Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Belmin6
Kontakt:

"Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Belmin6 » 07 apr 2015, 13:33

Oba proc su AMD, dok je na ovom mom HDD-u 32 bitni, a ovaj sto ne radi 64 bitni..

arelinho
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la arelinho » 07 apr 2015, 15:29

Nece youtube da mi otvori vec 20 minuta
http://prntscr.com/6qpljk" onclick="window.open(this.href);return false; :hmmmmm: :hmmmmm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 apr 2015, 15:53

Skini CCleaner. Obrisi cookies pa probaj ponovo. Inace, trebalo bi proci, jer taj 502 error je trenutni problem sa serverom. Ne pogadja sve korisnike.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 apr 2015, 19:57

jel moguce pojacati domet wifi rutera ? iako je ruter neki najjeftiniji ZTE sto su mi dali iz telekoma, nekako mi glupo da npr u sestrinoj sobi nema signala fakticki nikako...makar da mi po citavom stanu hvata...ne mogu uci u postavke rutera jer je telekom valjda postavio neku sifru (pokusavao sam i standardno admin/admin i ono vr10vr10tajn1pa55, al nece), a ne smijem ga restartovati kad su mi na njemu postavke, da ne syebem sta...

ruter je ZTE ZXV10 W300..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 apr 2015, 20:09

Kupis ruter TP Link WR740N za nekih 25 do 30 KM. Povezes ga sa tim svojim ruter-modemom i imas odlican signal cak na nekih 50 m.

Evo kako ces povezati http://www.gamers.ba/forum/7/209514/-tu ... era-adsl-/" onclick="window.open(this.href);return false;

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 apr 2015, 22:41

OnlyUnited je napisao/la:Kupis ruter TP Link WR740N za nekih 25 do 30 KM. Povezes ga sa tim svojim ruter-modemom i imas odlican signal cak na nekih 50 m.

Evo kako ces povezati http://www.gamers.ba/forum/7/209514/-tu ... era-adsl-/" onclick="window.open(this.href);return false;
aha a gledaj, ja imam jos jedan ruter sa ogromnom antenom (bar je meni ogromna naspram one na ZTE ruteru :mrgreen: ), mogu li kako to uraditi sa tim ruterom, a da imam dobar signal ? a trebao bi valjda imati radi te spomenute antene...

ruter je:

slika

a antena nije ova obicna kao na slici nego ovakva:

slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 apr 2015, 22:45

Kazem ti kako sam ja uradio. E sad ne znam za te antene, proguglaj mal', vidi po forumima itd.

Ali ovako ces dobiti sigurno na jacini, pa komsija iz prodavnice, koja je otp nekih 40-50 m hvata crticu, sve ti je jasno. ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 07 apr 2015, 22:52

a problem je sto ja vise ne znam username i password od ADSL-a, onih papira na kojima to pise nema vise, a posto je na modemu od strane telekoma uradjena automatska konekcija cim se laptop upali, zaboravio sam podatke jbg...a vidim da to treba ako bi uzimao taj ruter sto si postavio..

al kazem, negdje sam cuo da se moze pojacati domet rutera, mozda su oni iz telekoma to smanjili, pa da ne moram ni kupovati ruter dzaba, al et..

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 apr 2015, 22:55

Zovi ih dosadjuj nek ti oni nađu :D Znas bar username? To najvise po defaultu islo ime oca tacka prezime vecinom.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 apr 2015, 22:57

Papastathopoulos je napisao/la:a problem je sto ja vise ne znam username i password od ADSL-a, onih papira na kojima to pise nema vise, a posto je na modemu od strane telekoma uradjena automatska konekcija cim se laptop upali, zaboravio sam podatke jbg...a vidim da to treba ako bi uzimao taj ruter sto si postavio..

al kazem, negdje sam cuo da se moze pojacati domet rutera, mozda su oni iz telekoma to smanjili, pa da ne moram ni kupovati ruter dzaba, al et..
Zovi ih i rijesis. A onaj je pasvord za kofiguraciju rutera sto si postavljao, samo ga treba resetovati pa onda ukucati.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 apr 2015, 03:12

haj ovako pokusaj, iz zte rutera kabal prikopcaj u taj air line, pa onda iz njega kabal u pc i pokusaj ga podesit, taj airline ruter, ne trebaju ti adsl sifre za ovaj pokusaj :D

iskreno ne znam hocel radit, al pokusaj kad ti je pri ruci, ono trealo bi, al opet nisam probavo :D

Murga
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la Murga » 08 apr 2015, 06:29

Papastathopoulos je napisao/la:jel moguce pojacati domet wifi rutera ? iako je ruter neki najjeftiniji ZTE sto su mi dali iz telekoma, nekako mi glupo da npr u sestrinoj sobi nema signala fakticki nikako...makar da mi po citavom stanu hvata...ne mogu uci u postavke rutera jer je telekom valjda postavio neku sifru (pokusavao sam i standardno admin/admin i ono vr10vr10tajn1pa55, al nece), a ne smijem ga restartovati kad su mi na njemu postavke, da ne syebem sta...

ruter je ZTE ZXV10 W300..
Pa imas par nacina, @OnlyUnited ti je dao jedan i kaze ti sa iskustvom da radi dobro.
Da imas pristup konfiguraciji, mozes promjeniti kanal, koristiti jednu ili obe frekvencije, zavisno od routera, mozes koristiti DD-WRT itd.

Sto se tice trosenja para, imas opciju od @OnlyUnited i nije skupa, mozes kupiti samo bolju antenu ako hoces, mozes kupiti repetitor itd.
Ne znam kakve opcije imas na tom routeru, ali gledaj da ti dadnu pass da mozes uci i pogledati konfiguraciju.
  1. Kao sto sam ti rekao, mozes eventualno promjeniti frekvenciju na 5GHz ili koristiti obe frekvencije.
  2. Ako imas Android, skini sebi npr. Wifi Analyzer od Farproc i vidi koji se kanali ne koriste u tvom krugu, pa prebaci na taj kanal (1, 6 i 11 su najbolje opcije da probas, jer su najvise odvojeni kanali u spektrumu - dva kraja i sredina), ali moras testirati da vidis.
  3. Ako imas opciju, koristi 802.11N
  4. Opcija koju mozes testirati bez telekoma je, prebaci router negdje u hodnik ili negdje gdje je mozda signal dostupan svima u stanu. To te ne kosta nista, a moze ti u medjuvremenu pomoci.
  5. Zvuci glupo, ali uzmi komad folije i napravi oblik cilindra, presjecenog na pola, da imas polukrug. Zamotaj oko flase, skini i samo udubi/spoji da ti izgleda kao slovo C. Stavi ga iza antene tako sto ces usmjeravati prema sobi od sestre ili prema vratima. Nadam se da razumijes sta pokusavam da ti kazem.... kao recimo sta tanjir od satelitske usmjerava signal prema LNB-u.
Eh eto drug, to je to sa cime sam se ja susretao, osim da kupis nove uredjaje, ali u tom slucaju opet ti je jefitnije rjesenje dao @OnlyUnited ili samo bolju antenu ili repetitor uzeti. Javi sta si skonto, mozda jos nekome pomogne ovde ko ima takav problem.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 08 apr 2015, 18:53

OnlyUnited je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Kako izbrisati Chrome, a da pri tome kada ponovo downloadujem i instaliram ne bude sve isto kao i prije brisanja ?
Skines iobit uninstaler, nadjes chrome, uninstal, onda ides na powerful scan, sacekas, cekiraj sve sto ti izbaci vezano sa taj brovser i brisi.

Onda, idi start - run tu kucaj regedit, uci ces u registry editor. Pod edit idi na find, kucaj chrome i ak bilo sta nadje, u registry kljucevima pod nazivom chrome, desni klik i delete.
Nije uspjelo. Ponovo je sve isto bilo, iako sam svaku tačku odradio.
Takođe, opet mi se pojavile oni iskacuci prozori. :roll:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 apr 2015, 18:58

Skini Malwarebytes...

Onda na iobit uninstaleru izbrisi sve nepotrebne programe. Koje reklame tacno izbacuje, naziv. To googlas i kucas how to remove,...

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 08 apr 2015, 19:15

???????????????
slika
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 08 apr 2015, 22:56

Vjeciti blue screen :D
Ne znam tacno sta ti je uzrokovalo ovo. Probaj u Safe Modu uci i rijesiti stvar. Ako si nesto novo instalirao obrisi to.
Garant si pokupio nesto sto je nastetilo sistemu i to je to. Vise ti ne bih znao reci.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 apr 2015, 23:18

Pappy je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Kako izbrisati Chrome, a da pri tome kada ponovo downloadujem i instaliram ne bude sve isto kao i prije brisanja ?
Skines iobit uninstaler, nadjes chrome, uninstal, onda ides na powerful scan, sacekas, cekiraj sve sto ti izbaci vezano sa taj brovser i brisi.

Onda, idi start - run tu kucaj regedit, uci ces u registry editor. Pod edit idi na find, kucaj chrome i ak bilo sta nadje, u registry kljucevima pod nazivom chrome, desni klik i delete.
Nije uspjelo. Ponovo je sve isto bilo, iako sam svaku tačku odradio.
Takođe, opet mi se pojavile oni iskacuci prozori. :roll:
kad instaliras da li ukucas mejl svoj i logujes se? moguce da on ti vraca postavke stre tj. tako bi trebalo jer ako si sa pc-a izbriso sve lijepo nema sanse da se vrati :thumbup:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 apr 2015, 01:23

KEC je napisao/la:???????????????
slika
jel ti se bas ovo desilo ili si nas´o onako sliku na googleu?

ako ti je bas ko i ovde, eto pise ti sta treba uraditi, osim ako ti treba prevesti

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 apr 2015, 12:21

Momci trea mi pomoć.

Evo već neko vrijeme komp mi smrzava, samo stane najednom, neresponzivan postane. nekad se čuje onaj iritantni zvuk kad zaštopa nekad ne, i jedini način je restart. Primijetio sam da se to dešava uglavnom kad sam na netu, na nekom od browsera, jer kad igram ili ništa ne radim ne događa se.

Malo sam istraživao, našao sam da je do hardwera grafičke, ili do njenog drajvera. Sad sam promijenio grafičku skroz, ali se problem idalje dešava. Pomagajte, sekunda mi fali da ga pohlupam
naprijed rejal

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 09 apr 2015, 12:26

E moj Sveti, pricaj mi o tom trzanju :urnebes:

Ja sam svom nekako dohakao, valjda ceš i ti.

Pokušaj prvo izbrisati sve drajvere za graficku, pa onda skini nove i instaliraj. Onda skini cooler s procesora, bude tu strašno puno prašine. Stavi malo paste na procesor, valjda nešto uspije.

Prvo provjeri pomocu HWMonitora temperature kad si na netu, u mene se prije paste znalo dešavati da kada mi je otvoren samo Chrome temperatura oko 55-60, zamisli tek kad šta igram. Sada je temperatura oke, vidjecemo do kada.

Kakvo ti je napajanje, možda ti je i ono preslabo za tu novu graficku.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Fuerza i 2 gosta.