BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

pingpong
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la pingpong » 11 apr 2015, 19:57

Kenchi je napisao/la:Psiha je cudo yebiga, nije mi se svidjelo sto je damir tako olako predao treci set ali dobro, sta je tu je, momcina je ispao kako god :salut:
Ma vjeruj, lahko je tipkati sa stolice uz laptop. Držati onaj nivo tenisa protiv nabrijanog slovaka (koji iza sebe ima neuporedivo više vrhunskim mečeva) uz puls preko 200 otkucaja u minuti i bez iskustva igranja sa top igračima je nama nezamislivo. Ističi ono pozitivno, a za negativno nismo kompetentni. Trunkica je dovoljna da izbaci čovjeka iz takta u svim tim okolnostima i da sve krene naopako. Džaba mu savjeti nekoga ko to nije iskusio, on najbolje zna šta mu se desilo i uvjeren sam da će se truditi da to i ispravi sam sa sobom.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 apr 2015, 20:00

Nema se Damiru šta prigovorit. Jedan Federer nakon pada nsa RG protiv Simona se totalno raspao, jedva došao do pobjede iako je do tad kontrolisao meč. Izbacite iz takta i to je to, nije ovo teniser koji je 300. na atp listi pa da to ne zna iskoristit. Izgubljen meč čisto na neiskustvo.

Odlično je odigrao, servis je do 4-3 u 2. bio odličan, igra sa osnovne linije maestralna, danas ni puno veči teniseri ne bi dobili Damira tek tako uz onu igru iz 1. seta i dijela 2. seta. Ovo je Damiru škola, sad je iskusniji za jedan veliki meč. Samo ovako da nastavi a ATP finala i titula će biti, 100%. I Damir je kompletniji teniser od Klizana.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 11 apr 2015, 20:10

Neko reče da Džumi prati ovaj forum.. pa bolje bi mu bilo da ne prati i ne čita šta sve pišu KRETENI koji navrate samo kad Damir igra. Kako vas nije stid? Sve stručnjaci!

Bravo Damke... ja sam živio za ove dane, da te gledam na završnici nekog velikog turnira. Idemo dalje! :bih:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 11 apr 2015, 20:11

Nema veze Dzumi ..idemo u nove pohode..samo naprijed :bih:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 apr 2015, 20:12

Momku svaka cast ali pobjednici nastaju upravo iz ovakvih teskih meceva koje izgubis ali zato naredni put si smireniji, pribraniji i imas vise sanse za pobjedu.

Platio je danak neiskustvu ali je i skupio to isto iskustvo :salut:

Btw. ne volim tenis pa ne bih igru ni komentarisao jer nisam ni sposoban za to :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 apr 2015, 20:44

Ma Dzumi igra ravnopravno sa najboljim, sta hoćemo više? Idemo dalje Dzumi i najveći gube pa samo se vrate jači

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 apr 2015, 21:01

Oduvijek sam mislio da može do neke ATP titule, sada sam siguran da će doći do par njih na šljaci :bih:

Valjda je ostalo snage za Mersin...evo i žrijeba

http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6488/mds.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 apr 2015, 21:19

shminka je napisao/la:Oduvijek sam mislio da može do neke ATP titule, sada sam siguran da će doći do par njih na šljaci :bih:

Valjda je ostalo snage za Mersin...evo i žrijeba

http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6488/mds.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Definitivno hoće.

Ima vremena da se odmori, sad put ka Turskoj, valjda neće prija srijede igrat a mislim da je to dovoljno vremena da se odmori. Sad je samo pitanje hoće li i psihički biti na tom turniru i da neće previše razmišljat o današnjem meču.

On će ove sezone uzeti jedan ATP turnir!

EDIT: Šta više reći? :clap:

http://www.news-blic.com/sport/atp-250- ... ale-i-pao/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Unofficialpage, dana/u 11 apr 2015, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2015, 21:22

Mirza-Damir u finalu :bih: :bih:
Ja ne vidim ovdje ko moze zaustaviti Damira??
Kakav je Krajnovic na sljaci??

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 apr 2015, 21:37

Mogu Kudryavtsev, Kamke, Delić, Donskoy, Hanesku, Krajinović...odličan je Damir, ali se u ovakvoj konkurenciji ne može nazvati izrazitim favoritom...pogotovo ako se psihički isprazni nakon gubitka današnjeg meča

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: BiH Tenis

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2015, 21:46

shminka je napisao/la:Mogu Kudryavtsev, Kamke, Delić, Donskoy, Hanesku, Krajinović...odličan je Damir, ali se u ovakvoj konkurenciji ne može nazvati izrazitim favoritom...pogotovo ako se psihički isprazni nakon gubitka današnjeg meča
pa dobro gledajući formu msm da je Damir prvi favorit. Ima vremena da se regenerise do utorka jer msm da nece prije na teren.Ima tog turcina u prvom kolu da odradi lagano pa onda da ubaci u brzinu više. Jel on osigurao MD u Bukurestu??

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 apr 2015, 21:55

Kako je Hanescu ovako grohn'o na listi.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 apr 2015, 22:02

slika

slika

Sretno momci! :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

madridista4ever
Kontakt:

Post Postao/la madridista4ever » 11 apr 2015, 22:16

Još i da Brkić sutra uđe u MD aBd.. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2015, 22:23

Ne smijemo biti nezadovoljni, ni najmanje. Danas su nam neke stvari mnogo jasnije, danas smo shvatili koliko Damir može na ovoj podlozi i da će vjerovatno za par godina biti jedan od onih koje bi svi u žrijebu voljeli izbjeći. Do kritičnog momenta je igrao vrhunski tenis, pokazao sav talenat koji ima i pored svega što smo znali od ranije, saznali smo da ipak može odlično i da servira.

Igra na mreži je bila fenomenalna, drop shotovi nepredvidivi, kretanje nije moglo biti bolje, nije kasnio na lopticu jer je odlično čitao igru protivnika. Igrao je protiv odličnog igrača, koji nije imao rješenja dok je Damir mogao držati nivo igre koji je sam nametnuo. Taj nivo iziskuje ogromne fizičke napore i nekad tijelo ne može da izdrži.

Današnji scenario je viđen bezbroj puta u tenisu, igrači pucaju pod pritiskom i nije to ništa nenormalno, posebno kad imaš 22 godine i igraš meč karijere. Za par godina će ovakve mečeve rutinski privoditi kraju i protivnici će pucati kao on danas. To ne može preko noći, potrebno je mnogo ovakvih mečeva da bi se došlo do toga.

Sjetite se samo koliko smo puta prošle godine bili blizu TOP100, tačno prije godinu dana Damir je bio 159. igrač svijeta, a danas je bio na pragu ATP finala.

Sad će napredak na listi biti sve teži i teži, jer ispred njega su igrači koji znaju igrati i koji svake sedmice osvajaju bodove.

Idemo dalje :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2015, 22:28

Hocel mi neko odgovoriti za Bukurest?????? jel siguran glavnom zdrijebu?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2015, 22:31

esprit24 je napisao/la:Hocel mi neko odgovoriti za Bukurest?????? jel siguran glavnom zdrijebu?
7. alternativa, ako ispadne ranije u Mersinu, stići će na kvale u Bukurešt.
Voli te tvoje Sarajevo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 apr 2015, 22:40

Hvala virto :) al ga ovo yebe sad, mora kalkulisat, dal odigrat do kraja u Mersinu ili se odlucit za Rumuniju :kafa:

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 11 apr 2015, 22:46

Bravo za igru i za rezultat na ovom turniru, napravljen je bitan iskorak, ovo iskustvo ce puno znaciti u buducnosti :clap: Idealno bi bilo iskoristiti ovo samopouzdanje i u Mersinu otici do samog kraja..
Sta reci za danasnji mec, odigrao je nevjerovatan prvi set i polovinu drugog...savrseno je realizirao pripremljenu taktiku.. na 4-3 mislim da je previse razmisljao o finalu, bio je u nekom grcu, a tada se obicno desava i fizicki pad..

Mislim da je itekako sposoban da igra 2 ravnopravna seta na sljaci sa svim igracima izuzev nekih igraca iz TOP 10...
U 3 setu nekako nikad ne uspijeva da zadrzi intenzitet, noge postaju teske, udarci nisu cisti.. tako da mislim da je to ono na sta treba da obrati paznju, ojacati tijelo, teretana, pogotovo noge, dobiti 2-3 kile misicne mase.. na sljaci je najvaznije kretanje, zahtjevan je to posao za misice pogotovo ako mec ode u 3-4-5 set(ova)...

a sto se tice udaraca, bez prigovora, FH i BH su vrlo dobro radili citav turnir, servis je mnogo bolji nego prije... mislim da previse forsira drop shotove, nekada savrseno odigra, ali zna cesto nerezonski odigrati i forsirati...

IDEMO DALJE! :bih:
Zadnja izmjena: risingforce, dana/u 11 apr 2015, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 apr 2015, 22:47

Ma poznavajući njih, vjerovatno će im se osladiti ovaj uspjeh i idu u Bukurešt. Možda bi i valjalo da odmori nakon ovoga.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.