RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

virtuoz
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la virtuoz » 23 mar 2015, 14:44

Cernica je napisao/la:Ne treba ti savez. Oficijalna kluba se gleda jer oni imaju najbolji podatak na osnovu karata

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=628" onclick="window.open(this.href);return false;
Klubovi često navlače podatke u svoju korist. Tako napišu da je bilo 5000 umjesto 4000, ili 10000 umjesto 8000 ili 20 milja umjesto 17.
To jednostavno tako funkcionira. Bio sam na utakmici,pregledao sam slike i video nekoliko puta i odgovorno tvrdim da nema šanse da je bilo 5000.
Bilo ih je oko 4000,koja stoja više ili manje.

U svakom slučaju stadion je bio odlično ispunjen i trebalo bi da bude toliko ljudi svaku utakmicu. Nažalost to nije tako.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 23 mar 2015, 14:49

Slazem se sa @virtuoz ,4 milje protiv kona i 2 milje protiv pitara.
Samo nemogu da vjerujem da spominjete neke cifre za nultrase 250,300 :crazy:
Dosli u 2 busa i 1 mini bus,da ih natezes kolko hoces plafon 150
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 15:13

Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 23 mar 2015, 15:29

AlemC85 je napisao/la:Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.
Krajnji cilj bi trebao biti igrati na stadionu u gradu pošto su Vrapčići ipak predaleko od Mostara,pogotovo s obzirom na gradski prijevoz.

Nažalost pitanje je da li će se,i kad će se to realizirati,tako da bi za stadion u Vrapčićima najbolje bilo postaviti reflektore i natkriti onu centralnu tribinu,što i moramo napraviti.
Za europske utakmice (ako se nekad izbore) mogu se koristiti samo tribine sa sjedećim mjestima,znači trebale bi se postaviti stolice i na onu RA tribinu.
Za novu tribinu još nema potrebe,možda jednog dana ako se poveća posjeta.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 23 mar 2015, 15:30

AlemC85 je napisao/la:Kapacitet stadiona Vrapčići je oko 7.000 i to nije uopšte loše, jer abd kada se sve tribine završe, ukupno će moći primati oko 10.000 što je i krajnji cilj kluba.
Drug totalno je nebitno koliki je kapacitet stadiona u Vrapcicima,ja mislim da kad se nakrca do bola nemoze vise od 6 milja stati,ali kao sto i rekoh,nama to u ovom trenutku nije bitno,jer nas nema.Bitnije od kapaciteta je da ga dodatno uredimo,tj da ispunimo minimum uslova za licencu.Volio bih vidjet i travnjak sredjen,sa svim propratnim stvarima,drenaza,navodnjavanje i sl.Imamo realan problem neatraktivne lokacije stadiona sa izuzetno losim prilazom istom,bez gradskog prevoza i jos nekih stvari koje uticu na posjetu,tako da mislim u ovom trenutku nema potrebe za sirenjem stadiona nego iskljucivo za popravljanje uslova na istom.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 23 mar 2015, 16:11

rodjenisa je napisao/la:Slazem se sa @virtuoz ,4 milje protiv kona i 2 milje protiv pitara.
Samo nemogu da vjerujem da spominjete neke cifre za nultrase 250,300 :crazy:
Dosli u 2 busa i 1 mini bus,da ih natezes kolko hoces plafon 150

Potpis.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 23 mar 2015, 16:27

Vozdra RAja!

Ko se jos sjeca kad se pjesma na videu dole pjevala kod nas na stadionu, kad su Rodjeni igrali u Evropskim takmicenjima?

" onclick="window.open(this.href);return false;

Pastrmka? BMV? Rodjak? RodjeniSA?

Igracemo opet u Evro takmicenjima, samo polako.

Kad to bude, ja se skidam gol, sprejam cijelo tijelo crvenom bojom, mazem se maslinovim uljem da me teze uhvate i utrcajem na teren da se gonjam sa redarima.

Volim vas sve majke mi moje.

Forza Velez!

" onclick="window.open(this.href);return false;

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 mar 2015, 17:10

Tosre je napisao/la:Kad to bude, ja se skidam gol, sprejam cijelo tijelo crvenom bojom, mazem se maslinovim uljem da me teze uhvate i utrcajem na teren da se gonjam sa redarima.
Koji yebeni kralj. :rol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 17:29

yebem ti savez... :evil:

Kaznili nas sa 7000 KM, što znači sve pare od KUP-a i protiv Sarajeva idu njima. :oops: :twisted: :twisted: :twisted:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 23 mar 2015, 17:56

Pa nije do saveza nego do "nas", odnosno retardiranih pojedinaca. :thumbdown:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 18:03

....
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 23 mar 2015, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 mar 2015, 18:06

NeverGiveUp je napisao/la:Pa nije do saveza nego do "nas", odnosno retardiranih pojedinaca. :thumbdown:
7000 maraka :puke: :puke: :puke:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 18:08

Može li se Velež dići iz prosjeka
Veležu je uz trenera potrebna i jasna vizija

Od trenutka kada se lopta zvanično počela kotrljati u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, bilo da se radilo o turnirima u ranoj fazi, kasnije Federalnoj ligi, pa Premijer ligi, Velež je živio burno, možda čak i burnije nego većina klubova.

Dovoljno je sjetiti se perioda kad je klub ispao u niži rang, pa tri sezone igranja pod Drinovcima, Doglodima i drugim stadionima. Već tada je klub ušao u nevjerovatno čestu kolotečinu promjena trenera, mijenjali su se kako njegovi nekadašnji igrači, tako i treneri koji su Velež samo nekad gledali na televiziji.

Svi su imali neke svoje vizije, ali su dolazili u različitim periodima.Neki da sa ekipom osiguraju opstanak, neki da naprave iskorak, neki da vrate Velež na mjesto koje mu pripada itd...

A, kada se podvuče crta u ovom poslijeratnom periodu na prste jedne ruke se mogu izbrojati nešto bolji rezultati (trofeja nije bilo), a ti bolji rezultati su recimo ulazak u play off za prvaka (koji se nije igrao), ulazak u polufinale Kupa pa i peto mjesto na kraju prošle sezone. Možda bi se mogao provući još neki rezultat, ali to je uglavnom to.

Mijenjali su treneri, baš kao igrači, bilo je svega i svačega. Strategija se mijenjala iz kola u kolo. Tako bi se na početku sezone pričalo kako uz par pojačanja Velež može među najbolje (u Evropu), pa se nakon četiri-pet kola govorilo o tome kako realno ekipa ne može u kratkom periodu gore već je potrebno određeno vrijeme, a sa svakim ulaskom u četvrtfinale Kupa se gledalo prema Evropi.

Na kraju bi jedan poraz, posebno iznenađujući kod kuće tipa Gošk, Zvijezda, Rudar Prijedor, ili u Kupu vratio klub korak ili dva unazad. Velež je opet iza sebe imao buran period, prošao je i dobro i loše za kratak period i sad je opet bez trenera.

I naravno opet se špekuliše se sa raznim imenima, svi bi rado na klupu Veleža, ali ono što je potrebno Rođenima jeste dovoljna doza realnosti. Da trener koji dođe ne počne pričati o Evropi, povratku u vrh BiH fudbala, ili nečemu sličnom bez pokrića. Veležu treba trener koji će realno sagledati situaciju, koliko ekipa može realno, koliko igrači pojedinačno mogu.

Da li se ide na spoj mladosti i iskustva ili možda na forsiranje mladih igrača pa čak i po cijenu rezultata , jer u ovoj sezoni rezultatski Velež teško može napraviti neki podvig, što znači da trener neće biti pod pritiskom, a opet ostalo je sasvim dovoljno jakih utakmica za nešto mlađe igrače.

Zato je možda ovaj period idealan da se uz trenera izabere vizija, da se kaže kako Velež u ovom trenutku može toliko i toliko, a da će probati uraditi sve kako bi naredne sezone išao korak naprijed, pa možda i nešto više ako bi se stvari poklopile, jer Rođeni su uzeli četiri boda Sarajevu od šest, možda u nastavku skinu skalp Širokom, Željezničaru, a na kraju završe na tabeli lošije u odnosu na prošlu sezonu.

Zašto? Zato što recimo u dvije utakmice protiv Mladosti, Rođeni nisu uspjeli postići gol ili su doživjeli težak poraz u Zvorniku. Zato je Rođenima važno u ovom trenutku pažljivo izvagati ko će biti trener, jasan stav kluba oko cilja i planova u kojem jedna pobjeda ne smije značiti povratak na stare staze, baš kao što niti jedan poraz ne smije značiti raspad sistema. U takvoj situaciju sigurno će i novom treneru biti lakše, možda čak i igračima. Na onoj staroj kako se ide iz utakmice u utakmicu ne može se puno napraviti.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/velezu-j ... ija/157298" onclick="window.open(this.href);return false;

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 23 mar 2015, 18:10

:thumbup:
NeverGiveUp je napisao/la:Pa nije do saveza nego do "nas", odnosno retardiranih pojedinaca. :thumbdown:
Tačno.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 23 mar 2015, 18:14

samo_lijevo je napisao/la:

7 hiljada ili 7km, na nama je da se ponašamo kako treba pa nećemo biti u takvim rubrikama.
Ako neki pojedinac ili njih više ne razumije da TIM DEGENSKIM ČINOVIMA štete klubu kojeg "vole" onda ne znam stvarno... :roll:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 23 mar 2015, 18:33

NeverGiveUp je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:

7 hiljada ili 7km, na nama je da se ponašamo kako treba pa nećemo biti u takvim rubrikama.
Ako neki pojedinac ili njih više ne razumije da TIM DEGENSKIM ČINOVIMA štete klubu kojeg "vole" onda ne znam stvarno... :roll:
Slazem se da smo sami sebi krivi zbog kazne i nema opravdanja za onako glup potez dvojce mladica :oops:
Kao prvo ,ponasanje nasih navijaca do tog kobnog trenutka je bilo skoro bez greske.U utakmici one tezine i protiv protivnika koji je bio nasuprot nas mogla se ocekivati bakljada i nju ne bih ni komentarisao.Dakle ponasanje ogromnog djela publike je bilo za svaku pohvalu,ali sve je to otislo niz vodu zbog nepromisljenog ulijetanja dvojice momaka koji su na pogresan nacin artikulisali svoj bjes zbog lose igre nasih momaka.
Dakle iako mi nije draga ,kazna saveza je sasvim opravdana i dobro je da nas nisu ostrije kaznili

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 mar 2015, 18:37

Mi smo protiv Kona zaradili blizu 20.000 KM samo na ulaznicama, a gdje su sponzori, tv- prenos i sl., a protiv Sarajeva neka je zarađeno oko 10.000 KM, i umjesto da te pare ostanu u klubu, trećina tog novca ode u savez, a mogli smo već s tim parama početi sa izgradnjom krova, ali eto. :(

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 mar 2015, 18:43

NeverGiveUp je napisao/la:

Ja to neprestano trubim. Kako se moze zvati navijacem a nabija svom klubu kazne. Ali dzaba govoriti, odmha ti je prica gdje si ti bio kada smo mi bili tu i tu, kada smo ovo, kada smo ono.
7000 maraka u ovo vrijeme, pa to je sezonka plata za momke koji su prekomandovati iz juniora. Slomis se ziv da nadjes paru i onda je moras proslijediti neradnicima u savezu. :puke:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 23 mar 2015, 19:04

7000KM je još i dobro s obzirom da su "navijači" uletili na teren i prekinuli utakmicu.

Isto tako ne kontam zašto se te baklje toliko zanimljive. Zapališ 2-3 na utakmici,niti si podigao ugođaj,poboljšao atmosferu,niti izgleda nešto dobro. Samo si klubu izbio par hiljada maraka.
Ako se već moraju palit baklje pa ne pali ih svaku utakmicu nego 2-3 puta po sezoni,unesite na derbi 50 baklji,zapalite ih sve odjednom,nek bude ugođaj,ne ubacivat ih u teren i to je to. Bolje dobit 3 kazne po recimo 3000 maraka i usput stvorit neku atmosferu za pamćenje nego 20 puta dobit po 1000 maraka kazne radi jedne pišljive baklje koja gori eto tek tako.

Najbolje bi bilo da se baklje nikako ne pale,ali pošto je svima sa ovih prostora to u krvi,ako ih se već ne može riješit onda barem nek se te bakljade "tempiraju" a ne ovako.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 23 mar 2015, 19:06

Rigoroznije ih kažnjavati.
Par utakmica bez gledatelja, (pitao bih te ja bi li više ikada unjeo na teren).

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.