FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ultra_CImanija

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ultra_CImanija » 11 apr 2010, 17:46

nime_tm87 je napisao/la:neznam vise, stvrarno mi je dojadilo forisiranje lazara, pa isplatnije bi bilo bajru da guramo, ako vec lazu nece za nogom. :roll: koliko je lazar dobio sansi da se iskupi, za to vrijeme bi bajro sigurno postigao golova i golova. ;)
slazem se u potpunosti.... :D
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 apr 2010, 17:50

nego da pitam hocel mesanovic biti spreman za borac... :?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 apr 2010, 17:55

nime_tm87 je napisao/la:nego da pitam hocel mesanovic biti spreman za borac... :?
Covjece,mozes li skontat da to nisu stvari za foruma,pa svako ovo cita...... :shock: :shock: :shock: :shock: isto Tako procitam jos dosta stvari na temi o ZELJI koje definitivno nisu za sirokog auditorijuma,budite pametni ljudi,pametnije pisite,samo da znate da dusmani citaju sve ovo i odavde i sa drugih foruma izvlace sve mogucnosti kako bi nas pokusali nazitigu.
Ne mislim da su sve mladji navijaci ovdje pa ih sreca i zadovoljstvo rezultatima nosi i ne razmisljaju,ali sve bi Vas zamolio da budemo pametni i pazimo sta pisemo,posebno u vezi organizacije naseg kluba,rada nekih ljudi u klubu,kao i trenutog stanja u ekipi,povrede,forma i slicno .

MANIJACI BUDIMO PAMETNI!!!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 apr 2010, 17:55

nime_tm87 je napisao/la:nego da pitam hocel mesanovic biti spreman za borac... :?
Najvjerovatnije nece a i nece Amar da ga forsira :roll:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 11 apr 2010, 17:58

Monci je napisao/la:
Covjece,mozes li skontat da to nisu stvari za foruma,pa svako ovo cita...... :shock: :shock: :shock: :shock: isto Tako procitam jos dosta stvari na temi o ZELJI koje definitivno nisu za sirokog auditorijuma,budite pametni ljudi,pametnije pisite,samo da znate da dusmani citaju sve ovo i odavde i sa drugih foruma izvlace sve mogucnosti kako bi nas pokusali nazitigu.
Ne mislim da su sve mladji navijaci ovdje pa ih sreca i zadovoljstvo rezultatima nosi i ne razmisljaju,ali sve bi Vas zamolio da budemo pametni i pazimo sta pisemo,posebno u vezi organizacije naseg kluba,rada nekih ljudi u klubu,kao i trenutog stanja u ekipi,povrede,forma i slicno .

E haj sad ti meni reci sta onda jeste za foruma ?
Daj ne pametuj . :roll:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 apr 2010, 17:59

ultra_CImanija je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:neznam vise, stvrarno mi je dojadilo forisiranje lazara, pa isplatnije bi bilo bajru da guramo, ako vec lazu nece za nogom. :roll: koliko je lazar dobio sansi da se iskupi, za to vrijeme bi bajro sigurno postigao golova i golova. ;)
slazem se u potpunosti.... :D
Sreca ima trener koji se pita i sto je najbolje ne yebe nikoga i ne slusa nikoga,i radi timski sa svojim strucnim stabom.Bogu fala to i daje rezultate,proslo je vrijeme kada smo mi navijaci mogli odlucivati ko ce igrati a ko nece,a znamo gdje smo zadnjih 5 godina bili....

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 apr 2010, 18:01

pile87 je napisao/la:
Najvjerovatnije nece a i nece Amar da ga forsira :roll:
Ma i ne treba ga forsirati...zasad se nosimo dobro i bez njega, steta da se duze i ozbiljnije povrijedi...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 11 apr 2010, 18:04

Bil bio red da ljudi nauče neke stvari.

"Pad" ne traje 5 godina, nego 4 ;) Jednom smo ostali bez licence. Znači, ČETIRI godine smo bili nekonkurentni. Ako navijači to ne znaju, kako će znati dušmani :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 apr 2010, 18:04

Monci je napisao/la:

u redu je monci, u cemu je problem sto sam pitao da li ce mesanovic igrati pa nije javna tajna. ;)

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 11 apr 2010, 18:09

Ma izvini ne mislim nista lose,nego dusmanima je ono sto procitaju ovdje jedini izvor informisanja,pa mozda nema potrebe da im mi dajemo informacije,eto to sam mislio.Ako neko misli da treba takve stvari pisati neka pise...

Zivio brate plave krvi......

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 11 apr 2010, 18:10

nime_tm87 je napisao/la:
Monci je napisao/la:

u redu je monci, u cemu je problem sto sam pitao da li ce mesanovic igrati pa nije javna tajna. ;)
alene oprosti, oprosti alene, uredu je, oprosti alene, onda samo alene... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 apr 2010, 18:14

Monci je napisao/la:Ma izvini ne mislim nista lose,nego dusmanima je ono sto procitaju ovdje jedini izvor informisanja,pa mozda nema potrebe da im mi dajemo informacije,eto to sam mislio.Ako neko misli da treba takve stvari pisati neka pise...

Zivio brate plave krvi......
... ma uredu je ... alena treba cuvati za posebne prilike. :mrgreen:

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 apr 2010, 19:30

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 11 apr 2010, 19:52

Joj Ćuluma kralja na hayatsportu, kaže:" Da smo prošli pripreme na početku sezone kao što smo prošli na polusezoni sad bismo bježali drugoplasiranoj ekipi 10 bodova" :D :D
Stvarno je momak super, pametan, rječit, skroman, najbolji "govornik" u našoj ligi, zeznuo je Bučana :D . Dabogda ostao još puno sezona u Dolini i s nama osvajao trofeje.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 11 apr 2010, 19:57

slika

Jel bih ko' prodao mozda?
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 apr 2010, 20:00

nisam pregledavo stranice pa ne znam jel neko postavio ovaj tekst...ako je neg ga bistrik izbrise....

Amar Osim: Od 153 utakmice izgubio samo 28
Od 2001. do 2003. osvojio dvije šampionske titule i dva Kupa

Željezničar je, nakon povratka Amara Osima na klupu, ponovo došao u priliku da se bori za trofeje, koji su počeli sakupljati prašinu na Grbavici upravo nakon što je njegov prvi mandat okončan smjenom ujesen 2003. godine.

Pogled na Osimovu statistiku na klupi "Plavih" otkriva neke, za naše prilike zaista fascinantne podatke. Naime, današnji trener je u svim takmičenjima (Premijer liga, Kup BiH i evropski kupovi) do sada vodio Želju u 153 utakmice i ostvario je 94 pobjede, 33 remija i 28 poraza, uz gol-razliku 287:125.

Prvi mandat

Za vrijeme koje je u prvom mandatu proveo na klupi Želje, od proljeća 2001. do jeseni 2003., sa ekipom je završio tri prvenstva i osvojio dvije titule (2001. i 2002.) te jednom bio drugi (2003, šampion Leotar).

U te tri godine Željo je tri puta bio u finalu Kupa, osvojio je dva trofeja (2001. i 2003.), a jednom je poražen u finalu (2002, osvajač Sarajevo).

U Premijer ligi, Željezničar je pod vodstvom Osima odigrao 111 utakmica, zabilježio 68 pobjeda, 25 remija i 18 poraza, uz gol-razliku 217:86 te 229 osvojenih bodova.

Debitirao je 31. marta 2001. na utakmici sa Krajinom, koju je Željo dobio sa 8:0, a do kraja sezone i osvajanja šampionske titule u 15 utakmica "Plavi" su pobijedili 11 rivala, tri puta su remizirali i jednom izgubili (od Jedinstva).

U sezoni 2001./2002. Željezničar je osvojio titulu sa skorom od 19 pobjeda, 5 remija i 6 poraza i uz gol-razliku 60:26 (62 boda). Sezonu poslije, Željo je bio drugi (24 pobjede, 10 remija i 4 poraza, gol-razlika 66:24).

Osim je dobio otkaz nakon slabog starta u sezoni 2003./2004., nakon dvije pobjede, dva remija i tri poraza (gol-razlika 10:9).

Nakon 21. kola ove sezone, Željezničar ima 12 pobjeda, 5 remija i 4 poraza i gol-razliku 32:15.

Kup BiH

Kada je riječ o Kupu BiH, Osim je u sezoni 2001/2002 vodio ekipu u četvrtfinalu protiv Olimpika (4:0, 0:0), zatim u polufinalu protiv Širokog Brijega (1:0, 2:1) i u finalu protiv Sarajeva (3:2). Naredne sezone do finala je stigao nakon šest pobjeda, jednog remija i poraza, a onda je izgubio od Sarajeva (1:2).

Željo je 2003. osvojio Kup nakon što je u finalu dobio Leotar (0:0 u Trebinju, 2:0 na Koševu). Skor iznosi šest pobjeda, dva remija i dva poraza. Početak iduće sezone donio je ispadanje iz Kupa od Kozare (0:2), a ove je stigao do polufinala sa četiri pobjeda i dva remija.

Osimov ukupan skor u Kupu iznosi 20 pobjeda, šest remija i pet poraza (gol-razlika 60:26).

Pozitivan bilans u Evropi

U evropskim utakmicama Amar Osim vodio je Željezničar 11 puta i ima pozitivan bilans - šest pobjeda, dva remija i pet poraza.

U sezoni 2001./2002. Željo je izgubio u prvom pretkolu Lige šampiona od Levskog (0:4 u Bugarskoj, u revanšu 0:0). Naredne sezone prošao je dva pretkola Lige šampiona, protiv islandskog Akranesa (3:0, 1:0) i norveškog Lilestroma (1:0, 1:0), a ispao od engleskog Njukasla (0:1, 0:4).

Ekipa je nastavila takmičenje u Kupu UEFA, protiv Malage u prvom meču bilo je 0:0, a u Španiji 1:0 za domaćina.

U sezoni 2003/2004 Željo je u pretkolu Kupa UEFA izbacio kiparski Anortozis (1:0, 3:1). Zatim je izgubio od škotskog Hartsa u Edinburgu, 0:2, a nakon tog meča, Osim je dobio otkaz.

Statistika

111

utakmica igrao je Željo pod Osimovim vodstvom u Premijer ligi BiH

68

pobjeda je ostvario

18

susreta je izgubio

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 11 apr 2010, 20:05

Fakat je najjaci...kaze ocekujem tri trofeja :mrgreen:
Milan Culum jedan je od nas!
1921-2011

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 apr 2010, 20:05

Ćulum je fakat pametan i odličan govornik. Nadam se da će neko tu emisiju "okačiti" i za nas što nismo gledali.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

osim-osim
Kontakt:

Post Postao/la osim-osim » 11 apr 2010, 20:18

najvise mi se svidja ovo sto je rekao da u Mostar idu i da ce igrati kao da je 0-0,a i fakat ga je krenulo,3 titule,hahahahahahahahah,CULUM kralj

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 apr 2010, 20:28

Sad ćemo u srijedu da učinimo komšijama uslugu i omogućimo i četvrtoplasiranome da ide u Evropu, bez obzira što nas ne vole. Tako smo i prije par sezona uzeli bod Zrinjskom u gostima i Sarajevu omogućili plasman u Evropu. I opet neke nije stid da nam zamijeraju "jer smo previše zapeli na Koševu kad je njima trebalo za titulu". Mrze te što ne daješ sadaku i još imaju obraza pričati i priželjkivati puštanje Borcu. :roll: :oops:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.