pa baš tako nekakoBigBigBang je napisao/la:Pa to sam otprilike i pokusao da kazem i za BArceloni i za Chile. to za Barcelonu glupo je uopste o njima pricati kad je rijec o formaciji pogotovo prije ove sezone to se rotiralo da ni onaj sto prati ne moze da pohvata ko sta u napadu igra, mislim jedan napad vidis Messija na krilu u drugom je u sredini a u petom organizuje napad na svojoj polovici![]()
pa ti odredi poziciju Sancheza, Messija...
Uglavnom, Alexis je igrac koji može podjednako odgovoriti na svim napadackim pozicijama. Covjek je napadac. Modeliran i napravljen kao takav, ima kretnje, poteze i mentalitet napadaca. To se ne može promjeniti.
Ako igras 4-3-3 može igrati krilnog napadaca, ako igraš 4-4-2 igrat ce špica bez problema, može poslužiti odlicno i kao SS (shadow striker), polušpica jel u 4-4-1-1 - mislim da je upravo to radio u Čileu.
Znam da klasicno krilo nije, niti ce ikad biti

Jedino je vrsta igraca tipa Navas, Milner, ranije Bekham i slicno, koji igraju samo zalijepljeni uz aut linuju, špartaju gore-dole i nabacuju lopte....to su klasicna krila.
Alexis to nije, on mora biti mnogo bliže golu protivnika da bi bio produktivan i imati malo prostora i slobode u igri.