Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

damirdamic72
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 09:39

damirdamic72 je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:
Format je napisao/la:Ovde spominjemo Tankovica a ja sam ga gledao par puta,Bajic je Wc napadac za njega eto.

I Atajica smo prizivali pa sta bi na kraju,nisu ni selektori telad,ima tu gresaka ali prepozna se majstor.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Fazon je sto vecina forumasa u startu otpisuje domacu ligu, i cuje za nekoga ili procita (vjerovatno placeni clanak) i odmah ga daj u reprezentaciju. Zato se moramo vise okretati nasim klubovima i omladinskim pogonima. Zeljo ima dobre omladinske pogone, Sarajevo radi odlicnu stvar sa akademijom ciji rezultati ce se vidjeti tek za nekoliko godina,
Borac ima dobre omladinske selekcije na koje se oslanjaju posljednjih nekoliko sezona, Sloboda, Celik i Velez trebaju vise ulagati u svoje omladince, Zrinjski i Siroki godinama stvaraju dobre mlade igrace. To su mjesta koja trebaju piti pogon za sve mlade selekcije. Doborodosli su i ovi iz vana, ali necemo dovijeka biti dijasporska reprezentacija.
ja sam uvijek bio da se dovode i probavaju igrači konkretno gledao sam Anela Hadzica u Austriji i bio sam veliki pobornik istog u reprezentaciji.medjutim nije isto valjati igrače SC Wiener Neustadt i reprezentativce Belgije :crazy:

definitivno treba biti selektivan i prilikom pozivanja igrača i ne zvati sad svakog poluprofesionalca kopi šutne loptu u 3. finskoj ligi i odmah ga nuditi kao bitno rješenje za reprezentaciju

e sad i tu treba napraviti granicu u godinama.nezgodno je pozivati i premlade igače a opet je loše pustiti ih da "ostare" ili / i odu nekom drugom ako su talenti.
za premijer ligu nemam neko pozitivno misljenje-ono malo igraca koji se izdvoje kvalitetom njih treba pozivati...ostali nek trckaraju :)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 03 apr 2015, 10:45

Pivopija je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ima li ovaj Martic ikakve sanse da bude spreman do juna? Ima li nase drzavljanstvo?
Nema nase papire, ali mu nije potrebna promjena sportskog drzavljanstva, znaci samo bi trebao dobiti nas pasos, a to valjda mogu pogurati ovi nasi.
Pa to nije nikakav problem,brzi pasos je kod nas oko 300 KM, nema nekih administrativnih prepreka,rodjen je u BiH,e sad ako ima dvojno drzavljanstvo(svic/hrvatsko) msm da bi se trebao jednog odreci i to je to :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 apr 2015, 10:57

Pa zar ne treba da bude primljen u BiH drzavljanstvo, na Vijecu Ministara ? Mislim da nema veze sto je rodjen ako nije drzavljanin?

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 12:25

Rafael30 je napisao/la:Vahid Hambo (20god. 1,92m) klub Inter Turku (Finska). Skoro sam na ovoj temi pisao o njemu. Danas u okviru Finskog Kupa bio dvostruki strijelac u gostujucoj pobjedi, u gradskom derbiu TPS Turku - Inter Turku 1:3 (Hambo 19, 61)
Prosao je omladinske selekcije Finske, trenutno igra za U21 Finske, u toku ovi reprezentativni pauza nastupao je dva puta 25.03 protiv Kazahstana 3:0 (zabio je dva gola) i 29.03 protiv Luksemburga 4:1 (zabio jedan gol). Obe utakmice su bile prijateljske, nema jos zvanicni nastup za U21 Finske, neka ljudi iz saveza reaguju dok nije kasno.
slika
kakvi su ovo Sinovi Anarhije :opaopa:

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 03 apr 2015, 12:30

SjeverniVjetar je napisao/la:Pa zar ne treba da bude primljen u BiH drzavljanstvo, na Vijecu Ministara ? Mislim da nema veze sto je rodjen ako nije drzavljanin?
Ako su mu roditelji bili drzavljani kad se on rodio, a jesu vjerovatno. Onda Martic nije ispsian iz drzavljanstva i moze bez problema uzeti pasos. :bih:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 apr 2015, 15:04

Emir Dautovic 20 godina bivsi juniorski rep. Slovenije koji je prije par godina bio blizu prelaska u Chelsea, presao iz Maribora u OFK Beograd i odmah se uostalio u prvih 11 odigrao sve utakmice otkada je presao. Momak je odlican, vrlo talentovan podsjeca na Spahica samo sto je veci. Treba popricati sa momkom oko promjenu sportskog drz. i pozvati ga u mladu reprezentaciju. Ocekujem ovog momka u A-selekciju za par godina stvarno ogroman potencijal.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 apr 2015, 15:11

Curovic je poceo trenirati sa 1.ekipom u Juventusu... :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 apr 2015, 15:54

Nerminovic je napisao/la:Curovic je poceo trenirati sa 1.ekipom u Juventusu... :kafa:
Znam, citao sam i on je vrlo talentovan medju najboljim u Evropi svoje godiste , pravo dobar trebamo i sa njim popricati. :bih:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 apr 2015, 16:00

muhamedkonjic je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Curovic je poceo trenirati sa 1.ekipom u Juventusu... :kafa:
Znam, citao sam i on je vrlo talentovan medju najboljim u Evropi svoje godiste , pravo dobar trebamo i sa njim popricati. :bih:
ne znam bogami, kad smo igrali jedan protiv drugog nije ni bio top 10 stopera u danskoj kamoli u europi, a eto mora da je sad pravo dobar cim je poceo trenirati sa 1. ekipom. ponosno mogu reci da sam ga vise puta okrenuo dok je igrao u lyngby :kafa:

BackSpace United

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 apr 2015, 16:09

Mnogi skandinavci kao klinci odu na Ostrvo naprimjer, ali rijetko koji se tu i zadrza posle svoje 18, 19:e godine. Pretezno se svi oni vrate nazad u Svedsku, Dansku etc. Kolko je samo ovi svjedana otislo a samo Sebastian Larsson ostao i dan danas nastupa u PL. Tankovic naprimjer. Vahid Hambo iz Finske naprimjer koji je sad u Inter Turkiju a bio clan mlade selekcije Sampdorije. Atajic... Ima tu jos mnogo igraca.

Iz generacije 1998 bi iskreno volio da Curovic i Hadzikadunic (Kapiten U17 Svedske) predju pod nasu zastavu jer nam trebaju kvalitetni odbrambeni igraci.

A to sto omladinci treniraju sa prvim timom nema nekog veceg znacaja. To je danas postala praksa malte ne svi klubova. U Barci ovi juniori treniraju sa Messijem i kompanijom. U Bayernu takodjer etc. Ne mora to previse znacit. :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 apr 2015, 16:15

Nerminovic je napisao/la:
ne znam bogami, kad smo igrali jedan protiv drugog nije ni bio top 10 stopera u danskoj kamoli u europi, a eto mora da je sad pravo dobar cim je poceo trenirati sa 1. ekipom. ponosno mogu reci da sam ga vise puta okrenuo dok je igrao u lyngby :kafa:
Ma to je tako ja sam igrao zajedno sa Albinom Ekdalom u mladjim reprezentacijama Svedske i nikada on nije bio nestaa specijalno a on najdalje dogura od sviju nas. Zato i ovo sa Juventusom netreba nista znaciti, Goran Slavkovski isto moja genracija nije imao mjesta u nasoj reprezentaciji pa odjendom ode u Inter i debitira u Serie A i sve a onda propao, nikada se zna sa mladim igracima kako ce se razvijati ali ovaj Curovic gledao sam ga jednom i tada mi se bas cinio kao pravo dobar i treba popricati sa momkom posto kada sam ga gledao bas je mocno izgledao. :bih:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 apr 2015, 20:16

za A tim nam treba jedan brzi srendji igrac, za sad jednimo tino to mozda moze donekle obaviti. dolazkom vrancica ce mo aBd na tome dobiti jos jednog igraca a od potencijalnih ja bih makar u prijateljskim dao sansu galesicu i suljicu.
svako ko je geladao pretprosli ciklus mlade repke, sjetice se kako je (u toj ulozi) razvaljivao galesic, radilica na terenu, plus ima dobar pregled i jak dribling, jedino mu je sut bio preslab. mali suljic koji je godinu mladji od galesica mi se cini kao njegova kopija, znaci zvati/isprobati obojicu ili makar onog koji u datom trenutku bude u boljoj formi.

selam ;-)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 apr 2015, 20:26

Nerminovic je napisao/la:
E, moj Nerko, kad sam ti ja napisala da se 'fatiš lopte, a maniš se foruma, ti mislio da te ja zezam. A, ja dobronamjerno pisala. Vidiš, drugovi ti pikaju loptu sa Bavarcima, Juventinima... :x

Jesi se ono ti do kraja oprostio? Znam da si pisao na Chatu da o tome razmišljaš. :hmmmmm:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 apr 2015, 20:33

Ja mu mogao bit agent, plasirao bi ga u Vålerengu, pa onda preko Heada ubacio u repku. Ili barem u Crnogorsku preko Virtuala. A ovako nista. :nedam:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 apr 2015, 21:07

bagrcavi je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:Nermine, ajde nastavi trenirati, pa da o tebi u budućnosti ovdje diskutujemo. Mani se foruma. :wave:
:plac:

BackSpace United

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 apr 2015, 21:19

Ma njegov djecacki san je dres Brondbyja. :tralala:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 apr 2015, 21:29

Sabinho je napisao/la:
soko je napisao/la:Ovaj mali Prevljak ce biti jak napadac. Treba mu jos koja godina al mislim da ce biti makar u rangu Vede ako ne i Edina.
Ibisevica i nekako ali velicina jednog Dzeke se i ogleda u tome sto takvog napadaca imas jednom u 20 godina. Neka on bude u rangu Muslimovica nama je to dosta.
Sabinho,
vidi jes se Prevljak raspucao. Samo nek nastavi...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 03 apr 2015, 21:30

Kae Nermin da mu je želja da jednog dana zaigra za Touluse :rol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 apr 2015, 21:32

@soko sta reci nego aferim nego neka ga neko pocne pratiti akd igra tekme i to pa nek stavi na ovu temu i link uz satnicu. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 apr 2015, 21:39

Horic odigrao 90 minuta, opet nisu gola primili. Ove sezone njegov tim je primio samo 13 golova, od tog su na jednoj tekmi primili 3 gola kad on nije igrao.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], Kaunas, Proximic, sagitarius i 27 gostiju.