Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rios

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Rios » 29 mar 2015, 21:05

Sabinho je napisao/la:
Rios je napisao/la:A koliko su nam trajali u Atini? Ili protiv Egipta? :kafa:
Dovoljno, kad se sjetim da su na Susica skocili jer je samo dodavao prvom do sebe.
Da,blistali smo :kafa:
Opet,sa druge strane,kako smo igrali na SP protiv svjetskih viceprvaka? :kafa:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 mar 2015, 21:12

Ne znam šta se očekivali od njega sinoć, u situaciji kada igraš sa četiri u vezi od toga dva krila koja konstantno stoje uz aut liniju i Bešića koji je ofanzivno limitiran i reprezentacije koja se brani sa 11 igrača, pa nije čarobnjak.

Garantujem, protiv Austrije u formaciji 4-2-3-1 sa Bešićem u paru i Štilićem na desetci će da izdominira ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 mar 2015, 21:13

FaraonTM je napisao/la:Ne znam šta se očekivali od njega sinoć, u situaciji kada igraš sa četiri u vezi od toga dva krila koja konstantno stoje uz aut liniju i Bešića koji je ofanzivno limitiran i reprezentacije koja se brani sa 11 igrača, pa nije čarobnjak.

Garantujem, protiv Austrije u formaciji 4-2-3-1 sa Bešićem u paru i Štilićem na desetci će da izdominira ;)
Tako ste garantovali i da ga klasicna desetka gusi i da ne moze da dodje do izrazaja. Eto vidjeces, ugusio ga levat Stilic.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 29 mar 2015, 21:19

Daj Miralemu defanzivca, daj mu krila, nemoj Misketa guši ga, nemoj Medunjanina sudaraju se, pa majka mu stara možda bi i Medunjanin zasjao punim sjajem kad bi mu se stvorili ovakvi uslovi nego jok medo se godinama forsirao kao defanzivni vezni pa momak sutio i igrao,o Salihovicu neću ni da pričam,koliko smo ga puta vidjeli u sredini terena.Jednom, dva puta?I onda mi pojedinci pričaju kako je Pjanicu napravljena nepravda jer on ne igra na prirodnoj poziciji dajte molim vas. Ali momci šute,igraju, ne onesvjescuju se kad ne ide, ne trzaju na protivnika.
Što prije shvatimo da Pjanic nije neka klasa i smanjimo naša očekivanja što se njega tiče sve bolje.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2015, 21:58

Za vrijeme i poslije svake tekme repke uvijek ista prica.Kao i ovaj vlasnik teme.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2015, 09:02

Virtu4l je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Isti slučaj kao sa tobom i Vedom, da se ne lažemo :mrgreen:
Ni blizu, prije pola sata sam napisao da Vedo treba na klupu, nemam problem sa tim. Ili možda misliš da sam nerealan kad kažem da Vedad zaslužuje biti na spisku? Ja mislim da itekako zaslužuje.
Ne mislim na to sa spiskom, i ja sam za to da on bude tu, čak nemam ništa protiv toga što je Vedo bio u prvih 11 jer mislim da je to dobra stvar kako bi pokušao vratiti to izgubljeno samopouzdanje i zabiti taj gol konačno, pogotovo jer je i protivnik bio idealan za to.

A više sam to napisao jer i ti nekad znaš pretjerati u njegovom branjenju (vjerovatno jer ti je ljubimac, pa je to razumljivo) od onih koji su uvijek tu da popljuju, nevezano za nekog igrača posebno, jer takvih je nažalost dosta, to se možemo uvjeriti i na ovoj temi :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 30 mar 2015, 11:27

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Isti slučaj kao sa tobom i Vedom, da se ne lažemo :mrgreen:
Ni blizu, prije pola sata sam napisao da Vedo treba na klupu, nemam problem sa tim. Ili možda misliš da sam nerealan kad kažem da Vedad zaslužuje biti na spisku? Ja mislim da itekako zaslužuje.
Ne mislim na to sa spiskom, i ja sam za to da on bude tu, čak nemam ništa protiv toga što je Vedo bio u prvih 11 jer mislim da je to dobra stvar kako bi pokušao vratiti to izgubljeno samopouzdanje i zabiti taj gol konačno, pogotovo jer je i protivnik bio idealan za to.

A više sam to napisao jer i ti nekad znaš pretjerati u njegovom branjenju (vjerovatno jer ti je ljubimac, pa je to razumljivo) od onih koji su uvijek tu da popljuju, nevezano za nekog igrača posebno, jer takvih je nažalost dosta, to se možemo uvjeriti i na ovoj temi :|
Izvini je li trebamo lagati sami sebe ???
Ako smo ikoga trpili bez prave kritike to je ovaj gospodin cija je tema, ali vala je vrijeme poceti pricati istinu odnosno pogledati istini u lice!!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 30 mar 2015, 11:50

Bgm tanko, sad mu fol treba 10ka ispred njega, ne znam što ga mnogi još brane, uvijek nešto čekamo s njim I opravdavamo ga, ma dosta više.

Guši ga ovaj, guši ga onaj, neprirodna pozicija itd itd... ono što je on igro protiv ovih amatera može 80% foruma.

On jednostavno ne može bolje, bljesniće nekad, ovo ostalo će biti tanano ko I do sad, samo se treba pomiriti s tim, I ne lagati sebe da je on nešto spektakularno kad nije.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 30 mar 2015, 11:53

Strucnjaci koji misle da on igra MIsketovu poziciju su u zabudi. Cak je i miske kad su ga pitali da li smatra da ce ga Pjanic zamjeniti je rekao da nece, jer uopste ne igraju istu poziciju.
Tako da prestanite uporedjivati nase dvije legende.
Prvo neka nabroje pet igraca koji igraju na istoj poziciju kao pjanic, pa da vidimo znaju li o cemu pricaju.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 30 mar 2015, 12:24

biskitt je napisao/la:Strucnjaci koji misle da on igra MIsketovu poziciju su u zabudi. Cak je i miske kad su ga pitali da li smatra da ce ga Pjanic zamjeniti je rekao da nece, jer uopste ne igraju istu poziciju.
Tako da prestanite uporedjivati nase dvije legende.
Prvo neka nabroje pet igraca koji igraju na istoj poziciju kao pjanic, pa da vidimo znaju li o cemu pricaju.
Da, inace Besic je bio zaduzen da zamjeni Misketa u Andori :facepalm:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 mar 2015, 12:33

Pjana moze funkcionisati u 433 sistemu, gdje pored sebe ima defanizvniju (Besic) i ofanzivniju (?) varijantu. Znaci

Pjanic------Besic------?
-------------Stilic
-------Dzeko-----Vedo

ili krilna formacija

---Pjanic----Besic----?
Visca-------------------Lula
-----------Dzeko

Mislim da mu ova formacija sa dva vezna i ne lezi, jer ima zadatke u oba pravca. Po meni, vise je igrac iz drugog plana, koji moze biti koristan u cuvanju posjeda, te i boljem povezivanju ofanzivnog dijela kada se rastereti (ne mislim direktno na asistencije), tj. dobije tu neku slobodniju ulogu (da ne kazem libero :mrgreen: ). Decko ima zavidnu tehniku, al' je ocito da nije taj duel igrac koji ce prekidati akcije a zatim uposljavati napad. Desetka definitivno nije, jer nema taj vic te kretanje bez lopte poput Misketa. Da li ce pruziti max za repku, ostaje da vidimo, al' nam definitivno fali karakter u vezi.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 30 mar 2015, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 mar 2015, 12:36

http://www.transfermarkt.de/bosnien-her ... erein/3446" onclick="window.open(this.href);return false;

Pitam se sto je naj najskuplji igrac ako je los. :think:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 mar 2015, 13:04

Evil Genius II je napisao/la:jedino sto mu se moze zamjeriti je nervoza i o tome bi se dalo raspraviti, a utakmicu je odigrao najbolje sto je mogao u datoj situaciji i nije slucajnost da su i on i besic od strane fanova proglaseni najvecim razocarenjima. jednostavno fokus je bio na bokovima, a njih dvojica su SAMI drzali sredinu terena jer ako pogledate utakmicu ponovo i bacite oko na trenutke kada jedan od njih dvojice ima loptu primjeticete prazan prostor od 20ak metara ispred njih tako da je jedini pas koji mogu uputtiti ili nazad ili na stranu, sto su i radili. sto se tice nekih dubinskih lopti i podvaljivanja pasova pjanic ih je imao pregrst sto na stranu sto za dzeku, medjutim, vecinom su te akcije zavrsavale neuspjesno. da je recimo dzeko zabio u onoj situaciji kada je napravio faul, da je primio onu odlicnu loptu u drugom poluvremenu koju ni on nije ocekivao (a bila je precizna), da je visca bio malo prisebniji par puta sada bi se ovdje pricalo o 'pjanicu kakvog svi zele da gledaju'. utakmica je bila teska, igralo se protiv nadrkane andore koja je provocirala i udarala i igralo se u situaciji gdje smo morali dobiti sto nije nimalo lahko pogotovo kada imate ovakve fanove kakve mi imamo. rezultat je na kraju glasio 0:3, izdominirali smo, oni nisu napravili niti jedne prilike, ma sta prilike, nisu povezali dva pasa na sredini i onda se neko nadje kritikovati ga. ne razumijem :hmmmmm:

uostalom, ako ne vjerujete meni vjerujte igracima.

"To nam je i bio cilj, da ih pokušamo probiti po bokovima jer su u sredini dosta zgusnosti." veli mujdza, a vedo kaze: ''Odradili smo to što smo zacrtali''. sto se tice toga kako im je bilo igrati i vezati igru mozete samo zamisliti koliko je to tesko nekome kome je primarni zadatak posjed lopte i tecna distribucija lopti: "Mislim da je bilo dosta teško igrati na ovoj podlozi za koju moram reći da je drugorazredna i stvarno ne znam kako uopšte UEFA dozvoli da se igra na ovakvim umjetnim podlogama".

eh sad, je li on moze bolje? naravno. smireniji pjanic je bolji igrac od ovog sinoc. u to nema sumnje, ali odvadite malo :thumbup:
Otprilike.... :thumbup:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 mar 2015, 13:32

konstantno isto pisem i eo opet cu naspisat: Pjanic je u repci samo jedan prosjecan igrac, nije on toliko los, ali nije ni blizu dobar kolko ga neki predstavljaju. Međutim iz nekog razloga zasticen je kao koala. Dok se dzeki, spahicu, pa i begovicu sve zivo zamjera i prigovara, Pjanic da da dva autogola rekli bi ma to je do formacije, ne zna trener da ga postavi, miske ga gusi, medunjanin ga gusi, besic mu smeta, dzeko se ne otvara, bolestan, izasla mu venera iz merkura itd :crazy:

Međutim cinjenica je da Pjanic u nacionalnom dresu nije odigro dvije utakmice kako treba. Meni ne treba da on bude prevaga protiv nekih polu-amatera koje cemo dobit sa 5:0 nego gdje je ta njegova prevaga kad je stani pani situacija kad igramo sa nekim jacim od sebe ? Naravno bilo je par utakmica gdje se pokazo, ali u zadnje vrijeme sve manje i manje.

Da odma odgovorim na sve statisticke pokusaje odbrane doticnog time sto valjda i vi sto ga branite trebate znati da Pjanic u rep ne moze bit jedan od 11 vec mora da bude medju dva tri glavna igraca, sto on nije haman nikad. Na kraju ako cemo i tu romu gledat, gdje je taj transfer u PSG, Barcu, Real :kafa: :?: Svake godine ga prodaju, a nikad da ode... kada je presao u Romu rekao sam da ce tu igrati dosta godina i na kraju otici u klub ranga Sevilje ili mozda se vratiti u Lyon, dok recimo Modric na ovom formu zvani "ne moze Pjanicu kopacke cistiti" je jedan od glavnih igraca Reala .
=\_1921_/=

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 30 mar 2015, 14:51

invincible1921 je napisao/la:konstantno isto pisem i eo opet cu naspisat: Pjanic je u repci samo jedan prosjecan igrac, nije on toliko los, ali nije ni blizu dobar kolko ga neki predstavljaju. Međutim iz nekog razloga zasticen je kao koala. Dok se dzeki, spahicu, pa i begovicu sve zivo zamjera i prigovara, Pjanic da da dva autogola rekli bi ma to je do formacije, ne zna trener da ga postavi, miske ga gusi, medunjanin ga gusi, besic mu smeta, dzeko se ne otvara, bolestan, izasla mu venera iz merkura itd :crazy:

Međutim cinjenica je da Pjanic u nacionalnom dresu nije odigro dvije utakmice kako treba. Meni ne treba da on bude prevaga protiv nekih polu-amatera koje cemo dobit sa 5:0 nego gdje je ta njegova prevaga kad je stani pani situacija kad igramo sa nekim jacim od sebe ? Naravno bilo je par utakmica gdje se pokazo, ali u zadnje vrijeme sve manje i manje.

Da odma odgovorim na sve statisticke pokusaje odbrane doticnog time sto valjda i vi sto ga branite trebate znati da Pjanic u rep ne moze bit jedan od 11 vec mora da bude medju dva tri glavna igraca, sto on nije haman nikad. Na kraju ako cemo i tu romu gledat, gdje je taj transfer u PSG, Barcu, Real :kafa: :?: Svake godine ga prodaju, a nikad da ode... kada je presao u Romu rekao sam da ce tu igrati dosta godina i na kraju otici u klub ranga Sevilje ili mozda se vratiti u Lyon, dok recimo Modric na ovom formu zvani "ne moze Pjanicu kopacke cistiti" je jedan od glavnih igraca Reala .
Sacuvaj svoje cinjenice za sebe jer granice sa blasfemijom. Stani pani situacija je bila sa Argentinom pa je bio najbolji pojedinac na terenu. Protiv amatera iz Irana imamo upisanu asistenciju i gol, pripremna utakmica za SP protiv Obale Slonovace se pamti kao utakmica koju ce rijetko koji bh veznjak na onaj nacin ponoviti.

Sve zavisi od postave i selektora koji zna ili ne zna iskoristiti profil Miralema. Hrpa nezadovoljnih i poprilicno frustrirajucih navijaca i njihovih komentara je vecinom rezultat nerealnih ocekivanja.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 30 mar 2015, 14:54

A kako je odigrao ovih 5 kvalifikacionih???? :shifty:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 mar 2015, 15:09

Batko je napisao/la:A kako je odigrao ovih 5 kvalifikacionih???? :shifty:
protiv kipra bio katastrofalan, kao i ostatak veznog reda (zahvaljujuci taktici) cija je nemoc rezultirala ogromnom nervozom i na kraju tim promasenim penalom (koji se opet svakome moze desiti). nakon tekme je bio popljuvan od strane svih, prozvan placipickom koja ne preuzima odgovornost, preuzeo krivicu i odmah sljedecu protiv walesa bio jedan od najboljih i konstantna prijetnja u oba smjera. 4 udarca je uputio (sto je najvise od nasih igraca), 2 u okvir gola, dva pored, uz 52 pasa od cega je 46 tacnih. protiv belgije namjestio gol, ponovo bio aktivan protiv ubjedljivo jaceg veznog reda i promasio onu odlicnu priliku, a protiv izraela odigrao za zaborav kao i svaki od njegovih kolega. andoru mislim da smo vec apsolvirali, barem ja jesam i ne planiram ponavljati ono sto sam rekao u prethodnom postu.

cinjenica je da igra slabije od onoga sto moze, ali isto tako cinjenica je i da je okruzen igracima koji su totalno van forme sto u romi sto u reprezentaciji, kao sto je i cinjenica da je cesto zrtva raznih genijalnih postavki sto susica ranije, sto garcije u posljednje vrijeme. medjutim, kao dezurni krivac (a svaka gerenacija valjda mora imati nekoga) je cesto, precesto jedina meta pljuvanja i omalozavanja.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2015, 15:18

prije bih rekao da je ovdje zaštićen k'o bijeli medvjed, ako se on pljuje, šta reć' za ono što se pisalo za Edina, pa i debelog Misketa? od ponajboljeg igrača imaš velika očekivanja, as simple as that

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 mar 2015, 15:23

ja mislim da je jedina sigurna stvar u svemu ovome to da smo mi kao narod nezahvalna stoka, sv eostalo je nagadjanje :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2015, 15:45

Ma ovdje ljudi nemaju mjere, kad hvale onda baš hvale i dižu u oblake, kad kude, onda je pljuvanje do kraja, nema umjerenosti. Dobiješ tekmu 3-0 i krenu salve uvreda na račun nekih igrača, a do jučer glasali za Pjanića kao najboljeg veznjaka svijeta, da bi im danas bio igrač za klupe u našoj ligi, očito fali ta doza umjerenosti.

Nit je on najbolji veznjak na svijetu, nit' je loš toliko koliko se ovdje nastoji predstaviti, u svakom slučaju naš najbolji veznjak uz Bešića, bolje nemamo, nažalost za neke. Opravdana i dobronamjerna kritika je dobrodošla, ali imam osjećaj da neki jedva čekaju priliku da kritikuju kako bi dokazali da su oni bili u pravu, a svi drugi u krivu, ovo nevezano samo za Pjanića, na većini tema je tako :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.