FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 06 apr 2015, 15:24

zaboljisportuBiH je napisao/la:Ja druže @plavipatriota nemam veze sa Dadom nikakve. I ja objektivno gledam. Pokušao sam napraviti jedan korektan post. Ne mislim ja da ti mene prozivaš nego onako govorim. Znači fakat sam ga pratio zadnjih 20 min i ono sam ja zapazio. Potrudit ću se kad stignem da pregledam čitavu tekmu jer mogu vratiti zadnjih 7 dana sve što je bilo na areni. Znači ja nijedan post ovih što ''pljuju'' Dadu nisam vidio a da je sa argumentom, da su pratili čitavu tekmu nego se sve svodi na priču oko jedne ili dvije greške. Taj broj grešaka ima svaki igrač, ali baš svaki.
Ne znam što ga bockaju i sl, ali moram ti reći da sam ja prošle godine recimo gledao par tekmi juniora. Na dvije je igrao i Dado i po meni se isticao od ostatka ekipe, čak više i od Memije. DOminirao je i fizikom. Recimo meni je Mekić tad bio odličan, a vidim sad ne može ni u Igmanu izboriti standardnih prvih 11. SLažem sa FKZ1921 da su ga svi treneri gurali i to nije slučajno. Trebamo znati šta to recimo Oda traži od njega da bi mogli kritikovati svaki potez. MOlim vas nemojte praviti novog Jamaka ni krivog ni dužnog. Možda mu i jeste babo ili menadžer neko ko ga gura, ali nebi baš to moglo proći kod svakog trenrea, pogotovo ne kod ovih koji su mu bili, bar ja tako mislim.
Dugo pratim košarku i recimo, stariji se sjećaju, da je po popričama raje DAnilović bio jedan od gorih a trenri rekli on je taj. Partizan ga primjetio i čovjek dugo godina igrao NBA.
Dje Danilovica iskopa, znas sto je postao igrac...Znao je ostati nakon treninga i raditi na svojim slabim stranama...znao je kad raja krene u grad na kafu izaci na igraliste i trenirati.
Igrac koji u Zelji ostaje nakon treninga i vjezba je Bajic i vec daje to rezultate.Sto se Dade tice nije da nema gradju izgleda ko momcina nije ni da ne zna trcati niti sutati ima dobar pas ali nekako izgleda mlitavo tako mi je izgledao i Bajic proslu sezonu nekom treba vise vremena nekom manje.S druge strane nas je zasluzuje sansu...ALI mora raditi sam na sebi iskreno ja vec vidim napredak sto se njega tice u defanzivi ocigledno je da radi na samom sebi.Jos uvijek je mlad i dok je tako treba dobijati sansu jer samo igranjem moze nesto biti od njega.Istini za volju bilo je i drugih na utakmici protiv Zrinjskog koji su bili gori od Dade tipa Djelmic ili recimo najgori pojedinac Bucan po meni i Zeljkovic jako los uvijek ima taj neki kiks pa nemojmo se obrusavati na one kojima treba nasa podrska prije svega mislim na mlade igrace.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 06 apr 2015, 16:05

izgleda da je raja Dadu Sadikovica uzela na zub kao Nermina Jamaka..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 apr 2015, 16:07

@chwilla i @pile hvala na dopunama. Ma gdje se neću sjetiti Danilovića. I dan danas sslušam priče nekih koji su ga kao razvaljivali kad je bio mlađi. Tačno je da je radio više na sebi, ali je bio i talenat i nebi mogao dogurati visoko da nije bio talenat. Znam dobro kako se razvijaju mladi igrači. U mlađim kategorijama im aigrača koji dominiraju jer su se prije vremena formirali, ojačali. Dok drugi nadoju tek u juniorima. Isto tako i kad uđu u seniore neki odmah pokažu da mogu da se nose a neki kasnije jer su možda čak i finiji, kulturniji. Memija ne je.. nikog, dok mi Dado djeluje nekad da sa respektom igra. To sve treba nadoći, treba iskustva. Ne kontaju to mnogi ovdje, zbog toga se trudim da objasnim. I zbog toga branim i Dadu, pogotovo jer vidim da se trudi oko tih stvari koje mu fale. Nadam se da će i on ostajati poslije treninga da to još ubrza.
Memija npr nekad pretjeruje u agresivnosti. Plašim se nkead crvneog ali i on iz tekme u tekmu to sve bolje radi. I ne štedi se nimalo pa nekad izgubi dah u glavnom momentu, ali sve to doalzi sa iskustvom, samo im je psihologija obratna. Znam iritira više Dadina psihologija ali mi moramo prema mocima imati strpljenja.
Bučana npr već ne mogu trpiti. Reče komentator možda neke stvari i namjerno radi. Da neke možda i radi, ali u nekima izrazito glupo reaguje i donosi štetu. To ne vjerujem da mu Oda govori, a koliko je iskusan da mu nebi trebao ništa detaljno ni govoriti nego samo okvirno.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 06 apr 2015, 16:13

Ma mozda je i normalno da raja Dadu najvise kritikuje jer se od njega najvise ocekuje, tj. jedan od kojih se ocekuje najvise.
Pa za Mladenove i Sejine limite svi znamo, oni su svoj maksimum dosegli. A svi vide da ovo nije ni blizu Dadinog maksimuma. Sto @zaboljisport rece, ima previse tog nekog respekta. Previse je elegantan.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 apr 2015, 16:16

zaboljisportuBiH je napisao/la:@chwilla i @pile hvala na dopunama. Ma gdje se neću sjetiti Danilovića. I dan danas sslušam priče nekih koji su ga kao razvaljivali kad je bio mlađi. Tačno je da je radio više na sebi, ali je bio i talenat i nebi mogao dogurati visoko da nije bio talenat. Znam dobro kako se razvijaju mladi igrači. U mlađim kategorijama im aigrača koji dominiraju jer su se prije vremena formirali, ojačali. Dok drugi nadoju tek u juniorima. Isto tako i kad uđu u seniore neki odmah pokažu da mogu da se nose a neki kasnije jer su možda čak i finiji, kulturniji. Memija ne je.. nikog, dok mi Dado djeluje nekad da sa respektom igra. To sve treba nadoći, treba iskustva. Ne kontaju to mnogi ovdje, zbog toga se trudim da objasnim. I zbog toga branim i Dadu, pogotovo jer vidim da se trudi oko tih stvari koje mu fale. Nadam se da će i on ostajati poslije treninga da to još ubrza.
Memija npr nekad pretjeruje u agresivnosti. Plašim se nkead crvneog ali i on iz tekme u tekmu to sve bolje radi. I ne štedi se nimalo pa nekad izgubi dah u glavnom momentu, ali sve to doalzi sa iskustvom, samo im je psihologija obratna. Znam iritira više Dadina psihologija ali mi moramo prema mocima imati strpljenja.
Bučana npr već ne mogu trpiti. Reče komentator možda neke stvari i namjerno radi. Da neke možda i radi, ali u nekima izrazito glupo reaguje i donosi štetu. To ne vjerujem da mu Oda govori, a koliko je iskusan da mu nebi trebao ništa detaljno ni govoriti nego samo okvirno.
Trenirao sam nekad kosarku u Bosni prije rata bio balo ali se sjecam i Danilovica u jako lijepom sjecanju imam i Avdica, Primorca.Tako da mogu da demantujem svekoga da tada nije bilo stela bilo je i te kakao.Gurali su se i tada babini sinovi 90% igraca u kadetima su bili dijeca generala, direktora itd...Ali su morali trenirati kao ludi.
Odlutah od teme Dado ima dosta dobrih osobina jednog igraca ali mu fali koretnosti tj muda da bi izgledao tameljitije na terenu.Neko ce reci to ili imas ili nemas ali mozda mu samo treba vremena da ih pokaze.

Dobru opasku za Dadu imao je kolega Boccacio rece na utakmici protiv Slavije drago mu je sto je u Sirokom Dado dobio najvise batina od svih nasih igraca pa i protiv Slavije bilo je par jacih startova na njega tako mozda skonta da mora pruziti otpor jer fudbal je sport u kojem postoji fizicki kontakt.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 06 apr 2015, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2015, 16:16

zaboljisportuBiH je napisao/la:I zbog toga branim i Dadu, pogotovo jer vidim da se trudi oko tih stvari koje mu fale. Nadam se da će i on ostajati poslije treninga da to još ubrza.
Apsolutno ista situacija kao Pjanić i Bešić u reprezentaciji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 06 apr 2015, 16:24

ama dado igra za želju i logično da treba imati podršku, na stranu sve ko ga gura i zašto, opet nosi grb Želje i imat će podršku...

jednostavno me nevjerovatno iritira to što on ima neke mane koje po meni nemaju veze previše sa godinama, neko spomenu Memijine mane, ja protiv momka ne mogu ništa reći, on griješi "na manjak iskustva", ali se kida, bori i to je to...

Mene nervira to što Sadiković igra utakmice kao termine, onako elegantno, isto ko da samo čeka kad će se stvoriti prilika da uradi nešto elegantno i "majstorski" pa da svi kažu "jaaao"... Nema ti toga jarane u našoj ligi, ulijeći, udaraj, oznoji se, a tek kad sve to imaš onda misli na eleganciju...
Jok, on pusti 5 puta da igrač prođe pored njega, ukliže jednom u tri kola, ali zato daj da on se šepuri i da njegovi potezi izgledaju elegantno... E to živcira!!

Agresivnost po meni nema veze sa godinama, čak bi možda trebalo biti i obrnuto jer bi trebao imati želju da se dokaže, da se bori, a on sa 19 igra kao da je tu 10 godina, **** mu je ova liga i igra samo da sa par jarana sa tribina može prokomentarisati svoj poneki potez sa tekme...

Ponaša se ko picajzla, kako ga prozvaše kolege njegove...

p.s. daj bože da bude najbolji igrač Želje i da bude najskuplji transfer ikad... ali ako nastavi ovako, sam će sebe zayebat!
Zadnja izmjena: plavipatriota, dana/u 06 apr 2015, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2015, 16:26

Apsolutno, borbenost i agresivnost će uvijek otkloniti ili bar zamaskirati sve nedostatke i mane.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 apr 2015, 16:48

al opet dado proljece>dado jesen, bar u defanzivnom smislu što se mene tice, ja vidim iskreno napredak i dosta sam sigurniji kad je kod njeg lopta nego kod stopera ili hasanovica kad krecemo u napad ;)

Hajmo
Kontakt:

Post Postao/la Hajmo » 06 apr 2015, 16:56

Sadiković se forsira već dvije godine ali napretka nema. Momak osim šuta nema ništa, mali Amir je izmislio fudbal za njega.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 06 apr 2015, 17:07

Pa vjerovatno se radi nekih stvari i stvaraju ekipe, 11 igraca razlicitih karaktetistika i nacina igranja cine jedan tim. Tako bi za jednog kreativnog igraca (Sadikovic) trebao biti i jedan agresivan i snazan(Memija). Naravno, Dado moze mnogo bolje, ali daleko od toga da zasluzuje neke kritike. Sasvim solidno radi svoj posao na sredini, uz Eldara, iako im je potrebna podrska koju, nazalost, nemaju u timu. Ostaju sami na velikom prosotoru i u oba smjera imaju problema. Ono sto je vazno je da se ne osjeti na rezultatima, pa cesto ni na terenu, e bas zbog toga treba previdjeti neke greske, jer cijela slika je na kraju bitna. Danas sam pisao da je Dado dosta radio nazad protiv Zrinjskog, a tada nestaje i snage i koncentracije prema naprijed i odatle dodje poneki los pas ili losa odluka, a ovo drugo je samo zbog neiskustva. Mnogo igraca jednostavno ne zna udarati na terenu, mnogi izgledaju nezaintereovano, ali svi imaju neku svoju kvalitetu.

Ako se dobro sjecam, ona strasna generacija Arsenala prije desetak godina, bas je Ljumberg govorio da mu je onaj desni bek cuvao ledja. Kako kaze ako neko mene udari ja sam znao da ce mu ovaj iz mene odma vratiti na drugom kraju terena. Jednostavno je tako, jedan nije bio bas sposban da se tuce po terenu, ali je imao druge kvalitete, a opet s nekim agresivnim i snazim iza niko nije trpio. Tako da Dadi treba neko iz ledja da bi pokazao jos vise, ali i ovako ce on pokazati svoj talenat.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 apr 2015, 17:09

Popustite malo nemojmo biti ko pitari. Da ima neko bolji sigurno bi igrao prije njega a jos je mlad i ima prostora za napredak, aj da se okrenemo narednoj utakmici i da o tome pisemo.
Bilo kakva pobjeda bi bila odlicna.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 06 apr 2015, 17:13

Napadate momka malo previse, valjda zbog necijih velikih ocekivanja, cinjenica je da mu fali odgovornosti, drskosti, smjelosti i sigurnosti, postavlja se pitanje da li ce Sadikovic te osobine kroz odredjeno vrijeme razviti, izgleda da je njega najvise pogodio prelazak iz juniorskog u seniorski pogon i te mentalne promjene koje dolaze s tim procesom, dok recimo kod Memije i Kjosevskog se ne osjete te promjene, postoje igrači koji su u omladinskim selekcijama razvaljivali a u prvom timu se izgubili, ili obrnuto. Npr Bajic je ove sezone zavrsio adaptaciju u seniorima i prevazisao sve mentalne barijere. Dobrim putem je Amir krenuo, i izgleda da bi lako mogao uzet mjesto Sadikovicu, sad su oni konkurencija, imaju teren nek se izbore.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 apr 2015, 17:15

pile87 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@chwilla i @pile hvala na dopunama. Ma gdje se neću sjetiti Danilovića. I dan danas sslušam priče nekih koji su ga kao razvaljivali kad je bio mlađi. Tačno je da je radio više na sebi, ali je bio i talenat i nebi mogao dogurati visoko da nije bio talenat. Znam dobro kako se razvijaju mladi igrači. U mlađim kategorijama im aigrača koji dominiraju jer su se prije vremena formirali, ojačali. Dok drugi nadoju tek u juniorima. Isto tako i kad uđu u seniore neki odmah pokažu da mogu da se nose a neki kasnije jer su možda čak i finiji, kulturniji. Memija ne je.. nikog, dok mi Dado djeluje nekad da sa respektom igra. To sve treba nadoći, treba iskustva. Ne kontaju to mnogi ovdje, zbog toga se trudim da objasnim. I zbog toga branim i Dadu, pogotovo jer vidim da se trudi oko tih stvari koje mu fale. Nadam se da će i on ostajati poslije treninga da to još ubrza.
Trenirao sam nekad kosarku u Bosni prije rata bio balo ali se sjecam i Danilovica u jako lijepom sjecanju imam i Avdica, Primorca.Tako da mogu da demantujem svekoga da tada nije bilo stela bilo je i te kakao.Gurali su se i tada babini sinovi 90% igraca u kadetima su bili dijeca generala, direktora itd...Ali su morali trenirati kao ludi.
Odlutah od teme Dado ima dosta dobrih osobina jednog igraca ali mu fali koretnosti tj muda da bi izgledao tameljitije na terenu.Neko ce reci to ili imas ili nemas ali mozda mu samo treba vremena da ih pokaze.

Dobru opasku za Dadu imao je kolega Boccacio rece na utakmici protiv Slavije drago mu je sto je u Sirokom Dado dobio najvise batina od svih nasih igraca pa i protiv Slavije bilo je par jacih startova na njega tako mozda skonta da mora pruziti otpor jer fudbal je sport u kojem postoji fizicki kontakt.
Razumijemo se potpuno. Evo vidiš džaba nekad objašnjavaš opet neki po svom drljaju i neće da pročitaju druge argumente. Sve ima veze sa iskusvom moj @plavipatriota, vjeruj mi sve. Imaš stidnu i drčnu djecu i na ulici. Ovaj stidni čeka u čošku da ga zovneš da igra i kad igra igra za raju. Ovaj drčni sam pita mogu li i ja igrati pa kad uđe počne i uzimati loptu prije starijeg pa dobije šljagu. Ovaj stidni previše dodaje umjesto da se okuraži pa mu stariji kaže sljedeći put šutni slobodno itd. TO što ga zezaju picajzla je dobro možda a možda i nije. Psihologija je čudo. Zavisi kako utiče na njega Nekoga će to inspirisati, a nekoga ubiti u pojam. Zbog toga ja ovdje stalno pišem polako sa tom djecom. nemojte da mi utičemo. Nek Oda utiče. On ga najbolje zna. Nekad se neke stvari ne mogu skroz popraviti, ali ima i do taktike, rasporeda, hće li nečije mane doći do izražaja ili vrline. Isto i pozicija koju igraš. Pjana recimo ne može biti stoper nikad, a Bičakčić napadač itd itd. Pustite momka na miru. Hajmo @hajmo malo argumentovano pričati a ne momak nema ništa osim šuta. Nidje veze.
EDIT: @sergejevic @lisander :clap:
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 06 apr 2015, 17:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 06 apr 2015, 17:17

Čitam po nekim portalima ovu Musinu izjavu vezano za nas,čini mi se prava ljudina ukoliko nam nekad zatreba trener ja bi njega želio vidjet na klupi ;) ;)

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 06 apr 2015, 17:24

Fidelito je napisao/la:Čitam po nekim portalima ovu Musinu izjavu vezano za nas,čini mi se prava ljudina ukoliko nam nekad zatreba trener ja bi njega želio vidjet na klupi ;) ;)
Po meni Musa jedan od najkkorektnijih ljudi u BH fudbalu, i teško će on kod nas doći, a uz to imamo mi kvalitetnih trenera, za mene je tragedija da Musa ne trennira neku od reprezentativnih selekcija, al nije to za ove teme.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 06 apr 2015, 18:00

plavipatriota je napisao/la:kako neki ljudi naivno gledaju na fudbal to je nevjerovatno, vi mislite da je stvar do "4-5 trenera" koji stavljaju nekog stalno da to mora značiti kvalitet... Mora u Španiji, Engleskoj i Njemačkoj... Kod nas nije baš to sve tako jasno... Ako neko ima jače emocije prema nekom igraču ne mora značiti da je upravu oko njega...
Ja gledam objektivno, realno ne pruža neke partije, NIJE BORBEN I AGRESIVAN, a znam još puno stvari kako i šta OD NJEMU BLISKIH LJUDI!
Nemoj da pričamo kako ga "bockaju" na treningu, mislim kako su ga "bockali", eto iskreno, ne znam jel se u zadnjih pola godine promijenilo stanje :D

Previše gledate strane države i taj "idealni fudbal", a kod nas se i dalje sve radi oko menadžera...
I dalje ne mogu dobri juniori potpisat ukoliko nemaju jakog menadžera koji će dogovoriti za njih taman bili majstori...
Mi smo potpisali dosta kvalitetnih juniora, ali lično znam za par momaka koji su odskakali u generaciji i dobili su nogu jer nisu imali nikog da u njihovo ime se založi...

Možete praviti budalom ljude koji dođu na tekmu i odu sa nje i to je jedini kontakt sa Željom, ali ne možete nekog ko stvarno zna šta se dešava. Ne govorim za sve, tu su super i pile, ali oko omladinskog pogona i igrača koji su izašli iz njega znam jer nismo daleko generacijski, malo sam stariji od njih... A nije Sarajevo toliko veliko!
Koji juniori su odskakali u svojoj generaciji a nisu dobili sansu? Odnosno,dobili su nogu.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 06 apr 2015, 18:20

Bod s kojim se priblizavamo cilju, a to je evropa...da smo pobijedili ni titula ne bi bila daleko sto sada trenutno jeste. Solidna utakmica, Zrinjski bolji, a mi opet imamo za cime zaliti jer smo vodili i nesretno primili gol. Sadikovic i Zeljkovic grozni u pravom smislu te rijeci pogotovo ovaj drugi. Cola je tanak, ali i Zeljkovic stvarno totalno je van forme. Stoperi su bolji nego prije, a i Kvesa je los bio. Ovi ostali solidni osim Sadikovica kojeg ne pljujem, ali je stvarno odigrao groznu utakmicu i ne treba ga pljuvati moze on napredovati itekako ako nista treba ga istrpiti barem jos ovu polusezonu mada meni Amir djeluje kao bolji igrac vec sada. Sad dvije pobjede da se priblizimo evropi, a za titulu cemo zavisiti od drugih mada je ne treba otpisati...
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 apr 2015, 18:47

zeljković je dobar bio protiv olimpika i u širokom. juče zaista loš, a i kvesić ispod svog nivoa.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 apr 2015, 18:51

Sad se okrenuti Radniku kojem je svaki bod bitan i sigurno nam nece biti jednostavno protiv njih, a i do sad smo se mucili s njima kuci. Ocekujem neku tekmu kao protiv Mladosti prosle god, neka me igraci iznenade i uzmu ovo u hendikepu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: KorisnickoImeDE i 40 gostiju.