Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AjsKjub
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la AjsKjub » 17 mar 2015, 02:15

Profesor je napisao/la:Kakva je razlika izmedju full metal alchemista, i FMA brotherhood-a ??
FMAB prati mangu od A-Ž, dok je FMA ispunjen fillerima koji su skrenuli radnju do nepovratka. Ako ti se da pogledaj oba, mada preporučujem Brotherhood jer je 100x bolji, mada meni nikada nije legao ko većini (uzimajući u obzir da gomila ovo smatra najboljom animacijom svih vremena). Naravno pored ovoga imaš i grafičke prednosti kod FMAB jer je "obični" izašao 2003 a ruku na srce dobar dio shounena živi od flashy fight momenata.
Unico amore sei!
❤️🖤

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 mar 2015, 10:51

Ma brotherhood. Ja sam se zayebo pa pregledo prvo obicni, koji fakticki i nema kraj.
naprijed rejal

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 17 mar 2015, 17:38

Brotherhood je babo, to se može odgledati uvijek.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 05 apr 2015, 14:24

I ja sam gledao Brotherhood jer je pratio mangu u celosti, a uvek volim kada neki anime ne odstupa od toga.

Elem, od pocetka godine, ili krajem prosle, sam odgledao poveci broj naslova, barem od ovih doskorasnjih jesen 2014. i zima 2015. se ubrajaju Parasyte, Seven Deadly Sins, Death Parade, Fate S/N UBW prva sezona i Tokyo Ghoul obe sezone.
Sa sigurnoscu mogu reci da je Parasyte nekako najbolji naslov u moru danasnjih mediokriteta. Jedan od boljih seinen naslova koje sam gledao, a koji se ne ogranicavaju na samo besomucno ubijanje i prikazivanje krvi. Najvise se moze istaci odlican razvoj likova kroz ceo serijal. Za svakoga ko voli psiholosku/horor dramu, uz malo akcije, ovo ne bi trebalo da se zaobidje.

Seven Deadly Sins, klasican mainstream shounen naslov, koji nudi akcije koliko ti je volja, i ne tako losu pricu. Svakako anime koji ima potencijal da traje dosta dugo, jer je nekako ceo ovaj prvi deo od 24 epizode i delovao kao upoznavanje sa pricom.

Death Parade je u svojoj prvoj epizodi pokazao misteriju i ciljao na taj faktor iznenadjenja, medjutim vrlo rano je postao repetitivan, dosadan, dosta vise sam ocekivao.

Fate S/N UBW, da se ne prepricava, ko je gledao Fate/Zero, gledace i ovo, animacija na najvisem mogucem nivou, ali razvoj price nije na istom kao i Fate/Zero, dosta sporo se razvija situacija. Juce je izasla prva epizoda druge sezone, izgledala je dosta dobro zbog naglog obrta, pa ce nastavak biti dosta zanimljiv.

I na kraju, Tokyo Ghoul naslov koji je najvise razocarao verovatno. Pocetak je obecavao, ali kako je islo ka kraju prve sezone nije mi se mnogo svidelo jer je delovalo besciljno. Dok sam cekao drugu sezonu, procitao sam mangu i dosao do zakljucka koliko los posao je Studio Pierot uradio sa animeom, pogotovo ce se to videti u drugoj sezoni koja ide skroz drugim tokom i ne prati fabulu mange. Cela ta druga sezona je apsolutni debakl, od nerazumne akcije, preko ocajnog razvoja price, ubrzanog do maksimuma, do samog kraja koji je vrhunac svega. Ostavljen vidno prostor za nastavak, s obzirom koliko je kraj nerazuman i neobjasnjen, a i s obzirom da tvorac mange i dalje radi na Tokyo Ghoul :re koji je nekako nastavak prve mange.

Da dodam, da sam od "starijih" naslova, odgledao Magi, obe sezone, i odusevljen sam ovim shounen naslovom, na dosta nivoa, i nadam se trecoj sezoni, posto manga i dalje ima svoj nastavak, ali je iz principa necu citati.

Prolece 2015. ima nekoliko naslova, Arslan Senki, Kekkai Sensen i Owari no Seraph za sada na watchlisti, uz vec pomenutu drugu sezonu Fate S/N UBW.

Eto da se tema malo ozivi. :)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 05 apr 2015, 14:59

Hvala za iscrpne 'analize' tih naslova i preporuke, a najviše zbog UBW za kojeg sam totalno zaboravio od posla i obaveza, pogledao prvu sezonu i očito nije ostavio toliki utisak da sam pratio kada će nove epizode. :D

I od mene preporuka za jedan odličan shounen sportski: haikyuu - likovi beton, baš svaki.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 apr 2015, 15:40

Samo saltajte, watchlista raste :thumbup:
naprijed rejal

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 apr 2015, 19:30

High school dxd izašao prije par dana , a niko ni riječi. Golemo. :D Dobra je epizoda bila , očekujem da i ova sezona bude predobra.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 09 apr 2015, 05:37

Dressrosa Arc za sad. :tokralju:
Unico amore sei!
❤️🖤

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 avg 2015, 13:45

ljudi gdje mogu pogledati Attack on titan?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 avg 2015, 14:16

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ljudi gdje mogu pogledati Attack on titan?
vojvodini
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 24 avg 2015, 16:26

Otključana i ova tema. Odlično. :kafa:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 avg 2015, 21:20

DANTES je napisao/la:
vojvodini
:guz:

btw naš´o, nisu napisali ime animea na engleskom već na japanskom, pa me bunilo

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 avg 2015, 21:22

Gledal ko One piece ? Ja dosao do onog kad upoznaju kostura sto pjeva :D Nikad se zakomplikovat :\

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 avg 2015, 21:25

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
vojvodini
:guz:

btw naš´o, nisu napisali ime animea na engleskom već na japanskom, pa me bunilo
vidio sam da ima nisam gledao...
meni je naruto uzeo pola života koliko je trajao
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 24 avg 2015, 21:59

MElloo je napisao/la:Gledal ko One piece ? Ja dosao do onog kad upoznaju kostura sto pjeva :D Nikad se zakomplikovat :\
Strpi se malo dok prođe taj arc i onda slijedi ludilo. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 26 avg 2015, 20:20

Gleda li iko ikakav summer anime ? Ja gledam par njih i svaki je osrednje kvalitete , tako da ih i dalje trpim.
Rokka no Yuusha , God Eater ( ovaj mi i nekako najbolje djeluje ) , Kuusen Madoushi nešto :D , i Dragonball Super koji je po meni glupost žešća , ali pošto je Goku u pitanju , gleda se nekako. :D

Gleda li iko Gangsta slučajno , da li je za gledanja ?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 26 avg 2015, 21:59

Ja to ne gumo pratiti svake sedmice pošto se još ovamo prate neke serije ha-hu, pa sačekam da se završi, pregledam ocjene i review, skinem i odgledam na miru u 2-3 navrata! :mrgreen:

Evo odgledao Gekkan Shoujo Nozaki-kun na preporuku, iako ne volim romantiku ali je ovdje vala nema, možda 2% vremena dok je ostalih 98% super kvalitetne komedije! :thumbup: Odličan anime za opuštanje nakon nekog "ozbiljnijeg", u mome slučaju nakon Parasyte (koji je btw solidan uz vrhunski Soundtrack)! :thumbup:

A gangsta sam odgledao prvu ep., podsjeća na black lagoon - mora valjati! :mrgreen:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 31 avg 2015, 03:10

Gleda li iko ovdje Dragon Ball Super ? Po meni , nisu trebali nastavljati anime , jer nije bilo potrebe za tim , a ovo epizoda što je izašlo trenutno je odron. Animacija je bolje izgledala prije 10 godina nego što je tu u Super-u i ovaj glavni villain , kako i njega napraviše , čovjek sa 10% snage se za*ebaje sa Goku-om i ekipom. Stvarno smiješno. Još sam naletio na info da imaju u planu za ovaj anime oko 100 epizoda. :mad:

I dok je bilo dosadno , napokon sam i završio Akame ga Kill ! Anime je tekao dobro po meni , bio je gledljiv i onda kako se bližio kraju sve gore i gore. Usraše ga poštenski. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 05 sep 2015, 23:51

Maestro^^ je napisao/la:Gleda li iko ikakav summer anime ??
Shimoneta, Gangsta i Prison School. Ostalo me ne privlači jer sam trenutno u ecchi fazonu. :mrgreen: Pored toga sam u par dana ispratio obje sezone (i OVA) Seitokai Yakuindomo i Panty & Stocking. Jednostavno perverzni geg uspijeva da me oraspoloži i da se eventualno nasmijem istom ko da imam 6 godina.
MElloo je napisao/la:Gledal ko One piece ? Ja dosao do onog kad upoznaju kostura sto pjeva :D Nikad se zakomplikovat :\
Isplatit će se to sve kad dođeš tamo negdje do... oko.. 450-e epizode, tačnije kad ti počne summit war saga, koja je za mene poslije Chimera Ant i Saiyan invasion (Vegeta) arca najbolja kreacija shounen žanra. Uglavnom, ako ti se dopao Ennies lobby i Water 7 -- ovo će ti bit genijalno. Do tada OP ide mirnim vodama, bit će zabavnih momenata ali ništa posebno do tad.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 sep 2015, 00:35

I ja sam u zadnje vrijeme u ecchi fazonu. Taj prvi što si naveo zanimljivo djeluje , za drugi ne znam baš.
Pogledaj Dakara Boku wa , H ga Dekinai i još je u toku Monster Musume no Iru Nichijou.
Ako si još gledao nekih dobrih ecchi anime-a , reci slobodno. :mrgreeen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.