Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Sveti » 09 apr 2015, 12:34

Belmin6 je napisao/la:E moj Sveti, pricaj mi o tom trzanju :urnebes:

Ja sam svom nekako dohakao, valjda ceš i ti.

Pokušaj prvo izbrisati sve drajvere za graficku, pa onda skini nove i instaliraj. Onda skini cooler s procesora, bude tu strašno puno prašine. Stavi malo paste na procesor, valjda nešto uspije.

Prvo provjeri pomocu HWMonitora temperature kad si na netu, u mene se prije paste znalo dešavati da kada mi je otvoren samo Chrome temperatura oko 55-60, zamisli tek kad šta igram. Sada je temperatura oke, vidjecemo do kada.

Kakvo ti je napajanje, možda ti je i ono preslabo za tu novu graficku.
Brate vjeruj dođe mi nekad da ga nogama razvalim, u onoj sekundi bi i hallalio pare koje sam dao za njega. :evil:

napajanje sam isto novo uzeo zajedno sa grafičkom. Hvala ti probat ću s tim, šta god sam uradio nije urodilo :damn:
naprijed rejal

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 09 apr 2015, 12:46

Jel ti samo na chromu zaledi ili može bilo gdje?
haj kad ti tako vidi radil tastatura klikni caps lock vidi lampica reagujel, ako reaguje probaj crtl alt del pa end task chroma i vidi dodjel sebi ;)

Provjeri temperature skini hw monitor ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 apr 2015, 12:49

@Sveti

Koja ti je maticna ploca, da mozda nije do BIOS-a ? Jesi li pokusao drajvere nove instalirat ?

- Virusi
- Provjeri RAM (ako nista povadi plocice i ponovo ih vrati)
- Procesor ako se velike temperature stvaraju, skini cooler obrisi staru pastu alkoholm za ciscenje, stavi novu pastu.
- Graficka ako ti je nova uradi update drajvera, ako je starija mozes i nju otvoriti, ocistit, staviti novu pastu.

I nemoj da ti bude mrsko ocisti svu prasinu gdje god mozes, provjeri da Hard Diskovi nisu osteceni.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 apr 2015, 14:01

Sto se hard diska tice, ako hd tuneri te error - checking ne pokaze gresku, obicno problem budu sata kablovi koji idu iz maticne u hd. Al' cisto sumnjam da je hard disk.

U vecini slucajeva uzrok smrzavanja je hardware prirode. Virusi i losi driveri se obicno uklone pomocu antivirusa te pogledom u device manager, tako da to mozemo iskljuciti. Znaci temperatura procera ili grafe utice na to. Gornja granica za procesore desktop racunara je nekih 70 stepni (za amd 65). Porblem ne predstavlja rad blizu tih vrijednosti, nego sto su ploce/procesori tako programirani da stite vlastite komponente smrzavanjem/restartom/iskljucivanjem. Pasta u 90 % situacija (uz prethodno ciscenje) rjesava problem.

Da se nadovezem za ovaj blue screen. Te greske se obicno rjesavaju ili memtestom ili http://www.tweaking.com/content/page/wi ... n_one.html" onclick="window.open(this.href);return false; programom te u krajnjem slucaju reinstalacijom sistema.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Sveti
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la Sveti » 09 apr 2015, 15:35

JoseMourinho je napisao/la:Jel ti samo na chromu zaledi ili može bilo gdje?
haj kad ti tako vidi radil tastatura klikni caps lock vidi lampica reagujel, ako reaguje probaj crtl alt del pa end task chroma i vidi dodjel sebi ;)

Provjeri temperature skini hw monitor ;)
najčešće na kromu, ili bilo kojem browseru, i to uglavnom kad gledam youtube (to sam primijetio), i kad normalno surfam, a nekad i kad igram igre. Uglavnom nikad mi nije zaledio kad ništa ne radim i kad je na desktopu. Probat ću to sa caps lock, nisam do sad probao.
Elegant je napisao/la:@Sveti

Koja ti je maticna ploca, da mozda nije do BIOS-a ? Jesi li pokusao drajvere nove instalirat ?

- Virusi
- Provjeri RAM (ako nista povadi plocice i ponovo ih vrati)
- Procesor ako se velike temperature stvaraju, skini cooler obrisi staru pastu alkoholm za ciscenje, stavi novu pastu.
- Graficka ako ti je nova uradi update drajvera, ako je starija mozes i nju otvoriti, ocistit, staviti novu pastu.

I nemoj da ti bude mrsko ocisti svu prasinu gdje god mozes, provjeri da Hard Diskovi nisu osteceni.
matična je rebublic of gamers striker 2 extreme. Kad sam ga kupio na njemu je bio instaliran windows 8, nedugo nakon toga, počeo je da ledi. Instalirao sam svjež windows 7, ali je problem ostao. Drajvere sam sve instalirao nanovo, ram pločicu premiještao, ništa. Jedino nisam ga brisao od prašine, a evo na HW monitor pokazuje, kad ništa ne radim, da je prosječna temperatura 40 stepeni u prosjeku na sve četiri jezgra :?
naprijed rejal

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 apr 2015, 15:43

@OnlyUnited, @R32, @JoseMourinho, @Murga

hvala vam momci svima, nisam ocekivao ovakav odziv forumasa :D

ovako, nisam niti zvao telekom niti kupovao taj ruter, nego sam nesto pokusavao s ovim airlive ruterom posto ga vec imam, i uspio sam nesto...restartovao ga, usao u postavke, napravio wifi mrezu, povezao ova dva rutera jednim kablom (nemam komp nego laptop tako da mi drugo kablo ne treba) i sad imam dvije wifi mreze :mrgreen: ova od airlive je jaca, ali iskreno nije kako sam ocekivao s obzirom na ovu veliku antenu...opet nisam rahat po citavom stanu, da ne spominjem neki domet od 50-ak metara...jedino da na ovom airlive pokusam malo cackati te frekvencije, kanale i sta vec ne, jer mi je bezveze da ne mogu s onolikom antenom imati dobar signal...

slika
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 09 apr 2015, 16:35

Skini na mob wifi analyze(neko tijelo već to.piso) pa vidi koji ti je najbolji kanal ;)

Ili najbolje kupi kabal 5M nije ni 5 Km pa taj air live stavi negdje dalje a vama imaš jak signal zte-a ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 apr 2015, 17:23

JoseMourinho je napisao/la:Skini na mob wifi analyze(neko tijelo već to.piso) pa vidi koji ti je najbolji kanal ;)

Ili najbolje kupi kabal 5M nije ni 5 Km pa taj air live stavi negdje dalje a vama imaš jak signal zte-a ;)
evo skinuo sam wifi analyzer, al se ne mogu snaci brate nema sanse, nemam pojma sta je za sta..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 09 apr 2015, 17:32

Pa vidi kad skenirans koji nisu zauzeti, gdje ima mreže to je gdje su parabole :D

@sveti
Hajde ti pokušaj flash mozda. Reinstalirat :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 apr 2015, 17:51

JoseMourinho je napisao/la:Pa vidi kad skenirans koji nisu zauzeti, gdje ima mreže to je gdje su parabole :D
eh ovako :D skenirao sam ovaj ZTE ruter, onaj airlive nije jos prikopcan...bio sam u istoj sobi gdje je ruter, 3 metra od njega...evo ti sve slike pa reci kako i sta :D

PS. primijetio sam da se stanje mijenja svako sekund-dva, tj ove parabole, zvijezdice itd pa sam uslikao onako "napamet" :D
slika
slika
slika
slika
slika

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 apr 2015, 17:51

Sveti je napisao/la:
matična je rebublic of gamers striker 2 extreme. Kad sam ga kupio na njemu je bio instaliran windows 8, nedugo nakon toga, počeo je da ledi. Instalirao sam svjež windows 7, ali je problem ostao. Drajvere sam sve instalirao nanovo, ram pločicu premiještao, ništa. Jedino nisam ga brisao od prašine, a evo na HW monitor pokazuje, kad ništa ne radim, da je prosječna temperatura 40 stepeni u prosjeku na sve četiri jezgra :?
ja mislim da tebe flash malo yebe, kao i mene ovih par dana, samo zamrzne pa moram ga gasiti preko taskmanagera

inace, udji u bios i odradi reset

zatim, preko ccleanera obrisi adobe flash, ocisti registry, cache, cookies i sve sto ide s tim, tako i web browsere sto imas, i onda nanovo sve instaliraj

ja bih ti preporucio da instaliras windows 8.1, i odradiš full update, i onda instaliraš zadnje drivere za gpu i ostalo, ovo ti je najbolja opcija, ali prvo probaj ono gore sto sam ti preporučio

obično ovi problemi su malo zafrkani, jer nekad ne znaš da li je do hardwarea ili do softwarea

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 apr 2015, 19:06

Hvala momci, valjda neki od ovih načina pomogne
naprijed rejal

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 09 apr 2015, 20:30

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
KEC je napisao/la:???????????????
slika
jel ti se bas ovo desilo ili si nas´o onako sliku na googleu?

ako ti je bas ko i ovde, eto pise ti sta treba uraditi, osim ako ti treba prevesti
Naso sliku s googla al slicno nesh pise
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 apr 2015, 22:22

daj ti nama pravu sliku, imah hiljadu raznih problema

Murga
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la Murga » 10 apr 2015, 02:01

Papastathopoulos je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Pa vidi kad skenirans koji nisu zauzeti, gdje ima mreže to je gdje su parabole :D
eh ovako :D skenirao sam ovaj ZTE ruter, onaj airlive nije jos prikopcan...bio sam u istoj sobi gdje je ruter, 3 metra od njega...evo ti sve slike pa reci kako i sta :D

PS. primijetio sam da se stanje mijenja svako sekund-dva, tj ove parabole, zvijezdice itd pa sam uslikao onako "napamet" :D
Ja ti opet predlazem 2 opcije. Da promjenis kanal i/ili ako mozes frekvenciju. Vidis kako se kanali/frekvencije preklapaju. Probaj kanal 6, i ako ne pomaze, ako imas opciju, promjeni na 5GHz. Sama promjena kanala na 6 ce ti poboljsati malo mrezu, barem po ovome sto si postavio.
A to sto si ti napravio, kao sto ti neko rece, probaj duzi kabal uzeti pa postaviti negdje u hodnik ako mozes.
Javi kad budes nesto skonto :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 10 apr 2015, 11:07

Moze li mi neko pomoci da skinem shockwave flash object. Trebam u prezentaciju staviti video ali bez toga ne mogu.I usput da li ce se taj video moci pokrenuti bez interneta ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 10 apr 2015, 11:46

Sveti je napisao/la:Hvala momci, valjda neki od ovih načina pomogne
testiraj ram sa memtestom (pojedinacno svaki modul a i skupa).. Probaj svaki ram modul pojedinacno hoce li ti smrzavati.. Ja sam imao slican problem i ram je bio uzrok..
BUDI ŽELJO !!!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 apr 2015, 14:48

@KEC imao sam isti problem. Ako si baksuz hardverske je prirode.

Ako nisi baksuz toliki greška je u softveru, najčešće AVG antivirus zeza, ne znam za druge, meni je on stvarao problem. Ako ga koristiš ili bilo drugi izbriši ga potpuno pa vidi jel u tome problem
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 10 apr 2015, 17:33

Murga je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:

Ja ti opet predlazem 2 opcije. Da promjenis kanal i/ili ako mozes frekvenciju. Vidis kako se kanali/frekvencije preklapaju. Probaj kanal 6, i ako ne pomaze, ako imas opciju, promjeni na 5GHz. Sama promjena kanala na 6 ce ti poboljsati malo mrezu, barem po ovome sto si postavio.
A to sto si ti napravio, kao sto ti neko rece, probaj duzi kabal uzeti pa postaviti negdje u hodnik ako mozes.
Javi kad budes nesto skonto :)
rijesio sam druze sve na najlaksi i najbezbolniji nacin, premjestio sam ZTE ruter u dnevni boravak, i sad hvata po citavom stanu bukvalno, a airlive ruter sam spakovao u kesu :D

hvala vam svima na pomoci :thumbup:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 10 apr 2015, 17:48

Momci treba mi pomoc posto se skroz slabo razumijem u kompjutere
Sta trebam uraditi da instaliram graficku znam je ubaciti u komp ali ostatak procesa pojma nemam, pa ako nekome nije problem da mi objasni :thumbup:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.