Brazilac sam po sebi nije nikakva garancija da ce biti kvalitet.Isto tako imas i masu suprotnih primjera gdje su ljudi pravo kihnuli na tim istim Brazilcima.Recimo Olimpik s vremena na vrijeme nafata Brazilca pa neki bude dobar a neki tesko da bi mogao igrati i u drugoj ligi BiH.Zvijezda Gradacac je takodje imala nekakve Brazilce kao i Travnik ako se ne varam.Za dobrog igraca potreban je skauting,kad imas jak skauting ti ces naci dobrog igraca a nacija nije ni bitna.Sabinho je napisao/la: Moje neko vidjenje je ovako: Brazilac je u fudbalu ono sto je Amerikanac u kosarci. Prakticno, ne postoji neki vrhunski tim u Europi koji u svojim redovima nema barem jednog Brazilca. Sa druge strane, pogledajmo klubove koji su se "uzdigli" i solidni su a ne spadaju u velikane europskog fudbala. Maribor/Tavares, Ludogorets/Marcelinho i jos nekoliko, Partizan je zadnji podvih napravio sa Cleom, Rijeka takodje ima trenutno Moisesa, Dinamo-od Ett'o-a i Carlosa, Dudua do Sammira, Apoel od Viniciusa i Carlao-a do jos nekoliko igraca, Copenhagen sa Claudemirom itd. itd. itd. Dakle, apsolutno svi su imali povjerenja u te Brazilce, pa sjetimo se Marciana i nase sampionske generacije. Wagner dan danas prva violina Sirokog.
Dakle, potreban nam je minimalno jedan Brazilac, ako treba ja cu davati preporuke.
Mada su i meni Brazilci skoro pa najdraza nacija poslije Bosanaca i bilo bi super da FKS nafata kakvu zvijer s podrucja juzne amerike jer su ti igraci inace i jako atraktivni u svojoj igri.Neka bude i Urugvajac ili Argentinac nije ni bitno,jer juznjaci imaju oni neki svoj poseban stil i temperament.
Nije da nebi bar jedan dobrodosao kao konkurencija Benki koji je i onako presao 30 godina