FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2015, 01:06

cala je napisao/la:Jedina zamjerka im je 19 kornera i jos nekoliko slobodnjaka oko 16 metara i nista iskoristeno, ostalo sve za 10 bilo.
Upravo. Sa balonom nismo nista postizali u prvom dijelu sezone. Mislim na izvodenje prekida.
Dosta nam prekid opasnije izgleda kada ide ostra lopta i kada to Dzelmic izvodi. :) :)

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 23 mar 2015, 01:40

tm8782 je napisao/la:Svi ste lijepo svasta napisali i slazem se sa vecinom. Medjutim da se osvrnem na nasu najvecu prednost, a to je kada utakmicu zavrsis sa 5 igraca koji su ponikli u nasem klubu, a to su: Memija, Colic, Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i jos je igrao D.Sadikovic. To je nas najvecu uspjeh jer nema tog tima u okruzenju da je 2 na tabeli svoje lige a da mu okosnicu tima cine igraci koji su ponikli u klubu.

VTZ
Zaboravio si i Hasanovica..

Nez ja mislim da nam odgovara ova pauza,jer cemo sad se jos vise uigrati jer ipak je novi trener tu 3 mjeseca..Treba tu i vremena da se oni bolje upoznaju i da zna struka koliko koji moze pruziti..
Igraci ce nabiti jos vise spreme(Kokot npr.),Benjo ce dobiti na psihi kao i Uzelac,i linije ce se jos bolje uigrati..

Meni se samo nesvidja sto odbranu mjenjamo previse,i u ova 3 kola nijednom nisu bila ista četvorka(jedini Kvesa svaku igrao)..Smatram da štoperi trebaju da se znaju u dušu i da svaku igraju zajedno jer i mi kad smo dominirali Bogi i Vasilic su vjecno zajedno igrala..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 mar 2015, 07:47

DzoleZeljo je napisao/la:
cala je napisao/la:Jedina zamjerka im je 19 kornera i jos nekoliko slobodnjaka oko 16 metara i nista iskoristeno, ostalo sve za 10 bilo.
Upravo. Sa balonom nismo nista postizali u prvom dijelu sezone. Mislim na izvodenje prekida.
Dosta nam prekid opasnije izgleda kada ide ostra lopta i kada to Dzelmic izvodi. :) :)
Ma pokupili smo jucer 80% lopti nakon kornera i slobodnjaka,stvorili smo i dvije ozbiljne sanse nakon prekida,nije to lose,bolje je nego sto je bilo
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 23 mar 2015, 07:54

Volim te ljoze vise od zivota tako mi sebe!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 23 mar 2015, 08:21

I baaaaš je dobrooooo vidjetiiiii te opeeeeeeeeet
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 23 mar 2015, 08:28

Sve pohvale za JUG i organizaciju! :bow: :clap:
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 23 mar 2015, 08:43

Kako volim kad realno gledamo na stvari FKZ je sve to dobro objasnio
jedino sto niko nije spomenuo da je bilo hladno :rol: :rol:
4 igraca bi volio izdvojiti Uzelac,Kvesic,Bajic i Hadzahmetovic :clap: :clap:

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 mar 2015, 09:02

ZELJOx4xlife je napisao/la:Sve pohvale za JUG i organizaciju! :bow: :clap:
Sa kakvim je radom samo krenula grupa, svaka čast tim momcima. Ono što su jučer priredili je stvarno nešto novo što se tiče organizacije.
E pu **** ti pauzu što nije danas utakmica :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2015, 09:05

Jedno 5-6 kornera ako ne i vise je bilo prebaceno sa jedne na drugu stranu,prakticki lopta zavrsavala u gol autu sa druge strane..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 23 mar 2015, 09:06

Open image in new tab za cijelu sliku.

slika

Bez velike pompe, bez vike, bez galame stvari polako dolaze na svoje mjesto.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2015, 09:10

Primjetio sam da na jugu nije bilo onih gama biga redara vec da su bili neki, cini mi se, nasi momci ispod tribine.. Kada bi na svakoj tekmi bilo onakvo raspolozenje i atmosfera nebi nam ni trebalo neko specijalno osiguranje i ustedili bi bruku love..

p.s. sto se tice kornera mislim da bi Benji neko trebao reci da ne prilazi kornerima i izvodjenju prekida jer trenutno imamo igraca koji to dosta bolje rade.. Ne znam odkud uopce da Benjo izvodi prekide i to ne samo u jucerasnjoj tekmi vec i prerprosle sezone.. Nikad mu nisu bili neka specijalnost..
BUDI ŽELJO !!!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 mar 2015, 09:20

champions1921 je napisao/la:Primjetio sam da na jugu nije bilo onih gama biga redara vec da su bili neki, cini mi se, nasi momci ispod tribine.. Kada bi na svakoj tekmi bilo onakvo raspolozenje i atmosfera nebi nam ni trebalo neko specijalno osiguranje i ustedili bi bruku love..

p.s. sto se tice kornera mislim da bi Benji neko trebao reci da ne prilazi kornerima i izvodjenju prekida jer trenutno imamo igraca koji to dosta bolje rade.. Ne znam odkud uopce da Benjo izvodi prekide i to ne samo u jucerasnjoj tekmi vec i prerprosle sezone.. Nikad mu nisu bili neka specijalnost..
Tacno,nasi momci su bili zaduzeni kao redari i bilo bi lijepo da se i u buduce nastavi tako..

P.S. Sto se tice ove pauze po meni mislim da nije u pravom trenutku doslo zbog cinjenice da Zrinjski i nije u bas dobroj formi narocito na svom terenu ali haj vidicemo sta ce biti i kako ce biti.Bilo bi kao slag na tortu ostati ne porazen u Mostaru jer nam posle toga dolazi 3 lakse utakmice,dvije doma zaredom i jedna u gostima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 23 mar 2015, 10:38

imekorisnicko je napisao/la:Ne znam što svi potencirate to da se ne borimo za titulu i sl. Treba da se borimo i nadamo(pogotovo kad bi uzeli Zrinjskog) ,fora je samo u tome što sezonu možemo smatrati uspješnom i ako se samo izbori evropa, nikom se neće skidati glava,ide se dalje i to je to
Sjeti se prve sezone kad se Amar vratio.Na polusezoni smo kasnili za Sirokim ja mislim 8 poena.U drugom dijelu smo isli od tekme do tekme, niko nije spominjao titulu.Svi su nas otpisali iz borbe za titulu, a nama je to najvise odgovaralo.Dakle nismo nametali taj pritisak igracima kako zelimo titulu, jer nam je bilo bitno da samo izadjemo u Evropu..Ali su igraci svojim igrama pokazali svima da nas nikad ne treba otpisivati iz igre.Dakle bitno je to dati do znanja svima igrom i borbenoscu na terenu, a ne pricom po forumima, kaficima itd.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2015, 10:45

ja mislim da nama u situaciji gdje ipak još tražimo neke stvari, a i idealnu fizičku spremu svaka pauza odgovara.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 mar 2015, 11:16

Gledam izjave ovih nasih najmladjih igraca i oni odmah u kost, hoce da idu na titulu. Bez pardona. Realnost je vjerovatno nesto drugacija od ovih izjava, ali svidja mi se ovaj "bezobrazluk" kod nase djece. Gladni su uspjeha. Ne boje se oni nikoga. Osjetili su pozitivnu atmosferu kod navijaca, to nesto sto se probudilo u svima, inat neki, sta li...pisao sam o tome jednom, kako svaki mladi igrac razmislja dok je u omladinskom pogonu i kakva je zelja u njima da osjete bas neke ovakve momente svojih prvih utakmica, i taj nagon koji ih sada drzi, pogurani pjesmom velikog broja ljudi, koja je pjevana za ime i ponos kluba, cijim su oni igrama doprinijeli.
I sada je momenat uporediti razmisljanje svakog igraca koji tako ulazi u igru a kada je atmosfera ovako dobra, gdje je podrska dovela do usijanja, i razmisljanja istih mladica kada ulaze u igru gdje publika psuje, zvizdi, i daje ogroman pritisak. Zar same izjave ove djece ne govore koliko u prilog njihovoj hrabrosti i ovakvim izjavama ide dobra atmosfera koja ih podrzava , i koliko su oni sami podignuti tom podrskom, da su u stanju bez imalo razmisljanja da kazu da idemo po bodove u Mostar.
Sad nema veze da li je to realno ili nije, koliko je vazno da oni u svojim glavama imaju odlucnost i toliko samopouzdanje, da oni tako shvataju trenutni momenat. Slusali su pjesmu navijaca, odlicnu podrsku su imali i dobili su krila. Pokazali su karaker pobjednika, karakter kluba, te potpuno daju svoju pripadnost svima nama.
Zato su navijaci toliko vazni, zato je dobro sto su navijaci prepoznali ovaj momenat da podrze nasu mladost. Evo, dobili su navijaci ono sto zele. Djecu koja se bore.
Pa Memija je dao toliko energije u ovu utakmicu da je to nevjerovatno. A nije odigrao nista specijalno,cak ispod svog nivoa. Sta ti njemu mozes drugo reci nego od srca cestitati. Nije problem odigrati lose kada ispostujes teren i publiku i samog sebe svojom borbenoscu.
Amir udje u igru i stane na loptu. Smiri sredinu terena, kao da je na terenu Sretko Vuksanovic a ne Amir. Napravi roling,odusevi nas, otvara se i trazi loptu, doda je smireno...pih...ludilo bolan.
Za Bajica necu ni da pricam.
Ali hocu da pricam za Uzelca. Odusevio me. Pristupom, startnoscu, pozicioniranjem.... opasan za protivnicki gol...zna iznijeti loptu naprijed..ljevak je...razmislja u igri...stalno je momak na prstima i lagano skakuce cak i kada je lopta pred golom protivnika a on na centru. Mlad je i vjerovatno ce imati i on losih utakmica, ali mi smo dobili stopera koji ce za godinu ili dvije biti kvalitetom iznad ove lige.

Bilo je i dosta losih stvari u ovoj utakmici, pa ni protivnik nije takav da bi se moglo sve to lijepo izanalizirati, jer nije bio ravan po kvalitetu nasem sastavu. Ali lijepo je bilo gledati kako nasa ekipa i u 90.minuti ganja sansu da bi postigli pogodak.
Svidjela mi se jos jedna stvar koju sam primijetio. Lancano preuzimanje igraca u pozicioniranju kada je lopta kod protivnika. To je velika stvar. To znaci da su nasi potpuno u igri i da gledaju kako su igraci pozicionirani, prate se pogledom, preuzimaju odgovornost jedan za drugog. i odmah se teren ucini kao da je popunjen nasim igracima. To se desava samo onda kada ima dovoljno trke.

Ja sam uzivao u ambijentu. Navijaci su polozili ispit. Aplauz poslije primljenog gola koji se cuo sa sjevera je zaglusio stadion. Osjecala se pripadnost. Osjecala se podrska. Svaki navijac je bio navijac. Glasom,pjesmom,aplauzom. I svaki igrac Zelje je osjetio da je podrzan. Tako se stvara klima za velike uspjehe. Samo tako. Bravo Zeljo!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 23 mar 2015, 11:17

Svaka čast jugu i Manijacima, fantastično izdanje i školski prikaz kako se istinski voli klub. Bez ijedne baklje, provokacije, samo grla i dlanovi. Respect!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2015, 11:19

svi smo mi bili bezobrazna derišta sa 17-18-19 godina. neka toga, imaće kad biti pametni i ozbiljni :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 mar 2015, 11:23

ChWilla je napisao/la:ja mislim da nama u situaciji gdje ipak još tražimo neke stvari, a i idealnu fizičku spremu svaka pauza odgovara.
Naravno da odgovara, spremice se i ozbiljnije Kokot a bitan nam je za igru.Prilika da se dodatno uigraju neke stvari vraca se Djelmic.Dobro nam je sto ova ekipa ima jos dosta, dosta prostora za napredak.Samim tim vjerujem da cemo jos bolje izgledati protiv zrinjskog i isto tako ce zrinjski izgledati bolje nego slavija ali mislim da mozemo sa ovakvom igrom traziti svoju sansu dole ni igraci to ne kriju.Treba samo jako odigrati zapeti a to ovoj ekipi nije problem.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 mar 2015, 11:28

Ima li negdje video Amirovog rolinga?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 mar 2015, 11:30

ima na 1921.ba.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Kaunas, Levin i 41 gost.