FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amorovski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 09 apr 2015, 09:02

momirpeh je napisao/la:Mogu li kritičari obrazložiti zašto pljuju po Ibrakoviću ? Zašto on treba otići i kakve on ima veze s rezultatima ekipe ?
Da li je Ibraković samovoljno dovodio igrače,bez znanja trenera i bez znanja Kuste i Dine ? Da li ovi koji pljuju po Ibrakoviću smatraju da su dovedeni igrači po rejtingu slabi za ovu ligu ? Koje igrače kvalitetnije smo mogli dovesti,i opet zar nije sve u dogvoru,trener-predsjednik-direktor-sportski direktor ? Zašto je neko protiv sposobnog čovjeka,elokventnog,čovjeka koji ima veze u sportskom svijetu ? Ko bi bolje obavljao njegovu poziciju ? Ko bi doveo bolje igrače ako trener kaže koga želi ?
A odakle tebi informacija da se dovode ciljana pojacanja i na zahtjev trenera? Daj mi tri primjera, ja cu tebi dat 6 da se bespotrebno gomila spisak. Ko je s kim u talu, necu da ulazim, nije moja stvar.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Forestt
Kontakt:

Post Postao/la Forestt » 09 apr 2015, 09:28

Nisam gledao utakmicu nazalost,moze li mi neko napisat kako je ko pojedinačno odigrao?

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 09 apr 2015, 09:33

Nisam ''navijač'' Sarajeva, ali ne mogu ostati po strani da ne ostavim komentar o bh klubu za koji navijam srcem kad izađe na Euro scenu, a isto važi i za ostale deklarisane ''BiH'' klubove. Neko će reći šta ćeš ti ovdje onda, ali ne mogu ostati imun, pa ću samo dobronamjerno kratko prokomentarisati situaciju sa kojom sam itekako dobro upoznat:
- Kad si navijač nekog kluba, onda je jako teško bez emocija i strasti sagledati neke stvari
- Sarajevo se finansijski stabilizovalo, neke su stvari pomjerene sa mrtve tačke i to je prvi uspjeh nove Uprave
- Sarajevo ima najjaču medijsku pažnju, ali i medijski pritisak i eksponiranost (ipak kontraproduktivno)

FK Sarajevo ima 3 velika problema koja nisu riješena i koji može sve vratiti čak i na gore nego što je bilo:

1. Politika je neizostavni faktor i to tamo gdje postoji finansijska stabilnost/protok novca, odmah tu postoji i plodno tlo za malverzacije ''biznismena'' (produženih političkih ručica za pranje novca) - vidjeti slučaj KK Bosna (svima odranije itekako poznat model).

2. Klub nikad nije rasčistio do kraja sa onim osobama koji sebe smatraju neizostavnim dijelom kluba i dok sebe ne vide na poziciji kojoj misle da zaslužuju da budu, rovariće protiv kluba (a te osobe su politički podobne prvoj navedenoj stavci/problemu i ne prežu ni za čim)

3. Potpisano je jako mnogo ugovora sa igračima koji imaju svoje menadžere (što zbog stavke 1 - protoka novca, što zbog stavke 2 da se napravi kompromis za pomenute osobe kako bi se zadržao mir u klubu) - ali reanimiranjem Predraga Pašića u strukture kluba, duhovi su se uznemirili u oba polja i neću vas lagati, igrači rade ono što im menadžer naredi, a menadžer radi ono što se njemu naredi, a mediji to uredno potpiruju po direktivi.

Ovo vam govorim iz provjerenih izvora, otkako je pao dogovor sa Pajom, mnogim dušebrižnicima se to nije svidjelo i od tada kreće (nakon priprema) bojkot igrača naspram stručnog štaba i utakmica indiretkno po nalogu istih onih koji su FK Sarajevo ne tako davno doveli na najniže grane. Također i grupa navijača koja je potkupljena ili su ''haveri'' od tih ljudi koji su poprilično istisnuti iz kluba dodatno potpiruju vatru među navijačima ali i kroz medije.

Sretno vam bilo, a pravi navijači mirne glave će znati o kojim ljudima govorim koji su uvijek radili za svoj interes u ime ljubavi prema klubu i rovarili kad nisu bili u poziciji da odlučuju, kao sada što je slučaj.
Zadnja izmjena: gazijabih, dana/u 09 apr 2015, 09:36, ukupno mijenjano 2 puta.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 09 apr 2015, 09:35

Forestt je napisao/la:Nisam gledao utakmicu nazalost,moze li mi neko napisat kako je ko pojedinačno odigrao?
Ma katastrofa druze. Niko nije odigro kako treba, sramota. Jedino je Delač bio na nivou. Momku svaka cast.

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 09 apr 2015, 09:46

amorovski je napisao/la:
momirpeh je napisao/la:Mogu li kritičari obrazložiti zašto pljuju po Ibrakoviću ? Zašto on treba otići i kakve on ima veze s rezultatima ekipe ?
Da li je Ibraković samovoljno dovodio igrače,bez znanja trenera i bez znanja Kuste i Dine ? Da li ovi koji pljuju po Ibrakoviću smatraju da su dovedeni igrači po rejtingu slabi za ovu ligu ? Koje igrače kvalitetnije smo mogli dovesti,i opet zar nije sve u dogvoru,trener-predsjednik-direktor-sportski direktor ? Zašto je neko protiv sposobnog čovjeka,elokventnog,čovjeka koji ima veze u sportskom svijetu ? Ko bi bolje obavljao njegovu poziciju ? Ko bi doveo bolje igrače ako trener kaže koga želi ?
A odakle tebi informacija da se dovode ciljana pojacanja i na zahtjev trenera? Daj mi tri primjera, ja cu tebi dat 6 da se bespotrebno gomila spisak. Ko je s kim u talu, necu da ulazim, nije moja stvar.

Kojeg je to igrača Ibraković doveo protiv volje trenera,predsjednika i direktora ? Pa jel' kod nas Todorović bio rezerva a u Zrinjskom jako dobro igra ? I kakve veze ima Ibraković s rezultatima ? Pa jesi li i ti i svi mi ovdje pisali da imamo najbolje igrače u ligi ? Ko je te igrače doveo ? Šta ima loše u tome ako je neko doveo igrače koji imaju rejtig za ovu ligu ? Nemojte izmišljat priče i krivnju tražit tamo gdje je nema.Problem je u stručnom štabu koji je zadušen za rad s ekipom,s igračima.Pa Ibraković ti je doveo igrače koji su nadigrali Borusiju koja igra sjajno u Bundes Ligi,i ti pljuješ čovjeka koji je doveo takve igrače !! Hajd' razmisli malo.Pa nadigrali smo trećeplasiranu ekupi u grčke lige,izbacili je čovječe.Dobio si sposobnog sportskog direktora,i boljeg nećemo imati.Igrači su nam gledano po rejtingu,pojedinačnom fudbalskom znanju beton za ovu ligu.Problem je u njihovim glavama i stručmom štabu.Kusturica,Selimović,Ibraković dobro rade svoj posao i nema šta njih vezat za ovo rezultate na terenu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2015, 09:47

zato sto je on dovodi trenere -igrace i obecava evropsko sarajevo , sad lijepo treba da obrazlozi zasto Jarni ,Kodro ,Baric,Kalasi ,alispahic ,puric,kostic,mitrevski,protic, itd itd .sto se mene tice ako ne uzmemo titulu on je direktni krivac i najbezbolnije je da se ibrakovic smjeni ,al eto strpit cemo se do kraja ove sezone pa bum videli :) uglavnom treba pripremit apaurina i ostali boba .vamosss Sarajevo probudite se vise placenici :evil:

begiii
Kontakt:

Post Postao/la begiii » 09 apr 2015, 09:48

@momirpeh ko je ba elokventan,sposoban,posten itd!?pa na nama se uci zanat tipa Mehaga,pola igraca misli da igra u nekoj vukojebini i uzimaju finu paru,to sto se stvari guraju pod tepih nije dobro,financijski dio je ok ali da ibrakovic sere igracima na treningu je nelogicno?!pa brate nek on preuzme tim i nek ih kara u pakas ako hoce a ne ovako Meho izgleda ko da se nista ne pita to je tako,mi kao navijaci tu nista nemozemo uraditi jer se u nasem klubu sada mlati para,mala bara a puno krokodila
Vazduh treperi kao da nebo gori,sprema se BORDO oluja

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 09 apr 2015, 10:04

slika
Mosa RajvoSa

poskok86
Kontakt:

Post Postao/la poskok86 » 09 apr 2015, 10:41

gazijabih je napisao/la:Nisam ''navijač'' Sarajeva, ali ne mogu ostati po strani da ne ostavim komentar o bh klubu za koji navijam srcem kad izađe na Euro scenu, a isto važi i za ostale deklarisane ''BiH'' klubove. Neko će reći šta ćeš ti ovdje onda, ali ne mogu ostati imun, pa ću samo dobronamjerno kratko prokomentarisati situaciju sa kojom sam itekako dobro upoznat:
- Kad si navijač nekog kluba, onda je jako teško bez emocija i strasti sagledati neke stvari
- Sarajevo se finansijski stabilizovalo, neke su stvari pomjerene sa mrtve tačke i to je prvi uspjeh nove Uprave
- Sarajevo ima najjaču medijsku pažnju, ali i medijski pritisak i eksponiranost (ipak kontraproduktivno)

FK Sarajevo ima 3 velika problema koja nisu riješena i koji može sve vratiti čak i na gore nego što je bilo:

1. Politika je neizostavni faktor i to tamo gdje postoji finansijska stabilnost/protok novca, odmah tu postoji i plodno tlo za malverzacije ''biznismena'' (produženih političkih ručica za pranje novca) - vidjeti slučaj KK Bosna (svima odranije itekako poznat model).

2. Klub nikad nije rasčistio do kraja sa onim osobama koji sebe smatraju neizostavnim dijelom kluba i dok sebe ne vide na poziciji kojoj misle da zaslužuju da budu, rovariće protiv kluba (a te osobe su politički podobne prvoj navedenoj stavci/problemu i ne prežu ni za čim)

3. Potpisano je jako mnogo ugovora sa igračima koji imaju svoje menadžere (što zbog stavke 1 - protoka novca, što zbog stavke 2 da se napravi kompromis za pomenute osobe kako bi se zadržao mir u klubu) - ali reanimiranjem Predraga Pašića u strukture kluba, duhovi su se uznemirili u oba polja i neću vas lagati, igrači rade ono što im menadžer naredi, a menadžer radi ono što se njemu naredi, a mediji to uredno potpiruju po direktivi.

Ovo vam govorim iz provjerenih izvora, otkako je pao dogovor sa Pajom, mnogim dušebrižnicima se to nije svidjelo i od tada kreće (nakon priprema) bojkot igrača naspram stručnog štaba i utakmica indiretkno po nalogu istih onih koji su FK Sarajevo ne tako davno doveli na najniže grane. Također i grupa navijača koja je potkupljena ili su ''haveri'' od tih ljudi koji su poprilično istisnuti iz kluba dodatno potpiruju vatru među navijačima ali i kroz medije.

Sretno vam bilo, a pravi navijači mirne glave će znati o kojim ljudima govorim koji su uvijek radili za svoj interes u ime ljubavi prema klubu i rovarili kad nisu bili u poziciji da odlučuju, kao sada što je slučaj.

Nazalost,manje vise sve istina. Zadnje sto nam treba su neki belaji a kojih ce izgleda biti. Umjesto da stanemo uz upravu maximalno mi jos vise pogorsavamo situaciju. Nama je bitnije misljenje i prica menadzera koji zastupa jednog naseg igraca kad mu je propao deal koji je napravio bez znanja kluba. Treba njemu vjerovat prije nego Kusti? Koji je dokazao da ima obraza,kapaciteta,znanja i ljubavi prema klubu. Bitniji je taj gad i ono sto on prica nego Kusta? Svaka cast momci samo udrite i ne zalite nikog.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 apr 2015, 10:51

Najbitnije locirati uljeza u ekipi, i odstraniti ga...

Ja bih sada volio da cujem insajdere, sta se desava u klubu? Cim se ne javljaju ovih dana, sigurno da nije nesto lijepo...
Imali su 10-tak dana mira, niko nista nije pricao, ocigledno da nisu mogli za tih 10 dana nista da poprave... Ima ko moze

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 apr 2015, 11:04

slika
#divovi

poskok86
Kontakt:

Post Postao/la poskok86 » 09 apr 2015, 11:07

Upoznat sam prilicno i mogu ti reci da ovaj gornji post manje vise to je to. Ja necu biti prvi koji ce pisati neke pojedinosti nisu neke stvari za foruma,al evo vec je isplivalo.Nek neko drugi nacne tu temu ja cu se sa zadovoljstvom ukljuciti.
Zip,mogu ti sarnut pp poslije za jedno sat dva ako hoces

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 09 apr 2015, 11:08

Zip je napisao/la:Najbitnije locirati uljeza u ekipi, i odstraniti ga...

Ja bih sada volio da cujem insajdere, sta se desava u klubu? Cim se ne javljaju ovih dana, sigurno da nije nesto lijepo...
Imali su 10-tak dana mira, niko nista nije pricao, ocigledno da nisu mogli za tih 10 dana nista da poprave... Ima ko moze
Upravo i mene zanimaju ove stvari.Kada je sve super, svi se javljaju, svi puni informacija, sve med i mlijeko, a u ovakvim situacijama niko neće da kaže jasno i glasno u čemu je problem.A sve dok je tako i ne detektuje se glavni problem ili krivac (krivci) ovakvog stanja, mi ćemo i dalje čupati po bod od Drine, Travnika i sl.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

vojkovrucina
Kontakt:

Post Postao/la vojkovrucina » 09 apr 2015, 11:13

Ado76 je napisao/la:
Zip je napisao/la:Najbitnije locirati uljeza u ekipi, i odstraniti ga...

Upravo i mene zanimaju ove stvari.Kada je sve super, svi se javljaju, svi puni informacija, sve med i mlijeko, a u ovakvim situacijama niko neće da kaže jasno i glasno u čemu je problem.A sve dok je tako i ne detektuje se glavni problem ili krivac (krivci) ovakvog stanja, mi ćemo i dalje čupati po bod od Drine, Travnika i sl.
Gdje je Benko? Nije primio platu za širenje dobre atmosfere. :thumbdown:

Gledao sam snimak utakmice s Drinom, stvarno strašno loše. Poslije onake euforije što su neki priredili na forumu, i utakmica koje igrati :thumbdown:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 09 apr 2015, 11:15

Bila je ona slika sto je neki lik prico sa Dinom preko fb, dal je to istina sad ko zna...

I don't believe in God, but I'm afraid of him.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 09 apr 2015, 11:46

neurofunk je napisao/la:Bila je ona slika sto je neki lik prico sa Dinom preko fb, dal je to istina sad ko zna...

Ko ce znat'. Mozda krivicu svaljuju jedni na druge.
1946

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 09 apr 2015, 11:48

Rustemovic nula bodova, ne znam ko je u njemu vidio igraca.

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 09 apr 2015, 11:54

Evolution87 je napisao/la:Rustemovic nula bodova, ne znam ko je u njemu vidio igraca.

Abdulah Ibrakovic. ;)
1946

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 09 apr 2015, 11:55

Nek' ovo bude lekcija svakom navijaču Sarajeva za budućnost, ne treba najvljivati šetanje ligom i razvaljivanje sviju.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2015, 12:01

BAHATOST nas je kostala ovakvog stanja ,svi smo bili prepotentni-bahati uprava,igraci ,navijaci i to nam se vraca kao bumerang i to gore 5x . kad pogledas mi stvarno imamo dobro ekipu ali mislili smo da ce biti setnja ligom da necemo imati poraza da cemo svima dati 3-4 komada ,uprava najvaljivala duplu krunu ,evropski iskorak ,meho bio prezadovoljan a liga nije bila ni krenula e moji strucnjaci u klubu prvo skoci pa reci hop .druge ekipe su to iskusno iskoristile odvele vodu na svoj mlin ,proradio je inat u drugm ekipama ginu protiv nas ,inace nas ne gotive u ligi a sad jos manje i tako umjesto da nasi manekeni zapnu oni misle da ce pobjeda sama po sebi doci a protivnici jedva cekaju da skinu skalp galaktikosima s koseva :oops: :oops: .

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, mosarajvosa83 i 31 gost.