Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
odes u postu i trazis jos jednu sim karticu, naravno ti njima dokaz da si vlasnik iste, das im licnu mislim i jos onu karticu na kojoj pise puk od sim kartice
onda kad ubacis u telefone kartice, sa one kartice na kojoj budes slao poziv ta ce ti biti primarna, tj samo na taj broj ces dobivati pozive
onda kad ubacis u telefone kartice, sa one kartice na kojoj budes slao poziv ta ce ti biti primarna, tj samo na taj broj ces dobivati pozive
To je to sto mi trebaQUARESMA 18<<< je napisao/la:odes u postu i trazis jos jednu sim karticu, naravno ti njima dokaz da si vlasnik iste, das im licnu mislim i jos onu karticu na kojoj pise puk od sim kartice

https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Jesam, ali nije našao ništa. Ja sam formatirao i SD karticu i unutrašnju memoriju telefona, sad za sad se ne pojavljuje ništa, ali mi je čudno da kada odem na listu svih programa i dalje ono **** JRD imam na listiSveti je napisao/la:jesi Li odradio sken sa malverbajtsom?BitiSrcemVezan je napisao/la:http://android.stackexchange.com/questi ... st-go-away
ja nađoh sad ovo na guglu, probao sam ovo ali kad odem u settings pa u apps i nađem taj mmi test ne mogu nikako ga disable... mogu samo ono prisilno zatvoriti i to je to, disable mi neda da kliknem

1946
- Papastathopoulos
- Kontakt:
@Kaunas hvala drug 
momci, imam jos samo jedno pitanje, molim vas da se angazujete da mi odgovorite
mozete li mi poredati ove telefone po kvaliteti i svemu ukupno, po vama, bez obzira na cijenu posto nije bas velika razlika u cijeni izmedju ova 4 telefona: Nexus 4, Note 2, S4 i ovaj Alcatel Pop S9 iznad ?
hvala unaprijed

momci, imam jos samo jedno pitanje, molim vas da se angazujete da mi odgovorite

mozete li mi poredati ove telefone po kvaliteti i svemu ukupno, po vama, bez obzira na cijenu posto nije bas velika razlika u cijeni izmedju ova 4 telefona: Nexus 4, Note 2, S4 i ovaj Alcatel Pop S9 iznad ?
hvala unaprijed

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kako to ja ne plaćam? plati 5 km samo jednom dok uzme, i njegova je zauvjekR32 je napisao/la:I ta se kartica placa 5KM mjesecno, dodatno.
frend uzeo galaxy tab 2, i tamo vamo hocu da ga prikljucim na laptop, uzeo ja svoj usb, trazi micro usb izlaz na tabletu, okrećem trazim, nema nigdje, reko nije valjda samsung takvu gresku napravio, i uzmem usb kabal od tableta i tek vidim onda o čemu je riječ...

Ja isto trazio i nema ni jednog drugog nacina osim tog twin kartice. A za to je naknada od 5KM,
I bas pitao jel ima bilo koji dr. nacin, jer ne bi nikad istovremeno koristio obje kartice, oni kazu NE. ( ako je tako da moze jeb.em im sve).
Hajd sto dadoh jos petaka za novu karticu jer moju nisu mogli isjeci, previse stara. Ne dobi ni kredita, a jos na pretplati. Koja im kogika
... ima mi ta stara kartica jos, imaju kontakti ali ne mogu nikoga pozivati.
A moderni su, sto bi oni koristili sto i svako kad moze drugacije
I de kako prikljuciti Lumiu na TV preko usb kabla?
I bas pitao jel ima bilo koji dr. nacin, jer ne bi nikad istovremeno koristio obje kartice, oni kazu NE. ( ako je tako da moze jeb.em im sve).
Hajd sto dadoh jos petaka za novu karticu jer moju nisu mogli isjeci, previse stara. Ne dobi ni kredita, a jos na pretplati. Koja im kogika

A moderni su, sto bi oni koristili sto i svako kad moze drugacije

I de kako prikljuciti Lumiu na TV preko usb kabla?
Zadnja izmjena: R32, dana/u 23 mar 2015, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ja sam presao prosle godine u febraru u toptip
uzeo lumiu 1020, i nisam htio staru karticu rezati, jer mi i sad treba, pa sam novu uzeo koja je vec izrezana i ona je u lumiji 1020
tada se nije moglo koristiti dva broja istovremeno, ali jeste kasnije bht to omogucio, i sa zadnjeg broja na kojem obavis poziv, taj ce biti primarni broj i na njega ces dobivati pozive
novu karticu platio 5km, lik mi aktivirao stari broj na tu novu karticu i to je to
odi ti opet i upitaj, ako je tako kako ti kazes, onda neko laze, il ovaj mene il tebe taj tvoj
edit: toptim*, otkud mi toptip nemam pojma
uzeo lumiu 1020, i nisam htio staru karticu rezati, jer mi i sad treba, pa sam novu uzeo koja je vec izrezana i ona je u lumiji 1020
tada se nije moglo koristiti dva broja istovremeno, ali jeste kasnije bht to omogucio, i sa zadnjeg broja na kojem obavis poziv, taj ce biti primarni broj i na njega ces dobivati pozive
novu karticu platio 5km, lik mi aktivirao stari broj na tu novu karticu i to je to
odi ti opet i upitaj, ako je tako kako ti kazes, onda neko laze, il ovaj mene il tebe taj tvoj
edit: toptim*, otkud mi toptip nemam pojma

Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 23 mar 2015, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
Pokusat cu opet upitati, mada su kod njih i oni certifikati od moje stare kartice, ja budala dade kad su trazili.
Nego gore editira post a i ti si vec postavio pa reko kako povezati Lumiu 920 u ovom sl. na TV preko USB kabla, ono da otvori kao usb stik da listam slike i tako?
Nego gore editira post a i ti si vec postavio pa reko kako povezati Lumiu 920 u ovom sl. na TV preko USB kabla, ono da otvori kao usb stik da listam slike i tako?
Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nemere to na wp, to trenutno frcera samo na androidu i symbianu
šuku.rac
mislio sam da moze preko project my screen, al hajd nema veze 

Mia San Mia
Interesuje me šta mislite koji telefon je best buy (nov/polovan) do 300 KM u Sarajevu? Hvala na pomoći unaprijed 

🔵⚪
Nexus 4
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Postoji mogucnost da Microsoft na novom Windowsu (10) omoguci koristenje Android aplikacija.
Mozda to za Microsoft jeste porazavajuce kad je u pitanju samo software, ali kad su u pitanju uredjaji i prodaja istih, mogao bi to biti veliki korak naprijed... A kansije mozda bude pozitivno i za Windows.
Mozda to za Microsoft jeste porazavajuce kad je u pitanju samo software, ali kad su u pitanju uredjaji i prodaja istih, mogao bi to biti veliki korak naprijed... A kansije mozda bude pozitivno i za Windows.
-
- Kontakt:
Niđe veze, pa mogli su odmah nabaciti android i na telefone i kraj priče!SamoZeljo je napisao/la:Postoji mogucnost da Microsoft na novom Windowsu (10) omoguci koristenje Android aplikacija.

Žali Bože što su zbog tog nekog "inata" prema google-u morali razjebati jednog giganta nokiu, pa da skontaju da ipak ne može bez androida!

Hvala Bogu pa nisuBordoArmy88 je napisao/la:
Niđe veze, pa mogli su odmah nabaciti android i na telefone i kraj priče!

WP dobro fukcionise i bez andorid aplikacijaBordoArmy88 je napisao/la:Žali Bože što su zbog tog nekog "inata" prema google-u morali razjebati jednog giganta nokiu, pa da skontaju da ipak ne može bez androida!

a Google nema inat prema Microsoftu

-
- Kontakt:
Kakav inat, MS jedino ima prednost u Windows OS-u koji ga je i proslavio, ostalo šta god su dotakli raspalo se (nekadašnji gigant nokia je najbolji primjer, sreća samo pa su Finci na vrijeme primjetili šta im ameri ludi rade od firme pa reagovali na vrijeme, a i wp jedva drži 3% tržišta pa razlog više da ih nabiju što dalje i vrate se stazama stare slave, nadajmo se). Nokia N1 tablet je svakako korak u pravom smijeru.semir01 je napisao/la:Hvala Bogu pa nisuBordoArmy88 je napisao/la:
Niđe veze, pa mogli su odmah nabaciti android i na telefone i kraj priče!![]()
WP dobro fukcionise i bez andorid aplikacijaBordoArmy88 je napisao/la:Žali Bože što su zbog tog nekog "inata" prema google-u morali razjebati jednog giganta nokiu, pa da skontaju da ipak ne može bez androida!a isto tako postoji i obrnuta situacija
a Google nema inat prema Microsoftu![]()
i bas me zanima kako je Microsoft razjebao Nokiu
![]()
kad je Nokia prije njih vec propala
A kako je MS gotovo dokrajčio Nokiu imaš u jednoj knjizi objašnjeno pa kaže:
The book calls the long-term exclusive deal to use the MicrosoftWindows Phone operating and ecosystem a catastrophic mistake.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Decl ... l_of_Nokia" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja baksuzluka.. Kupio neki dan 6 plus i covjece ne cujes nista kad obavljas razgovor.. tako je tih zvucnik da je to nevjerovano.. citam po netu dosta se raje zali na to... imam opciju da zamijenim za nexus 6. al hajd budi pametan...
gdje si kupio? nisi valjda uzeo telefon od milju i po bez garancijeThorin je napisao/la:Ja baksuzluka.. Kupio neki dan 6 plus i covjece ne cujes nista kad obavljas razgovor.. tako je tih zvucnik da je to nevjerovano.. citam po netu dosta se raje zali na to... imam opciju da zamijenim za nexus 6. al hajd budi pametan...

Ne brukaj se vise ziv bio viseBordoArmy88 je napisao/la:
Niđe veze, pa mogli su odmah nabaciti android i na telefone i kraj priče!

Microsoft razjeb´o nokiu? O cemu pricas covjece? Nokia je sa svojim mrtvim OS-om (Izvini quaresmaBordoArmy88 je napisao/la:
Žali Bože što su zbog tog nekog "inata" prema google-u morali razjebati jednog giganta nokiu, pa da skontaju da ipak ne može bez androida!

BordoArmy88 je napisao/la: Kakav inat, MS jedino ima prednost u Windows OS-u koji ga je i proslavio, ostalo šta god su dotakli raspalo se (nekadašnji gigant nokia je najbolji primjer, sreća samo pa su Finci na vrijeme primjetili šta im ameri ludi rade od firme pa reagovali na vrijeme, a i wp jedva drži 3% tržišta pa razlog više da ih nabiju što dalje i vrate se stazama stare slave, nadajmo se). Nokia N1 tablet je svakako korak u pravom smijeru.
A kako je MS gotovo dokrajčio Nokiu imaš u jednoj knjizi objašnjeno pa kaže:
The book calls the long-term exclusive deal to use the MicrosoftWindows Phone operating and ecosystem a catastrophic mistake.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Decl ... l_of_Nokia" onclick="window.open(this.href);return false;

3% u svijetu smartphone operativnih sistema koji imaju daleko duzu i jacu podlogu od MS je ogromna stvar, to sto ti ne vidis dalje od androdia i touchwiza je tvoja stvar. A uostalom, kao korisniku windows telefona, nikakve brojke mi ne trebaju da bi mi dokazale kako je toboze windows phone los. Ja iz prve ruke kazem da nije, ti sa strane kazes da jeste, prokuzi sam.
A android aplikacije samo mogu da budu plus. Vise prostora za manevrisanje za nas, korisnike, a ta prepucavanja na korporacijskom nivou i nerazmirice ostavljam Microsoftu i Google neka rijese.
naprijed rejal
@Sveti: kupio ga od jarana.. i jaran mi ga suknuo
evo ipak sam nasao zamjenu za sesticu od 64gb ali moram doplatiti jos nekih para... Kako padam na telefonima to je cudo..