Gledam izjave ovih nasih najmladjih igraca i oni odmah u kost, hoce da idu na titulu. Bez pardona. Realnost je vjerovatno nesto drugacija od ovih izjava, ali svidja mi se ovaj "bezobrazluk" kod nase djece. Gladni su uspjeha. Ne boje se oni nikoga. Osjetili su pozitivnu atmosferu kod navijaca, to nesto sto se probudilo u svima, inat neki, sta li...pisao sam o tome jednom, kako svaki mladi igrac razmislja dok je u omladinskom pogonu i kakva je zelja u njima da osjete bas neke ovakve momente svojih prvih utakmica, i taj nagon koji ih sada drzi, pogurani pjesmom velikog broja ljudi, koja je pjevana za ime i ponos kluba, cijim su oni igrama doprinijeli.
I sada je momenat uporediti razmisljanje svakog igraca koji tako ulazi u igru a kada je atmosfera ovako dobra, gdje je podrska dovela do usijanja, i razmisljanja istih mladica kada ulaze u igru gdje publika psuje, zvizdi, i daje ogroman pritisak. Zar same izjave ove djece ne govore koliko u prilog njihovoj hrabrosti i ovakvim izjavama ide dobra atmosfera koja ih podrzava , i koliko su oni sami podignuti tom podrskom, da su u stanju bez imalo razmisljanja da kazu da idemo po bodove u Mostar.
Sad nema veze da li je to realno ili nije, koliko je vazno da oni u svojim glavama imaju odlucnost i toliko samopouzdanje, da oni tako shvataju trenutni momenat. Slusali su pjesmu navijaca, odlicnu podrsku su imali i dobili su krila. Pokazali su karaker pobjednika, karakter kluba, te potpuno daju svoju pripadnost svima nama.
Zato su navijaci toliko vazni, zato je dobro sto su navijaci prepoznali ovaj momenat da podrze nasu mladost. Evo, dobili su navijaci ono sto zele. Djecu koja se bore.
Pa Memija je dao toliko energije u ovu utakmicu da je to nevjerovatno. A nije odigrao nista specijalno,cak ispod svog nivoa. Sta ti njemu mozes drugo reci nego od srca cestitati. Nije problem odigrati lose kada ispostujes teren i publiku i samog sebe svojom borbenoscu.
Amir udje u igru i stane na loptu. Smiri sredinu terena, kao da je na terenu Sretko Vuksanovic a ne Amir. Napravi roling,odusevi nas, otvara se i trazi loptu, doda je smireno...pih...ludilo bolan.
Za Bajica necu ni da pricam.
Ali hocu da pricam za Uzelca. Odusevio me. Pristupom, startnoscu, pozicioniranjem.... opasan za protivnicki gol...zna iznijeti loptu naprijed..ljevak je...razmislja u igri...stalno je momak na prstima i lagano skakuce cak i kada je lopta pred golom protivnika a on na centru. Mlad je i vjerovatno ce imati i on losih utakmica, ali mi smo dobili stopera koji ce za godinu ili dvije biti kvalitetom iznad ove lige.
Bilo je i dosta losih stvari u ovoj utakmici, pa ni protivnik nije takav da bi se moglo sve to lijepo izanalizirati, jer nije bio ravan po kvalitetu nasem sastavu. Ali lijepo je bilo gledati kako nasa ekipa i u 90.minuti ganja sansu da bi postigli pogodak.
Svidjela mi se jos jedna stvar koju sam primijetio. Lancano preuzimanje igraca u pozicioniranju kada je lopta kod protivnika. To je velika stvar. To znaci da su nasi potpuno u igri i da gledaju kako su igraci pozicionirani, prate se pogledom, preuzimaju odgovornost jedan za drugog. i odmah se teren ucini kao da je popunjen nasim igracima. To se desava samo onda kada ima dovoljno trke.
Ja sam uzivao u ambijentu. Navijaci su polozili ispit. Aplauz poslije primljenog gola koji se cuo sa sjevera je zaglusio stadion. Osjecala se pripadnost. Osjecala se podrska. Svaki navijac je bio navijac. Glasom,pjesmom,aplauzom. I svaki igrac Zelje je osjetio da je podrzan. Tako se stvara klima za velike uspjehe. Samo tako. Bravo Zeljo!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !