dodje iskustvo,ali treba jos takvih igraca.Siroki je utakmicu lagano dobio ali sumnjam da ce namuciti Igokeu.Postoji potencijal kod pojedinih igraca Sparsa ali bi on mogao ostati neiskoristen ako ne budu igrali jace takmicenje.Vidi se ogromna razlika izmedju igraca koji su Aba ligu igrali i onih koji nisu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 apr 2015, 09:11

merdanovic je napisao/la:Sparsi nisu zreli za ABA ligu,niti ce biti za 2 godine kad ce im se osuti vjerovatno kadar.Hodzic smijesno pojacanje,Opacak vrhunsko dobro dodje iskustvo,ali treba jos takvih igraca.Siroki je utakmicu lagano dobio ali sumnjam da ce namuciti Igokeu.Postoji potencijal kod pojedinih igraca Sparsa ali bi on mogao ostati neiskoristen ako ne budu igrali jace takmicenje.Vidi se ogromna razlika izmedju igraca koji su Aba ligu igrali i onih koji nisu.
Da baš se vidi razlika jer u širokom ima nekoliko igrača koji nisu imali ništa više od igrača Sparsa ali igraju sa daleko vise samopouzdanja i rutine

concombre
Kontakt:

Post Postao/la concombre » 14 apr 2015, 15:36

Jel ce biti negde prenos utakmice sa igokeom?

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 14 apr 2015, 21:30

35p :tokralju: :rol: :rol:

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 14 apr 2015, 21:32

Jeli ovo greška?

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 14 apr 2015, 21:40

terra je napisao/la:Jeli ovo greška?
izgleda da je bila...55p je bilo

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.