Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

let3
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la let3 » 28 mar 2015, 00:25

BigBigBang je napisao/la:Pa to sam otprilike i pokusao da kazem i za BArceloni i za Chile. to za Barcelonu glupo je uopste o njima pricati kad je rijec o formaciji pogotovo prije ove sezone to se rotiralo da ni onaj sto prati ne moze da pohvata ko sta u napadu igra, mislim jedan napad vidis Messija na krilu u drugom je u sredini a u petom organizuje napad na svojoj polovici :crazy: :crazy: pa ti odredi poziciju Sancheza, Messija...
pa baš tako nekako

Uglavnom, Alexis je igrac koji može podjednako odgovoriti na svim napadackim pozicijama. Covjek je napadac. Modeliran i napravljen kao takav, ima kretnje, poteze i mentalitet napadaca. To se ne može promjeniti.
Ako igras 4-3-3 može igrati krilnog napadaca, ako igraš 4-4-2 igrat ce špica bez problema, može poslužiti odlicno i kao SS (shadow striker), polušpica jel u 4-4-1-1 - mislim da je upravo to radio u Čileu.

Znam da klasicno krilo nije, niti ce ikad biti :nene: on je igrac zadnje trećine terena, kako je Pep jednom objasnio kad ga je dovodio.
Jedino je vrsta igraca tipa Navas, Milner, ranije Bekham i slicno, koji igraju samo zalijepljeni uz aut linuju, špartaju gore-dole i nabacuju lopte....to su klasicna krila.
Alexis to nije, on mora biti mnogo bliže golu protivnika da bi bio produktivan i imati malo prostora i slobode u igri.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 28 mar 2015, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 mar 2015, 00:28

Pa to je to :thumbup: nazovi ga kako hoces striker, shadow, second, krilni napadac ali krilo nema sanse a to igra u Arsenalu...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 mar 2015, 00:35

A do povratka Ozila igrao je malo lijevo krilo pa udje u sredinu pa onda na desno i nazad. On mora imati slobodu u igri, a to zadnjih utakmica nema. Uz sve to ovo mu je prva sezona bez zimske pauze, a tijelo naviklo na nju.

Sjecao se ti ili ne, statisticki pola(ili negdje oko pola nisam siguran) jee bilo izvan 16 metara i to jednak broj sa desne centralne pozicijie i lijeve, tacno ondje gdje Ozil igra.
Celik!3,2,2.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 mar 2015, 00:51

let3 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Pa to sam otprilike i pokusao da kazem i za BArceloni i za Chile. to za Barcelonu glupo je uopste o njima pricati kad je rijec o formaciji pogotovo prije ove sezone to se rotiralo da ni onaj sto prati ne moze da pohvata ko sta u napadu igra, mislim jedan napad vidis Messija na krilu u drugom je u sredini a u petom organizuje napad na svojoj polovici :crazy: :crazy: pa ti odredi poziciju Sancheza, Messija...
pa baš tako nekako

Uglavnom, Alexis je igrac koji može podjednako odgovoriti na svim napadackim pozicijama. Covjek je napadac. Modeliran i napravljen kao takav, ima kretnje, poteze i mentalitet napadaca. To se ne može promjeniti.
Ako igras 4-3-3 može igrati krilnog napadaca, ako igraš 4-4-2 igrat ce špica bez problema, može poslužiti odlicno i kao SS (shadow striker), polušpica jel u 4-4-1-1 - mislim da je upravo to radio u Čileu.

Znam da klasicno krilo nije, niti ce ikad biti :nene: on je igrac zadnje trećine terena, kako je Pep jednom objasnio kad ga je dovodio.
Jedino je vrsta igraca tipa Navas, Milner, ranije Bekham i slicno, koji igraju samo zalijepljeni uz aut linuju, špartaju gore-dole i nabacuju lopte....to su klasicna krila.
Alexis to nije, on mora biti mnogo bliže golu protivnika da bi bio produktivan i imati malo prostora i slobode u igri.
I šta si ti sad rekao što mi nismo rekli milijardu puta ?

Nije centralni napadač i kraj priče. Ako hoćete nacrtat ću vam šta to znači i zašto u ovom Arsenalovom sistemu ne može to igrati.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 mar 2015, 01:08

Evo pogledao sam. 31% Alexisovih golova je doslo sa lijeve strane centralne pozicije(od sredine terena do lijeve linije 16 metara), 23% golova je doslo sa desne strane te iste pozicije. Dakle, 54% Alexisovih golova u EPLu je izvan 16 metara.

Ja sam zadovoljan. Bilo bi idealno jos samo da da dva gola i da ima tri asistencije cisto da zaokruzi brojke.
Celik!3,2,2.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 mar 2015, 01:16

topnik1

vala nisam ni vidio šta se pisalo milion puta, samo sam se nadovezao na pricu BBB-a oko pozicija

OK, tebi nije centralni napadac i ne moraš crtati :mrgreen: nemoj nas samo tuci :D

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 mar 2015, 01:20

Ne, al ozb pretjera se sa ovim zbog pajinog trolovanja. Sančez ne igra napadača centralnog i to je to. Čovjek igra ili krilnog napadača ili neku slobodnu rolu, ili iza napadača i drugog napadača, al nikako centralnog. A Arsenal igra veoma istančan stil sa klasičnim krilima, klasičnom desetkom i klasičnim špicem.
Dakle 4:2:3:1.

Dok je Welbek bio, to je drugačije bilo jer Welbeck po prirodi može igrati i špica i krilo pa su se nadopunjavali bez problema, al da Sančez igra špica u formaciji sa dva druga krila je čista propast.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 mar 2015, 01:34

topnik1 je napisao/la:Ne, al ozb pretjera se sa ovim zbog pajinog trolovanja. Sančez ne igra napadača centralnog i to je to. Čovjek igra ili krilnog napadača ili neku slobodnu rolu, ili iza napadača i drugog napadača, al nikako centralnog. A Arsenal igra veoma istančan stil sa klasičnim krilima, klasičnom desetkom i klasičnim špicem.
Dakle 4:2:3:1.

Dok je Welbek bio, to je drugačije bilo jer Welbeck po prirodi može igrati i špica i krilo pa su se nadopunjavali bez problema, al da Sančez igra špica u formaciji sa dva druga krila je čista propast.
e pa onda neka igra krilo i vozdra :salut:
vala neka Wenger razbija glavu oko toga, a ne mi ovdje :mrgreen: ha ja
placen je za to

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 mar 2015, 01:45

Ma ne razbija niko glavu od toga osim Paje,njemu je Ćileanac jedan od miljenika(a kome nije) a stali ga golovi pa sad pere Sancheza,.Guši ga Žiru jbg,sreća pa smo poceli skupljati bodove kako ga je ovaj poceo gušiti :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 mar 2015, 01:58

Slika je kristalno jasna i tačna. Ima i ova

http://2.bp.****/-gjI2Ajl3s1M/U ... Anchez.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

@let3 da to je onaj period kada se Messi povrijedio pa su ga Alexis, Cesc i Neymar mijenjali na lažnoj 9-ci.
Kao što si rekao Barcelona ne igra sa klasičnim napadačima i krilima i tako je od vremena Guardiole. Postoje 3 SS-a u vrhu napada od kojih je dakle svaki strijelac i koji u toku 90 minuta konstantno mijenjaju pozicije, otvaraju prostor i rade bez lopte. Dakle niko nema striktno fixiranu poziciju. Ipak Sanchez je najviše vremena proveo desno. Arsenal je druga priča
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 28 mar 2015, 02:31, ukupno mijenjano 1 put.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Arsenal - Transferi

Post Postao/la JoseMourinho » 28 mar 2015, 02:28

Alexis je čudan tip igrača, napadač klasicni nije, on se najbolje snalazio kada ima pored sebe još jednog glavnog napadača u 3-5-2 npr. Sto je igro, da bude tevez kao u conteovom Juventusu, kao klasični u 4-2-3-1 ga je glupost stavit jer napadač klasični nije i tu kvalitetno ne može odigrati, u arsenalu može igrat dvije pozicije ili krilo ili ono sto bi mi jos bolje odgovaralo napadačku 10-tku, ali onda ozila zrtvujes, tako da i najbolje mu je trenutno na krilu ;)

I odavno krilo nije igrač pravolinijski koji trci i ubacuje samo kao sto ilustrujete, cak su trenutno takvi u manjini ;)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 mar 2015, 11:01

chily-rz je napisao/la:Ma ne razbija niko glavu od toga osim Paje,njemu je Ćileanac jedan od miljenika(a kome nije) a stali ga golovi pa sad pere Sancheza,.Guši ga Žiru jbg,sreća pa smo poceli skupljati bodove kako ga je ovaj poceo gušiti :mrgreen:
Najbitnije je da mi pobjeđujemo i da igramo dobro, a što se mene tiče neka Monreal daje golove zaboli me.
Pld W D L
38 26 12 0

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 mar 2015, 12:23

Ja sam inace se ubio ovde od objasnjavanja da je Alexis centralni napadac ko Ibrahimovic hvala sto ste mi objasnili da to nije istina...

AGB

https://www.youtube.com/watch?v=jYobwhWkd4c

Ja mora da sam lud ili corav ali gdje ti ovde vidis (izuzmi utakmicu sa Dortmundom i Sotonom koje su bile LP i liga kup) 53% golova izvan sesnesterca u Premier ligi? Dakle kad su u pitanju Premierligaski golovi samo ovaj gol iz slobodnog udarca protiv Stokea je bio izvan sesnesterca, bio je jos jedan gol tacno sa linije 16 i to je to dakle samo jedan gol izvan 16 gdje si ti izvukao 53% golova?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 mar 2015, 12:51

Sa stranice premier lige. A njih pitaj odkud im to.
Celik!3,2,2.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 mar 2015, 13:28

http://prntscr.com/6mdbyn" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo.

Edit: ipak nije. Izgleda da je to pogresna slika. Kad udjes na statistiku pokazuje drugo da je dao 54% sa pozicije oko poenala.

edit2: ali kad smo kod toga 57% njegovih asistencija je sa te pozicije bas. 14% sa jedne strane i 29% sa druge strane(dakle ono sto ti nazivas nabacivanje panju).
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 mar 2015, 17:58

Pa ne znam ja nepratim te statistike ali pratim utakmice i otprilike znam sve Alexisove golove i bas me u oko ubola ta statistika a ja nijednog gola nisam izvan 16 mogao da se sjetim osim slobodnjaka protiv Sotona u kupu i Borusije u LP...

Nikad nisam rekao da Alexis treba biti centarfor pogotovo izolovan ali u nekim formacijama bi on sigurno mogao da bude napadac kao sto je bio Suarez u Liverpoolu. Jer sjecam se kad je Suarez dosao u liverpool on je bio neki krilni napadac a CF je bio Caroll :crazy: :crazy: Suarez je bio dobar i tada ali kad se promjenila ta formacija i umjesto sidrasa dosao pokretni Sturidge i brzo krilo Sterling Suarez je odigroa bolesnu sezonu...

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 29 mar 2015, 11:43

BigBigBang je napisao/la:Pa ne znam ja nepratim te statistike ali pratim utakmice i otprilike znam sve Alexisove golove i bas me u oko ubola ta statistika a ja nijednog gola nisam izvan 16 mogao da se sjetim osim slobodnjaka protiv Sotona u kupu i Borusije u LP...

Nikad nisam rekao da Alexis treba biti centarfor pogotovo izolovan ali u nekim formacijama bi on sigurno mogao da bude napadac kao sto je bio Suarez u Liverpoolu. Jer sjecam se kad je Suarez dosao u liverpool on je bio neki krilni napadac a CF je bio Caroll :crazy: :crazy: Suarez je bio dobar i tada ali kad se promjenila ta formacija i umjesto sidrasa dosao pokretni Sturidge i brzo krilo Sterling Suarez je odigroa bolesnu sezonu...
Dao je Alexis gol izvan 16 u Ligi prvaka i Anderlechtu.

Arsene je pokusao emulirati Liverpool nakon ozljede Girouda i to se zavrsavalo tako da smo bili preorani u sredini terena, razbijani u prekidima i frustrirajuce losi u zavrsnici jer je Welbeckov conversion rate takav kakav je (14% u Unitedu, a kod nas tesko da je bolji). U toj emulaciji Liverpoola je Alexis briljirao jer je bio postavljen blize golu i sa dozvolom za apsolutni presing 90+ minuta, ali je zato odbrana placala ceh. Sad Alexis drzi suparnickog desnog beka za jaja, Monreal - kao skolovaniji lijevi bek od Gibbsa - moze ici u napadacke akcije bez straha od neke zajebane kontre. Ustvari, dva poraza koja smo dozivjeli u ligi u 2015. su posljedica izostanaka - Giroud nije igrao protiv Sotona vani zbog idiotskog crvenog kartona protiv QPR-a, a protiv komsija nije bilo Alexisa pa je Wenger svirao nekoj stvari sa Özilom na krilu. Ova formacija koju sad igramo je ocigledno prava stvar.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 29 mar 2015, 12:03

Cuj emulirati Liverpool da bi Alexis igrao na poziciji na kojoj je najbolji :lol: Eto odbrana je zbog dijela napadacke formacije placala ceh pa su nas na sredini unistavali a ne zbog toga sto su u to vrijeme DMFovi bili Arteta i Flamini a Ozil dok je bio zdrav igrao na krilu...

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 29 mar 2015, 12:18

BigBigBang je napisao/la:Cuj emulirati Liverpool da bi Alexis igrao na poziciji na kojoj je najbolji :lol: Eto odbrana je zbog dijela napadacke formacije placala ceh pa su nas na sredini unistavali a ne zbog toga sto su u to vrijeme DMFovi bili Arteta i Flamini a Ozil dok je bio zdrav igrao na krilu...
Ima i do toga, ali i do toga što nam je napad visio na suparničkoj polovini. Prosto, tim nije imao balansa. Sa Giroudom ga ima.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 29 mar 2015, 12:30

Ma kakav balans sa crnim Giroudom pa gdje je dosad bio taj balans nije mu ovo prvi put da je dobio sansu u Arsenalu,?objasnjenje je jesdnostavno kao i svake sezone ima jedan dio sezone kad mi dobro igramo i napravimo neku seriju, kao prosle sezone kad smo bili prvi solidan vremenski period e sad se potrefilo da se taj period poklopio sa povratkom panja nakon nase lose igre u prvom dijelu sezone i to je to. U Arsenalu su stvari jednostavne svaka sezona je ista samo je pitanje da li cemo dobro igrati na pocetku sezone ili krajem...

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.