U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SjeverniVjetar

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 apr 2015, 23:24

Cinjenica je da Radovac ne briljira u PL, cak je izgubio mjesto u prvih 11 Sarajeva. U utakmici protiv Amera nije pokazao nista posebno.
Armin Hodzic zaista odskace od ostatka U21 ekipe, bar onih koji su dobili znacajnu minutazu, a u Dinamu se jedva snalazi. To smo imali priliku vidjeti i sa Husejinovicem, ovdje je bio dvije klase iznad svih, a u HNL prosjek. Htjeli mi to priznati ili ne, nasa liga je toliko losa da igrac koji je najbolji, moze racunati na standardno mjesto u prosjecnoj HNL ekipi. Ako se radi o mladim , neiskusnim igracima , pitanje je da li i to mogu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 apr 2015, 23:25

SjeverniVjetar je napisao/la:Cinjenica je da Radovac ne briljira u PL, cak je izgubio mjesto u prvih 11 Sarajeva. U utakmici protiv Amera nije pokazao nista posebno.
Armin Hodzic zaista odskace od ostatka U21 ekipe, bar onih koji su dobili znacajnu minutazu, a u Dinamu se jedva snalazi. To smo imali priliku vidjeti i sa Husejinovicem, ovdje je bio dvije klase iznad svih, a u HNL prosjek. Htjeli mi to priznati ili ne, nasa liga je toliko losa da igrac koji je najbolji, moze racunati na standardno mjesto u prosjecnoj HNL ekipi. Ako se radi o mladim , neiskusnim igracima , pitanje je da li i to mogu.
Uputi se ti malo bolje oko Hodziceve situacije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 apr 2015, 23:31

Upravu je @Sabinho. Nisi bas skroz uprave kad je u pitanju njegova situacija u Dinamu.

On je prije dva-tri mjeseca prvi put posle pola godine trenirao sa ostalom momcadi. A minutaza mu je dosad bila "onakva". Ne brinem se ja za njega, a mislim da poredjenje sa Huseijnovicem nije bas najbolje. Zna Mamimho kakvog igraca ima, inace nebi Cop se expresno prodovao. Doci ce i golovi. A ono sto je najbitnije vidim po faceu da ga nacijaci podrzavaju i vole! :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 apr 2015, 23:35

Leipzig upravo podpisao Selke-a iz bremena i nekog mladog reprezentativca brazila, a vec imaju 6 napadaca u ekipi. Tako da ako se ne rijese bar 4 tesko da ce prevljak kod njih na ljeto. Puno vece sanse ima u salzburgu ili neka posudba. Ovaj drugi gol je bas super, i pokazuje da ima i finu tehniku. Sramota da je igrao samo par minuta u U21.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 apr 2015, 23:36

Sabinho je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Cinjenica je da Radovac ne briljira u PL, cak je izgubio mjesto u prvih 11 Sarajeva. U utakmici protiv Amera nije pokazao nista posebno.
Ne vidim u cemu je problem, sve sto je napisao je nazalost realnost naseg fudbala, Hodzic jeste imao povredu zbog koje je bio odsutan nekoliko mjeseci, i nakon povratka dobio je solidnu minutazu i nije pokazao skoro nista (mislim na samu igru).
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 apr 2015, 23:45

sajo10 je napisao/la:Upravu je @Sabinho. Nisi bas skroz uprave kad je u pitanju njegova situacija u Dinamu.

On je prije dva-tri mjeseca prvi put posle pola godine trenirao sa ostalom momcadi. A minutaza mu je dosad bila "onakva". Ne brinem se ja za njega, a mislim da poredjenje sa Huseijnovicem nije bas najbolje. Zna Mamimho kakvog igraca ima, inace nebi Cop se expresno prodovao. Doci ce i golovi. A ono sto je najbitnije vidim po faceu da ga nacijaci podrzavaju i vole! :)
Henriquez je tamo glavni, a vec prikljucuju i Olma kojeg su doveli iz Barcelone, tako da ce Armin imati jako tezak zadatak da se izbori u ovoj konkurenciji. Njegova najveca sansa je da na ljeto Dinamo proda Henriqueza, inace ce biti vjecna rezerva.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 apr 2015, 23:53

Henriquez nigdje ne ide. Ja sam negdje procito da su oni vec odkupupili njegov ugovor. A Olmo nije centarfor vec krilni napadac.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 04 apr 2015, 00:06

dinamo cak i da proda soudanija, ostaju pjaca, henriquez, fernandes (svi su oni ispred armina), bice olmo sljedece sezone tu i vjerovatno jos neko ko ce se vratiti s posudbe...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2015, 00:13

Pivopija je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ne vidim u cemu je problem, sve sto je napisao je nazalost realnost naseg fudbala, Hodzic jeste imao povredu zbog koje je bio odsutan nekoliko mjeseci, i nakon povratka dobio je solidnu minutazu i nije pokazao skoro nista (mislim na samu igru).
Banalno razmisljanje, kao kad bih ja rekao da su nasi drugoligasi igracki jaci od 1.HNL jer su Zec, Alispahic, Ibricic nekada prekucali HNL a dosli su iz nizeligaskih ekipa.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 04 apr 2015, 00:14

sajo10 je napisao/la:Henriquez nigdje ne ide. Ja sam negdje procito da su oni vec odkupupili njegov ugovor. A Olmo nije centarfor vec krilni napadac.
Cim uleti neka dobra cifra ide on ko metak, dovoljan je jedan poziv selektora Cilea i da se proda odlicno, ako ne na ljeto onda u januarskom roku, sve zavisi i od kvalifikacija za ligu prvaka.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 04 apr 2015, 00:18

Sabinho je napisao/la: Banalno razmisljanje, kao kad bih ja rekao da su nasi drugoligasi igracki jaci od 1.HNL jer su Zec, Alispahic, Ibricic nekada prekucali HNL a dosli su iz nizeligaskih ekipa.
Ovo nije banalno, nego realno i konkretno razmisljanje o nekolicini pojedinaca. A banalnost si ti naveo ovim spomenutim imenima.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2015, 00:21

Pivopija je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Banalno razmisljanje, kao kad bih ja rekao da su nasi drugoligasi igracki jaci od 1.HNL jer su Zec, Alispahic, Ibricic nekada prekucali HNL a dosli su iz nizeligaskih ekipa.
Ovo nije banalno, nego realno i konkretno razmisljanje o nekolicini pojedinaca. A banalnost si ti naveo ovim spomenutim imenima.
I jedno i drugo je banalno.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 04 apr 2015, 00:32

Sabinho je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
I jedno i drugo je banalno.
I ova tvoja recenica bi bila banalna ali joj nedostaje ovo :shh: .

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 04 apr 2015, 00:46

Ma Hodžić do sada ima više nego dobru minutažu u Dinamu. Sigurno da je učinak mogao biti bolji, ali ne izgleda Armin loše na terenu kako neki ovdje pišu. Jedinu utakmicu koju je počeo od prve minute, čovjek je iskoristio i zabio gol.
Protiv Hajduka je bio loš, kao i čitav Dinamo taj dan, jednino se Fernandes činio inspirisan.

Svakako forma Henriqueza mu ne ide u prilog nikako, jer čovjek redovno zabija ovog proljeća, nisu to golovi za najavne špice, ali ne može mu niko osporiti da je pravi egzekutor.
Pa i taj Henriquez kada je došao nije bio prvi napadač, iako je imao ogromnu referencu iza sebe. Prvi napadač je bio Čop ako se ne varam. Još je Čileanac imao fantastičan adut na početku sezone, kada je pogodio za preokket u Splitu, koliko se sjećam za 2:3, pa je opet morao čekati svoj red za mjesto prvog napadača.

Kako su ovi domaći portali prenijeli, Henriquez je sada 1/1 igrač Modrih, ali sudeći po njegovim izjavama, ako bude prilike za to čovjek bi već sad na ljeto rado otišao negdje drugo, a ko ne bi pobjegao sa ovakvog Maksimira, pogotovo ovi Južnoamerikanci.

Iskreno ja se ne brinem za Arminovu dalju karijeru, samo da ga ozljede zaobiđu. Vidi se da momak vrijedno radi, pun je samopouzdanja i motiva. A iz Dinama i nije teško sebi naći pristojan klub, i kad nisi u prvom planu( Slepička, Morales)

Meni je najviše drago vidjeti da u zadnjih par godina, u našoj ligi se je pojavilo par momaka sa velikom dozom radne etike, momci koji vrijedno rade i koji su shvatili da je to jedini pravi put. Prije svega mislim na Armina, Zolotića, Bajića, Cimirota, Radovca i sad Memiju, mozda sam koga zaboravio..

Sad kako stvari stoje, kada vidim ovaj tercet u mladoj reprezentaciji, možda i ta smjena generacija u vrhu napada i ne bude tko bolna, samo da ih zdravlje posluži

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 04 apr 2015, 01:02

Astren je napisao/la:Sad kako stvari stoje, kada vidim ovaj tercet u mladoj reprezentaciji, možda i ta smjena generacija u vrhu napada i ne bude tko bolna, samo da ih zdravlje posluži
Ako je suditi po Prevljakovom "šmeku" za egzekuciju, ne bi trebala biti toliko bolna, mada tu energiju koju nosi Dzeko tesko da ce iko ikada nadmasiti iz "ex yu" od ovih "post war" generacija !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2015, 01:13

@pivopija reci mi da znam. :plac:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 04 apr 2015, 02:29

Sabinho je napisao/la:@pivopija reci mi da znam. :plac:
:shh:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2015, 02:31

Ne mogu prestat' :plac: dzaba sve.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 04 apr 2015, 02:33

Sabinho je napisao/la:Ne mogu prestat' :plac: dzaba sve.
Da te smirim :shh:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2015, 02:34

Dzabaaaa :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2 i 11 gostiju.