Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Micron
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Micron » 02 apr 2015, 17:58

Ja ljepote sto se ovo malo aktiviralo, i ako se vodi rasprava bez kraja al neka malo :D
mada i sto se toga tice svi vuku na neku svoju stranu ali ako cemo nekako najrealnije i hamilton, alonso, vettel, kimi sve je to u 5 deka i ako bi ja licno dao manju prednost matorcima.
Sada da imamo 3 odprilike jednake ekipe ova cetvorka bi se smenjivala na prvim pozicijama a ostali bi se redali iza, uz neko povremeno iznenadjenje (bottas,massa, cak i button npr.) , tj ne bi bilo ove dominacije na koji neki upucuju pricom sta bi bilo kad bi bilo :D

Webber FTW :D

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 02 apr 2015, 18:14

Iceman je najbolji :p
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 07 apr 2015, 01:24

svi ste zabb da je vodstvo ferraria rekli da ce prve 3 trke koristiti slabiju verziju motora prve 3 trke jer ova koju su trebali da koriste nije bas sigurna i da su se okrenuli izdrzljivosti jase nadam da ce ferrari biti jos blize mercedesu poslije slijedece trke :thumbup: :thumbup:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 apr 2015, 10:47

Hamilton uzeo PP na VN Kine ispred Rosberga i Vettela...
Ukoliko sutra ujutro ne bude nekih nepredvidjenih situacija mogli bi gledati jednu dosadnu utrku, jer je razlika izmedju Mercedes-ovih bolida i Vettela skoro jednu sekundu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 apr 2015, 11:19

Dobro trka je ipak nešto drugo.Nešto ne vjerujem da bi Hamilton mogao imati nakon 60 krugova ,60 sekundi prednosti u odnosu na Vettela.Naravno da se slažem da je mercedes još dosta daleko ispred ostalih pa i ferarija,čak mislim da je Hamiton mogao postaviti i bolje vrijeme za pol position.Nezanimljivu utrku bi mogao napraviti Rosberg,zakoči Vettela,znamo da on Luisu ne može meda i to je gotovo poslije 5 krugova.Međutim vidjet ćemo te taktike oko boxova,kakav je mercedes sa potrošnjom tvrđe komponente guma,(e tu bi mogla biti šansa ferarija) nešto mi nisu dominanti kao na mekoj koja traje prilično kratko,pa neizostavne vremenske prilike,nebi bilo loše malo kišice da to sve zakuha...do sutra u 8.00...

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 11 apr 2015, 18:40

Sutra Hamilton lagano uzima.Rosberg i Vettel bi mogli vodit zanimljivu borbu.Williams je dobar na startu i mogla bi bit zanimljiva borba Ferarija i Williamsa bar na pocetku.
P.S. Sauber odlican,mnogo bolji nego prosle sezone.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 11 apr 2015, 18:56

:kafa:
"Ferrari are beating me, but they're not beating Mercedes, which is my goal. So it's time for others to enjoy, but soon it will be time for me to enjoy..."

http://www.crash.net/f1/news/217456/1/a ... oment.html
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 apr 2015, 19:48

miki_92 je napisao/la::kafa:
"Ferrari are beating me, but they're not beating Mercedes, which is my goal. So it's time for others to enjoy, but soon it will be time for me to enjoy..."

http://www.crash.net/f1/news/217456/1/a ... oment.html
Jedi se moj Alonso, to ti je jedino ostalo.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 12 apr 2015, 09:45

Lewis rutinski! :arrow:
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 apr 2015, 10:23

IlFantasista je napisao/la:Lewis rutinski! :arrow:
Stvarno mu svaka cast,pravo je bilo napeto.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 apr 2015, 12:08

Rosberg: Lewis misli samo na sebe

Vozač Mercedesa Nico Rosberg optužio je timskog kolegu Lewisa Hamiltona da mu je praktično upropastio trku za Veliku nagradu Kine.

Iako na vrhu nije bilo nikakve borbe, Rosberg je posle treće trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 rekao da mu je Britanac otežao posao time što nije pojačao ritam na samom čelu, zbog čega je on morao da pazi zbog eventualnih napada Fetela tokom većeg dela trke.

Njemac se tokom trke preko radija žalio timu na Hamiltona, a posle trke je na konferenciji za medije verbalno napao timskog kolegu.

„Nije zabavno čuti od tebe, Luise, da si mislio samo na sebe svojim ritmom na čelu. To je bilo nepotrebno i zbog toga je moja trka kompromitovana, jer si vozeći sporije nego što je bilo potrebno na početku stintova omogućio da mi Sebastijan bude veoma blizu. Zbog toga je Sebastiaan morao da ode ranije u boks i pokuša da me pretekne, a ja sam morao da se borim. Sve to je bilo nepotrebno, a takođe me je koštalo mnogo vremena. Takođe, pneumatici su mi bili potpuno istrošeni na kraju trke“, rekao je Rozberg dok je Hamilton sedeo pored njega.

Hamilton nije posebno reagovao na Rosbergove reči i istakao je da je mislio samo o svojoj trci i da je čuvao pneumatike.

„Nije moj posao da mislim na Nikovu trku. Moj posao je da održim bolid u savršenom stanju i dođem do cilja što je bolje moguće. I to sam i uradio. Ništa nisam radio namerno, nikoga nisam usporavao. Bio sam fokusiran na sebe. Da je Nico hteo da pojača i pretekne me, mogao je da pokuša, ali nije“, naglasio je Rosberg.
:lol:

Btw. Ja sam se smorio kao mrtav dabar ;) Odavno nisam ovako iscekivao utrku, a tako se smorio.

Zato razdrmavanje veceras uz Moto GP :salut:
Don't believe the hype.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 12 apr 2015, 12:27

Steta je sto je Mercedes ovoliko dominantan,a jos je veca steta sto Hamilton ima Rosberga za timskog kolegu.Druga godina ove Mercedesove dominacije i msm da nijednom nije presao Lewisa na stazi.Ferrari je tu iza Mercedesa,ali jos nisu ni blizu.Sansa koju Vettel ima za naslov je ista,ako ne i gora od one Alonsove za sve godine u Ferrariju.Mora se nadati svakakvim scenarijima koje ce Rosberg tesko priustit s obzirom da nije ni blizu talentovan kao Hamilton.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 apr 2015, 13:32

Rosberg je smece od vozaca to je i danas pokazao.Jednostavno ako ne krene sa prve pozicije on ne zna dobiti.Tacno se ne sjecam kad je pobjedio a da je krenuo sa druge ili nize pozicije a da Hamilton nije imao problema sa bolidom.Lewis nije htio da ide najace sto moze jer vidi da ga ovaj debil za godinu dana opet nece prestici pa je lagano odrzavao te dvije sekunde citavu utrku a Rosberg ko Rosberg nije vozac koji tek tako moze prestici vozaca kao sto je Hamilton pa je onda kukao tokom trke da ga usporava.Pa prestigni ga sine ako mozes.Nekako sam ubjedjen da ce veci protivnik biti Vettel Hamiltonu nego Rosberg ako jos malo Ferrari popravi bolid.Jedino vrijedno pomena u ovoj utrci su prestizanja Verstapena dok je ovo ostalo bilo za plakati.Ako nista veceras je zagarantovan spektakl uz Moto GP.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 apr 2015, 17:05

pratite ljudi MotoGP, kakva crna Formula 1

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 12 apr 2015, 17:46

Prosvijetli na miky! Bit ce Ferrari kokonkurentan za još koju trku! Rosberg je koma, fakat ne zaslužuje ni da vozi u Mercedesu!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 apr 2015, 18:52

Sramotno ponašanje Hamiltona, umjesto da misli kako da olakša Rosbergu on misli na sebe i na svoju trku. To je nezapamćen presedan u F1. Očekujem kaznu za Hamiltona od strane Mercedesa, a ako ima barem malo obraza neće ugrožavati Rosberga u narednim kvalifikacijama. Lako je pobijedit'u trci kad pobijediš u kvalifikacijama, hajde izgubi u kvalifikacijama pa dobi trku.

Pravda za Rosberga.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Formula 1

Post Postao/la JoseMourinho » 13 apr 2015, 01:21

Jutros ugasio alarm i nastavio spavat, cijeli dan kontam sta sam fulio, evo sad pregledo snimak na SK(još dva kruga ostalo) i bgm nek sam se ja naspavo :rol: ja dosade i trke majko moja :D
zao mi maxa :( yebemti Reno pogani :(

Čekam sad najzaninljivi dio utrke, press konferenciju :rol: :rol:

Dino995
Kontakt:

Post Postao/la Dino995 » 13 apr 2015, 19:59

Bil neko bio ljubazan da mi kaze kako mogu naci snimak ove utrke na Youtube nema, postoji li neka str gdje se moze skinuti trka... Bio bi mu jako zahvalan

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 apr 2015, 20:15

Dino995 je napisao/la:Bil neko bio ljubazan da mi kaze kako mogu naci snimak ove utrke na Youtube nema, postoji li neka str gdje se moze skinuti trka... Bio bi mu jako zahvalan
http://www.reddit.com/r/formula1/wiki/streaming

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 apr 2015, 20:16

Dino995 je napisao/la:Bil neko bio ljubazan da mi kaze kako mogu naci snimak ove utrke na Youtube nema, postoji li neka str gdje se moze skinuti trka... Bio bi mu jako zahvalan
Na tom forumu imaš snimke skoro svih značajnijih sportskih događaja.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.