Idemo redom:
Juventino je napisao/la:Teško je suditi i o Kodri jer ovo je prvi klub koji vodi, ali iz pregledanih klipova zaključujem da se radi o čovjeku koji je vrlo staložen i miran. S jedne strane drago mi je što je tako jer bitno je da trener može sačuvati ekipu od pritiska navijača i medija i omogućiti im da igraju rasterećeno, tako što će odgovornost preuzeti na sebe i braniti igrače. Opet, možda bi neko poput Husrefa bio bolji u ovakvim situacijama jer bi sigurno znao bolje prenijeti igračima ljubav koju mi osjećamo prema FKS i tako ih možda motivisati da konačno igraju srcem, a to je sve što mi želimo...
Prema onom što smo gledali pred kraj prve polusezone Kodro je solidan stručnjak, međutim kada ekipu treba pirpremiti od početka e tu se malo slabije pokazao, ali se nadamo da će se vratiti na "staze slave iz jesenjeg dijela".
Staložen jeste, i zna veoma dobro komunicirati s novinarima. Međutim ni on ni bilo ko drugi ogroman pritisak koji nosi igraje u Sarajevu ne može otkloniti od igrača. Dobrim djelom i oni sami učestvuju u tome a onda ih počne sputavati. Nikako iz godine u godinu da naučimo neke stvari.
Juventino je napisao/la:
Nerealno je očekivati da se svaki igrač kojeg dovedemo zaljubi u klub grad i navijače, pa da gine na terenu. Neki poput Benke su jednostavno takvi kao osobe, bore se uvijek, opet drugi poput Stojčeva možda više vole igrati gdje je manji pritisak i gdje osjećaju da imaju veću slobodu na terenu.
Naravno da je nerealno, i to od njih ne treba očekivati, mi samo od bilo kojeg igrača sa strane očekujemo da bude profesionalac. Na terenu da pruža maksimum a van terena da čuva ugled svoje profesije i našeg kluba.
Sviđa mi se ovo zapažanje, očito da Stojčev voli mnogo slobode u igri, a kod Mehe svi, rekao bih, imaju svoje zadatke. Pa zato Miloš ne pruža najbolje partije.
Juventino je napisao/la:
Požurili smo svi kolektivno. Proglasili smo se šampionima, a ni polusezonu nismo završili ko prvi. Treba realno sagledati stvari, u ovakvoj ligi se mora na nož bez obzira na to kako se zvao i kolika ti je plata, to ovdje ne pije vode.
A o dušmanima ne bih, oni meni nisu bitni.