Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neandertalac
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Neandertalac » 06 apr 2015, 12:51

Consigliere je napisao/la:
samoposteno je napisao/la: vjeruj svojim ocima a ne mesinim........stilic nije pokazao nista jer nije imo dva dodira sa loptom ali nemora znacit da nece pokazat u narednim utakmicama
Pa, vjerujem svojim ocima :roll: Utakmicu sam pogledao jos jedanput samo radi Stilica i slazem se s Mesom. :kafa:
Ma nisi imao sta vidjeti. Mesa je vjerovatno zelio da provjeri koliko se moze osloniti na Stilica u defanzivnom dijelu, i vjerovatno se na to odnosi ovo "zadovoljan". Ofanzivno niko iz naseg tima nije ucinio nista spektakularno, pa ni Stilic, dok ce se njegovo znanje u tom pravcu pokazati tek kada ga se gurne iza spica i da malo vise slobode. Tek tada cemo moci reci zadovoljava li kriterije za reprezentacije i ima li razloga za pozivanje.
Cuj imao je sansu i nije zadovoljio. :facepalm:

Begovic
Mujdza Bicakcic Spahic Zukanovic
****** Pjanic Besic Lulic
Stilic
Dzeko
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 06 apr 2015, 12:53

samoposteno je napisao/la: nista onda mi smo svi coravi pa nismo vidjeli njegove 3 asistencije 2 suta u okvir gola i 15 driblinga ......kosto ste ti i mesa vidjeli da je stilic bio dobar tako je i safet vidio da je vrsajevic dobar pa evo kako se sve zavrsi
3 asistencije, 2 suta u okvir?! Majko draga, s kim se ja raspravljam... :facepalm:
niko nije reko da ga ne treba ponovo pozvati ali pisati lazi da je doigrao dobro protiv austrije nidje veze pa frajer se jedino vidio na utakmici kad je onaj preksaj napravio

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 13:00

Nije prvi put da je Stilic u reprezentaciji, ni prije nije pokazao puno, nije ni ovaj put. Cinjenica je i da se nije mogao snaci u ukrajinskoj, turskoj ligi. Vratio se Poljsku i to je ocigledno n jegova gornja granica . Ne znam koliko utakmica, pozicija, transfera se mora desiti da bi se dala konacna ocjena o Stilicu?
To sto je Mesa rekao da je zadovoljan je cista kurtoatzija, kao i za ostale igrace, moje misljenje je da je poziv Stilicu poslan uglavnom radi pritiska javnosti.
Kamo srece da igra u Bayernu,ali ne igra i nece. Budimo realni, ne vidim kako kritikovati pozivanje TSS, a podrzavati pozive Stilicu, ako cemo cisto o igrackim kvalitetima, kvalitetu lige i kluba?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 apr 2015, 13:48

samoposteno je napisao/la: vjeruj svojim ocima a ne mesinim........stilic nije pokazao nista jer nije imo dva dodira sa loptom ali nemora znacit da nece pokazat u narednim utakmicama
Pa, vjerujem svojim ocima :roll: Utakmicu sam pogledao jos jedanput samo radi Stilica i slazem se s Mesom. :kafa:
Mozes li nam nabrojati dobre stvari koje je Stilic uradio tokom utakmice? Ja fakat nisam vidio od njega nista osim faula s ledja. Eto volio bih kada bi nam to napisao, posto si gledao utakmicu ponovo radi Stilica i jer je Stilic tebe i Mesu zadovoljio prikazanom igrom.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 apr 2015, 13:58

adriano_leite je napisao/la: Mozes li nam nabrojati dobre stvari koje je Stilic uradio tokom utakmice? Ja fakat nisam vidio od njega nista osim faula s ledja. Eto volio bih kada bi nam to napisao, posto si gledao utakmicu ponovo radi Stilica i jer je Stilic tebe i Mesu zadovoljio prikazanom igrom.
Vec sam pisao al, evo: prvih 15ak minuta nakon ulaska je igrao na svojoj poziciji, odmah iza Dzeke i to je period nase najbolje igre u drugom poluvremenu, kada je lopta najvise isla kroz sredinu i gdje se Stilic povezivao sa Besicem i Hajrovicem i kombinacijama su pravili visak i kreirali nekoliko opasnosti po gol protivnika koje su ipak najcesce zavrsavale nerezonskim pokusajima sa vecih udaljenosti. U prvom poluvremenu nismo imali niti jednu ovakvu kombinaciju.

Zatim, oko 75 minute, a najvise zbog velikog broja izmjena i rotacija na terenu, Bazdarevic je bio prisiljen Stilica staviti na poziciju desnog krila, i to poprilicno defanzivno sto se odmah osjetilo na nasoj igri jer smo u tom perriodu nestali sa terena i nismo vise ni zaprijetili Austriji. Razlog: nedostatak kreativnog igraca u sredini. Stiliceva defanziva mu je naravno losija strana i on se u tom periodu nije istakao, ali tesko da ce u repki ili bilo gdje vise igrati tu poziciju. On je AMF ili SS.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 apr 2015, 14:18

Greivis je napisao/la:Zar to isto nije bio i Misimovic?
Tačno, no količina talenta koju je imao Misimović se ne može porediti sa Štilićevom i sama diskusija na tu temu komparativne prirode je poprilično nebulozna i suluda.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 14:35

Stilic je losija kopija Medinjanina, jos jedan igrac koji ne donosi apsolutno nista novo reprezentaciji i to na poziciji na kojoj smo vec pretrpani ispodprosjecnim igracima.
Jedini argument je " ako mogu Prcic, TSS, Cimirot, Medunjanin, sto ne moze Stilic ?", pa ako je tako, onda treba izbaciti jednog od ovih , a pozivati Stilica.
Sto se tice igrackih kvaliteta, gledali smo ga i u reprezentaciji (Rumunija, Grcka, Bjelorusija, Austrija) , i u Ukrajini, u Turskoj rjedje i vise manje je poznato sta i koliko Stilic moze pruziti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 apr 2015, 15:09

SjeverniVjetar je napisao/la:Stilic je losija kopija Medinjanina, jos jedan igrac koji ne donosi apsolutno nista novo reprezentaciji i to na poziciji na kojoj smo vec pretrpani ispodprosjecnim igracima.
Jedini argument je " ako mogu Prcic, TSS, Cimirot, Medunjanin, sto ne moze Stilic ?", pa ako je tako, onda treba izbaciti jednog od ovih , a pozivati Stilica.
Sto se tice igrackih kvaliteta, gledali smo ga i u reprezentaciji (Rumunija, Grcka, Bjelorusija, Austrija) , i u Ukrajini, u Turskoj rjedje i vise manje je poznato sta i koliko Stilic moze pruziti.
Odlican opis.Apsolutno igrac koji ne donosi nista i po meni,nema mjesto u reprezentaciji.Imao je svoje prilike i ranije,evo i sada i nista nije pokazao.Dobio je skoro cijelo poluvrijeme protiv Austrije na terenu,a lopte nije primio da valja.Stavise,"krio" se od iste...

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 06 apr 2015, 15:46

SjeverniVjetar je napisao/la:Stilic je losija kopija Medinjanina, jos jedan igrac koji ne donosi apsolutno nista novo reprezentaciji i to na poziciji na kojoj smo vec pretrpani ispodprosjecnim igracima.
Aferim za ovo.Ništa Stilic nije bolji igrač od Medunjanina, Prcica pa ni od Tine, Vrančića sam gledao samo par puta tako da ne mogu da ih upoređujem.
Medunjanin je dugo vremena reprezentativac BiH i sigurniji je nego Stilic, osim toga igra u jačoj ligi a i sa godinama su tu negdje.
Prcić jača liga,osim toga i godine su na njegovoj strani
Čak i Tin kojeg ja ne simpatisem nikako ima prednosti nad Stilicem.
Dakle jedina prednost Semira je to sto igra redovno ali kao sto neko vec reče pitanje je i da li bi on igrao u recimo Primeri ili francuskoj ligi.
Znam da je nekad igrao zajedno sa Medom u sadašnjem Ogijevom klubu i ni tu se nije uspio zadržati. Dakle,Poljska je izgleda njegov maximum i teško da on sada može napraviti neki ozbiljniji transfer.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 apr 2015, 16:28

Medunjanina nema niti na klupi njegovog tima u ovim trenutcima, Prcic je najcesce na klupi, Susic igra ali je u zadnje vrijeme tragikomican. Salihovic igra kad je fit po 20ak minuta i po meni je u ovom momentu najbolji igrac za poziciju AM a odmah iza njega je Stilic koji je standardan igrac ali ipak u klubu koji je nize rangiran nego klubovi nabrojanih igraca(izuzev Tinovog kluba). U isto vrijeme Milicevic i Vrancic dolaze i po meni bi se izmedju njih dvojice trebala traziti nova 10ka. Tesko mi je ovo reci ali cini mi se da je Medunjanin zreo da bude izostavljen sa nekih narednih spiskova. Momka nema vise ni na klupi i ne znam sta bi mogao raditi u repki. Nisam imao razumjevanje kad je bivsi selektor garantirao poziv nekolicini igraca bez obzira u kakvoj formi bili pa prema tome treba takav biti i sa Medom. Ako se ne popravi on je po meni prvi kandidat za ispadanje iz repke. U ovom momentu je Stilic miljama ispred njega. Utakmica protiv Austrije je pokazala da Medunjaninu u ovom momentu pomoci nema. Na nasu zalost.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 06 apr 2015, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 06 apr 2015, 16:57

dubrovnik je napisao/la:Medunjanina nema niti na klupi njegovog tima u ovim trenutcima, Prcic je najcesce na klupi, Susic igra ali je u zadnje vrijeme tragikomican. Salihovic igra kad je fit po 20ak minuta i po meni je u ovom momentu najbolji igrac za poziciju AM a odmah iza njega je Stilic koji je standardan igrac ali ipak u klubu koji je nize rangiran nego klubovi nabrojanih igraca(izuzev Tinovog kluba). U isto vrijeme Milicevic i Vrancic dolaze i po meni bi se izmedju njih dvojice trebala traziti nova 10ka. Tesko mi je ovo reci ali cini mi se da je Medunjanin zreo da bude izostavljen sa nekih narednih spiskova. Momka nema vise ni na klupi i ne znam sta bi mogao raditi u repki. Nisam imao razumjevanje kad je bivsi selektor garantirao poziv nekolicini igraca bez obzira u kakvoj formi bili pa prema tome treba takav biti i sa Medom. Ako se ne popravi on je po meni prvi kandidat za ispadanje iz repke. U ovom momentu je Stilic miljama ispred njega. Utakmica protiv Austrije je pokazala da Medunjaninu u ovom momentu pomoci nema. Na nasu zalost.
Automatski onda treba da ispadaju sa spiska i Ibišević, Mujdza. . Isti kriteriji za sve.
Ja stvarno ne znam čime je Štilić toliko zadivio protiv Austrije, pa taj momak se jedva dva puta u pola sata sastavio sa loptom.
Blago nama ako je Medunjanin najgori igrač u reprezentaciji i prvi za ispadanje.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 17:05

dubrovnik je napisao/la:Medunjanina nema niti na klupi njegovog tima u ovim trenutcima, Prcic je najcesce na klupi, Susic igra ali je u zadnje vrijeme tragikomican. Salihovic igra kad je fit po 20ak minuta i po meni je u ovom momentu najbolji igrac za poziciju AM a odmah iza njega je Stilic koji je standardan igrac ali ipak u klubu koji je nize rangiran nego klubovi nabrojanih igraca(izuzev Tinovog kluba). U isto vrijeme Milicevic i Vrancic dolaze i po meni bi se izmedju njih dvojice trebala traziti nova 10ka. Tesko mi je ovo reci ali cini mi se da je Medunjanin zreo da bude izostavljen sa nekih narednih spiskova. Momka nema vise ni na klupi i ne znam sta bi mogao raditi u repki. Nisam imao razumjevanje kad je bivsi selektor garantirao poziv nekolicini igraca bez obzira u kakvoj formi bili pa prema tome treba takav biti i sa Medom. Ako se ne popravi on je po meni prvi kandidat za ispadanje iz repke. U ovom momentu je Stilic miljama ispred njega. Utakmica protiv Austrije je pokazala da Medunjaninu u ovom momentu pomoci nema. Na nasu zalost.
Biramo izmedju igraca koji su zakucani za klupu u ligama 5 i igraca iz HNL i Poljske (i to ne iz najjacih timova). Nemam nista protiv Stile, kao ni Prcica (protiv TSS imam) ali nista mi ne dobijamo sa tim igracima. Stilic i TSS su (po meni, dostigli plafon, Prcic je navijac kao i Medunjanin...
Salihovic je kandidat za poziciju AM, jos uvijek najbolji vezni igrac ,pored Pjanica i Besica. Bitno je da je zdrav i da trenira, ako dobija po 20 min, jos bolje.
Mislim da bi trebalo pozvati Scuka ,Milicevica i Vrancica.
Scuk je box-to-box veznjak, postize golove, najbolji igrac M. Boleslav u pristojnoj ligi (bolja i od HNL i od Poljske) . Dobar u duelima, defanzivi, izdrzljiv...sve sto nam treba.
Milicevic nam je itekako potreban,igra krilo, postize golove, brz, , uz to se i bori za titulu u Belgiji...
Vrancic nije neka srece, od iduce sezone nazad u cvajtu, ali ako igra u BL, to ga kvalifikuje za poziv, kao i Djurica.
Zec i Mahmutovic su stali s golovima , pa su sanse da dobiju poziv manje, **** ga.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 apr 2015, 17:10

Medunjanin je dobijao pozive i kada je bez kluba bio.

Nikako ne mogu da shvatim sta ste vi ocekivali od Stilica u onih 30 min, u postavci koja je bila defanzivna? Sta ste to ocekivali, pa kao nije zadovoljio? Posjed lopte nam se svodio na vracanje lopte Begovicu i izbijanje, ali eto kao Stilic nije napravio prevagu. Ocekivali vrsni poznavaoci cuda, a vec znaju da je limitiran igrac, kako ga opisa ovaj "sjeverni isprdak"@

Amonizitet je preveliki, brane se svoje gluposti, ide se u krajnost, laze, petlja, spinuje.

Ko je to protiv Austrije pokazao kvalitet? Nabrojite te koji su zadovoljili.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 apr 2015, 17:12

To da je Stilic dobio priliku je jednostavno mit. Kakvu priliku? Protiv Bjelorusije usao nakon prinudne izmjene i upisao rekordnih 71 minutu za reprezentaciju u jednoj utakmici. Vec sam na njegovoj temi pisao i postavio video koji pokazuje da je u toj utakmici bio jedan od najboljih igraca nase ekipe. Sve ostale utakmice u kojima je nastupio su bile ili prijateljske ili vec izgubljene kad ga je Susic ubacio kod 0:3 za Rumuniju, i to po pravilu dobijao je samo po nekoliko minuta po mecu.
Semir ce tek dobiti priliku da pokaze sta zna u ovim kvalama, to sam siguran. Jer je on tip igraca koji nam treba, posebno u situacijama kad se protivnik bude branio sto ce se, vjerujem, cesto desavati do kraja kvalifikacija.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 apr 2015, 17:16

adoo11 je napisao/la:
Automatski onda treba da ispadaju sa spiska i Ibišević, Mujdza. . Isti kriteriji za sve.
Ja stvarno ne znam čime je Štilić toliko zadivio protiv Austrije, pa taj momak se jedva dva puta u pola sata sastavio sa loptom.
Blago nama ako je Medunjanin najgori igrač u reprezentaciji i prvi za ispadanje.
Za Mujdzu na zalost nemamo ni pribliznu izmjenu da bi mogao ispasti iz sastava a Ibisevica treba jos malo pricekati on je ipak kao igrac nivo vise od svih nabrojanih. Makar po meni. Koliko dobro je Stilic odigrao i nije toliko pitanje ako je ovaj koji mu je direktni konkurent ostao zabiljezen kao igrac koji je izgubio loptu 30 metara od naseg gola i radi te bravure smo i primili gol. Ono ni amater ne bi napravio. Medo je pogubljen totalno.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 06 apr 2015, 17:32, ukupno mijenjano 2 puta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 apr 2015, 17:19

SjeverniVjetar je napisao/la:
Biramo izmedju igraca koji su zakucani za klupu u ligama 5 i igraca iz HNL i Poljske (i to ne iz najjacih timova). Nemam nista protiv Stile, kao ni Prcica (protiv TSS imam) ali nista mi ne dobijamo sa tim igracima. Stilic i TSS su (po meni, dostigli plafon, Prcic je navijac kao i Medunjanin...
Salihovic je kandidat za poziciju AM, jos uvijek najbolji vezni igrac ,pored Pjanica i Besica. Bitno je da je zdrav i da trenira, ako dobija po 20 min, jos bolje.
Mislim da bi trebalo pozvati Scuka ,Milicevica i Vrancica.
Scuk je box-to-box veznjak, postize golove, najbolji igrac M. Boleslav u pristojnoj ligi (bolja i od HNL i od Poljske) . Dobar u duelima, defanzivi, izdrzljiv...sve sto nam treba.
Milicevic nam je itekako potreban,igra krilo, postize golove, brz, , uz to se i bori za titulu u Belgiji...
Vrancic nije neka srece, od iduce sezone nazad u cvajtu, ali ako igra u BL, to ga kvalifikuje za poziv, kao i Djurica.
Zec i Mahmutovic su stali s golovima , pa su sanse da dobiju poziv manje, **** ga.
Vjetre ne vidim neke velike razlike izmedju tvoga odgovora i onog sto sam ja napisao. Ipak svi igraci se vrte oko tima ili su makar na klupi. Meda nazalost niti tu nema. Ako se ne trzne po meni je on prvi kandidat za pozdrav.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 06 apr 2015, 17:31

dubrovnik je napisao/la: Vjetre ne vidim neke velike razlike izmedju tvoga odgovora i onog sto sam ja napisao. Ipak svi igraci se vrte oko tima ili su makar na klupi. Meda nazalost niti tu nema. Ako se ne trzne po meni je on prvi kandidat za pozdrav.
Ma nije vise u pitanju samo Stilic , iako sam siguran da bi Medunjanin danas bio nabolji igrac Poljske lige da tamo igra, stvar je sto se gomilaju igraci od kojih nemamo nista. Ovi navijaci hoce svoga, ovi svoga...stalno imamo igrace koji ne zasluzuju poziv.
Na pozicijama centralniih i ofanzivnih veznih nam trebaju 4 igraca, po meni to su, barem trenutno, Pjanic, Salihovic, Vrancic (jer ipak redovno ima minutazu u BL) i jos jedan igrac. To mogu biti Medunjanin, Stilic, TSS, Prcic, skoro da je svejedno koga ce pozvati, trojica bi trebala otpasti.
Na racun te trojice, ojacati krilne pozicije i defanzivnog veznog, onim sto imamo na raspolaganju (Milicevic?, Mahmutovic, Zec, Scuk, Salatic?...).
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 06 apr 2015, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 apr 2015, 17:33

Kad neko napise da je Salihovic kandidat za poziciju ofanzivnog veznog, sve ti je jasno.... :crazy:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 06 apr 2015, 17:34

Ne mora Salihovic biti kandidat za tu poziciju, ali je svakako bolji igrac od Stilica i ostalih. Moze se fino igrati i sa dva centralna vezna i defanzivnim.
Celik!3,2,2.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 apr 2015, 17:40

SjeverniVjetar je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Vjetre ne vidim neke velike razlike izmedju tvoga odgovora i onog sto sam ja napisao. Ipak svi igraci se vrte oko tima ili su makar na klupi. Meda nazalost niti tu nema. Ako se ne trzne po meni je on prvi kandidat za pozdrav.
Ma nije vise u pitanju samo Stilic , iako sam siguran da bi Medunjanin danas bio nabolji igrac Poljske lige da tamo igra, stvar je sto se gomilaju igraci od kojih nemamo nista. Ovi navijaci hoce svoga, ovi svoga...stalno imamo igrace koji ne zasluzuju poziv.
Na pozicijama centralniih i ofanzivnih veznih nam trebaju 4 igraca, po meni to su, barem trenutno, Pjanic, Salihovic, Vrancic (jer ipak redovno ima minutazu u BL) i jos jedan igrac. To mogu biti Medunjanin, Stilic, TSS, Prcic, skoro da je svejedno koga ce pozvati, trojica bi trebala otpasti.
Na racun te trojice, ojacati krilne pozicije i defanzivnog veznog, onim sto imamo na raspolaganju (Milicevic?, Mahmutovic, Zec, Scuk, Salatic?...).
Ja nisam puno gledao Gent jedno 5-6 utakmica ali svaku je Milicevic igrao AM. I to i vise nego dobro. A ovo sto ti pises i ja mislim. Makar vecinu jer Medunjanin mi je stvarno postao nula od igraca. Moze se on i probuditi ali kad vidim kako jeftino prodaje lopte ne znam sta sa njim vise i raditi. Ipak Mesa ce to najbolje posloziti.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 06 apr 2015, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, Micron, MostarNeretva, Proximic i 27 gostiju.