NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la adriano_leite » 16 mar 2015, 21:08

dscile je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Boston je imao Ronda kojeg se naziva najboljim playom lige, Sullya su navijaci Bostona prozvali novim Garnettom, vecina ih je ismijavalo Cavse i iz tog sam razloga i ja ismijavao Boston.
Pa mogu ti reci da je to dosta licemjerno.

Ajde to sto ismijavas Boston, pa onda govoris kako nije logicno da neko ismijava Cavse od prosle ili pretprosle godine.. A dobro znam da si i pred pocetak prosle sezone, jer sam citao forum i prije nego sto sam se registrovao, pisao kako Cavsi imaju tim za plej-of i ono, standardno, nahvalio sve u rosteru.

A ovo sa Sullingerom.. Ne znam da je iko rekao da je on novi Garnett, a ti to tako olako pises, dok ti smeta i lozis se sto ti neki ubacuju u usta kako si rekao da je Waiters novi Wade.. Dakle, suma sumarum, radis isto na sta se zalis da drugi rade.
Emir18 je pisao da je novi Garnett i da bi bilo dobro da KG ostane raditis a Sullyem. Za razliku od njega, ja nisam napisao ama bas nikada da je Dion novi Wade. Da je talentovan sam pisao i dalje cu pisati jer momak zaista ima potencijala.

Prosle sezone smo imali tim za playoff, Varejao bio odlican, Bynum krenuo jako dobro dok se nijer aspao u glavi, Andy se povrijedi i automatski nas to izbaci iz price oko playoff, mada smo i tako bili blizu, par pobjeda nas dijelilo od playoffa. Treba dodati i Mike Brown faktor, to najvise zamjeram Grantu sto ga je doveo a otpustio Scotta. Scott je poznavao ekipu, Irving i Dion su igrali super zajedno, siguran sam da je ostao da bi otisli u playoff. Scott je bio glavni zagovarac da se uzme Dion i znao je kako s njim raditi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2015, 21:28

Emir18 nije većina navijača Kelta, ja nigdje nisam ismijavao Cavse, čak naprotiv, branio sam ono što ste radili.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 mar 2015, 21:40

Odlican skorer ali kao igrac koji ce voditi ekipu upitan maksimalno pogotovo kada James nije tu..

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 mar 2015, 22:07

Irvingu odgovara da je druga opcija u timu,pritisak koji je osjecao prethodnih sezona da odvede ekipu u play off vise ne postoji.Tu je sada LeBron da poturi ledja kako na parketu tako i van njega i iz svega toga proizlaze ove odlicne partije.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 mar 2015, 22:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:Emir18 nije većina navijača Kelta, ja nigdje nisam ismijavao Cavse, čak naprotiv, branio sam ono što ste radili.
Naravno da nije ali njegovog nicka se itekako dobro sjecas. Sto se tice toga da provociram navijace Bostona, ne provociram zbog tebe, nego zbog pojedinaca, ali kako je kod vas situacija drugacija, takodjer je i kod mene drugcije, jer sam jedini navijac Cavsa i mene se itekako provociralo i na provokacije sam odgovarao po zaslugama.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 mar 2015, 22:13

L-Train je napisao/la:Irvingu odgovara da je druga opcija u timu,pritisak koji je osjecao prethodnih sezona da odvede ekipu u play off vise ne postoji.Tu je sada LeBron da poturi ledja kako na parketu tako i van njega i iz svega toga proizlaze ove odlicne partije.
Svako od 20 21 22 godine ce osjecati pritisak i treba imati veterana koji ce to balansirati. Mi nismo imali nikoga od veterana osim Adya, tako da je normalno da mu je lakse sada, jer ima mnostvo vetrana, ne samo Jamesa.

Mes Que Un Club!

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 mar 2015, 06:32

duncan 8. skakac svih vremena

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 mar 2015, 23:20

http://www.sbnation.com/nba/2011/3/24/2 ... -westbrook" onclick="window.open(this.href);return false;
Krajnje interesantno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 mar 2015, 17:38

Krilo Charlotte Hornetsa Michael Kidd-Gilchrist svojedobno je bio drugi izbor na draftu. Tako visoko mjesto zaslužio je ponajprije svojim obrambenim potencijalom jer se već onda znalo kako je napadački prilično limitiran. Do danas se nije puno toga promijenilo – MKG je i dalje prilično ograničen igrač u napadu, mehanika šuta – iako poboljšana – još uvijek ne izgleda najbolje, a ovogodišnjih 11 koševa u prosjeku mu je rekord karijere. Međutim, prometnuo se u jednog od najboljih obrambenih igrača na krilnim pozicijama u cijeloj ligi i izuzetno je bitan za igru Hornetsa. Charlotte je prva obrambena momčad lige s njim na terenu, dok padaju na 18. mjesto kad je na klupi. Trener Steve Clifford javno ga je pohvalio rekavši kako može postati najbolji obrambeni igrač u svojoj generaciji. Michaelova ambicija je, međutim, još veća:

„Želim biti najbolji ikad, ne samo danas. Najbolji obrambeni igrač kojeg je liga ikad vidjela. Idem korak po korak, ali kad završim karijeru, želim čuti ljude kako govore: ‘Ovaj tip je bio zvijer’. To je sve što me zanima.“

Nema ništa loše u visokim ambicijama, a treba priznati da u NBA ligi nema previše igrača koji uživaju u obrani i prihvaćaju biti specijalisti s malo ili ništa odgovornosti u napadu (napamet padaju Tony Allen i DeAndre Jordan). Ako i ne postane najbolji obrambeni igrač ikad, svi u Charlotteu će biti vrlo zadovoljni ako ostane upravo ovakav kakav je danas. Još ako malo popravi šut

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 mar 2015, 19:13

westbrook je prvi strijelac lige i uz leonarda prvi u osv.loptama,niko poslije iversona nije to imao

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 mar 2015, 19:23

slika

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 mar 2015, 17:14

Drago nam je što smo i skužili NBA košarku. Dok to ne vidiš u kompletu, izgleda ti kao da divljaju i da gledaju samo tko će zabiti više poena. Ne, to nije niti blizu tako.

Oni su jednostavno koncipirani da igraju takvu košarku. Takve su atlete da ni ne mogu igrati drugačije. Kao da imate Ferrarija i vozite se njime 50 km/h po gradu. To je nemoguće, kao što je nemoguće da takvi igrači igraju europski stil košarke. Kad ih pogledate uživo, sve vam je jasno. Jednostavno su najbolje atlete na planetu, igraju onako kako žele.
https://body8mind.wordpress.com/2015/03 ... a-lekcija/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dopingaši :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 mar 2015, 19:04

Hororične vijesti stižu iz tabora Oklahoma City Thundera; najbolji igrač kluba i prošlogodišnji MVP lige Kevin Durant će zbog ozljede stopala izvan parketa biti na neodređeno vrijeme, što u prijevodu znači da se ozljeda stopala zakomplicirala i da je puno gora nego što se to prvotno mislilo.

”Za sada smo ga odlučili ostaviti izvan parketa da medicinski eksperti mogu odrediti daljnje postupke. Kada bude mogao igrati bez boli i neugode, onda će se vratiti na parket”, rekao je GM Thundera Sam Presti.

26-godišnji igrač Thundera je ove sezone igrao u samo 27 utakmica, od ukupno 68 odigranih. Prosječno je zabijao 25,4 poena, uz 6,6 skokova i 4,4 dodavanja za 33 minute na parketu.

Oklahoma je s Durantom u startnoj petorci ostvarila omjer 18-9, dok je bez njega na omjeru 20-21, što dovoljno govori o važnosti najboljeg igrača Oklahome. Hoće li se vratiti na vrijeme za doigravanje (ako ga Oklahoma uopće dohvati) još se ne zna, ali problemi sa stopalom nisu za igranje, posebno kod košarkaša.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 mar 2015, 20:04

Warriorsi su posljednjih godina bilježili stalan napredak, ali uvijek je nešto nedostajalo da ih možemo nazvati kandidatima za naslov. Iako se pretpostavljalo da su ove sezone spremni ući u borbi za sam vrh, mnogi nisu vjerovali da će mjesec dana prije početka doigravanja biti najbolja momčad lige. Konstantno dobra igra tijekom cijele sezone dovela ih je do pozicije da ih mnogi smatraju prvim favoritima za naslov. Mogu li to i uspjeti?

Najvažnija stvar koja se dogodila za ovu momčad je promjena trenera. Unatoč tome što je pod paskom Marca Jacksona momčad izgledala vrlo dobro i bila jedna od najgledanijih momčadi lige, ipak, činilo se da Jackson nije uspio u tome da napravi jedan korak više u doigravanju. Nakon što je na klupu sjela legenda, ali i trenerski debitant Steve Kerr, mnogi su smatrali da će momčadi iz Oaklanda trebati još vremena. Međutim, Kerr i Golden State su nas sve ugodno iznenadili te su trenutno momčad s najboljim scoreom 54-13 u ligi. Koliko misle ozbiljno ove godine govori podatak da su već sinoć osigurali mjesto u doigravanju na vrlo jakom Zapadu, a mjesec dana uoči istog.

Ono što smo mogli vidjeti od Warriorsa tijekom sezone je da su konačno sazreli, odlično su popunjeni na svim pozicijama te su postali prava klapa. Prema mnogima igraju najljepšu košarku u ligi, vrlo brzu i efikasnu, i to na oba kraja terena. Za one koji ih nisu gledali dovoljno je istači nekoliko statističkih podataka. Ubacuju najviše koševa u ligi (109,7 po utakmici) te najviše koševa iz igre (41,4) uz najbolji postotak šuta od sjajnih 47,7%. Uz to, drugi su po broju ubačenih trica iza Rocketsa, ali i tu uz najbolji postotak (fenomenalnih 39,3%). Odličan i brz protok lopte potvrđuje 27,1 asistencija po utakmici, a po čemu su, naravno, opet najbolji u ligi. Naravno, svi su vidjeli da su i odlična momčad kada govorimo o kontrama. Da imaju najbolju kontru u ligi potvrđuje čak 20,4 koševa iz kontre u prosjeku po čemu su najbolji u ligi.

O napadu Warriorsa ne možemo puno pričati, a ne spomenuti nevjerojatni dvojac Stephen Curry – Klay Thompson. Tzv. Splash brothers igraju pojedinačno najbolju sezonu, a toliko su se dobro uigrali da su najučinkovitiji duo u ligi. Stephen Curry (23,4 koševa, 4,4 skokova, 7,8 asistencija) po mnogima je prvi kandidat za MVP-a sezone, a nakon što je svima pokazao o kakvom se šuteru radi, konačno je pokazao i da kao razigravač može voditi momčad do najviših rezultata (kada govorimo o njegovim šuterskim sposobnostima dovoljno je reći da je ove sezone prestigao brojku od 1000 trica u karijeri kao najmlađi u povijesti lige, a s obzirom na to da mu je tek 27 godina, ovakvim tempom može ozbiljno ugroziti Reggieja Millera, ali i Raya Allena). S druge strane, Klay Thompson (21,9 koševa, 3,2 skokova, 2,9 asistencija) konačno je pokazao da se radi od vrhunskom strijelcu te da osim sjajnog šuta za tri poena posjeduje i druge kvalitete. Thompson nikad više nije prodirao pod koš kao ove sezone, a nerijetko smo viđali i njegova sjajna zakucavanja. Unatoč tome što trenutno Kyrie Irving s 57 koševa drži rekord u broju koševa ove godine, ipak možemo reći da Thompson drži najbolju izvedbu ove sezone (svi se sjećaju sjajne predstave u siječnju protiv Sacramenta u kojoj je dao 52 koša, ali i oborio rekord lige u broju koševa u jednoj četvrtini zabivši u trećoj 37 koševa uz 9 trica iz 9 pokušaja). Ovaj dvojac zabija oko 45 koševa u prosjeku što je najviše u ligi, a nestvarno zvuči podatak da po utakmici samo njih dvojica zabijaju preko 6 trica uz vrhunskih 43% šuta.

Ono što smo već naveli, a što isto tako čini Golden State odličnom momčadi je i vrlo dobra obrana. Iako ne spadaju u sam vrh (primaju 99,6 koševa u prosjeku) obrana Warriorsa izgleda vrlo solidno. Tijekom sezone su pokazali da bilo koju momčad mogu limitirati u napadu, a ne baš nizak broj primljenih koševa možemo prepisati tome što više vole igrati na veliki broj koševa. Iako ovakav način nije poželjan, pogotovo u playoffu, dojma smo da je konačno Golden State u obje kategorije dovoljno dobar te da ovakva igre ne bi trebala biti veliki problem. Iako to tako ponekad ne izgleda, činjenica je da protivnici protiv Golden Statea imaju najlošiji postotak šuta iz igre (42,6%) jer su odlični u otežavanju protivničkih šuteva, a i trenutno su treća momčad u ligi po broju oduzetih lopti (9,5). Jedinu manu koju bi mogli navesti u obrani Warriorsa je to što dopuštaju protivnicima previše skokova u napadu (čak 12,2 po utakmici) zbog čega primaju velikih 14,5 koševa iz drugog napada.

Golden State ima vrlo dobru klupu, ali možemo reći da im je najveći dobitak to što nikad manje ozljeda nisu imali. Mnogi smatraju da im je možda i najvažnija karika Andrew Bogut (6,3 koševa, 8,0 skokova) koji ako bude zdrav jako puno može značiti u nastavku. Veliko je iznenađenje Draymond Green (11,7 koševa, 8,2 skokova, 3,2 asistencije) koji je strašno napredovao te u istoj kategoriji kandidira za najboljeg, a dovoljno je reći da je iz petorke istisnuo i nekad nedodirljivog Davida Leeja. Od ostalih igrača nitko se posebno ne ističe te svi jako puno rade za momčad i imaju važnu ulogu (Shaun Livingston, Andre Igoudala, Harrison Barnes, Marreese Speights).

S obzirom na sve viđeno mislimo da možemo potvrditi da su Warriorsi zaista među najvećim kandidatima za naslov. Steve Kerr je iznenađujuće sve dobro ukomponirao u svoj sustav te momčad izgleda nikad ozbiljnije. Može se primijetiti da u ovom tekstu su uglavnom navedene njihove pozitivne strane jer smatramo da posebnih nedostataka ni nemaju. Vjerujemo da će mnogim ljubiteljima NBA-a biti drago što više ih gledati u playoffu te se nadati da mogu što dalje i dogurati, a za to su sigurno spremni.

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 mar 2015, 13:11

je li pau gasol u top 15 PF svih vremena?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 mar 2015, 14:07

naravno
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 mar 2015, 18:26

Drugi izbor NBA drafta 2008., Michael Beasley, ponudio se kao mentor centarskom otkriću Miami Heata ove sezone Hassanu Whitesideu. Član Heata je ove sezone odigrao 12 utakmica za momčad iz Floride, a sezonu je započeo u Kini. Čovjek iza kojeg stoji puno neiskorištenog potencijala, ali i burna prošlost puna incidenata i problema s zakonom, vidi sebe kao čovjeka od kojeg bi Whiteside mogao puno naučiti.

„Smiješno je jer me svi gledaju kao nekog tko uvijek izaziva nevolje,“ rekao je Beasley i nastavio: „Ljudi se ugledaju na Dwyanea Wadea i LeBrona Jamesa i kažu da su oni savršeni ljudi za savjete. Ali ne uvijek. Ponekad želiš poslušati čovjeka koji je prošao neke stvari, koji je okusio kako je to pasti s planine i penjati se natrag i to je ono što Hassan treba. To je ono što sam ja trebao. To sam ja imao u Udonisu Haslemu u svojim prvim godinama u ligi. Nekoga tko nije bio na vrhu cijelu svoju karijeru.“

Whiteside se pokazao kao izvrsno pojačanje za Heat ove sezone, ali i dalje ga ponekad muče problemi s disciplinom. Beasley je ove sezone odigrao 12 utakmica za Miami i prosječno ubacuje 9.2 poena uz 4.1 asistenciju.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 23 mar 2015, 08:21

Kako je Marbury imao talenta , steta sto nije imao vise klikera u glavi :roll:

http://espn.go.com/nba/story/_/id/12542 ... hina-title

pod stare dane je nesta i osvoio makar u Kini :clap:

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 mar 2015, 19:12

westbrook ima fascinantne statistike,osobito u skoku,preko 7 skokova prosjecno za 34 minuta sa 191 cm visine

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 mar 2015, 20:07

http://www.nba.com/2015/news/hca/03/23/ ... bahpsplit3" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljiva lista sa zanimljivim igracima i upravo govori o onome sto cesto pominjem.Oba kraja parketa.Cak je i sam poredak dosta realan,s tim da,vjerovatno sam subjektivan,ali Kawhi moze biti top 3 jako brzo... :thumbup:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.