Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Sveti » 27 mar 2015, 10:00

Thorin je napisao/la:@Sveti: kupio ga od jarana.. i jaran mi ga suknuo :D evo ipak sam nasao zamjenu za sesticu od 64gb ali moram doplatiti jos nekih para... Kako padam na telefonima to je cudo..
Dobar ti jaran, nea sta :kafa:

Mozda ti je sestica i bolji izbor. Ima nesto slabiji hardware ali je toliko ispoliran OS da nema sanse da ces primijetiti. U svakom slucaju, dobar izbor samo da nisi popusio na toj slusalici :thumbdown:
naprijed rejal

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 27 mar 2015, 10:04

Sveti je napisao/la:
Thorin je napisao/la:@Sveti: kupio ga od jarana.. i jaran mi ga suknuo :D evo ipak sam nasao zamjenu za sesticu od 64gb ali moram doplatiti jos nekih para... Kako padam na telefonima to je cudo..
Dobar ti jaran, nea sta :kafa:

Mozda ti je sestica i bolji izbor. Ima nesto slabiji hardware ali je toliko ispoliran OS da nema sanse da ces primijetiti. U svakom slucaju, dobar izbor samo da nisi popusio na toj slusalici :thumbdown:
Mnogo bolje mi lezi u ruci setica.. 6 plus mi je pravio probleme zbog velicine.. sto u hlacama sto prilikom koristenja.. nisam se nikako navikao.. :problem: valjda ce ovaj biti ispravan :oops:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 27 mar 2015, 10:12

Thorin je napisao/la: Mnogo bolje mi lezi u ruci setica.. 6 plus mi je pravio probleme zbog velicine.. sto u hlacama sto prilikom koristenja.. nisam se nikako navikao.. :problem: valjda ce ovaj biti ispravan :oops:
6plus je odgovor Apple-a na potraznju trzista za vecim telefonom, tako je Apple razvijao uporedo 6plus i 6. Dok su se fokusirali da uredjaj bude sto manji i tanji, morali su da uzmu najlaksi preradjeni materijal a koji djeluje luksuzno-aluminijum. Dok im je to u praksi uspjelo sa sesticom, 6plus radi vecih dimenzija se oko volume rockera blago savija kad se nosi u dzepu. Zato se mora nositi uvijek u posebnoj torbici, a realno, yebes telefon koji moras da nosas u posebnim predmetima kao laptop. Zato je obicna sestica daleko bolja za everyday koristenje.
naprijed rejal

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 27 mar 2015, 14:09

Yebes ogroman telefon. Eto imam lumiu 630, ima 4,5'' ekran i to mi je preveliko. Jos kad vidim likovi izvade telefon ko dva moja. Moras ga sa dvije ruke drzat kad pricas s nekim :puke:
Glavni razlog zasto sam uzeo ovaj telefon je lagano prepisivanje na ispitu. Da je veci ne bi ga mogao ni izvadit da me ne skontaju

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 27 mar 2015, 16:56

Sveti je napisao/la:
Thorin je napisao/la:Ja baksuzluka.. Kupio neki dan 6 plus i covjece ne cujes nista kad obavljas razgovor.. tako je tih zvucnik da je to nevjerovano.. citam po netu dosta se raje zali na to... imam opciju da zamijenim za nexus 6. al hajd budi pametan...
gdje si kupio? nisi valjda uzeo telefon od milju i po bez garancije :think:
BordoArmy88 je napisao/la:
Niđe veze, pa mogli su odmah nabaciti android i na telefone i kraj priče! :rol:
Ne brukaj se vise ziv bio vise :facepalm:
Žali Bože što su zbog tog nekog "inata" prema google-u morali razjebati jednog giganta nokiu, pa da skontaju da ipak ne može bez androida! :puke:
Microsoft razjeb´o nokiu? O cemu pricas covjece? Nokia je sa svojim mrtvim OS-om (Izvini quaresma :mrgreen: ) sama sebe dovela na rub ponora, i bila je osudjena na propast mnogo prije no sto je MS odlucio da ju kupi. Na cinjenici da se nokia koristi i danasdan, moze se jedino zahvaliti Microsoftu, zato svoje hejterisanje ostavi za neku drugu priliku, i neke ocitije stavke :kafa:
BordoArmy88 je napisao/la: Kakav inat, MS jedino ima prednost u Windows OS-u koji ga je i proslavio, ostalo šta god su dotakli raspalo se (nekadašnji gigant nokia je najbolji primjer, sreća samo pa su Finci na vrijeme primjetili šta im ameri ludi rade od firme pa reagovali na vrijeme, a i wp jedva drži 3% tržišta pa razlog više da ih nabiju što dalje i vrate se stazama stare slave, nadajmo se). Nokia N1 tablet je svakako korak u pravom smijeru.

A kako je MS gotovo dokrajčio Nokiu imaš u jednoj knjizi objašnjeno pa kaže:

The book calls the long-term exclusive deal to use the MicrosoftWindows Phone operating and ecosystem a catastrophic mistake.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Decl ... l_of_Nokia" onclick="window.open(this.href);return false;
:tokralju: ti si moj idol majkem´

3% u svijetu smartphone operativnih sistema koji imaju daleko duzu i jacu podlogu od MS je ogromna stvar, to sto ti ne vidis dalje od androdia i touchwiza je tvoja stvar. A uostalom, kao korisniku windows telefona, nikakve brojke mi ne trebaju da bi mi dokazale kako je toboze windows phone los. Ja iz prve ruke kazem da nije, ti sa strane kazes da jeste, prokuzi sam.

A android aplikacije samo mogu da budu plus. Vise prostora za manevrisanje za nas, korisnike, a ta prepucavanja na korporacijskom nivou i nerazmirice ostavljam Microsoftu i Google neka rijese.
Ma bitno je da ti nisi hejter što tvrdiš da je 3% "ogromna stvar" za jednog giganta kakav je MS, a vidim da i dalje ne kontaš da samsung/touchwiz NIJE JEDINI android na tržištu, daleko od toga, a evo prvi nemam samsung fon niti ga želim, barem ne dok postoje HTC, Nexus i ostala konkurencija! :salut:

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 27 mar 2015, 17:56

Poz raja trenutno imam Lumiu 800 ali sam odlucio da kupim novi mob pa sam izbor sveo na dva,pa bi molio vas koji se vise razumijete da mi predlozite koji bi bio bolji i zasto. Dvoumim se izmedu Lumie 930 i Huawei ascend mate 7 :?:
Hvala :D
www.nkbratstvogracanica.com

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 mar 2015, 18:01

ja bih osobno uzeo drugi... oba su poprilično sjajna uređaja

Mula00
Kontakt:

Post Postao/la Mula00 » 27 mar 2015, 19:38

Možel mišljenje o ovom mobilnom :)

S5 Klon

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 27 mar 2015, 19:52

cesc4 je napisao/la:Poz raja trenutno imam Lumiu 800 ali sam odlucio da kupim novi mob pa sam izbor sveo na dva,pa bi molio vas koji se vise razumijete da mi predlozite koji bi bio bolji i zasto. Dvoumim se izmedu Lumie 930 i Huawei ascend mate 7 :?:
Ako već ideš na veći ekran i generalno veći telefon, bolje uzmi note 3, jeftiniji a daleko bolji od tog huawei.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 mar 2015, 23:28

cesc4 je napisao/la:Poz raja trenutno imam Lumiu 800 ali sam odlucio da kupim novi mob pa sam izbor sveo na dva,pa bi molio vas koji se vise razumijete da mi predlozite koji bi bio bolji i zasto. Dvoumim se izmedu Lumie 930 i Huawei ascend mate 7 :?:
uf windows phone 7, pa dobro si ti dosad gurao
ti bi se preporodio sa lumiom 930 jos kad izbace win 10

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 mar 2015, 23:37

Ma bitno je da ti nisi hejter što tvrdiš da je 3% "ogromna stvar" za jednog giganta kakav je MS, a vidim da i dalje ne kontaš da samsung/touchwiz NIJE JEDINI android na tržištu, daleko od toga, a evo prvi nemam samsung fon niti ga želim, barem ne dok postoje HTC, Nexus i ostala konkurencija! :salut:
ko da je microsoftu bitno mobilno trziste ako cemo realno, oni sutra mogu odustati od windows phonea

svakako je licenca besplatna do uredjaja sa 10-12 incha, ne sjecam se tacno
evo pazi im sad i politike, njihove aplikacije su dostupne nasiroko i na androidu i na wp, jos ce na S6 i neke doci predinstalirane

ja sam pisao ovde jedan tekst, tacnije kopirao ga, da je microsoftu bitno samo eto da je tu
oni ne mogu biti nikakva pretnja ni androidu ni iosu, jer android je odavno zauzeo trziste zbog toga sto je open **** te sto je dostupan bukvalno svima, nema gdje ga nema, od telefona do frizidera
tako i apple stvorio taj neki svoj ekosistem na koji mu mnogi mogu pozavidjeti

kao sto rekoh, microsoftu je bitno da je tu, oni najvise para ubiru na windowsu i na xboxu
odlaskom ballmera promjenili su svoju politiku za 360stepeni, cak windows 10 ce biti svima besplatan (ne piratima)

treba pricekati i vidjeti sta donosi konacno win10

meni je sad prioritet docepati se Note 4, po sto jeftinijoj cijeni :D pravi telefon, jos nije exynos, znaci bice kiše cm romova za njega

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 28 mar 2015, 01:32

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
ko da je microsoftu bitno mobilno trziste ako cemo realno, oni sutra mogu odustati od windows phonea

svakako je licenca besplatna do uredjaja sa 10-12 incha, ne sjecam se tacno
evo pazi im sad i politike, njihove aplikacije su dostupne nasiroko i na androidu i na wp, jos ce na S6 i neke doci predinstalirane

ja sam pisao ovde jedan tekst, tacnije kopirao ga, da je microsoftu bitno samo eto da je tu
oni ne mogu biti nikakva pretnja ni androidu ni iosu, jer android je odavno zauzeo trziste zbog toga sto je open **** te sto je dostupan bukvalno svima, nema gdje ga nema, od telefona do frizidera
tako i apple stvorio taj neki svoj ekosistem na koji mu mnogi mogu pozavidjeti

kao sto rekoh, microsoftu je bitno da je tu, oni najvise para ubiru na windowsu i na xboxu
odlaskom ballmera promjenili su svoju politiku za 360stepeni, cak windows 10 ce biti svima besplatan (ne piratima)

treba pricekati i vidjeti sta donosi konacno win10

meni je sad prioritet docepati se Note 4, po sto jeftinijoj cijeni :D pravi telefon, jos nije exynos, znaci bice kiše cm romova za njega
Slažem se u potpunosti, a vjerujem da bi win10 mogao napraviti "haos" neviđen još od XP-a, pogotovu ako omoguće android aplikacije i ako još dopuste sync sa google acc-om i njihovim aplikacijama! Ne znam kako su to baš zamislili ali šminka bi bila da recimo imaš potpuni "sync" app-ova sa svog androida i onih sa Win10...dok naravno ostaje podrška i za sync sa WP telefonom...uh perverzija! :tokralju: :tokralju: Valjda bude nešto ovako?! :mrgreen:

A dobro si za note, exynos verzija inače u praksi ništa bolja od snapdragon verzije a daleko više troši bateriju a i grije se (kako sam negdje pročitao), mada bih lično išao radije na note3, jer četvorka ne nudi ništa novo a nema USB 3.0 (ne samo brži podaci nego i punjenje baterije)! Mada ako potrefiš dobar deal, jbg metal je metal! :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 mar 2015, 13:48

ja sumnjam da ce biti sta od android aplikacija na windowsu, to su mi obicni tracevi, mozda je microsoft imao u planu prije 2-3 godine, ali kad vidis da i jolla i bb imaju tu podrsku za android i aplikacije i nisu im nesto plaho pomogle u izdizanju os.a tesko da ce sta pomoci i windowsu

microsoft sad izbacuje nove lumije, zele izbaciti nokia ime, i shvatam to, ali po mom misljenju moraju sto prije izbaciti windows 10 i s njim novi flagship, nokia icon je davno izasla kao i lumia 1520

lista telefona koja bi trebala dobiti slijedeci build windows 10 naravno technical preview
•Lumia 1020
•Lumia 1320
•Lumia 1520
•Lumia 520
•Lumia 525
•Lumia 526
•Lumia 530
•Lumia 530 Dual Sim
•Lumia 535
•Lumia 620
•Lumia 625
•Lumia 630
•Lumia 630 Dual Sim
•Lumia 635
•Lumia 636
•Lumia 638
•Lumia 720
•Lumia 730
•Lumia 730 Dual SIM
•Lumia 735
•Lumia 810
•Lumia 820
•Lumia 822
•Lumia 830
•Lumia 920
•Lumia 925
•Lumia 928
•Lumia ICON
•Microsoft Lumia 430
•Microsoft Lumia 435
•Microsoft Lumia 435 Dual SIM
•Microsoft Lumia 435 Dual SIM DTV
•Microsoft Lumia 532
•Microsoft Lumia 532 Dual SIM
•Microsoft Lumia 640 Dual SIM
•Microsoft Lumia 535 Dual SIM

a za Note, upravo to sto kazes u zadnjoj rečenici ;)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 mar 2015, 15:27

Zna li se datum za taj win10 tech preview ?
Pld W D L
38 26 12 0

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 28 mar 2015, 15:32

anell je napisao/la:Zna li se datum za taj win10 tech preview ?
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... load-phone" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]

:salut:

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 mar 2015, 16:32

anell je napisao/la:Zna li se datum za taj win10 tech preview ?
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... load-phone" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]

:salut:
Mislio sam za ove urađeje koje je Quaresma nabrojao.
Pld W D L
38 26 12 0

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 mar 2015, 16:38

Vjerovatno u sedmicama koje slijede, uglavnom, opet treba sabur apdejtajt
I nadati se vecim promjenama i bug fixevima

Sent from my Nokia 909

Mula00
Kontakt:

Post Postao/la Mula00 » 28 mar 2015, 20:23

Bil vi uzeli kopiju Samsung Galaxy s5-ice 240km+garancija godinu dana

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 28 mar 2015, 20:34

Koji bi mi anti virus i anti malware preporučili za moj android? Od anti virusa na telefonu imam AVG koji mi je došao instaliran, i sad hoću da skinem neki anti malware sa play storea, jer ne bih da opet svako 15 dana radim format :crazy:
1946

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 mar 2015, 23:56

@Mula bi ako bi to bilo samo radi kur.cenja. Ako nemas za orginal il ti se ne daje, a koristis tel. za osnovne funkcije. Ako ti je stalo samo radi izgleda, u suprotnom mislim da nema potrebe raspravljati.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.