FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Valter
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Valter » 04 apr 2015, 19:38

parabola je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:Po meni Uzelac i Amir od pocetka trebaju igrati..Onaj Bogdanovic kritican u odbrani..A sto se tice Sadikovica,sve je receno o njemu nakon mnogih prethodnih utakmica..
Ja fakat ne znam kakve vi utakmice gledati i koje igrace ocjenjujete losim. Bogdanovic je odradio ekstra posao u odbrani. Nadji mi tog stopera koji 90 minuta odigra bez greske. Serete previse. Kukali ste par dana pred utakmicu da bi nam bod valjao zlata, a sad kad ste vidjeli da mozemo i 3 osvojiti pljujete po igracima. Sadikovic je bio los, i grijesio je na sredini terena i otvarao Zrinjskom ogroman prostor prema nasem golu, ali ni to ne daje nikome za pravo da momka osudjuje. Bod je dobar uzimajuci u obzir da smo mi igrali sa Sirokim i Zrinjskim na strani i vratli se kuci sa bodom neporazeni, igrali smo sa Olimpicom koji je takodje u vrhu i koji po meni ima ekstra ekipu a to koliko ima ekstra ekupu pokazat ce na ekipama koje mu budu dulazile i kojima bude Olimpic isao u goste, e pa i taj Olimpic smo glat dobili. Nama je cilj evropa i taj celj treba ostvariti. Ovo sto Odovic radi je super. Svaka cast momcima na borbi i zalaganju.
Osim Don Korleonea ja ne znam da je ovdje iko napisao da je Bogdanović odigrao loše, pa ne vidim čemu ovakav tvoj komentar. Što se tiče Sadikovića niko ga ne osuđuje, samo pišemo o tome da on ovakav nije za Želju i to on iz utakmice u utakmicu potvrđuje. Momak nije kriv što ne može više i bolje.
Vezano za Odu da radi super posao slažem se, nije on kriv što prvenstvo igra bez i jednog veznog igrača (čast malom Amiru, ali on je još uvijek djete)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 apr 2015, 19:43

Sljede dvije utakmice na Grbavici, nema dileme da to trebaju biti novih 6 bododva.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 apr 2015, 19:51

Elegant je napisao/la:Sljede dvije utakmice na Grbavici, nema dileme da to trebaju biti novih 6 bododva.
Pa idemo Vitezu,pa dolazi obarska pa idemo Zvijezdi ja mislim.Raspored nam se sad bas "otvara".

Danas bekovi i Dado katastrofa bas,ni Đelmic nista pokazao nije,a ni Kokot.Stoperi odlicni,Oda je pronasao "idealnu" kombinaciju.Steta zbog stative ali ruku na srce ljudi su bili bolji i da su uzeli bilo bi posteno.Idemo dalje,sada treba ovjeriti ovaj bod sa dvije pobjede i zakomplikovati zrinjskom zivot...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 04 apr 2015, 19:51

Dado Sadikovic , igra jer ga neko voli , enormno gura , kako u klubu tako i repki , tako hocete da pokazete , svi koji tako gledate i rezonujete i veci ste strucnjaci od svih nasih klupskih trenera jer kod svih igra i igra konstantno .
kod Dade ima mjesta napredku i napredovace sigurno ali naucite gledati fudbal a ne ponavljati kao papagaji ako neko pocne da kritikuje ostali uvaze misljenje i imamo fenomen kriticne mase koja kritikuje a ostali sute , nevazno da li je u pitanju neki igrac , trener , odluka , navijaci bilo sta . volio bih kad bi ljudi pisali svoje postove i razmisljanja , vidjenje neceg pa obrazloziti zasto , umjesto toga se pisu postovi i pricaju gluposti, postujem misljenje onih koji Dadu ne smatraju vrijednim igracem ali bi bilo lijepo da to obrazloze , a oni koji se samo slazu bez njihovog misljenja se svakako moze jer ga i nemaju

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 04 apr 2015, 19:56

Nista novo Dado je dežurni krivac uvijek bio, jbg mora neko :D

Ma bod super, jest gorak okus kad imaš vodstvo i onakvu sansu, al kad se sagleda situacija pred početak polusezone kada smo očekivali 6 bodova sa prve 4 tekme, a evo uzeli smo 8 ovo je sjajan početak polusezone :clap:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 04 apr 2015, 20:02

materazzi je napisao/la:Dado Sadikovic , igra jer ga neko voli , enormno gura , kako u klubu tako i repki , tako hocete da pokazete , svi koji tako gledate i rezonujete i veci ste strucnjaci od svih nasih klupskih trenera jer kod svih igra i igra konstantno .
kod Dade ima mjesta napredku i napredovace sigurno ali naucite gledati fudbal a ne ponavljati kao papagaji ako neko pocne da kritikuje ostali uvaze misljenje i imamo fenomen kriticne mase koja kritikuje a ostali sute , nevazno da li je u pitanju neki igrac , trener , odluka , navijaci bilo sta . volio bih kad bi ljudi pisali svoje postove i razmisljanja , vidjenje neceg pa obrazloziti zasto , umjesto toga se pisu postovi i pricaju gluposti, postujem misljenje onih koji Dadu ne smatraju vrijednim igracem ali bi bilo lijepo da to obrazloze , a oni koji se samo slazu bez njihovog misljenja se svakako moze jer ga i nemaju
znam sve priče o dadi, kako je došao, što i što se "gura"... jednostavno frajer ima nevjerovatno jaka leđa da će uvijek igrati, nije taraba, ali nije ni neko koga treba toliko forsirati, hadžiahmetovic je zinedin zidan za njega!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 apr 2015, 20:07

plavipatriota je napisao/la: znam sve priče o dadi, kako je došao, što i što se "gura"... jednostavno frajer ima nevjerovatno jaka leđa da će uvijek igrati, nije taraba, ali nije ni neko koga treba toliko forsirati, hadžiahmetovic je zinedin zidan za njega!
Uvijek je bilo igraca koji se guraju jer neko vjeruje da bi moglo nesto biti od njih.Stvar je jednostavna ne popravi li neke stvari na sebi vec iducu sezonu vise nije nada ni perspektivan nego ozbiljan igrac do tada sa svim mladjim sabur.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 04 apr 2015, 20:09

pile87 je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la: znam sve priče o dadi, kako je došao, što i što se "gura"... jednostavno frajer ima nevjerovatno jaka leđa da će uvijek igrati, nije taraba, ali nije ni neko koga treba toliko forsirati, hadžiahmetovic je zinedin zidan za njega!
Uvijek je bilo igraca koji se guraju jer neko vjeruje da bi moglo nesto biti od njih.Stvar je jednostavna ne popravi li neke stvari na sebi vec iducu sezonu vise nije nada ni perspektivan nego ozbiljan igrac do tada sa svim mladjim sabur.
u njega vjeruju samo oni koji bi mogli imati ličnu korist od njega, ovolikim forsiranjem on će na kraju i postati NELOŠ igrač, ali nikada neće praviti razliku na terenu :D
ti si ozbiljan forumaš, ako hoćeš možemo i preko privatnih koju riječ oko ovoga progovoriti :)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 apr 2015, 20:17

plavipatriota je napisao/la: u njega vjeruju samo oni koji bi mogli imati ličnu korist od njega, ovolikim forsiranjem on će na kraju i postati NELOŠ igrač, ali nikada neće praviti razliku na terenu :D
ti si ozbiljan forumaš, ako hoćeš možemo i preko privatnih koju riječ oko ovoga progovoriti :)
Hvala neki stvari bolje ne znati niti cuti...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 04 apr 2015, 20:19

Svaka cast momcima,kao sto sam rekao sinoc bod velik kao Trebevic.Ove utakmice za "6 bodova" smo odlicno rijesili. Do kraja imamo najbolji raspored od ekipa iz vrha,od jacih utakmica jos sarajevo u gostima i Borac kuci.
Sve ovo sad ne smijemo prosuti,imamo realne sanse da u sledece 4 utakmice uzmemo 12 bodova
SLOBODA NAVIJAČIMA

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 04 apr 2015, 20:29

materazzi je napisao/la:Dado Sadikovic , igra jer ga neko voli , enormno gura , kako u klubu tako i repki , tako hocete da pokazete , svi koji tako gledate i rezonujete i veci ste strucnjaci od svih nasih klupskih trenera jer kod svih igra i igra konstantno .
Iz prve četiri utakmice imamo 8 bodova i ja kao i svi drugi navijači Želje naravno da sam prezadovoljan. Prije svega što smo na tom putu zaje.bali Široki i Zrinjski za po dva boda. Međutim da nije u svemu bilo i velike doze sreče to bi izgledalo i ne tako dobro po nas pa bi na forumu bili vjerovatno i dosta kritičniji. Protiv Olimpika, Širokog i Zrinjskog za dobre rezultate trebamo se zahvaliti prije svega snalažljivom vrhu napada i dosta dobroj zadnjoj liniji (naravno i sreči). Pomoč i jednima i drugima od strane veznog reda u sve tri utakmice gotovo da nije ni bilo izuzev na momente briljantnih poteza malog Amira (i današnjeg gola Hasanovića). E u tom veznom redu glavnu ulogu trebao bi da igra Sadiković i on bi svojom igrom trebao da pomaže vrhu napada i da smanji pritisak protivnika na zadnji red. On kao glavni vezni igrač nema ni jednu asistenciju, a pozadi svojim kiksevima opasniji je po nas nego protivnik. Što se tiče Dadine igre po meni njegov najveći minus nije to što je on na terenu izgleda lijen i mekan u duelu, po meni njegov največi problem je plašljivost. On bi bio najsretniji da cijelu utakmicu provede skrivajući se iza drugih igrača i da mu niko ne doda loptu, nego da se konstantno nudi, a uloga veznog igrača (nosioca igre) je ta da mora biti najhrabriji i u svakom trenutku preuzimati odgovornost. Po pitanju Dadine igre ja sam prije mislio da je do Đurbuzovića i Adžema, a sada vidim da i Oda ne može njegovu igru dići na veći level.
Eto to je moje mišljenje, pa sviđalo se ono nekome ili ne

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 04 apr 2015, 20:33

Bod dobar ali igra u drugom poluvremenu nas mora zabrinuti.Svaka ozbiljna ekipa će to kazniti sa najmanje 2 ili 3 gola.Igrač jednostavno u situaciji kad dobije loptu na 30tak metara od svog gola i treba krenuti naprijed pravi katastrofalnu grešku i u dva ili tri navrata omaogućava protivniku da stvori višak. Znate na koga mislim ali isto se to desilo i iskusnijem u dva navrata.Možda ovaj prvi i može napredovati,ali trebao bi pokazati i malo želje.Jednostavno je trom,neagresivan,bez duel igre i ne može igrati pod pritiskom.Dokaz za to je Hdžiahmetović koji samo u par minuta pokazao kako se ne boji duela i sa fizički jačim od sebe. Dva iznošenja lopte i odmah je bilo gusto za domaćina. Da je Đelmić bio odmorniji vjerovatno bi to bio gol. Memija glavu gore biće golova.Ostali solidni.Hasanović ne smije držati loptu duže od 5 sekundi u nogama.Šutni je u aut ili bilo gdje samo ne ovako.Treba i više agresivnosti i pritiska na zadnju liniju.Ovi danas nisu nešto posebno ali smo im mi **** igrom to dozvolili.
Sretno u naredne tri "lakše".

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 04 apr 2015, 20:56

Treba ozbiljno shvatiti Radnik.Cetri puta smo sa njima igrali na Grbavici i samo jednom smo ih dobili,tri puta bilo nerijeseno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 apr 2015, 21:14

FOTO: Željo odnosi bod iz Mostara
http://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljo-odno ... ara/13865/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bod u Mostaru osvojio i Željezničar
http://www.hskzrinjski.ba/index.php/prv ... eljeznicar" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2015, 21:28

ma dobro je ovo ko grom!
da ona stativa uđe ne bi nam bilo kraja, ali ovo proljeće je puno bolje nego je iko od nas očekivao.
samo tako dalje!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 apr 2015, 21:42

Što se tice današnje utakmice ovako bih ja ocijenio igru naših igrača :
Antolovic- u prvom poluvremenu dosta siguran, u drugom nije bio na nivou, nesretno se lopta odbila od njega i zavrsila u golu, mada je tu mogao i bolje reagovati i biti bolje pozicioniran,na kraju nas spasio dobrom odbranom nakon udarca Scepanovica
Kosoric- dosta solidan, samo je malo previše faulova napravio i zasluženo dobio žuti karton
Bogdanovic- na pocetku tekme dosta nervozan, par greški, nakon onog prvog starta je zaslužio karton, sudija mu ga nije dao, ali je nakon toga što se tekma bližila kraju bio sve bolji
Kvesić- u odbrani je bio dobar, sa par greški, u napadu loš,
Zeljković- solidan, kod gola krivac zajedno sa Sadikovicem, previše naivno je ispao ..
Hasanovic- defanzivno solidan, zabio gol, kad je lopta kod njega ja molim Boga da je samo sigurno doda nekome da ne napravi kakvu glupost
Dado - nikad vecu pizdu nisam vidio u fudbalu od njega, momak je ko curica sviju mi, treba ženskom klubu SFK 2000, igračica pa nek se prijavi, nek njima tamo živce vadi. Momak ima tehniku, dobar i jak šut ali džaba ti to sve kad imaš blokadu u glavi, kad ne smiješ ko muško uci u duel, vezni si igrac a ni jednom ne smiješ faulirati protivnika, on je jedini igrac koji ne isprlja dres u toku utakmice, bukvalno se ne oznoji, treba ga ohladiti koju tekmu pa ako nastavi da se ovako ponaša dat' na kakvu posudbu, nece se on od fudbala hljeba najesti ako nastavi ovako kako je krenuo..
Memija, kako mi je žao što je ovaj momak promašio onu šansu za 0:2, da je zabio gol vjerovatno bi i pobijedili, on je naše blago..
Đelmić- dosta tanak danas, momak se dosta trudio ali su ga dobro zatvorili
Kokot- kad vidim koliko se bori za svaku loptu i kako se bori za sveti dres i grb, svaku bi mu grešku oprostio
Bajić- dva fantastična poteza danas, prvo ona asistencija a onda onaj pas za Memiju kad je ovaj izašao 1 na 1 sa golmanom. Naš najbolji igrac.

Što se tice igraca koji su ušli:
Bucan, oprosti se Sejo više i za tvoje i za moje dobro, što je stariji to je sve gori i gori, ne znam na osnovu cega prima platu, mene bi bila sramota uzeti platu da igram ko Bucan, izvlacim živce i sebi i svojim suigracima, i svojim navijacima, i protivnickim igracima, i protivnickim navijacima i sudiji i delegatu i svima na planeti :facepalm:
Varea- na kraju sezone mu se zahvaliti na svemu, nama rekreativci ne trebaju, razumijem da ne igra na svojoj poziciji ali pokaži malo želje majka mu stara, da vidim da ti je stalo a ne ko neka baba se povlacis po terenu
Amir- koja ce ovo igracina biti :tokralju: , bolji igrac od Dade 10 puta, i bolje bi bilo da forsiramo njega nego Dadu, kako je momak koji je tek postao punoljetan u par navrata izigrao vezni red Zrinjskog, sa koliko samo želje igra, ne boji se uci u duel i ako je fizički slabiji od gotovo svih igraca koji su danas nastupili, jednostavno milina ga je gledati dok igra.

Treba da nastavimo da idemo od utakmice do utakmice i osiguramo naš cilj ove godine a ako ispadne nešto više treba se za to boriti..
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 04 apr 2015, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 04 apr 2015, 21:45

bez obzira na nase ambicije i mogucnosti ovog proljeca, sta ako oda osvoji vise bodova nego proljeca 2004. sto nije nemoguce. raspored nam ide u prilog. imamo samo protiv veleza i sarajeva teske utakmice, inace svi sve ostalo trebali dobiti. to je vec 35 sigurnih bodova + 6 dodatnih. ja vam kazem, bice veselo na kraju, bolje nego sto mislimo kao navijaci. ja pocinjem da vjerujem u titulu. :)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 apr 2015, 21:50

Volio bi da sam toliki optimista al mastati o tituli je nerelno ne zbog ovih -6 nego zbog rodstera igraca, nadam se da grijesim.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 04 apr 2015, 21:52

Je l` u srijedu sa Radnikom ?
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 apr 2015, 21:52

terabajt je napisao/la:Volio bi da sam toliki optimista al mastati o tituli je nerelno ne zbog ovih -6 nego zbog rodstera igraca, nadam se da grijesim.
Nadao sam se tituli i onda vidio da su nam alternative mrtvi varea,bucan i colic :mrgreen: Ma ako budemo treci a realno imamo sad bas sansu jer nam raspored odgovara to je uspjeh veliki :thumbup:

u srijedu je sad kolo....
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.