FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 12 apr 2010, 15:55

cena je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:pomjesao si brkovica sa mucom...

Nisam Muco je za Brkovica Beg vjeruj mi! ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ti ko da si iz Monti Pajtona pobjegao :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 12 apr 2010, 15:57

cena je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:pomjesao si brkovica sa mucom...

Nisam Muco je za Brkovica Beg vjeruj mi! ;)
cuj beg :lol: :lol: jeli eir-beg :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 apr 2010, 16:05

19TM87 je napisao/la:seyo nemoj vrjedjat Bob Marley-a...njihov nivo je Grand
jdno drugom smo bili sve prva ljubav sreca i proljece :lol:
pa ovo nece oni pjevat yeboga :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Provenzzano
Kontakt:

Post Postao/la Provenzzano » 12 apr 2010, 16:25

rtm86 je napisao/la:
Provenzzano je napisao/la:Mozel mi neko reci gdje se mogu vidjet naši golovi protiv Rudara iz Prijedora ???
(BIHSOCCER.COM) http://bihsoccer.com/bhs_vijesti.php?vise=411 PREGLED RTRS-a, ne vidi se bas previse...

Hvala puno drug :)))

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 apr 2010, 16:54

Stanje u Premijer ligi
TITULA SE OSVAJA NA GRBAVICI?
Osam kola prije kraja fudbalskog prvenstva naše zemlje postalo je izvjesno da do titule prvaka mogu stići Borac ili Željo. Banjalučani su na polusezoni imali pristojnu prednost na svojoj strani, a rame uz rame sa njima su bili Široki Brijeg i Sarajevo. „Plavi“ sa Grbavice su u tom krugu spominjani tek ovlaš, više zbog karizme Amara Osima negoli što je neko stvarno vjerovao u njih. Osim, naravno, redovnih 8-9.000 hiljada „manijaka“ u njihovoj „dolini ćupova“.

Banjalučani su, po mišljenju mnogih stručnjaka, poslije sjajnog jesenjeg dijela napravili veliku pogrešku. Promijenili su u svojoj ekipi sve što se dalo promijeniti. A znamo da se ne mijenja tim koji pobjeđuje. I pored toga se dobro drže, a pred njima je utakmica sezone, meč na Grbavici u kojem ne bi smjeli izgubiti. Napomenimo da do kraja imaju poprilično težak raspored. Pored Želje gostuju redom Slobodi, Veležu i Sarajevu. Bodovi sa strane će biti više nego zlata vrijedni.

Željo je dolaskom Amara Osima napravio pravu stvar. Armija navijača koja je bila na ivici strpljenja je produžila vjernost i za ovu sezonu. U prilog tome ide činjenica da je Željo prije početka sezone prodao između 1.500-2.000 godišnjih karata. Promjenjive igre u jesenjem dijelu su poslije poraza od Sarajeva zamijenjene pobjedničkim nizom kakvim se u našoj ligi malo ko može pohvaliti. 11 utakmica bez poraza, što u Kupu, što u prvenstvu je bilans o kakvom se piše i evropskim okvirima gdje domaći teren i ne predstavlja neku značajnu prednost. Pred njima je meč lopta na Grbavici, u kojem se očekuje pad rekorda posjete, barem u poslijeratnom periodu, ako Disciplinska komisija FS BiH ne kaže drugačije. A ne bi trebala radi same igre zvane fudbal koja je u našoj zemlji toliko osporavana. Ne treba zaboraviti da posjetu vrijednu spomena ovog proljeća imaju baš ova dva kluba, Borac i Željo, koji bi naredne subote trebali odigrati utakmicu koja vraća publiku na stadione, zbog koje se klinci skupljaju oko zgrada sa loptom kao glavnim rekvizitom za igru. Konačno, utakmicu o kojoj priča „loptaški“ orijentisana nacija, bez obzira na klupske ili nacionalne boje kojima pripada.

Široki, Sarajevo, Velež i Zrinjski su timovi koji traže, s obzirom na rasplet u Kupu, jedno od dva mjesta u „evropskom“ vozu ove godine.

Serijom loših rezultata već na početku proljetnog dijela polusezone je postalo je jasno da, po mnogima najorganizovaniji klub u BiH, Široki Brijeg nije na nivou iz proteklih sezona. Čak ni dolazak, za naše prilike fantastičnog Mirka Hrgovića, nije stvari pomaklo nabolje. Ipak, da su pravi klub pokazali su ostankom na klupi Tonija Karačića, koji ne bi preživio ovako lošu seriju vjerovatno ni u jednom našem klubu. Nije bilo po onoj ustaljenoj „za sve loše je kriv trener“.

Sarajevo je ovog proljeća blijeda kopija tima koji nas je prošle godine obradovao evropskim uspjesima vrijednim hvale. Poslije pobjede na Grbavici su napravili veliku seriju i tad su svi mislili da ih niko više ne može zaustaviti. Međutim, kako to obično biva kod nas, izgleda da su organizacijski bili nespremni za veliki uzlet. Uprava kluba na zimskoj pauzi nije dovela adekvatna pojačanja, poslije par gostujućih poraza je Janjoš je podnio ostavku. Na njegovo mjesto dolazi proslavljeni as tima sa Koševa, Mirza Varešanović, a „Horde zla“ u njemu vide svog Amara Osima. Mlad, željan uspjeha i rada, neopterećen. Potez za primjer, bolje Mirza nego drugorazredni trener iz susjednih zemalja. Treba napomenuti da Sarajevo ima najbolji raspored do kraja, na noge im dolaze skoro svi konkurenti za visoki plasman.

Hercegovina, tačnije Mostar, ne pamti bolje fudbalske dane u poslijeratnim godinama. Rijetko su kad Mostarci imali priliku uživati u dobrim partijama, u isto vrijeme, timova i sa istočne i zapadne obale Neretve. Za deset dana je na rasporedu i prava fudbalska poslastica, u Vrapčićima se sastaju Velež i Zrinjski. Jedna obala Mostara će tog dana sigurno „ekspldirati“ od radosti u slučaju slavlja njihovog kluba. Ne treba zaboraviti da Zrinjski svoju šansu traži kroz Kup gdje „lovi“ 1-3 sa Grbavice.

Na dnu je puno manje neizvjesnosti. Modriča je ne pred ispadanje, nego pred raspadom kluba. Čak je bilo riječi i o njihovom odustajanju od takmičenja što se na svu sreću nije desilo. Ovako je ipak spašena regularnost takmičenja. Drugog putnika u niži rang svakako treba tražiti između Laktaša, pojačanih Dragoslavom Stepanovićem, i prijedorskog Rudara koji je domaćim porazom od Želje ovog vikenda sebi zakomplicirao život. Možda baš njihov duel u zadnjem kolu u Lkatašima bude odlučivao o putniku u niži rang takmičenja.

Kako god, pred nama je završnica jedne jako neizvjesne sezone. Poziv klubovima glasi: odigrajte koliko možete pošteno, borite se na terenu, a ne van njega, i ne brinite za publiku. Naime, naši navijači će se u većem broju odazvati na stadione onog trenutka kad naša liga postane makar P od engleske Premier lige. U to smo sasvim sigurni.

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 12 apr 2010, 17:04

Izgleda da se nisu još dogovorili :lol: :roll:

slika

Zrinjski - Željezničar
Sudija: Edis Prošić - Cazin

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-34561.htm
Strauss Junior

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 12 apr 2010, 18:26

Cak ni ne postoji sudija Edis Prosic iz Cazina, postoje Eldis Prosic i Elvis Prosic, obojica sude Premijer ligu i obojica su ove sezone nekoliko puta sudili na Grbavici(kao glavni ili pomocni).

P.S. Vidio sam Nijaza danas :D . Izgleda kao da je sve u najboljem redu. :)
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 12 apr 2010, 18:30

sto se tice toga oko rekordne posjete mislim da je dovoljan pokazatelj i to da ce ici moji rodjaci i jarani iz razreda koji su onako obicni Zeljovci idu na derbije, sto se tice ove sezone isli na Grbavici protiv Zrinjskog 1:1 i na derbi protiv Sarajeva 1:2, samo se nadam da nece i ovaj put biti pehali i da cemo ovaj put pobijedit, tako da sam uvjeren u pad rekorda posjecenosti Grbavice ove sezone!!! Samo molimo dragog Boga da nepadne kisa jer bi to koliko-toliko al bi utjecalo i na nesto manju posjetu ( mada i po kisi ocekujem 10.000 ) al bi kisa utjecala dosta i na kvalitetu same utakmice tako da se nadam da nece biti kise... Boze podari nam suncan dan u subotu i naravno pobjedu Zelje...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 12 apr 2010, 18:33

BlueSharks je napisao/la:Kome sad vjerovati :?: :?: :?: Kako god nadam se da se nešta ne muti, ne bih valjalo da jedan klub prvi put u historiji PL osvoji i kup i ligu. Nijaze, ne spavaj :!:

Zrinjski - Željezničar (srijeda - 19.00)
Sudija: Predrag Stankić - Bijeljina
Borac - Slavija (srijeda - 19.00)
Sudija: Elvis Prošić - Cazin
Ovo je već ŽELJO uradio. Jedini, naravno. Sezona 2000/2001.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 apr 2010, 18:50

Željovac je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:Kome sad vjerovati :?: :?: :?: Kako god nadam se da se nešta ne muti, ne bih valjalo da jedan klub prvi put u historiji PL osvoji i kup i ligu. Nijaze, ne spavaj :!:

Zrinjski - Željezničar (srijeda - 19.00)
Sudija: Predrag Stankić - Bijeljina
Borac - Slavija (srijeda - 19.00)
Sudija: Elvis Prošić - Cazin
Ovo je već ŽELJO uradio. Jedini, naravno. Sezona 2000/2001.
Mislim da tada jos uvijek nije bila na snazi ujedinjena PL BiH... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

SpleeN_TM
Kontakt:

Post Postao/la SpleeN_TM » 12 apr 2010, 18:52

Gledao sam na yahoo weather ( dosta su dobri inace, jednom sam u sat znao kad ce prestati kisa pa smo mogli na termin :mrgreen: ) i prema njima nema kise u subotu ;)
Ovo lose vrijeme je bila jedina prepreka do sada da napunimo Grbavicu
Radujem se prepunoj Dolini ćupova
Zadnja izmjena: SpleeN_TM, dana/u 12 apr 2010, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 apr 2010, 18:53

koga briga jel ujedinjenja il nije...to je njihov problem sto nisu htjeli...ko pitar pricas...
Liga bih je po uefi bila tad isto kao i sada... ;)

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 apr 2010, 18:58

Seyo_TM je napisao/la:koga briga jel ujedinjenja il nije...to je njihov problem sto nisu htjeli...ko pitar pricas...
Reko je covjek u PL, pa sam zato rekao, i meni je svejedno sto se toga tice... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 12 apr 2010, 19:00

SpleeN_TM je napisao/la:Gledao sam na yahoo weather ( dosta su dobri inace, jednom sam u sat znao kad ce prestati kisa pa smo mogli na termin :mrgreen: ) i prema njima nema kise u subotu ;)
Ovo lose vrijeme je bila jedina prepreka do sada da napunimo Gtbavicu
Zašto se provaljuješ bezveze ?

Ako nemaš ništa pametno da kažeš, nemoj. Ispašćeš pametniji u svakom slučaju ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

SpleeN_TM
Kontakt:

Post Postao/la SpleeN_TM » 12 apr 2010, 19:04

nikad_izvini je napisao/la:
SpleeN_TM je napisao/la:Gledao sam na yahoo weather ( dosta su dobri inace, jednom sam u sat znao kad ce prestati kisa pa smo mogli na termin :mrgreen: ) i prema njima nema kise u subotu ;)
Ovo lose vrijeme je bila jedina prepreka do sada da napunimo Grbavicu
Zašto se provaljuješ bezveze ?

Ako nemaš ništa pametno da kažeš, nemoj. Ispašćeš pametniji u svakom slučaju ;)
Mislio sam bas do kraja. Jeste bila dobra posjeta, ali nismo ispunili i poslednje mjesto kako mislim da ce biti u subotu aBd :lol:
Zadnja izmjena: SpleeN_TM, dana/u 12 apr 2010, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 12 apr 2010, 19:07

Orilo-gorilo, ćuskije padale s neba, bilo prijenosa ili ne, Grbavica će biti krcata :mrgreen: Ovo je velika utakmica i navijači to znaju.

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 12 apr 2010, 19:23

nikad_izvini je napisao/la:Orilo-gorilo, ćuskije padale s neba, bilo prijenosa ili ne, Grbavica će biti krcata :mrgreen: Ovo je velika utakmica i navijači to znaju.
Apsolutno! Protiv Travnika 8000 milja, a utakmica sezone mora biti 12 000 da ga hebes :mrgreen:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 apr 2010, 19:28

Pored toga sto smo najbolja gostujuca ekipa, takodjer smo jedina koja ima pozitivnu gol razliku!
slika

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 12 apr 2010, 19:42

Isnar je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:koga briga jel ujedinjenja il nije...to je njihov problem sto nisu htjeli...ko pitar pricas...
Reko je covjek u PL, pa sam zato rekao, i meni je svejedno sto se toga tice... ;)
Pa i tada se zvala Premijer Liga BiH, ako ti je to bitno.
"Premijer liga Bosne i Hercegovine je najjača nogometna/fudbalska liga u Bosni i Hercegovini i sastoji se od 16 klubova. Osnovana je 2000. godine, spajanjem nogometne lige NSBIH-a i nogometne lige Herceg-Bosne..."
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 apr 2010, 19:56

Željovac je napisao/la:
Isnar je napisao/la:
Pa i tada se zvala Premijer Liga BiH, ako ti je to bitno.
"Premijer liga Bosne i Hercegovine je najjača nogometna/fudbalska liga u Bosni i Hercegovini i sastoji se od 16 klubova. Osnovana je 2000. godine, spajanjem nogometne lige NSBIH-a i nogometne lige Herceg-Bosne..."
Ok je, mislio sam da se pocela zvat kad su se svi ujedinili... sta me ljudi napadoste dzaba... :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mamba21 i 27 gostiju.