Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

no rules
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la no rules » 02 apr 2015, 17:27

Ma jok to je Dino Hamidović iz Gračanice , sinoć 6 golova zabio Vogošći ...

slika

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 17:31

no rules je napisao/la:Ma jok to je Dino Hamidović iz Gračanice , sinoć 6 golova zabio Vogošći ...

slika
Moja greska, Jarak promasio 4 zicera na pocetku utakmice i nije poslje ni uzlazio vise .
Zadnja izmjena: dzopan123, dana/u 02 apr 2015, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 apr 2015, 17:36

@dzopan123, kako mi je odigrao Becak(broj 5) ?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 17:40

samo_lijevo je napisao/la:@dzopan123, kako mi je odigrao Becak(broj 5) ?
Trudio se , ali tesko protiv "mrcina" iz Poljske ..
Dobio je maximalno 3-4 lopte i kad god je primio loptu imao je 2-3 igraca na sebi ..

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 02 apr 2015, 18:05

-10,malo ružno zvuči :oops:

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 02 apr 2015, 20:40

Kakav odnos prema reprezentaciji takva i igra.Nisu se odazvali Pleh,Starcevic,Pavlak i Hrstic.Mozda opravdano ili ne ali previse je.Redovno kolo se igra dan prije turnira .Igraci dolaze na sami dan utakmice kako se ko snade.Ko je taj ko zakazuje redovno kolo uoci turnira.?Sta je interes saveza i sudiske organizacije i cuvenog komesara lige.?Ostale repke dolaze na vrijeme,spremne i u punom sastavu.E to smo mi.Danas nije bilo najbolje ali ako uzmete gore navedeno mozda je to i realno.Sve ostale repke igraju tokom cijele godine a mi .????? Katar obišao cijeli svijet !! Zato podrska momcima i trenerima kako god bude jer sve oko njih je totalni odron.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 22:35

zlatnidjecaci je napisao/la:Kakav odnos prema reprezentaciji takva i igra.Nisu se odazvali Pleh,Starcevic,Pavlak i Hrstic.Mozda opravdano ili ne ali previse je.Redovno kolo se igra dan prije turnira .Igraci dolaze na sami dan utakmice kako se ko snade.Ko je taj ko zakazuje redovno kolo uoci turnira.?Sta je interes saveza i sudiske organizacije i cuvenog komesara lige.?Ostale repke dolaze na vrijeme,spremne i u punom sastavu.E to smo mi.Danas nije bilo najbolje ali ako uzmete gore navedeno mozda je to i realno.Sve ostale repke igraju tokom cijele godine a mi .????? Katar obišao cijeli svijet !! Zato podrska momcima i trenerima kako god bude jer sve oko njih je totalni odron.
Odnos nikakav ... Igraci placaju put do priprema , zalosno !
Koja je uloga kempe kao sponzora , ako mlada reprezentacija igra u razlicitim dresovima .. Jedan ima BHT kao sponzora , drugi kladionicu , treci elektro ...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 apr 2015, 23:14

Grupa A:
Slovenija : Srbija 30:21
Hrvatska : Slovačka 31:20
Slovenija : Slovačka 31:19
Hrvatska : Srbija 26:20

Grupa B:
Poljska : Bosna i Hercegovina 41:31
Katar : Makedonija 32:28

Selektor Mrkonja poslije poraza od Poljske

Konačan rezultat utakmice, koju su sudili Matija Gubica i Boris Milošević iz Hrvatske, bio je 41:31 za reprezetaciju Poljske. Na poluvremenu je bilo 20:13.

Selektor bh rukometne reprezentacije Jasmin Mrkonja nije zadovoljan ishodom utakmice koji je, zbog oslabljenog sastava domaćih, bio očekivan.

- Ne tražim nikakav alibi za ovaj poraz, ali Poljska je na Evropskom prvenstvu bila peta ili šesta, i favorit u ovoj utakmici.

Mi smo još u nekakvom stvaranju ekipe za ta neka veća internacionalna postignuća. Ali, evo, imali smo tako, ne znam kako bih ga nazvao, potez ovih ljudi koji prave kalendar rukometnih takmičenja, koji su odlučili da se sinoć igra redovno kolo.

Ja sam tako imao na raspolaganju samo šest igrača. Svi ostali su igrali utakmice, putovali, neki su došli kasno sinoć u Bugojno, neki rano jutros. Imali smo i dva otkaza pred utakmicu, Hrstića i Pavlaka, našeg kapitena iz Ljubuškog, koji se nikome nisu javili. Još je veća zagonetka što je došao Kristijan Jarak, iz iste ekipe - kazao je bh. selektor.

Poljska je, dodao je, kvalitetnija u ovom momentu od bh. selekcije koja, u sastavu kakvom jeste, nije mogla ništa više uraditi.

- Turnir je bio zamišljen da se stekne potrebno međunarodno iskustvo i da novi igrači koji su došli u našu selekciju, osjete šta su to međunarodne utakmice. Međutim, sa ovakvom organizacijom mislim da ćemo i ono malo posla što smo napravili „prosuti“.

U ova tri dana imamo četiri utakmice, sutra dvije, sve protivnici jači od jačih. Moj posao je da radim s momcima. Pokušat ćemo da ih relaksiramo, da analiziramo ovu utakmicu. Istina, već na početku smo u zaostatku. Mi ćemo turnir odraditi s ovim što imamo, a cijela situacija je za jednu dublju analizu i diskusiju - naglasio je Mrkonja.

Težak zadatak očekuje naše rukometaše i u narednoj utakmici, u kojoj će odmjeriti snage sa selekcijom Katara.

- Što se tiče Katara, to je jedna respektabilna ekipa koja igra Svjetsko prvenstvo. Domaćini su i organizatori turnira. Znamo šta je napravila njihova seniorska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Sigurno da to daje podstrek i ovim mladim momcima. Imat ćemo, sigurno, težak zadatak, jer su fizički puno spremniji od nas. Ali, pokušat ćemo dati sve od sebe - poručio je.

Utakmica BiH-Katar igra se, u Sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, sutra u 11.15 sati.

U 17.30 sati bh. rukometaše čeka duel s reprezentativcima Makedonije.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2015, 11:26

ma rukometni savez je jedan veliki cirkus ,pa dokad vise ce LIPE,SMAJE,SIRĆE ITD ce krojit sudbinu BIH rukometa :?: paraziti nista nerade za dobrobit rukometa . evo i ovaj primjer da se igra redovno kolo a juniori trebaju igrati turnir :crazy: ,zenske reprezentacije uopšte nepostoje ,od mladji selekcija samo 96 imamo sta je sa 94- 98 - 2000 :oops: a imamo strasnog potencijala,omladinske lige su smijesne sto nije ni cudo kad je organizacija u premijer ligi smijesna registrujes igraca kad hoces :lol: :lol: da nema rukometni sredina kao sto su LJubuski ,Zavidovici ,Banja Luka , Maglaj ,Gorazde itd i par ljudi koji su istinski zaljubljenici u rukomet mislim da i nebi bilo takmicenja u mladim selekcijama oni samo pricaju nema para sto je laz nebi oni tu bili da nema love . vrijeme je da klubovi uzmu stvari u svoje ruke

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 03 apr 2015, 11:26

BiH - Qatar
10 minuta, 7-1 za nas.
Odlicna igra, golman vec 5-6 odbrana.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 03 apr 2015, 11:59

22 minuta, 9 za nas.. 30 minuta 3 za nas. Golman odlican danas, flaster na Loncaru igraju.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 03 apr 2015, 12:16

Hoce li moci izdrzati nasi... , jel se pojavio iko od ovih sto su zakasnili ?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 apr 2015, 12:55

X zavrsi !
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 apr 2015, 13:00

no rules je napisao/la:Hoce li moci izdrzati nasi... , jel se pojavio iko od ovih sto su zakasnili ?
Nisu , kazu umorni :mrgreen:

Bosna 13 iskljucenja
Katar 2 iskljucenja
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 03 apr 2015, 13:14

Raul_64 je napisao/la:
no rules je napisao/la:Hoce li moci izdrzati nasi... , jel se pojavio iko od ovih sto su zakasnili ?
Nisu , kazu umorni :mrgreen:

Bosna 13 iskljucenja
Katar 2 iskljucenja
32-32 ... Golman oko 20 odbrana , zadnjih 5 minuta je skinuo 4-5 zicera + 5 sekundi do kraja odlicna odbrana za X.
Sudije zasrali sa iskljucenjem 4 minuta prije kraja.
Hamidovic poprilicno dobra utakmica , izvukao nas kad su ovi postavili na Loncara flaster.
Jednostavno nismo imali rijesenje za Jovu iz Crne Gore.. Momak koji je igrao kao 2 pivot na WC u Qatar je jednostavno sila. Nasi pivoti su izgledali kao desetogodisnjaci pored njega.

http://s3.amazonaws.com/medias.photodec ... gthumb.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Treba nam sada pobjeda protiv Makedonije i da Poljska dobije Qatar. Sve je moguce , igraci se trose , 4-5 h max im je pauza izmedu utakmica + PL kolo dan prije turnira.

Nije se niko pojavio od ovih iz Izvidaca sto "kasne".

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 03 apr 2015, 14:36

Koji golman je to danas briljirao ?

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 03 apr 2015, 15:25

Svaka čast momcima koji su se odazvali za svoju zemlju, vrijedi njihov promašaj jer igrati navečer A noću putovati pa sutra igrati je vrijedni je od pobjede na turniru! Svaka čast selektor koji je sto u obranu ovih momaka! Savez je ko i država! Samo naprijed momci! Svi smo uz Z majice!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 apr 2015, 15:37

BelminM23 je napisao/la:Koji golman je to danas briljirao ?
:mrgreen:

donosim ti radosne vijesti.

Hamidovic 6, Mehic 5, Loncar 4, Basic 4, Sivic 4, Becak 3.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 apr 2015, 15:38

HDI je napisao/la:Svaka čast momcima koji su se odazvali za svoju zemlju, vrijedi njihov promašaj jer igrati navečer A noću putovati pa sutra igrati je vrijedni je od pobjede na turniru! Svaka čast selektor koji je sto u obranu ovih momaka! Savez je ko i država! Samo naprijed momci! Svi smo uz Z majice!
Kojim momcima? Mozes pojasniti malo?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 03 apr 2015, 15:47

samo_lijevo je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Koji golman je to danas briljirao ?
:mrgreen:

donosim ti radosne vijesti.

Hamidovic 6, Mehic 5, Loncar 4, Basic 4, Sivic 4, Becak 3.
Hvalja ljevače.

Dao bog da se sljedeće sezone za titulu borite. :D

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.