FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MCMXLVI » 10 apr 2015, 18:00

uNbx je napisao/la:@amypitar
Ja pratim ovaj forum odavno bez obzira na datum registracije i 90% ovih sto palamude ova dva dana prvi put vidim. :crazy:
:thumbup:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

HZIlidza
Kontakt:

Post Postao/la HZIlidza » 10 apr 2015, 18:01

Iceman100 je napisao/la:
uNbx je napisao/la:@amypitar
Ja pratim ovaj forum odavno bez obzira na datum registracije i 90% ovih sto palamude ova dva dana prvi put vidim. :crazy:
Otkud tebi pravo da ponižavaš tuđe mišljenje, jel problem neki paša ako se raja registrovala da raspravljaju o klubu, nije ovo lični forum, ima pravo da kaže ko šta hoće, jer vole svoj klub i pogađa ih ova situacija, a ne palamude nego ima raje koji su oko kluba i bolje informisani nego neki mahalaši ovdje.... Umjesto da ti bude drago što se više raje uključilo, ti ponižavaš.... Ne čini te većim navijačem ako si 180 godina na ovom forumu, bodri svoj klub ba, mani se šuplje....
posto je i mene ocito "zakacio"

:thumbup:

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 10 apr 2015, 18:05

Ne pisem cesto, mnogo vise citam i slusam komentare ovdje, ali ovih posljednjih 15tak stranica me natjeralo da nesto napisem. Vrlo kratko..
KODRO: Puna podrska. Izgurat ce on ovo..Boljeg trenera niti smo imali u novijoj istoriji, niti za te pare mozemo dovesti, niti nam na kraju krajeva treba. Pominjanje i poredjenje Husrefa, Uscuplica,..itd... i stavljanje u njih u ravan sa Mehom je u najmanju ruku smijesno da ne kazem besmisleno. 1000% sam siguran da mu se niko ne mijesa u posao. Covjek je sam otisao iz reprezentacije (gdje je realno imao i veca primanja i bolji posao) prvi put kad su iz saveza probali da naprave nesto slicno...
UPRAVA: Isto tako puna podrska i njima. Zasluzili su dobrog kredita. To sto su dosad uradili unazad godinu- dvije je iznad svih normalnih ocekivanja i sportski rezultat ce doci sigurno. Samo naprijed. Svi ovi sto sad pricaju uradili su samo ovo ili ono, ili bacaju suplju ili fakat nemaju pojma kako stoje stvari kod nas, od politike preko generalnog business okruzenja, a posebno u profesionalnom sportu..
IBRAK: Tu sam lapo-lapo. Nikad nisam bio njegov simpatizer, i od pocetka nisam bio zadovoljan njegovim dovodjenjem u klub. I sad mislim da je on najslabija karika i da na to mjesto mozemo dovesti puno boljeg sportskog direktora. Puno je razloga za to, od njegovih profesionalnih referenci (gdje god je radio, nista nije napravio) pa do onoga kakav je ko licnost/karakter itd... Sa druge strane mora se priznati da je ipak uspio dovesti u klub manje/vise sve sto je valjalo i sto je nama (iz raznih razloga) bilo dostupno na trzistu. Ne tako davno kompletan ovaj forum ga je dizao u nebesa i lijepio avatare s njegovim likom... Uprava zna zasto je jos tu, postoji sistem po kojem se rjesavaju kadrovska pitanja i kako god oni odluce ja cu to podrzati..
IGRACI: Hmmmmm tu bi se moglo svasta reci. U krugu ljudi koji zive od fudbala cesto sam cuo izreku "igraci su najkvarljivija roba" a nije to dzaba receno vjerujte.. Uglavnom oni su ti koji igraju i samim tim prvi treba da budu na udaru. Moj savijet neka prestanu pricat po druztvenim mrezama, kaficima, portalima a neka malo vise pricaju u svlacionici izmedju sebe, na treninzima radom i naravno na terenu kad se igra za bodove. Iako tu ima par igraca kojima bi se ja zahvalio odmah, kvalitet ekpe (prema ostalim u ligi) je neosporan i to ce morati doci do izrazaja. Ja sam i dalje siguran da titula nije izgubljena i da ce tu biti joj sansi da se stvari na tabeli promijene. Sto se tice suspenzija nemam komentar sigurno su zasluzene i podrzavam stav da o tome klub ne treba izlaziti u javnost sa detaljima, a la zasto ovaj i zbog cega, a zasto ne neko drugi. Muka mi je od komentara tipa zasto Kalassi - ne zna pricat bosanski.. Pa ne mora pricat nikako da zaradi suspenziju. Zar nije dovoljno sto je neopravdano kasnio sa reprezentativnih obaveza i propustio trening bez dozvole? U svakom normalnom klubu bi bio suspendovan. Kome se ne svidja suspenzija (Bilbija) nek sad dokaze radom da je neopravdano kaznjen ili da je naucio lekciju ili neka pokupi papire i vozdrica.... Niko u ovoj ekipi nije nezamjenjiv a imamo dovoljno igraca u rosteru da do kraja sve i da njih 4-5 sad odu to ne osjetimo...
NAVIJACI: Svaka cast za podrsku, putovanja na gostovanja, navijanje i sve to ali oni neki ultimatumi, deranje uglas sa tribine na igrace, pljuvanje nakon utakmica, su presmijesni i neozbiljni. Kome je jos to u fudbalu donijelo nesto dobro. Sta bi navijaci City-a ili Dortmunda, (neko je to vec spomenuo), Stutgarta i jos nekih puno vecih klubova od FKS sa mnogo vecim ulaganjima trebali radit? Necu dalje... sve znate...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 apr 2015, 18:07

Svaka cast @aco na pitanju koje si postavio na pressu..cisto i da se ta gluposti objasni..o tome da jedan Ibrakovic pravi tim Mehi Kodri..mislim :roll: :roll:
A ti @hz ilidza nastavljas mlatiti... :clap: :clap:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 apr 2015, 18:08

Znaci, pojavile su se i frakcije koje zele smjenu Kuste i Dine? Nevjerovatno, rezemo granu na kojoj sjedimo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 apr 2015, 18:11

Sabinho je napisao/la:Znaci, pojavile su se i frakcije koje zele smjenu Kuste i Dine? Nevjerovatno, rezemo granu na kojoj sjedimo.
Ma te frakcije samo mogu ovdje iza skrivenih nickova palamuditi...to su obicne nule..nista od njih..
FK SARAJEVO.

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 10 apr 2015, 18:13

Kusta novinarima: "Zasto vi ovako ne odete u Siroki Brijeg i postavite im pitanja koja postavljate sada nama?
Ne možete prići!"

Apsolutno upravu. veeeliki dio 'krivice' zbog ovih rezultata imaju i mediji, ali prvenstveno naši u klubu koji su ih držali toliko oko sebe.
Nadam se da su naučili lekciju i da će izaći iz ovoga još jači .
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 10 apr 2015, 18:14

@iceman100
Meni kazes bodri svoj klub?
Kao prvo, nikad nikog u klubu nisam vrijedjao ni pljuvao, a to vazi i niti navijace. Neke stvari mi se ne svidjaju i to kazem na civilizovan nacin. Nisam od onih sto yebu majke igracu kad fuli penal, a kad ga zabije sa 25 ljubim ga u qrac. Opet ponavljam da su mnogi zaboravili u kakvoj smo situaciji bili donedavno, pa pojedincima smeta sto danas ne.busimo.svakoga sa pet komada. Uvijek cu biti od onih koji pokusavaju naci kompromis i na normalan nacin rijesiti stvar. Postavlja se pitanje zasto se neki pojavljuju samo kada je klub u krizi i pokusavaju otvarat oci? Meni je FKS prva i najveca ljubav u zivotu poslije oca i matere, i boli me nesnosljivo sto smo u krizi, sto kruze price o klanovima u ekipi itd, ali mi ne pada na pamet da pljujem po klubu i ljudima u njemu kad se nadjemo u krizi. Mene zanima 18 momaka koji izadju na teren i svaki od njih koji propisa krv na terenu ima moju podrsku, taman da je tokmak teski. Posto ja nisam svjedok da bilo ko narusava stanje kluba, necu nista ni pisati o tome, necu da spekulisem uopste. Onda kada budem ZNAO da nam neko pravi spletke iznutra tad cu to osuditi.

DO ZADNJEG DANA ZIVOTA MOG, SAMO SARAJ'VO!
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

poskok86
Kontakt:

Post Postao/la poskok86 » 10 apr 2015, 18:22

aleksandar_veliki je napisao/la:
HZIlidza je napisao/la:Kao sto neko rece mi navijaci kluba ne pitamo se ama bas nista, jer klubom vecinski upravlja Tan koji kesira svoje pare, o nekim stvarima smo trebali razmisljati prije kada je usvajan statut a ne sada, Kusta, Dino i Ibrakovic svoje racune polazu Tanu, a ne nama navijacima za svoj rad/nerad i lose rezulate.
S druge strane pomenuta trojica kao i cetvrti nisu svete Indijske krave da im se ne smije nista prigovoriti niti reci a da ne govorim "napasti", Kusta i Dino su tu od prvog dana sto se ne moze reci za Ibrakovica, kojeg treba nabiti nogom sto dalje od kluba, o tom covjeku i njegovom "znanju" se previse zna, po meni stetan je za klub i sadasnju atmosferu, bit ce i ostat meta "napada" i to iz dobro poznatih razloga.
Vidim pomenutim sada smetaju mediji i novinari a nisu im smetali za dizanje euforije i sazivanje megapopulistickih press konferencija kada je trebala max. reklama, zna se koji mediji su kupljeni za sicu, da se fino pise o klubu i da je max. perezntan i reklamiran, sto se i vidjelo danas kada su svi objavili clanke o policiji na treningu, samo njih par nije ;)

Prica se kako menadzeri nemaju uticaja, niko ne kaze niti tvrdi da imaju, menadzeri kao mendazeri nude, daju na kafu, svim silama da uvale igraca u klub, Ibrakovic kao glavni za taj segment do sada je imao na desetine i desetine promasaja ;)
Sjetimo se samo Abdihodzica, Tadejevica, Radulovica, Sunjevarica, Bisanovica, Jevtica, Haurdica, Karica, Vusljanina, Travancica, Huseinbasica, Melunovica i sl. to su sve igraci koje je Ibrakovic direktno doveo, pojedini malo igrali ostali nikako, neznam da se iko i sjeca pojedinih :crazy:

Sve u svemu ako se nastavi ici ovom logikom i nacinom bojim se da nam se dobro ne pise, moja puna podrska Kusti i Dini sad zasad ali ne i Ibrakovicu ;)
Tadejević potpisao sa Sarajevom 2012., Radulović potpisao u junu 2013., Šunjevarić 2012., Bišanović 1. avgusta 2013., Haurdić početkom 2013., Travančić u junu 2013, Huseinbašić početkom 2013., Melunović početkom 2013. Svemogući Abdulah, inače poznatiji kao čovjek koji sastavlja tim Kodri, postao sportski direktor krajem avgusta 2013. I sad ja, kao neko ko nije navijač Sarajeva, ali eto imam snage i ovdje se raspravljati, se pitam ko si ti, zbog cega si aktivan od jucer i tako dalje i tako dalje. Hajde što sam sebe lazes, ali i raju s kojom si na tribini. Ne ide...

Svaka cast :clap: :clap: :clap: Majstorski!!!

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 10 apr 2015, 18:32

AFERIM za pojedine "navijace" Sarajeva, bolje da ne navijate za isti !!! hvala Bogu pa se ni vi ni mahala nista vise ne pitate !!!

@aleksandar_veliki

ako se ne varam Kovacevicu je Irfan Redzepagic menadzer, ispravi me ako grijesim !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 apr 2015, 18:38

Protic je doveden kao jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji u JSL...niko nije mogao ocekivati da ce on ovako grohnuti..svi iz NP su ga hvalili..evo Kostic kod njih igra redova i dobar je...Abdilhodzic nije los,dosao je kao golman mlade repke jbg...nisu to neki bezze odabrani igraci..ne branim Ibrakovica,niti ga volim,al to su neke cinjenice..
FK SARAJEVO.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 10 apr 2015, 18:44

@ Aco Puno igraca se vise ljudi ne mogu ni sjetiti.Nabrojao si neke,neke si izostavio,a ne znam da li namjerno ili slucajno one koje je ovaj bogalj iz Klokotnice doveo,a da ih je Meho i jednom pogledao cisto sumnjam da bi se to desilo.I to igrace koji nisu odradili dva treninga na Kosevu,koji nemaju mjesta u nekakvim sremovima po Srbiji,da ne nabrajam dalje...

Druga stvar,abdulah velicanstveni je prije samo par godina bio pljuvan da se nije od pljuvacke vidio od strane navijaca kluba za koji ti navijas(mozda i od tebe?),a onda nije bilo nijedne pozitivne rijeci za "mr. maket".Zasto?

Sada kada pocinje praviti budalama nas,navijace FK Sarajevo,odjednom je Abdulah u najmanu ruku Uli Henes,ali koji se haman nista ne pita nego samo pise knjige o "napadackm nogometu",jadan on sta ces.

Hajde ziv bio kada je tako pametan,nacitan,radan i sta sve ne,preporuci ga onda nekome iz kluba za koji ti navijas,neka malo popravi situaciju kada je tako sposoban.

Abdulah se u nekim postovima amnestira,pravi nevin i naivan,a sto je narocito zanimljivo od nekih ljudi koji ne razlikuju Feđu od Edisa Kusturice.Simptomaticno malo,zar ne???
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 apr 2015, 19:01

Nema potrebe covjeku ime javno pisati po ovim forumima..posalji mu na pp sta imas jbt..
FK SARAJEVO.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 apr 2015, 19:12

Oni koji su odlucili bojkotovati igrace, Kodru, Ibraka i upravu samo da kazem da kada nam krene na bolje, nemojte razmisljati da se opet vratite na svoje mjesto na Kosevu, jer kao takvi niste ga ni vrijedni...
Yebes podrsku kada je sve super i bajno, ovo okretanje ledja klubu je sramota za sve nas... Ima mnogo boljih i djelotvornijih rjesenja od ovog tkz "bojkota"

Ibrak, Kusta i Dino imaju moju punu podrsku, i ja im nista ne zamjeram, osaim suspenzije Kalasija...
Svi grijese, tako nadam se da su naucili jos po koju lekciju...

Za mene je Alispahic pojacanje, Benko pojacanjr, Protic logicno rjesenje, Duljevic jako talentovan igrac, Veljoski je kolko tolko opravdao pare, itd da ne nabrajam..

svi dovedeni igraci su bili jako kvalitetni i pozeljni, to sto ono ne pokazuju koliko znaju nije stvsr ni uprave bi Ibraka ni Kuste ni Dine, vec je stvar Kodre koji ne bi trebao da koristi igrace koji ne daju bar, BAR, 100% svojih mogucnosti

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 apr 2015, 19:13

Nije da ga branim,nego je lik po meni regularan (manje vise) do sada.. :shock:
FK SARAJEVO.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 10 apr 2015, 19:14

ma hajmo ibraka izliti u bronzi ba

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 10 apr 2015, 19:18

Problem je u taktici i igracima! Vratimo se malo unazad par mjeseci gdje je to sve mnogo ljepse izgledalo.
Sve je to mnogo bolje i brze islo. Uzeo sam utakmicu protiv Zrinjskog kao primjer.
Pogledajte samo koliko nasih igraca ucestuje u svakoj akciji/napadu i uvijek su nam ubacaji opasni bili.
Znaci prate se jedni drugi sve do kraja. Tako danas nije!

Gol Okica za 1-1.
slika

Bilbija u jako dobroj prilici, mogao je bolje ovo jer imao je Okica lijevo.
slika

Velkoski sam i ima toliko prostora za mnogo rijesenja.
slika
slika

Sada utakmica protiv Drine. Ova utakmica takticki mi dodje kao i one protiv Borca i Veleza.
Radovac ubacuje samom i dobro pokrivenog Benki, koji nekako uspijeva proturiti loptu Okicu gdje ulazi u 4 domaca igraca. Iako na kraju uspijeva pucati na gol, ipak nista od akcije, jer nema nikoga da prati igru.
slika

Ulazskom Bekica je to opasnije i bolje izgledalo u napadu. Nemamo mi dobre igrace da moze svaku Benki servirati, ali kada imas 3-4 igraca u prostoru valjda ce jedan pogoditi. Mislite da bih ista bilo od ove akcije da bih Benko bio sam?
slika

Ovde su 4 nasa igraca, AK zavrsava ovo lose a imao je boljih opcija.
slika

Sve u svemu, prvi glavni Krivac je Meho pa igraci. Ova trenutna igra nam je spora, defanzivna i blijeda. Nema trcanja, losa komunikacija, igraci cekaju jedni na druge, beskoristan Benko sam u napadu+njemu stalna beskoristna ubacivanja. Mi moramo poceti igrati drugacije ovako ne moze. Kocimo sebe previse u igri.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 10 apr 2015, 19:40

Mozda je vakat da vidimo malo i Andjusica...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Mirso1197
Kontakt:

Post Postao/la Mirso1197 » 10 apr 2015, 19:41

kako fino lik pobrisa komentare.... bravo @aleksandar_veliki :clap:
pu **** ti i forum, isto ko da sam pred staljinom, nemaš pravo ništa reći.
Aco pročitaj uslove korištenja na forumu, pa vidi jesam li prekršio ijedan pa da imaš pravo obrisati komentare!?
BOLEST 1946
sarajevo horde bog i čaršija!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 apr 2015, 19:51

Apsulitna podrska Kodri i Ibrakovicu!!!
Igrace treba dobro nacepiti ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mire971, NazorUso i 22 gosta.