Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 11 apr 2010, 17:31

bistrikboy je napisao/la:Danas se nadam pobjedi Nurnberga,prije svega kako bi Hertha bila jos bliza cvajti,ali i da Nurnberg ostane,bila bi steta da onakav klub igra u drugoj ligi,a da Hoppenheim i slicni igraju u Bundesligi!
Ja takodjer. Neki rezultati od jucer nisu isli na ruku Nurnbergu, osim poraza Herthe.
Ovo moraju dobiti pa im luka spasa nece biti daleko.
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 11 apr 2010, 17:41

Teško da će "Club" doći do tri boda danas.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 apr 2010, 17:41

geronimo je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Danas se nadam pobjedi Nurnberga,prije svega kako bi Hertha bila jos bliza cvajti,ali i da Nurnberg ostane,bila bi steta da onakav klub igra u drugoj ligi,a da Hoppenheim i slicni igraju u Bundesligi!
Ja takodjer. Neki rezultati od jucer nisu isli na ruku Nurnbergu, osim poraza Herthe.
Ovo moraju dobiti pa im luka spasa nece biti daleko.
Pa ljudi gdje cete se nadati pobjedi Nuernberga, sada kada ove patriote navale i ovo procitaju tesko se vama. :D :D
Od ovih manjih klubova imaju dva kluba koja su mi draga, a to su Mainz i Nuernberg i bilo bi drago kada bi "Club" ostalo u Bundesligi, jer imaju ogromnu tradiciju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 apr 2010, 17:44

Bas zbog te tradicije i nisu mali klub. :roll: ;) Ali nekad bilo, sad se spominjalo.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2010, 18:15

Nunberg ima tradiciju zbog titula a Mainz onu stvar da izbije oci. :roll: :mrgreen:
Kobajagi naljuti ce se patriote da bi ove neke klubove satro sa tradicijom se gurali naprijed.
Niko nije razmisljao da tradicija dolazi godinama i da nema ni jednog kluba koji otpocetka ima kao biva tradiciju.
Uostalom ebo tradiciju ako je klub u dugovima,ima pos-ranu ekipu ili kloca za trenera.Kao sto je vec sada slucaj sa nekim tradicionalnim ekipicama. :roll:
Da se to tako gleda,onda bi se fiksiralo 16 ili 18 klubova a ovo ostalo rasformiralo jer nemaju tradiciju. :shock: :roll: :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 apr 2010, 20:40

Evo ga, nasao se prvi patriota kome smeta da neko ocekuje neuspjeh Wolfsburga. :roll: :D
Neuspjeh Wolfsa ne znaci automatski neuspjeh Edina I Zvjezdana. Ima i ona, ovaj zabio a onaj asistirao. :mrgreen:
Danas-sutra ode Dzeko, ode Miske i sta ce biti sa Wofsburgom? Hoce li ga iko vise od nas spominjati? Nece sigurno, nego cemo trcati za klubovima gdje nasi igraci igraju. Ko je prije uzimao u usta Montpelje, sada vecina nas/vas zna i koju kravatu nosi njihov predsjednik. Nije u tome stvar Hare, da ti kao neutralni uvijek zelis najbolje ekipama gdje nasi igraci igraju. Mnogi od nas zele isto, neka uvijek asistiraju ili pogadjaju ali brate slatki, nekada mogu i izgubiti. Svako od nas simpatise razne ekipe, ja ne bih mogao navijati za vukove protiv Nurnberga taman da mi tamo igra rodjeni brat, a ne Dzeko ili Miske.
Tradicija se samo usput spomenula, koju neki nece imati taman da svaki drugi covjek u Europi vozi Volkswagenov automobil. :twisted:
Hebes grad i okolinu u kojoj ima vise radnika u toj kompaniji nego normalnih stanovnika. Tu nijedan pravi fudbaler nece biti sretan. Bez obzira na milione i ostale faktore (sjeti se Marselinha).

Usput, danas Nurnberg bio dosta bolji, izrazito u drugom poluvremenu. Kada svoje sanse nisu iskoristili, slijedilo je ono sto obicno biva...kazna.
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 apr 2010, 22:14

vidim da neki veliki štovatelji švabske lige više cijene jedan nirnberg nego jednu hertu što je suludo. možda ne gledamo svi istihm očima. neko gleda pečalbarski koji svoj kruh zaradjuje u tom malom gradu a neko da bi bilo dobro da jedan veliki grad ima svog prvoligaša. mozda ga neki mrze zbog velikoga broja turaka koji tamo dominiraju u šta sam se sam uvjerio. ali kakva je to drzava u kojoj glavni grad nema prvoligaša. kako bi to bilo da madrid to nema, na šta bi to ličilo da to london nema ili možda rim. ovo samo kod švaba može da se desi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2010, 22:48

Njemacka je drzava u kojoj jedan klub iz sela od 3.000 stanovnika moze da gaca onog iz kluba od 5 ili vise miliona stanovnika.Znaci svi imaju sansu.
A ne kao u Engleskoj ili Spaniji Barcelona i Real i na drugoj strani Celzi i M.U ponekad Arsenal ili livepool i to bi bilo to.
Bayern je recimo mladji klub od ovih iz Sportskog sela.iako ga svi omalovazavaju,jeli imalo krene niz brdo.
Ne radi se o patriotizmu.Recimo meni je Uerdingen bio jako zanimljiva ekipa kao i Marjanu oni DD-erovci.
Nunberg je recimo klub koji zivi od stare slave.Osvojio titule kad su se jos ostali pitali da li je lopta okrugla ili nesto drugo.
Tradicija i ti fazoni recimo jedini klub koji nije okusio druge lige ili promasio BL je HSV.
Ovi ostali imali su padova i uspona.
Dosta vas ne zna da nas strucnjak Ristic zakleti Bosanac kad je to bilo najteze je uveo Shalke u prvu ligu i otada vise nisu ispadali.Ali to je opet daleko od tradicije pa cak i jedan Bayern koji ubjedljivo najvise osvojio titula ima svojih rupa u tradiciji.
Tako kako rekoh niko tu nije cist da bi upirao prstom u druge osim recimo bas tog HSV.
A pogotovo spominjati neke Mainzove ili takve indijance.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 apr 2010, 23:20

Rasprava kao rasprava moze biti zanimljiva, ali ova nasa se nema na cemu bazirati. Krenulo je od toga da li se MORA uvijek navijati za klub gdje nasi igraju?! Po meni, ne mora! Zasto i kako, mogu ili sam pokusao objasniti.
Znam dosta o Bundesligi, ne moras mi pominjati cara Ristica ili u to vrijeme njegovog kolegu s druge strane "Lebbe geht weider" :lol: HSV je dino Bundeslige, ali i on kao takav ne moze da opepeli starim uspjesima. Titula se ceka 27 godina, puno i za jednog dinosaurusa.

Na mog zemu se necu puno osvrtati, on ima jedan veliki kompleks od kojeg nema lijeka. :mrgreen:
Bundesliga je navikla bez tog kluba iz prijestolnice, dobro se sjecam kada su upali '97 sa rasnim golgeterom Axelom Kruse-om i kakva je euforija zavladala medju Berlincima.
Ako su zasluzili neka ispadnu, ja ne bih imao nista protiv da izbore opstanak. Ali bas zbog svih tih mogucnosti, kao predstavnik gl.grada, nisu se uspjeli izvuci iz dugova, nisu adekvatno pojacali ekipu i kao takvi nece nikome nedostajati u elitnom drustvu.
Ne znam sta je bilo u Francuskoj do 1970, kada je osnovan PSG?! :?
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 apr 2010, 23:34

Opet pogresno razmisljanje,barem u vezi klubova gdje nasi igraju.o tome uopste ne govorim niti mislim opcenito na to.
Kazem u vezi tradicije i ostalog,da je to relativna stvar.
Ko moze imati tu ''titulu'' tradicionalnog kluba ili ko ne.
Uspjesi su samo jedna od niza iako tu jos ima sijaset stvari.
Pa jedan Notingam Forest ima vise titula evropskog sampiona nego Arsenal i pogotovo od Celzy :mrgreen: iako od te dvije titule imaju samo jednu sampiona Engleske. :shock:
Jedina pozitivna stvar je recimo kad govorimo o nasim igracima i ono sto meni godi mozda cak vise od Bracine titule LS sa Bayernom lezi u tome.Da recimo Salihovic kao i Vedo mogu se zlatnim slovima staviti kao jedni od glavnih krivaca sto je taj stogodisnji klub usao ekspresno u BL i cak jos bili jesenjski sampioni.
Kao i Dzeko i Miske prva titula BL i naveci uspjeh u Evropskim takmicenjima i drugi rekordi BL.
Svaki pocetak za neki klub i tradiciju je tezak,ali kako rekoh tih par nasih su glavni u tom pisanju istorije tih klubova.
Uostalom svaki klub ima na neki nacin svoju tradiciju.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 apr 2010, 23:54

harishp je napisao/la: Jedina pozitivna stvar je recimo kad govorimo o nasim igracima i ono sto meni godi mozda cak vise od Bracine titule LS sa Bayernom lezi u tome.Da recimo Salihovic kao i Vedo mogu se zlatnim slovima staviti kao jedni od glavnih krivaca sto je taj stogodisnji klub usao ekspresno u BL i cak jos bili jesenjski sampioni.
Kao i Dzeko i Miske prva titula BL i naveci uspjeh u Evropskim takmicenjima i drugi rekordi BL.
slika To je ono zbog cega su nam svima srca puna.

Ali, ali....da ne idemo duboko, Wolfsima je ove sezone plafon plasman u EL, tesko da ce doci do toga, FCN se bori grcevito za opstanak. Pitanje slijedi: Ko moze vise dobiti/izgubiti?
Wolfsi nece neku historiju upisati sa tim plasmanom, i bez toga vjerovatno ostaju bez Dzeke. Ne pojacaju li ekipu kako treba slijedi im zlatna sredina ili bezbrizan boravak u drustvu najboljih. Sve zavisi od ukusa i ambicija visokih ljudi u VW-u.
Nurnberg, neovisno o tradiciji koju zaista posjeduje, hvata slamku spasa. Meni drag klub iz vise razloga (gledao sam Magatha i Golubicu na treningu :lol: ), je svojevrsni rekorder po broju ispadanja i upadanja iz jedne u drugu ligu.
Uostalom u tom klubu je i Kajtaz ostavio traga, mada je vise ganjao veca-manja. :D
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2010, 00:50

Wolsburg je kao i Bayern napravio gresku sto nisu imali vise sluha za Magatha.
Bayern bi vec u onih par zadnjih godina kotirao makar kao M.U a ne da se seljaka po uefa kupovima ili da mu Barcelona puni mrezu.Tek sad su skontali da je do trenera. :roll:
Znaci klub koji hoce uz tradiciju i uspjeh,prvo mora imati trenera.
Zato recimo i HSV luta kao nenormalan bas zbog trenera.
Dobar trener i jos ako je i menadjer ce pronaci dobre igrace i sastaviti ekipu da to lici na nesto.
M.U nebi bilo ni pola da im nije dugogdisnjeg lisca Fergusona.
Inter isto puca na visoko kad imaju trenera kvalitetnog.
Zamisli Bayern i Veha na klupi,sad bi ga i Nunberg po usima udarao.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 apr 2010, 09:36

Udri ih harise! 8-) Ova dvojica stvarno mrze Džeku i Misketa, lahko im je kad klub ne igra dobro :lol: Hajd vratite Šahbaza pa probajte šta protiv Vede da kažete, nema veze što ste obojica moderatori, on bi vas banovo ko Chuck sigurno :mrgreen:

Sad malo ozbiljnije: Jel ima taj vaš klub sa ogromnom tradicijom ijednog igrača sa ugovorom ili su im sve posudbe :lol: Dok sam gledao prenos upratio sam da je 90% tima došlo na posudbu, šta se tu ima nadati, treba da ispadnu. Herta je, prema posljednjim utakmicama, zaslužila opstanak, igrali su dobro i efikasno, nije to ona herta koja dobija na sreću, nažalost, mislim da su se malo kasno probudili.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2010, 15:04

NoName je napisao/la:Udri ih harise! 8-) Ova dvojica stvarno mrze Džeku i Misketa, lahko im je kad klub ne igra dobro :lol: Hajd vratite Šahbaza pa probajte šta protiv Vede da kažete, nema veze što ste obojica moderatori, on bi vas banovo ko Chuck sigurno :mrgreen:

Sad malo ozbiljnije: Jel ima taj vaš klub sa ogromnom tradicijom ijednog igrača sa ugovorom ili su im sve posudbe :lol: Dok sam gledao prenos upratio sam da je 90% tima došlo na posudbu, šta se tu ima nadati, treba da ispadnu. Herta je, prema posljednjim utakmicama, zaslužila opstanak, igrali su dobro i efikasno, nije to ona herta koja dobija na sreću, nažalost, mislim da su se malo kasno probudili.
Sahbaz je prerusen u maskirno pa ti gledaj. :mrgreen:
Ma lako je za @geru taj proslavi i poraz Bayerna protiv vukova kad ih nasi razbiju al da niko ne vidi. :mrgreen:
@amerosm je ko' Bosanski purger sve neki BL cistunac a gori nego Mamic i BBB zajedno. :lol:
U vezi ovih tradicionalaca.Rasprodati ekipu i ono malo sto valja povrjedjeni i onda ocekivati dobar plasman.I plus sto je onaj buraz od crvenpaprikice dosao i u Vukove ko hinja kad je sve zaebo.E to je Hertha.
Nunberg ima tradiciju i veze o fudbalu vec godinama,ali kako @gero rece ljubav nije rajcica. 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 apr 2010, 15:10

Ma koga će prodati kad su sve UZajmili :lol:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 apr 2010, 08:53

Nijemci osvojili najviše bodova
Bajern i HSV mogu donijeti još jedno mjesto Njemačkoj u Ligi prvaka

Njemački fudbalski klubovi u dosadašnjem dijelu sezone osvojili su najviše bodova u evropskim kupovima po rankingu UEFA-e, a u takmičenjima i dalje imaju Bajern u Ligi prvaka i HSV u Evropskoj ligi.

Bundesligaški predstavnici do sada su osvojili 17,083 bodova, 0,12 bodova više od drugoplasiranih Engleza. Trećeplasirani Španci trenutno su na 16,928 bodova. Francuzi su četvrti, a Italijani tek peti.

Pri dodjeljivanju rankinga, uoči svake nove sezone evrokupova UEFA zbraja bodove iz proteklih pet sezona. U tom je poretku Njemački fudbalski savez i dalje četvrti, s 0,417 bodova zaostatka za Italijanima. Ovisno o onome što će napraviti Inter u Ligi prvaka, te njemački predstavnici Bajern i HSV, Nijemci bi Italijane mogli prestići do kraja sezone na tabeli koja obuhvata posljednjih pet godina.

Time bi od sezone 2011./2012. Nijemci stekli pravo na četiri kluba u Ligi prvaka (uz Engleze i Špance), dok bi Italijani spali na tri predstavnika u najbogatijem svjetskom takmičenju fudbalskih klubova. Nijemci su najbolji i po gledanosti. Utakmice njihovih klubova gledalo je u prosjeku 42.000 gledalaca.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2010, 19:51

HSV ponovo posluje sa seicima, Boateng prodat Citizensima za 12,5 milona. Steta za Hamburg, taman se namjere na dobrog igraca, moraju prodavati. Nova kupovina ne znaci odmah isti kvalitet, jos dodas vrijeme privikavanja.
Nadao sam se potajno da barem ostane u Bundesligi (Bayi bi pasao :D ).
Poznato je da Dzeko moze oboriti nekoliko rekorda do kraja sezone, ali mozda manje da Pizarro treba dva gola da prestigne Elbera na listi najboljih stranih strelaca. Elber kao vodeci ima 133 postignuta gola.
Borussijin stoper Subotic povezuje se sa raznim timovima, posljednja spekulacija je da ga trazi madridski Real.
Tradicionalni klub prepun pozajmljenih igraca :D napravice veliki korak ka opstanku ako u narednom kolu pobjedi direktnog rivala Freiburga. Hannover gubi bodove, jos ako Hertha i Bochum kiksaju eto razloga za slavlje. :mrgreen: Sinocnjom pobjedom nad Augsburgom St.Pauli na korak od Bundeslige.
Pirati mogu doci. :P
slika
Vom Jäger zum Gejagten

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 13 apr 2010, 19:57

napokon da se sjetim postavit sliku najboljeg navijaca bundeslige i uz onog portsmouthovog najboljeg na svijetu :D

koji kralj je on :)

slika
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2010, 20:01

ti zaboravio na manola

slika
Vom Jäger zum Gejagten

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 13 apr 2010, 20:03

ma jok,gdje cu njega zaboravit al ova dvojica su 20 puta zanimljivija :D

e sad posto smo vidjeli sliku, mozemo da je jamimo. :mrgreen:
vec vidjeno, moj samuele. da ne pravimo slikovnicu. ;)
Nicht böse sein!
zaboravih se potpisati geronimo :lol:
Zadnja izmjena: Phill Jackson, dana/u 13 apr 2010, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.