Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

darker10
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la darker10 » 29 mar 2015, 20:56

Ako se Vettelu nije sve poklopilo ovih nekoliko godina onda nije nikom.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 29 mar 2015, 20:57

Magica @ zadnje sezone tim redbulla nije bio posvećen Vettelu, jer se znalo da ide!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 mar 2015, 21:14

vrebac86 je napisao/la:Magica @ zadnje sezone tim redbulla nije bio posvećen Vettelu, jer se znalo da ide!!
Ma nemoj... :roll:
A bili su posveceni mladom kenguru Ricciardu, koji prethodno nije zavrshio trka u bodovima koliko je Vettel imao osvojenih titula, jel'te :?:

:lol:

Prvo: Vettel je imao idealnu situaciju 4.5 god: simpatichnog - ne i konkurentnog kolegu, multi12 ovlashcenja, najboljeg inzhenjera ikada i jedan od najdominantnijih automobila ikada. Uspeo je to da materijalizuje i da uzme 4 titule, a umalo je ostao bez 2. I pri tome je uvek morao da startuje iz prva dva reda, jer u suprotnom - nije mogao da pobedi. :roll:

Drugo: ovo shto @DoW pricha, o posvecenosti Vettela i neposvecenosti Alonsa - nema veze sa zhivotom.
Alonso je maksimalno radio na autu, samo je Ferrari bio u klasichnom Montezemolo tripu: we are Ferrari, who da fuck are you?!, dok je Vettel doshao nakon revolucije od strane Marchionnea i dolaska Allisona - koji je Raikkonenu napravio Lotus, kojim se mozhe parirati daleko skupljim i vecim timovima.

Trece: @tuzlak1987 je ownovao vettelovce, obrni-okreni... :tokralju:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 29 mar 2015, 21:24

To je tvoje mišljenje (cijenim) ali ja mislim drugačije i uvjeren sam da je tako! Ne želim niti imam vremena da raspravljam!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 mar 2015, 21:34

MaGiCa je napisao/la:Ne mogu da verujem kako je vas vettelovce 1 @tuzlak1987 izdominirao. :tokralju:

Ovaj jedan prati F1 30 godina, a ne zna da je Senna seo u konkurentan auto sa 28 godina i josh je otishao 2ostrukom svetskom prvaku u tim, koji je ovaj stvarao godinama oko sebe i za sebe. I u tom i takvom timu, Senna je uzeo titulu Prostu, dajuci mu i do 1.5 sekunde na treninzima.
Radi komparacije, Vettel je u 27oj godini zhivota, kao 4orostruki WC, bio opran na ruke od anonimusa poput Ricciarda, u timu koji je bio stvoren i napravljen po ukusu samog Vettela. :facepalm:

Summa summarum: Vettel je shampion ovakve F1 (high tech-aero dominant-TV product-safe first umjetne varijante), dok je to Senna bio u njenoj ultra opasnoj fazi, gde su dominirali ili turbo motori ili ekstremno jake naturalno aspirovane mashine, koje je bilo umetnost voziti a ne izgubiti glavu.

Sachekajte da Vettel uradi neshto ozbiljnije sa Ferrarijem, pa onda uporedjujte sa Sennom ili Schumacherom, koji su pobeedjivali na kilo i van ultra dominantnog auta.
Hahaha kakvih se ovdje gluposti nece covjek nacitat, ali ko ce sa ovim alonsovcima rasrpravljat , jos ce neko pomislit da je Senna izdominirao Prosta u te dvije godine ,brzi jeste bio u kvalifikacijama i treninzima vecinom istina, ali zato kad su dolazile utrke uvijek Prost je uvijek pokazivao zasto je veci vozac dok je Senna cesto popustao pod pritiskom uostalom sve brojke su na Prostovoj strani, covjek koji je bio omiljen od svih vozaca zbog izuzetno fer voznje za razliku od Senne i njegove pogibejne voznje, bilo je ili se skloni ili letis sa staze u vise navrata.
Uostalom mnogo velikih imena je vec sada reklo da je Vettel bolji od Senne ukljucujuci BBC-ijevog Gary Andersona(jedno od najcjenjenijih imena u Formuli 1) cak je Berger (Senin timski kolega) to izjavio u vise navrata
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 mar 2015, 22:01

Prost je jedan od 5 najvecih vozacha ikada. Sena je doshao u Prostov tim i imao 1:1 u titulama, nakon 2 sezone zajednichkog bivstvovanja, a pre chega je Prost otishao u Ferrari. Za te dve sezone, Senna je imao osetno vishe pobeda (14:10) i 6x vishe pole positiona (26:4) :!: Prost jeste bio konstantniji, bash kao shto je i Button bio konstantniji od Hamiltona u McLarenu, ali chisto sumnjam da neko ozbiljan smatra da je Hamilton bio loshiji od Buttona za to vreme, koje su zajedno proveli u McLu.

http://en.wikipedia.org/wiki/1988_Formula_One_season" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/1989_Formula_One_season" onclick="window.open(this.href);return false;

Za tebe 1 pitanje: Koga je to Vettel imao u RBu kao konkurenciju :?:

Ako kazhesh nekome da valja gluposti, onda iznesi validni kontraargument, a ne panegirik omiljenom vozachu.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 29 mar 2015, 22:06

Ja mislim da ti je lakse da napises "š" nego sh manje **** tastaturu a i nama je lakse da citamo....

Ferrari nakon 2 godine uze pobjedu i to kakvu, Mercedes takticki ponizen ko Susic na SP...
I Rossi veceras pobjedi nakon nekoliko godina :bow:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Formula 1

Post Postao/la JoseMourinho » 29 mar 2015, 22:16

vrebac86 je napisao/la:Alonso nije učinio ništa da bi unaprijedio Ferraria, ali daleko od toga da je lošiji vozac od Vettela (kojeg bas i ne volim! Jednostavno Vettel je došao u Ferrari sa većom voljom, željom i ciljem za uspijeh om, a to je dobitna kombinacija!
tuzlak1987 je napisao/la:Alonso nije ucinio nista da unaprijedi Ferrari? Sta su onda radili Massa i Kimi. Niti oni nisu ucinili nista?

Mozda se nista nije niti moglo uciniti, celni ljudi su se mijenjali kao na traci, a bolid je bio spor i kada bi nesto mjenjali..

Ako je neko ucinio nesto za Ferrari ovih godina onda je to Alonso koji se jedini borio za ekipu u konstruktorskom poretku protiv prakticno tudja dva vozaca jer nije imao podrske..
Ovo sam bas nedavno čito tekst na engleskom oko toga, uglavnom zaključak je Alonso sjedne u bolid odradi svoje, onda tehničari analiziraju te podatke, sad kad je Vettel došlo kažu uključen je nevjerovatno u cijeli proces, ljudi se iznenadili zajedno sa tehničkim dijelom radi i pokušava bolid stalno popraviti, uglavnom daje max. Svoj i jednostavno je takav tip vozača, dok Alonso nije toliko uključen u sve to ;)

Ja kažem stanite alonso se diže ko da ima 10 titula, Vettel ima 5+ manje sezona od njega, vidjet ćemo ga sad u Ferrariju, a bgm i bolid RB-a ispade da su mene stavili ja bi uzo titulu, a Webber je dobar vozač bio, a mladi Vettel se pored njega dokazo, pred nama je da vidimo sta ce biti :clap:

I nek se malo aktivirala tema :thumbup:
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 29 mar 2015, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 mar 2015, 22:16

MrWhite je napisao/la:Ja mislim da ti je lakse da napises "š" nego sh manje **** tastaturu a i nama je lakse da citamo...
A da li je meni lakshe da se prebacujem - kad radim sa dokumentima na stranim jezicima po chitav dan, a na forumu kuckam u dokolici :?:

:roll:

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 29 mar 2015, 22:43

Ne mogu da se otmem utisku da bi Kimi bio ispred Fetela da nije imao onaj incident na početku, čitav vikend je bio desetinku, dvije brži :?

Drago mi je zbog pobjede proetog konjića, samo da se nastavi ovakvim tempom, utrka je bila za čupanje kose od prvog do posljednjeg kruga, uživancija prava kad su crveni pobjedili :mrgreen:

Arivabene pustio suzu na kraju :cool:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 29 mar 2015, 22:46

Hvala Bogu pa se desilo ovo danas ! Bas sam se zabrinuo da cemo gledati istu sezonu kao proslu! Svaka cast Ferariju, i naravno Vettelu ! :bow:
Max Allegri

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 mar 2015, 22:54

Stvarno ne razumijem kako neko moze pricati o nekom super vozacu nakon prosle sezone. Pa ljudi moji balavac se igrao citavu sezonu za sampionom svemira.
Morao je startati iz prvog reda da bi imao sansu za prvo mjesto, u suprotnom smo samo mogli slusati kukanje kako drugi vozaci ne postuju pravila.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 mar 2015, 23:18

Mnogo gluposti pisete. Za neke bih rekao da prate formulu zadnjih 4-5 sezona.

Realnost je jedna...titulu donosi auto 70% a 30% je umjece vozaca.

U danasnjem svijetu formule 1,tesko je reci koji je vozac od kojeg bolji. Svi su oni dobri na neki nacin. Pa prije par godina dok je Button bio u Hondi,niko njega nije smatrao vise od prosjecnog vozaca,ali na kraju tip sa dobrim bolidom uzme titulu.

Da svi imaju isti bolid,tad bi se moglo znati ko je uistinu od koga bolji. Ali to se nije nikad desilo,niti ce se desiti.

Alonso je uzeo titulu sa dobrim autom,kao i Kimi,Vettel,Hamilton.

Hamilton prosle godine nije dokazao da je bolji od Alonsa ili Vettela. Dokazao je da je bolji od Rosberga. Ova dvojica nisu imala bolid s kojim bi mu mogli parirati bez obzira koliko su dobri vozaci. Isto tako nije ni Vettel pokazao da je bolji od hamiltona ili alonsa dok je uzimao naslov sa predominantnim autom.

Ali,u 95% slucajeva,dominantan auto donosi naslov. Tako je bilo sa Prostom,Sennom,Laudom, Schumacherom,Hakinenom, a danas sa Kimijem,Alonsom,Vettelom i Hamiltonom
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 29 mar 2015, 23:35

Ma Hamilton je u posljednjih 5 godina jedini vozač koji je svake sezone pobijedio u najmanje jednoj trci, iako je izuzev posljednje sezone uvijek imao prosječan bolid.

Vettela i Alonsa sa lošim bolidom kakav je npr. bio Hamiltonov iz 2013. godine nije bilo ni na mapi prošle godine.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 mar 2015, 23:40

MaGiCa je napisao/la: Drugo: ovo shto @DoW pricha, o posvecenosti Vettela i neposvecenosti Alonsa - nema veze sa zhivotom.
Alonso je maksimalno radio na autu, samo je Ferrari bio u klasichnom Montezemolo tripu: we are Ferrari, who da fuck are you?!, dok je Vettel doshao nakon revolucije od strane Marchionnea i dolaska Allisona - koji je Raikkonenu napravio Lotus, kojim se mozhe parirati daleko skupljim i vecim timovima.
Nisam ja to rekao :nene: Moja poenta je nešto sasvim drugo i ne može se podvesti pod posvećenost u tom smislu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 mar 2015, 23:46

majestic24 je napisao/la:Mnogo gluposti pisete. Za neke bih rekao da prate formulu zadnjih 4-5 sezona.

Realnost je jedna...titulu donosi auto 70% a 30% je umjece vozaca.

Pre ce biti da je 10-90% u korist auta.

U danasnjem svijetu formule 1,tesko je reci koji je vozac od kojeg bolji. Svi su oni dobri na neki nacin. Pa prije par godina dok je Button bio u Hondi,niko njega nije smatrao vise od prosjecnog vozaca,ali na kraju tip sa dobrim bolidom uzme titulu.
Upravo tako.

Da svi imaju isti bolid,tad bi se moglo znati ko je uistinu od koga bolji. Ali to se nije nikad desilo,niti ce se desiti.
Tachno. Zato kada razmatramo njihove kvalitete, prost pogled na brojke nije dovoljan - vec kontekst. ;)

Alonso je uzeo titulu sa dobrim autom,kao i Kimi,Vettel,Hamilton.
+1

Hamilton prosle godine nije dokazao da je bolji od Alonsa ili Vettela. Dokazao je da je bolji od Rosberga. Ova dvojica nisu imala bolid s kojim bi mu mogli parirati bez obzira koliko su dobri vozaci. Isto tako nije ni Vettel pokazao da je bolji od hamiltona ili alonsa dok je uzimao naslov sa predominantnim autom.
:clap:

Ali,u 95% slucajeva,dominantan auto donosi naslov. Tako je bilo sa Prostom,Sennom,Laudom, Schumacherom,Hakinenom, a danas sa Kimijem,Alonsom,Vettelom i Hamiltonom
I to je tachno, ali ima tu kvake22: niko nikada nije uspeo da celu karijeru provede u dominantnom autu. Zato je moguce objektivnije videti realne kvalitete svakoga od njih - jer kad bi npr. Vettel chitavu svoju karijeru proveo u dominantnom RBu shamarajuci i kolegu i konkurenciju u stilu 2011/13...teshko bi bilo bilo kome da ospori njegov GOAT status, jer bi tu bilo svih pro argumenata tipa dominacije, cifara, konstantnosti i sl., a ne bi bilo niti jednog contra, jer ga niko nikada ne bi video u "minus fazi". Ovako, postoje dva Vettela: onaj dominator iz 2011/13 i onaj koga shamara almost rookie Ricciardo u 2014. Ili, bolje recheno: postoji Vettel koji a priori nije dominator (jer je imao bolesno dobar auto i nedoraslog kolegu) i a priori nije mediokritet i pored toga shto ga je Ricciardo shkolovao (jer 1 losha sezona ne mozhe da izbrishe chitavu karijeru). A istina je tu, usled XY faktora koje utichu na razmishljanje, u oku posmatracha. :kafa:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 mar 2015, 00:08

Vidi,ti vec znas da ja nisam vettelov fan i ovo nije da ga branim. Ja bih prije rekao da je Vettel prosle godine bio jako NEZAINTERESOVAN. 4 titule u nizu,zavriso je 2013 sa 9 pobjeda u nizu. Pocela 2014,auto nije vise dominantan i moje misljenje je da se on prosle sezone definitivno bio ohladio. Hej,al kako god..svako ima svoje.

Smatram da se to desava kod svih vozaca koji se "razmaze" sa pobjedama. Jednostavno izgube tu zar . Zamisli jbt da imas 3-4 konkurente ekipe,gdje nijanse prave razliku. Pa jbt tu bi bila borba za svaku poziciju da se uzme sto vise bodova. Ovako,ima se donekle jedna,maximalno 2 ekipe koje konkurisu. Prosle godine bila prava borba izmedju hamiltona i rosberga i rikarda. Jbt Alonso,Vettel i kimi,sve vozacine,vazaju se 5-7-8,boli ih djoka sto ih prestize jedan perez,hulkenberg il ko vec. Bukvalno,pustaju ih.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2015, 00:33

majestic24 je napisao/la: Jbt Alonso,Vettel i kimi,sve vozacine,vazaju se 5-7-8,boli ih djoka sto ih prestize jedan perez,hulkenberg il ko vec. Bukvalno,pustaju ih.
Normalno kada imas polusaj od bolida jedino ti i preostaje da "pustas" druge.
Sta su trebali da rade sa onim kantama od bolida ?
FI je prosle godina bila pojam ekipe za Ferari. Zalosno, ali istinito.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 mar 2015, 00:34

MaGiCa je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:Magica @ zadnje sezone tim redbulla nije bio posvećen Vettelu, jer se znalo da ide!!
Ma nemoj... :roll:
A bili su posveceni mladom kenguru Ricciardu, koji prethodno nije zavrshio trka u bodovima koliko je Vettel imao osvojenih titula, jel'te :?:

:lol:

Prvo: Vettel je imao idealnu situaciju 4.5 god: simpatichnog - ne i konkurentnog kolegu, multi12 ovlashcenja, najboljeg inzhenjera ikada i jedan od najdominantnijih automobila ikada. Uspeo je to da materijalizuje i da uzme 4 titule, a umalo je ostao bez 2. I pri tome je uvek morao da startuje iz prva dva reda, jer u suprotnom - nije mogao da pobedi. :roll:

Drugo: ovo shto @DoW pricha, o posvecenosti Vettela i neposvecenosti Alonsa - nema veze sa zhivotom.

Trece: @tuzlak1987 je ownovao vettelovce, obrni-okreni... :tokralju:
Onaj ko je detaljnije pratio Kimija prosle godine zna u cemu je problem i kakvog vise problema nema. Juce alokoholicar nezainteresovani, danas najktivniji vozac na stazi.

Za sve je kriv smrad iz spanije.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 mar 2015, 00:37

Poenta je da je Alonsov bolid zadnjih sezona bio toliko los do granice da je u nekim trkama gdje je zavrsavao peti sesti bilo cudno sto je tako visoko dok timski kolega nije niti u bodovima. Jednostavno je bilo tako par sezona..proslih godina je pokazivao da je ispred Kimija i Masse. Ove ce vjerovatno da je ispred Buttona..

Iako bolid igra veliku ulogu ipak ima ta neka nijansa izmedju vozaca gdje se izdvajaju Vettel, Hamilton i Alonso. Vettel je dokazao da je bolji od Webera ali je ipak po meni Alonso dokazao da moze izvuci vise iz bolida od Vettela. Sa druge strane Hamilton ima skill, jednostavno ako ce se Vettel svrstavati u sami vrh onda Hamilton ne moze biti iza njega nikako ..

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.