Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Lotus » 02 apr 2015, 15:18

Chstal je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Dobro nije ovo konacan spisak iz nase lige... ima jos mnogo prostora za manipulaciju... nije tu kako vidimo ni djordje a on ce biti startni play sigurno i sa gegom ce to igrati i dijeliti minute...
Sticem dojam da nismo trebali izgubiti popica... iako nije neki extra kvalitet... al pod kosem bi nam strasno koristio jer ima snagu da se nosi sa hrvatskim centrima... ovi su upitni sto sad igraju... :?
Vidjeti po Americi nase momke... ne racunam Memica jer ce on igrati... da li ima neki centar a da je 97 ili 98... jer gori od ovih ne moze biti...
Aleksić dobio upalu pluća.

Na ovu ekipu su sigurni: Đedović, Aleksić, Hadžić i vjerovatno Memić. Manjgafić je pozicija 4 i nikad nije bio centar. Antunović je isto pozicija 4. Ostali igrači iz naše lige mi se nisu svidjeli, malo je reći ušas. Možda Sarić na poziciji 1 ostalo :nene:
Probat izlobirat Turudica iz Cedevite 4-5 i Stakica 5 sto igra u Spaniji..Kad bi i Hujica uspjeli to bi bio top potez..

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 02 apr 2015, 15:21

LloriS je napisao/la:Ko su centri u kadetskoj konkurenciji ?? Uzeti od njih jednog ili dva visoka igraca, ako se ne poklapaju nastupi i kadeta i juniora na EP
Mislim da se ne poklapaju, rijetko to bude, a znam da je i bila prica da Musa igra na obadva prvenstvna na ljeto.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 02 apr 2015, 15:33

Ma Musa je terminator, on bi mogao spojiti i tri prvenstva u 20 dana
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 apr 2015, 16:41

Dobili juniori 12... Atic i dalje debil :tokralju:
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 02 apr 2015, 17:14

Sta je to sad seljacic uradio
Allez

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 02 apr 2015, 18:29

Jesu li poceli kadeti, koliki je rezultat ??
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 apr 2015, 19:58

Atic citavu igrao preko kur.ca... zajeb.avao se.. aute kad izvodi dodaje crnogorcima... i kap koja je prelila casu... nasi trce 3 na 1.. i on umjesto da ili polozi ili doda nasem nekom... on namjerno napuca nekog crnogorca u ledja... ranije su bili nesto zakuhali na utakmici. ... i pdmah ga trba otjera u svlacionicu i ode za njim... 5min mu je nesto pricao.... manjgafic danas ubjedljivo najbolji...al je najvise i igrao... gega isto dobar...i atraktivan...

Kadeti su za :facepalm: musa igra sa debilima za nepovjerovati... danas bi imao 30 tak asistencija da nasi nisu promasivali zicere... znalo se desiti da u jednom napadu nasi promase i po 3 zicera... 23-ica najgori igrac koji je krocio dvoranom na ilidzi... i centar marjanac... balvani samo takvi....
Ja sam izasao u 24. min... nasi su gubili 30 tak razlike...lose sve osim muse i campare...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 02 apr 2015, 21:18

MrMuscle je napisao/la:Atic citavu igrao preko kur.ca... zajeb.avao se.. aute kad izvodi dodaje crnogorcima... i kap koja je prelila casu... nasi trce 3 na 1.. i on umjesto da ili polozi ili doda nasem nekom... on namjerno napuca nekog crnogorca u ledja... ranije su bili nesto zakuhali na utakmici. ... i pdmah ga trba otjera u svlacionicu i ode za njim... 5min mu je nesto pricao.... manjgafic danas ubjedljivo najbolji...al je najvise i igrao... gega isto dobar...i atraktivan...

Kadeti su za :facepalm: musa igra sa debilima za nepovjerovati... danas bi imao 30 tak asistencija da nasi nisu promasivali zicere... znalo se desiti da u jednom napadu nasi promase i po 3 zicera... 23-ica najgori igrac koji je krocio dvoranom na ilidzi... i centar marjanac... balvani samo takvi....
Ja sam izasao u 24. min... nasi su gubili 30 tak razlike...lose sve osim muse i campare...
Nisu ti momci toliki balvani vec se lose radi u klubovima s njima.Osnovne stvari oni ne znaju i tu treba traziti rjesenje problema.Osnove prvo naucit,a kamoli da pricamo o invidualnom radu sa tom djecom to je za vecinu klubova misaona imenica.Bitno je pokupit clanarinu i Aferim.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 apr 2015, 22:00

Nije sistem kriv kad ti igrac 2x ispod kosa promasuje zicer... samo da pogodi tablu dace kos... nije sistem kriv ako 23 ica promasi nekoliko puta polaganje.... ili ako sa pola metra promasi citavu konstrukciju a niko oko njega.... to je antitalentizam....
Shvatam ja da se moze desiti los dan i losa utakmica... al jednostavno ovdje se vidi da ima zalutalih momaka.... bolje im je da se okane kosarke i na vrijeme uzmu knjigu dok nije kasno...

I pod hitno dovesti boljeg trenera od Halimica...kao sto su juniori sa Trbicem uradili.... Velica pokusati... ili nekog dr perspektivnog... jer je i on limitiran.... cim daje 23 ici da mu suta i promasuje 5-6 napada zaredom a na terenu musa i campara.... ili ne poziva momka iz Reala (mutica) a porodica mu dozvolila da igra za nas....itd... ima i do njega itekako....

I da se razumijemo ne kazem da su svi losi u kadetima... ima izuzetaka... pored muse i sanija.... mali cerkezovic mada je danas bio los, stojisic je enormno inteligentan igrac, aljosa mali.... radan moze proci... ostalo lagano sportski odje.bati... mozda sam nekog slucajno i zaboravio...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 apr 2015, 08:45

MrMuscle je napisao/la:Nije sistem kriv kad ti igrac 2x ispod kosa promasuje zicer... samo da pogodi tablu dace kos... nije sistem kriv ako 23 ica promasi nekoliko puta polaganje.... ili ako sa pola metra promasi citavu konstrukciju a niko oko njega.... to je antitalentizam....
Shvatam ja da se moze desiti los dan i losa utakmica... al jednostavno ovdje se vidi da ima zalutalih momaka.... bolje im je da se okane kosarke i na vrijeme uzmu knjigu dok nije kasno...

I pod hitno dovesti boljeg trenera od Halimica...kao sto su juniori sa Trbicem uradili.... Velica pokusati... ili nekog dr perspektivnog... jer je i on limitiran.... cim daje 23 ici da mu suta i promasuje 5-6 napada zaredom a na terenu musa i campara.... ili ne poziva momka iz Reala (mutica) a porodica mu dozvolila da igra za nas....itd... ima i do njega itekako....

I da se razumijemo ne kazem da su svi losi u kadetima... ima izuzetaka... pored muse i sanija.... mali cerkezovic mada je danas bio los, stojisic je enormno inteligentan igrac, aljosa mali.... radan moze proci... ostalo lagano sportski odje.bati... mozda sam nekog slucajno i zaboravio...
ne znam ko je taj 23, volio bi i ja znati ime, ali sve se slažem sa tobom. Znači, Radan, Aljoša, Emir, Musa i SAni. Nije loš ni mali Ovčina, Stojšić dobar odličan i mislim da previše respektuju svi MUsu. I treab da ga respektuju ali previše se svi na Musu oslanjaju. Jedino SAni ne je.. i igra kako on zna. Zbog toga i jeste najbolji. I onaj mali Burko treba da igrqa što više ove prijateljske. On sad nije nešto ali on je budućnost. Hala pod hitno out. Uništiće ovu generaciju aj se bojim, a odlična je. Mali KOčić iz Sparsa nije bio a i on je dobar. Za Mutića sad ne možeš kriviti Halu ipak.
Marko je trebao Atića ostaviti sa senioraima sinoć, a zvati Laleta npr ili nekog drugog juniora da ga isproba. Opet ponavljam, Marko nije kapacitet vrhunskog trenera. SParsi ozbiljno moraju u vezi sa tim poraditi. Nije on čovjek koji pravi igrače, a takav je koncept kluba, bar ja tako mislim.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 apr 2015, 09:09

Po vama koji ste gledali i Musu i Atica uzivo, ko je od njih veci, ili sigurniji, prospekt za buducnost?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

LUTVO
Kontakt:

Post Postao/la LUTVO » 03 apr 2015, 10:24

Tracy3McGrady je napisao/la:Po vama koji ste gledali i Musu i Atica uzivo, ko je od njih veci, ili sigurniji, prospekt za buducnost?

Definitivno Musa, bojim se da će Atić ako nešto ne popravi u glavi propasti, momak ima talenta ali u današnjem sportu talenat nije najvažniji, mada mi se čini da i mali Musa ima malo problema sa disciplinom kao i Fair Play-om.
Mustafa Hukić
1951-1999

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 apr 2015, 10:32

Pitam to jer ono sto sam vidjeo na strimovima mi djeluje da bi Atic mogao biti strasan igrac. Ima sut a i ulaz mu nije los. Da musa ima i priblizno dobar sut,rekao bi i ja Musa. Ali ovako ne znam sta da mislim dok ih uzivo ne pogledam.

Anfernee "Penny" Hardaway #1

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 03 apr 2015, 10:40

zaboljisportuBiH je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Nije sistem kriv kad ti igrac 2x ispod kosa promasuje zicer... samo da pogodi tablu dace kos... nije sistem kriv ako 23 ica promasi nekoliko puta polaganje.... ili ako sa pola metra promasi citavu konstrukciju a niko oko njega.... to je antitalentizam....

ne znam ko je taj 23, volio bi i ja znati ime, ali sve se slažem sa tobom. Znači, Radan, Aljoša, Emir, Musa i SAni. Nije loš ni mali Ovčina, Stojšić dobar odličan i mislim da previše respektuju svi MUsu. I treab da ga respektuju ali previše se svi na Musu oslanjaju. Jedino SAni ne je.. i igra kako on zna. Zbog toga i jeste najbolji. I onaj mali Burko treba da igrqa što više ove prijateljske. On sad nije nešto ali on je budućnost. Hala pod hitno out. Uništiće ovu generaciju aj se bojim, a odlična je. Mali KOčić iz Sparsa nije bio a i on je dobar. Za Mutića sad ne možeš kriviti Halu ipak.
Marko je trebao Atića ostaviti sa senioraima sinoć, a zvati Laleta npr ili nekog drugog juniora da ga isproba. Opet ponavljam, Marko nije kapacitet vrhunskog trenera. SParsi ozbiljno moraju u vezi sa tim poraditi. Nije on čovjek koji pravi igrače, a takav je koncept kluba, bar ja tako mislim.
Znaci ovako otprilike da ocekujemo:
1.Campara,Stojisic,Ilic
2.Musa,Kocic
3.Radoncic,Cerkezovic
4.Sikiras,Mutic,Djakovic
5.Burko i nepoznati jedan.
Ovo je kad bi sve islo po planu i programu :!:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 03 apr 2015, 12:30

Mirkovic je prvi izbor definitivno na petici... sad nije igrao jer je povrijedjen... msm i on je bezveze al barem smeta i hvata skokove.... onaj marjanac je los ubitacno... ma i burko je los... al eto barem moze skok uhvatiti....
Jankovic definitivno ide na ovo prvenstvo... nemojte ga izostavljati... ima dovoljan kvalitet...

Radoncic je i dalje enigma.... nesto sam ubjedjen da nece igrati za nas.... tj da ce preveslati i srbe i djetice i otici igrati za Spance...
Za Mutica cemo vidjeti.... ako dobije poziv doci ce milion posto... na Halimicu je.... i on je prava moderna trica.... kao sto je i bajo... s tim sto moze bez problema igrati i poziciju 2 jer ima strasnu tehniku... a zbog visine i poziciju 4....pravi igrac koji nam fali...

meho2
Kontakt:

Post Postao/la meho2 » 03 apr 2015, 13:33

Lotus je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:

Znaci ovako otprilike da ocekujemo:
1.Campara,Stojisic,Ilic
2.Musa,Kocic
3.Radoncic,Cerkezovic
4.Sikiras,Mutic,Djakovic
5.Burko i nepoznati jedan.
Ovo je kad bi sve islo po planu i programu :!:
lotus sta mislis za juniore ? :D

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 03 apr 2015, 13:41

jel neko pratio mutica i radoncica u realu, kakve partije pruzaju tamo?

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 03 apr 2015, 13:52

Radoncic je stagnirao u dresu Reala... slabiji je nego u Barci... a Mutic nikad nije ni bio glavni igrac... jbg kad u ekipi imas zivotinju kakva je doncic... jedan od najvecih talenata, ne samo u Evropi, u zadnjih 20 tak godina... sve pozicije moze igrati... i biti dominantan... al je uz acoydan mcchartya najbitniji igrac ako neces racunati luku... itekako kvalitetan igrac... tik uz radoncica koji trenutno nazaduje...

Sa njima dvojicom bi bili na mjestu koje vodi na SP, mozda i medalju napali... i naravno sa nasom dvojicom wunderkidova musom i sikirasem...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 03 apr 2015, 14:03

pa nije lose biti 3-4 po kvaliteti u realu...campara-musa-radoncic-mutic-sikiras ...da li bi to ovako izgledalo?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 03 apr 2015, 14:18

I na kraju, pitanje koje možda i najviše interesuje naše fanove: Da li postoji mogućnost da ćete obući dres Bosne i Hercegovine, s obzirom da su vaši roditelji iz Odžaka?

"Kada je u pitanju dres Bosne i Hercegovine, odgovoriti na to pitanje za mene je sve osim lako. S jedne strane imam nju, Bosnu, koju osjećam kao svoju, za koju navijam i koju volim čak i više od nekih koji žive u njoj. Ali opet, s druge strane imam Španiju - državu u kojoj sam rođen i koja mi je dala sve ono što danas imam. Živim i vodim španski način života jer sam na to naviknut i jer je to logično, ali to uopšte ne umanjuje značaj Bosne i Hercegovine u mom životu. 18 mi je godina, tek sam na početku svoje karijere, a s obzirom na ljubav koju osjećam prema BIH - ništa nije nemoguće, ali ipak sve u svoje vrijeme."
Adnan Omeragic

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Power10 i 19 gostiju.