Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SjeverniVjetar

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 17:42

Salihovic je svoje najbolje prtije u Hofenhajmu pruzio na pozicijama cent/ofanzivnog veznog, postvljenog vise lijevo ili u sredini, nebitno.
Postizao je po desetak golova, 10 + asistencija , kada su mu poceli davati defanzivne uloge, poceo je da gubi mjesto u prvih 11. Salihovic je uvijek bio ofanzivni igrac , sticajem okolnosti , i uz cinjenicu da je polivalentan, seljakali su ga na razne pozicije.
U reprezentaciji, pored neprikosnovenog Misketa i Pjane, tesko je mogao u sredinu, a trebalo je i krpiti lijevu stranu godinama.
To bi trebali znati ovi sto se razumiju u fudbal.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 apr 2015, 17:49

Kakve veze ima kakav je bio i gdje je igrao? Ako cemo posteno, on bi trebao biti na granici ispadanja sa spiska, jer pored toga sto nije standardan u timu jos je stalno povrijedjen i nikako da uhvati bilo kakvu formu.
U njegovoj igri nema neke kreativnosti, stavise, prije bi ga okarakterisao kao klasicnog beka nego bilo kakvog ofanzivnog igraca.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 17:53

Sada bih ja trebao reci "svemi je jasno :roll: ", nakon izjave da Salihovic nema kreativnosti i da je klasicni bek. Mozda , ako ga je neko poceo pratiti prije dvije-tri godine...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 apr 2015, 17:56

SjeverniVjetar je napisao/la:Sada bih ja trebao reci "svemi je jasno :roll: ", nakon izjave da Salihovic nema kreativnosti i da je klasicni bek. Mozda , ako ga je neko poceo pratiti prije dvije-tri godine...
I Mirko Hrgovic je bio dosta kreativan, sta mislis da njega probamo? :hmmmmm: Ja ti govorim kako je sad, ti mi spominjes Salihovica iz sezone 2008/09 :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 18:00

Consigliere je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Sada bih ja trebao reci "svemi je jasno :roll: ", nakon izjave da Salihovic nema kreativnosti i da je klasicni bek. Mozda , ako ga je neko poceo pratiti prije dvije-tri godine...
I Mirko Hrgovic je bio dosta kreativan, sta mislis da njega probamo? :hmmmmm: Ja ti govorim kako je sad, ti mi spominjes Salihovica iz sezone 2008/09 :roll:
Pola prosle sezone je igrao kao lijevi ofanzivni vezni (ne krilo) i izvukao Hofenhajm iz krize. dakle nije samo sezona 8/9, nego 7/8. , 10/11, u pola sezone 11/12. je vracen na ofanzivnog veznog odlicno odigrao...informisi se ,ako se ne sjecas.

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bhsport » 06 apr 2015, 22:27

emir79 je napisao/la:Neka je Mesa ubacio Stilica koji je bio 1 dan sa reprezentacijom prije od momaka koji su cijelo vrijeme bili uz reprezentaciju. A ovaj mu bas uzvratio, al nidje veze.
Treba cijelu godinu da forsira Stilketa, smijem se kladiti da ce zabiti gol ili imati asistenciju protiv neke lakše ekipe.
Tino je imao svoju godinu sada drugi dolaze na red.
Kmeci, placi i cmizdri, ljepota te slušati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

emir79
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emir79 » 06 apr 2015, 22:43

bhsport je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Neka je Mesa ubacio Stilica koji je bio 1 dan sa reprezentacijom prije od momaka koji su cijelo vrijeme bili uz reprezentaciju. A ovaj mu bas uzvratio, al nidje veze.
Treba cijelu godinu da forsira Stilketa, smijem se kladiti da ce zabiti gol ili imati asistenciju protiv neke lakše ekipe.
Tino je imao svoju godinu sada drugi dolaze na red.
Kmeci, placi i cmizdri, ljepota te slušati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma uzivao sam ja u carima Stilica, tip totalno izgubljen. A Tino je za 10 minuta pokazao vise od njeg.

Prije bih rekao da ces ti cmizdriti, plakati, kmeciti jer ces i dalje morati gledati Hadzica, Vrsajevica, pa i Tinu. Kako stvari stoje, neces docekati da budu izbaceni, iako si najavljivao na sva usta da im je ovo zadnji poziv. ;)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 06 apr 2015, 22:50

Mislim da je Mesin treci igrac u veznom redu Sejo Salihovic i to skoro sigurno.
Sve ukazuje na to,specijalno njega je postedio u ove dvije utakmice zbog povrede a realno mogao je odigrati poluvrijeme a i upratio sam kako govori o njemu kao clanu prve postave kad ga je isao gledati uzivo.

Realno,to i jeste najbolje sto imamo Bešić,Pjanić,Salihović.Nije nuzno da ijedan igra tu famoznu klasicnu desetku,bitnije je da se izmjenjuju i kvalitetno nadopunjuju.

I jos nesto sto ide u prilog Salihovicu,nedopustivo je da ozbiljna reprezentacija nema na terenu pouzdanog izvodjaca penala,igraca koji ce preuzeti odgovornost,vidjeli smo kako nas je to skupo kostalo protiv Kipra.
A i opcenito za prekide nemamo boljeg igraca,svaki njegov korner ili slobodnjak iskosa je skoro stopostotna sansa,lopta ide direktno u gol i ako je niko ne dira vrlo lako u njemu moze i zavrsiti.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 apr 2015, 23:28

Rusilac je napisao/la:Mislim da je Mesin treci igrac u veznom redu Sejo Salihovic i to skoro sigurno.
Sve ukazuje na to,specijalno njega je postedio u ove dvije utakmice zbog povrede a realno mogao je odigrati poluvrijeme a i upratio sam kako govori o njemu kao clanu prve postave kad ga je isao gledati uzivo.

Realno,to i jeste najbolje sto imamo Bešić,Pjanić,Salihović.Nije nuzno da ijedan igra tu famoznu klasicnu desetku,bitnije je da se izmjenjuju i kvalitetno nadopunjuju.

I jos nesto sto ide u prilog Salihovicu,nedopustivo je da ozbiljna reprezentacija nema na terenu pouzdanog izvodjaca penala,igraca koji ce preuzeti odgovornost,vidjeli smo kako nas je to skupo kostalo protiv Kipra.
A i opcenito za prekide nemamo boljeg igraca,svaki njegov korner ili slobodnjak iskosa je skoro stopostotna sansa,lopta ide direktno u gol i ako je niko ne dira vrlo lako u njemu moze i zavrsiti.
Samo da se konacno rijesi onih povreda, evo 2 godine nam fali Sejo, igra nam sve nekako na preskoke, cas ga ima, cas nema. Steta za nas. Mogao bi sa Besicem na defanzivnom veznom u paru , a ispred njih Pjanic. Mada mi se cini da ce Mesa vise koristiti igru po krilima, i da nece voditi toliko racuna o sredi terena, bar donosim zakljucak na ovim dvijema utakmicama.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 06 apr 2015, 23:51

Rusilac je napisao/la:Mislim da je Mesin treci igrac u veznom redu Sejo Salihovic i to skoro sigurno.

Nekako mi nema logike da ga je poštedio zato što ga planira staviti u prvi tim, baš naprotiv, u takvom slučaju bi ga valjda namjerno isprobao u veznom redu sa ostalima, da vidi kako bi to funkcionisalo... :hmmmmm:

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 07 apr 2015, 00:02

Zašto ga je sačuvao? Da bude spreman za Izrael Jel?
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 07 apr 2015, 01:00

Mozda je ipak Salihovic i najbolja opocija, ali samo ako bude redovno igrao (bar dio utakmice) iako sam bio spreman da ga prekrizim (hehe ovako govore oni koji misle da su neki faktor). Uopste nije tacno da Sejo nije kreativan, cas stavise mislim da je medju tri najkreativnija igraca u reprezentaciji, kakvih samo lopti i podmetanja je on imao za Vedu, za DemBa, za onogo trecega iz Nigerije mislim...Kreativan sa krila ili beka i ne mozes biti, u zadnje vrijeme mu ni centarsutevi nisu isli, pa je raja stekla pogresan utisak. Nije neko rjesenje, ali je ponavljam mozda najmanje lose, i to samo ako bude u kadru u Hof. Ako bude ko Medo ili Mujdza, vrata brate kako da ti igraju igraci i da se plasiras na EP a peglaju non stop klupe ili cad tribine. Stilc je apsolutno najgore rjesenje, posle Medunjanina, Prcica, Susica, Vrancica, Zukanovica, Kolasinca, Hadzica, Hajrovica, Zakarica, Cimirota. Ja nisam nesto potrcao odavno, ali bi njemu na tri kilometra dao fore 800 metara. Protiv Austrije se apsolutno nije vidio, od 40-ak igraca koji su prodefilovali terenom daleko najgori. I sad dodju ljudi i kazu: "nisi pratio pazljivo, dobar posao je odradio". Ja uzmem da ponovo pregledam utakmicu, ama nema covjeka nigdje pogubio se totalno, ni naprijed ni nazad, a vec dusa u nosu, sav blijed...reko ispustice dusu. Ako se u njega Mesa uzda, bolje ce biti da se odma ufate on i Mesa pod ruku i neka ga vodi na Karpate, na Alpe, Jahorinu ili gdje vec zna. Sramota je da je odmah na startu Mesa podlegao raznim lobijima, Susic se makar drzao na pocetku dok nije ostvario rezultate, samo neka upamti da svi ovi koji ga sada okruzuje i tapsu ce veoma, veoma brzo "okrenuti curak naopako", cekaj samo prvoga kiksa.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 07 apr 2015, 08:37

slazem se da je trio na sredini mume,mire i sejo najbolje sto imamo ....

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 apr 2015, 08:39

arius je napisao/la:slazem se da je trio na sredini mume,mire i sejo najbolje sto imamo ....
Jest' sve dok Vrancic ne igra za nas. :opaopa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 07 apr 2015, 09:06

Nerminovic je napisao/la:
arius je napisao/la:slazem se da je trio na sredini mume,mire i sejo najbolje sto imamo ....
Jest' sve dok Vrancic ne igra za nas. :opaopa:

a boga mi sto sam ga gledao ovu sezonu , nije to igrac za prvih 11 ....za sireg spiska da ali.... tanko

jedino mozda seo na zadnjem veznom sa mumetom.....pa gore mire , lula i izet(sejo)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 apr 2015, 12:54

Ja mislim da bi Milicevic bio najbolji treci igrac u nasem veznom redu. Makar mi se trenutno cini tako. U Gentu stvarno pravi razliku a da li ce na reprezentativnom nivou pojma nemam. Nisam neki strucnjak da bi sa sigurnoscu rekao da ce nas bas pojacati ali meni ostavlja najbolji dojam i ja bi mu dao 10ku ako odluci igrati za nas.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 07 apr 2015, 13:05

dubrovnik je napisao/la:Ja mislim da bi Milicevic bio najbolji treci igrac u nasem veznom redu. Makar mi se trenutno cini tako. U Gentu stvarno pravi razliku a da li ce na reprezentativnom nivou pojma nemam. Nisam neki strucnjak da bi sa sigurnoscu rekao da ce nas bas pojacati ali meni ostavlja najbolji dojam i ja bi mu dao 10ku ako odluci igrati za nas.
On nam je potrebniji na desnom krilu, a to mu je i prirodna pozicija. Hajrovic je totalno uprskao, a u Viscu bas nemam neko povjerenje.
Za treceg u veznom redu ima 3-4 kandidata koji to (ne)igraju u svojim klubovima

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 07 apr 2015, 16:55

Sve moguce bonuse ispucao onaj.. :oops: i sada Mesi treba magicni stapic da nas izvuce iz ovi gowana :kafa:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 07 apr 2015, 17:09

U sredini Kolasinac Pjanic i Besic

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 apr 2015, 17:35

Tulln1 je napisao/la:U sredini Kolasinac Pjanic i Besic
Ovdje bi bilo mrtvih. :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 17 gostiju.