Kada je ubacis upali komp, zatim sa stranice proizvodjaca graficke(nvidia ili amd) skini poslednji driver za model graficke koju koristis i instaliraj.. Posle toga restartuj racunar.. Ako ti je nova graficka od drugog proizvodjaca za razliku od one koju si do sada koristio bilo bi pozeljno deinstalirati stare drivere.. Ako je graficka od istog proizvodjaca mozda ti instaliranje drivera nece biti ni potrebno..Pegi10 je napisao/la:Momci treba mi pomoc posto se skroz slabo razumijem u kompjutere
Sta trebam uraditi da instaliram graficku znam je ubaciti u komp ali ostatak procesa pojma nemam, pa ako nekome nije problem da mi objasni
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- champions1921
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 10 apr 2015, 17:57, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Znaci, ak' imas cd od grafe (ubacis ga, desni klik open) nadjes setup.exe (al' pazi, vidi za koju vezriju operativnog sistema sta nudi) i lagano prati upute next te finish. Ak' nemas cd, mozes na dva nacina:
-pomocu driverpack solution programa (skines, nadje ti driver, skines i instal)
-te pomocu everest ultimate (nadjes tacan naziv grafe, ides na sajt proizvodajaca i skines dati driver, nakon toga instal).
-pomocu driverpack solution programa (skines, nadje ti driver, skines i instal)
-te pomocu everest ultimate (nadjes tacan naziv grafe, ides na sajt proizvodajaca i skines dati driver, nakon toga instal).
- Ed Woodward for Prime Minister !
Samo jos jedno pitanje jel ima neki program za brisanje prijasnjih drivera ili se moze nekako drugacije
Ako jos gdje zapnem javim vam se
Nemam cd pokusacu na taj prvi nacin hvala momci

Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.
- champions1921
Deinstaliras ih kao i sve ostale programe.. u control panel/uninstal nadjes ih i maknes mada to nije neophodno ali ti stari driveri ako proizvodjac nije isti mogu praviti probleme.. Mozes ih izbrisati i u device menageru..Pegi10 je napisao/la:Samo jos jedno pitanje jel ima neki program za brisanje prijasnjih drivera ili se moze nekako drugacije
BUDI ŽELJO !!!
Ljudi pomagajgte
Instalirao sam novi driver za graficku i od tada kad upalim laptop dodje do starting windows, welcome i samo se ugasi
Udjem na safe mode i izbrisem driver za graficku, upali se normalno.

Instalirao sam novi driver za graficku i od tada kad upalim laptop dodje do starting windows, welcome i samo se ugasi
Udjem na safe mode i izbrisem driver za graficku, upali se normalno.

- majestic24
- Kontakt:
Imam windows 7 Ultimate 64-bit . Medjutim kad uradim sistem,nakon nekog vremena pocrni mi desktop i trazi neki activation key. Na netu sam ih nekoliko nasao ali ni jedan ne pomaze. Znam da mogu maknuti ovo "windows is not genuine" preko cmd ali vraca se,pa bih radije da to rijesim sa ovim activation key-om. Ako mi neko moze pomoci bio bih zahvalan
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Trazi ti orginalni key da registrujes Windows, to jedino da kupis ili da skines neki programcic da blokira tu poruku. Ne mogu se sada sjetiti kako se zove ali ima da se skine rjesenje za to. Mozda se mogu i naci ovi fake key da zavara sistem.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa zar ne moze preko onog windows 7 activator? Ja nedavno na 32. bitnoj verziji aktivirao.
Mia San Mia
ma moze, posalji mu linkR32 je napisao/la:Pa zar ne moze preko onog windows 7 activator? Ja nedavno na 32. bitnoj verziji aktivirao.

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Nisam znao gdje da pitam pa ovdje.
Kupio sam blutetooth zvučnik i prvi put kad sam ga upalio, sve je bilo ok, baterija se ispraznila, stavio sam ga da se puni jedan cijeli dan, opet ga upalim, baterija prazna.. pokušao sam na sve usb izlaze, ali isti rezultat.
Šta bi mogao biti problem?
Kupio sam blutetooth zvučnik i prvi put kad sam ga upalio, sve je bilo ok, baterija se ispraznila, stavio sam ga da se puni jedan cijeli dan, opet ga upalim, baterija prazna.. pokušao sam na sve usb izlaze, ali isti rezultat.
Šta bi mogao biti problem?
Pogledaj uputstva, da ne radis sta pogresno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Sve sam pogledao i procitao i opet ništa. Uključi se lampica za punjenje, ali ne napuni ga uopće.Elegant je napisao/la:Pogledaj uputstva, da ne radis sta pogresno.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Re : "Pomoc u vezi PC-a"
skini "removewat" i pokren, zatim restartuj computer i to je tomajestic24 je napisao/la:Imam windows 7 Ultimate 64-bit . Medjutim kad uradim sistem,nakon nekog vremena pocrni mi desktop i trazi neki activation key. Na netu sam ih nekoliko nasao ali ni jedan ne pomaze. Znam da mogu maknuti ovo "windows is not genuine" preko cmd ali vraca se,pa bih radije da to rijesim sa ovim activation key-om. Ako mi neko moze pomoci bio bih zahvalan
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Nešto sam sjebao na tabletu i sad mi rezolucija 1024x600 i ne mogu je promjeniti na jaču,a većina aplikacija neće na ovoj. heeeeeelp 

it's football day
Kad tek upalim kompijuter bude mi bas spor nekih 15-ak minuta i poslije sve normala. Kad otvorim Task manager vidim bruku nekih procesa, bude ih preko 60

Sta je ovaj svchost
I sta ono treba kucati dole u search da mi otvori ona podesavanja koje programe koju da ukljucim pri pokretanju racunara a koje da iskljucim.

Sta je ovaj svchost

I sta ono treba kucati dole u search da mi otvori ona podesavanja koje programe koju da ukljucim pri pokretanju racunara a koje da iskljucim.
1946
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ides na start - run, tu kucaj msconfig pa ok. Udjes u system configuration, tu pod start up odcekiraj nepotrebno.
@OnlyUnited
sinoc mi zbog jedne igre trebao onaj mis sa kablom iz kompa i ja njega uzmem i prikopcam na laoptop kao milion puta,eh jutros slijedi problem hocu da ga vratim na komp i ja njega prikljucim i upalim kompjuter kad nece da ga prepozna
a svaki put do sada sve bilo uredu,sta da radim ?
sinoc mi zbog jedne igre trebao onaj mis sa kablom iz kompa i ja njega uzmem i prikopcam na laoptop kao milion puta,eh jutros slijedi problem hocu da ga vratim na komp i ja njega prikljucim i upalim kompjuter kad nece da ga prepozna

- OnlyUnited
- Kontakt:
Probaj drugi usb port. Udji pomocu tastature u device manager (windows tipka na tastaturi, kucaj u pretrazi device manager i vidi da driver misa nije na disable.
Moguce da je i malaware/virus uzrok problema.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 17 apr 2015, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.
Vec sam jednom pitaao, a ne mogu nigdje pronaci, ima li za xp rjesenje kao na 7 "windows mobility center" ?
Odnosno da ima mogucnost tv prikljucen na laptopu prebacuje istu sliku ili da tv bude primatni ekran. Ovak oje moguce samo extended tj. kao produzeni ekran. Ima opcija da se koristi kao primarny al automatski izbaci u potpunosti taj prilkjuceni ekran-tv.
Odnosno da ima mogucnost tv prikljucen na laptopu prebacuje istu sliku ili da tv bude primatni ekran. Ovak oje moguce samo extended tj. kao produzeni ekran. Ima opcija da se koristi kao primarny al automatski izbaci u potpunosti taj prilkjuceni ekran-tv.
Mia San Mia
nije na disable,bilo koji port neceOnlyUnited je napisao/la:Probaj drugi usb port. Udji pomocu tipi u device manager (windows tipka na tastaturi, kucaj u pretrazi device manager i vidi da driver misa nije na disable.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 210 gostiju.