FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la arhimed89 » 11 apr 2015, 00:17

Sabinho je napisao/la: Moje neko vidjenje je ovako: Brazilac je u fudbalu ono sto je Amerikanac u kosarci. Prakticno, ne postoji neki vrhunski tim u Europi koji u svojim redovima nema barem jednog Brazilca. Sa druge strane, pogledajmo klubove koji su se "uzdigli" i solidni su a ne spadaju u velikane europskog fudbala. Maribor/Tavares, Ludogorets/Marcelinho i jos nekoliko, Partizan je zadnji podvih napravio sa Cleom, Rijeka takodje ima trenutno Moisesa, Dinamo-od Ett'o-a i Carlosa, Dudua do Sammira, Apoel od Viniciusa i Carlao-a do jos nekoliko igraca, Copenhagen sa Claudemirom itd. itd. itd. Dakle, apsolutno svi su imali povjerenja u te Brazilce, pa sjetimo se Marciana i nase sampionske generacije. Wagner dan danas prva violina Sirokog.

Dakle, potreban nam je minimalno jedan Brazilac, ako treba ja cu davati preporuke. :mrgreen:
Brazilac sam po sebi nije nikakva garancija da ce biti kvalitet.Isto tako imas i masu suprotnih primjera gdje su ljudi pravo kihnuli na tim istim Brazilcima.Recimo Olimpik s vremena na vrijeme nafata Brazilca pa neki bude dobar a neki tesko da bi mogao igrati i u drugoj ligi BiH.Zvijezda Gradacac je takodje imala nekakve Brazilce kao i Travnik ako se ne varam.Za dobrog igraca potreban je skauting,kad imas jak skauting ti ces naci dobrog igraca a nacija nije ni bitna.
Mada su i meni Brazilci skoro pa najdraza nacija poslije Bosanaca i bilo bi super da FKS nafata kakvu zvijer s podrucja juzne amerike jer su ti igraci inace i jako atraktivni u svojoj igri.Neka bude i Urugvajac ili Argentinac nije ni bitno,jer juznjaci imaju oni neki svoj poseban stil i temperament.

Nije da nebi bar jedan dobrodosao kao konkurencija Benki koji je i onako presao 30 godina :thumbup:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2015, 00:17

nukleusmember je napisao/la:idi ba prati repztaciju,a te igrache koje sam nabroj"o slobodno vodi kuchi a i ibraka sa njima,ochigledno da nemaju kvalitet glupsone chim ne mogu da dobiju drinu,obarsku,raspadnuti velezh,borac itd

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Fakat je dosta i tebe i tvojih nebuloza!!!
Jesi siguran ti da navijas za FK Sarajevo?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 apr 2015, 00:21

arhimed89 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Moje neko vidjenje je ovako: Brazilac je u fudbalu ono sto je Amerikanac u kosarci. Prakticno, ne postoji neki vrhunski tim u Europi koji u svojim redovima nema barem jednog Brazilca. Sa druge strane, pogledajmo klubove koji su se "uzdigli" i solidni su a ne spadaju u velikane europskog fudbala. Maribor/Tavares, Ludogorets/Marcelinho i jos nekoliko, Partizan je zadnji podvih napravio sa Cleom, Rijeka takodje ima trenutno Moisesa, Dinamo-od Ett'o-a i Carlosa, Dudua do Sammira, Apoel od Viniciusa i Carlao-a do jos nekoliko igraca, Copenhagen sa Claudemirom itd. itd. itd. Dakle, apsolutno svi su imali povjerenja u te Brazilce, pa sjetimo se Marciana i nase sampionske generacije. Wagner dan danas prva violina Sirokog.

Dakle, potreban nam je minimalno jedan Brazilac, ako treba ja cu davati preporuke. :mrgreen:
Brazilac sam po sebi nije nikakva garancija da ce biti kvalitet.Isto tako imas i masu suprotnih primjera gdje su ljudi pravo kihnuli na tim istim Brazilcima.Recimo Olimpik s vremena na vrijeme nafata Brazilca pa neki bude dobar a neki tesko da bi mogao igrati i u drugoj ligi BiH.Zvijezda Gradacac je takodje imala nekakve Brazilce kao i Travnik ako se ne varam.Za dobrog igraca potreban je skauting,kad imas jak skauting ti ces naci dobrog igraca a nacija nije ni bitna.
Mada su i meni Brazilci skoro pa najdraza nacija poslije Bosanaca i bilo bi super da FKS nafata kakvu zvijer s podrucja juzne amerike jer su ti igraci inace i jako atraktivni u svojoj igri.Neka bude i Urugvajac ili Argentinac nije ni bitno,jer juznjaci imaju oni neki svoj poseban stil i temperament.

Nije da nebi bar jedan dobrodosao kao konkurencija Benki koji je i onako presao 30 godina :thumbup:
Zato posaljes skauta, pronadjes igraca i pratis ga odredjeno vrijeme...
Neces naci kvalitetnog igraca iz fotelje i na youtube

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 apr 2015, 00:21

arhimed89 je napisao/la:

Skauting je sve, danas je to cak puno jednostavnije nego prije. Treba nama krilo Brazilac i jedan bek. :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 apr 2015, 00:24

Podrska ljudima koji su klub koji je bio pred gasenjem doveli do najstabilnijeg sportskog kolektiva u drzavi. Sportski rezultati nisu na nivou, to stoji...ali kao sto neko rece, imamo cvrste temelje, i ne sumnjam da ce ljudi na njima izgraditi jos stabilniji klub. Rezultati ce doci aBd. Ima gresaka, to je sigurno, ali ko radi taj i grijesi.
Ibrace, Dino, Kusta :tokralju:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 apr 2015, 00:25

Znate li vi koliko Dinamo placa skaute?
Vise nego mi prvotimce o kojima se razglaba danima ovdje koliku platu imaju, kako su preplaceni...

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 11 apr 2015, 00:27

Evander je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:idi ba prati repztaciju,a te igrache koje sam nabroj"o slobodno vodi kuchi a i ibraka sa njima,ochigledno da nemaju kvalitet glupsone chim ne mogu da dobiju drinu,obarsku,raspadnuti velezh,borac itd

VVVBK

Fakat je dosta i tebe i tvojih nebuloza!!!
Jesi siguran ti da navijas za FK Sarajevo?
Kakav je navijac Sarajeva dovoljno govori cinjenica da recimo vise emocije prema tom klubu imam ja ili Aco koji se ne deklarisemo kao navijaci FKS nego on kuknjava
Lik pljuje covjeka radi 2-3 lose tekme,isto kao da navijaci Reala pljuju sportskog direktora Reala jer su Ronaldo,Isco i ostali igraci zaredali 2-3 lose tekme pa ga tjeraju.Lik se ocito ne razumije u fudbal i ima nekih nerasciscenih problema sa Ibrakom.Ako nakon 20-30 stranica nije uspjeo skontati kakve gluposti valja,sumnjam da ce skontati i za narednih 200-300 stranica.Vjerovatno ce napraviti novi nik i onako s vremena na vrijeme pljunuti opet onako izokola posto se izofirao propisno.Umjesto da sebi skonta da ce uprava dovesti jos bolje igrace ako ovi ne odgovore zadatku on palamudi i nastoji na svaki moguci nacin da unese nemir u ekipu i medju navijace.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 apr 2015, 00:29

Evander je napisao/la:Znate li vi koliko Dinamo placa skaute?
Vise nego mi prvotimce o kojima se razglaba danima ovdje koliku platu imaju, kako su preplaceni...
Zato je potrebno imati sportskog direktora koji ima jake veze i dobre preporuke. Vidjecemo spada li Abdulah u tu kategoriju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2015, 00:29

Bela - tekst :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 apr 2015, 00:30

nije rijec o vrhunskom skautingu. Danas je skauting dosta pristupacniji, a i Sabinho ti je dosta toga ukratko objasnio
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 apr 2015, 00:33

VVVBK

Hajde na vanjespa maleni poz od Hareta.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 11 apr 2015, 00:33

Sabinho je napisao/la:
Skauting je sve, danas je to cak puno jednostavnije nego prije. Treba nama krilo Brazilac i jedan bek. :)
Ma normalno.Al ljudi ne kontaju da se mora uspostaviti neki sistem prije nego sto klub bude u mogucnosti da placa po jednog skauta za svaki kontinent,region,drzavu ili ligu.Do juce Sarajevo nije imalo kako treba ni poznate funkcije unutar kluba,razmisljalo je kako da isplati plate il vrati ratu za dug pa su takve stvari bile nezamislive.U danasnjim okolnostima to vec nije nezamislivo jer se sada u klubu tacno zna ko sta treba da radi i sta je cija odgovornost.Prvo su zaposleni skauti za odredjene regije BiH,pa se krenulo sa organizovanjem kampova,pa ce to preci na regionalni nivo pa sve dalje i dalje.
Mora se biti oprezan i u tom poslu,jer i menadzeri kao i njihove agencije samo cekaju da se neko uhvati lahko pa da ti uvali kakvu krampu da bi bar bilo sta usicario od nekog igraca.Nemogu ni da zamislim kako bi pojedinci onda pljuvali Ibrakovica,nasli bi mu neki tal sa nekim Brazilskim kartelom iz Rio de Jeneira :mrgreen:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 apr 2015, 00:34

MortemHz je napisao/la:Bela - tekst :tokralju:
Ne mogu nijemo posmatrati kako likovi seru po ljudima koji su Klub za koji zivim izdigli iznad bosanskog sivila. Ja sam i neizmjerno zadovoljan na tome...

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 apr 2015, 00:35

belosevic28 je napisao/la:Podrska ljudima koji su klub koji je bio pred gasenjem doveli do najstabilnijeg sportskog kolektiva u drzavi. Sportski rezultati nisu na nivou, to stoji...ali kao sto neko rece, imamo cvrste temelje, i ne sumnjam da ce ljudi na njima izgraditi jos stabilniji klub. Rezultati ce doci aBd. Ima gresaka, to je sigurno, ali ko radi taj i grijesi.
Ibrace, Dino, Kusta :tokralju:
Bravo Beli :thumbup:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 apr 2015, 00:40

aleksandar_veliki je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:nije rijec o vrhunskom skautingu. Danas je skauting dosta pristupacniji, a i Sabinho ti je dosta toga ukratko objasnio
Ne bih se slozio, to kosta, to je skupa zajebancija, ali svaki klub bi po meni morao dio budzeta izdvajati za ljude koji ti mogu biti od koristi u Argentini, Brazilu. No, ova je liga ljudi cudna, ovdje nema garancije. Baric je igrao u Vosi, Gentu i to solidno, Protic bio najbolji bocni Jelena, a ovdje nisu nista pokazali. Cudna liga...
dijelim misljenje da je cudna liga i govorim to stalno. Pravilo je da nema pravila
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2015, 00:41

belosevic28 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Bela - tekst :tokralju:
Ne mogu nijemo posmatrati kako likovi seru po ljudima koji su Klub za koji zivim izdigli iznad bosanskog sivila. Ja sam i neizmjerno zadovoljan na tome...
Naravno ! Dino i Kusta pogotovo...licno Ibra mi nikad nije bio kao ova dvojica i nece biti,samo moje misljenje a uostalom kako da oni budu krivi kad jednu utakmicu dominiramo tipa Banja Luka gdje vecu dominaciju nisam vidio od grbavice a drugu se srozamo toliko da je za nepovjerovati..nije sigurno do uprave,samo skontaj i samo ce ti se reci

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 apr 2015, 00:42

arhimed89 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ma normalno.Al ljudi ne kontaju da se mora uspostaviti neki sistem prije nego sto klub bude u mogucnosti da placa po jednog skauta za svaki kontinent,region,drzavu ili ligu.Do juce Sarajevo nije imalo kako treba ni poznate funkcije unutar kluba,razmisljalo je kako da isplati plate il vrati ratu za dug pa su takve stvari bile nezamislive.U danasnjim okolnostima to vec nije nezamislivo jer se sada u klubu tacno zna ko sta treba da radi i sta je cija odgovornost.Prvo su zaposleni skauti za odredjene regije BiH,pa se krenulo sa organizovanjem kampova,pa ce to preci na regionalni nivo pa sve dalje i dalje.
Mora se biti oprezan i u tom poslu,jer i menadzeri kao i njihove agencije samo cekaju da se neko uhvati lahko pa da ti uvali kakvu krampu da bi bar bilo sta usicario od nekog igraca.Nemogu ni da zamislim kako bi pojedinci onda pljuvali Ibrakovica,nasli bi mu neki tal sa nekim Brazilskim kartelom iz Rio de Jeneira :mrgreen:
Pa dobro, konkretno bilo bi dobro imati nekog dousnika za J.Ameriku, narocito Brazil. Sa takvim ljudima se da uci u kontakt ponavljam ako imas veze itd. ;) Sve ide polako, to se slazem medjutim ako zelimo unaprijediti igru itd. treba poceti i sire razmisljati. ABD da Alispahic udje u formu, trebace mu krila koja ce usluzivati. Imamo doslovno dva krila, Dulju i Purica.

Sto se tice Argentine, zaboravite, to je dosta teze i puno skuplje. U ostalim zemljama J.Amerike ima jako primamljivih igraca koji se recimo ne placaju toliko puno, npr. Urugvaj, Peru, Paragvaj. Da se razumijemo, vecinu onih najtalentovanijih kupe veliki i nesto manji europski timovi vec u kadetskim i juniorskim selekcijama. Poslije Brazila, najprimamljivija destinacija za potragu je svakako Kolumbija.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 apr 2015, 00:43

aleksandar_veliki je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:nije rijec o vrhunskom skautingu. Danas je skauting dosta pristupacniji, a i Sabinho ti je dosta toga ukratko objasnio
Ne bih se slozio, to kosta, to je skupa zajebancija, ali svaki klub bi po meni morao dio budzeta izdvajati za ljude koji ti mogu biti od koristi u Argentini, Brazilu. No, ova je liga ljudi cudna, ovdje nema garancije. Baric je igrao u Vosi, Gentu i to solidno, Protic bio najbolji bocni Jelena, a ovdje nisu nista pokazali. Cudna liga...
Ne sekiraj se aco, bice to puno bolje, vec u derbiju ocekujem deranje guzova kao po navici. Ne brini samo sabur.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2015, 00:44

Obiteljski dominira kao i uvijek :opaopa:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 apr 2015, 00:45

@mortem brate, sve to stoji, igracka i rezultatska kriza postoji... Sto se tice Ibraka, ako valja Upravi, valja i meni jer im neizmjerno vjerujem.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bajroni, ebi46, laznokrilo, Pablo11, PapakIzSa, skoJaa i 32 gosta.