MortemHz je napisao/la:Virtuoz

kao i svaki put do sad ali malo mi je zao ako bude 20K kapacitet cisto radi europskih utakmica i sto vise ljudi...u 2. pretkolu bilo je 13K u 3. 17K a u 4. tj. play off-u bilo je 29K... jedino bi mi bilo zao zbog europskih utakmica
Znam na šta misliš ali ako sagledaš stvari logički jednostavno nema smisla. Ja se sad pokušavam sjetit ali u zadnjih 10 godina u Europi koliko ste puta imali više od 20000 gledalaca ?
Borussia,Cluj,Genk i Dinamo Kijev. To su 4 kojih se ja sjećam,više ne mogu.
Ali eto i to što si ti nabrojao. 13k i 17k bi vrhunski izgledalo na stadionu od 20k ljudi,znači u drugom slučaju bio bi praktički pun.
Znam da bi svi htjeli imati ogroman stadion,ali vremena megalomanije su prošla. Nema smisla pravit ogroman stadion jer se gubi na ugođaju a isto tako se i troši na održavanju. Veći stadion = više para za održavanje.
U slučaju većeg zanimanja za utakmicu povisi se cijena karata a prvo se puste u prodaju pretplatnicima i članovima i to je to.
Tako bi se povećao broj članova jer bi znali da bi imali zagarantirano mjesto u slučaju europskih utakmica,a ako npr. 5000 ljudi ostane bez karte nije mi ih žao. Kad već ne mogu bit članovi i ne idu nikad na utakmice nego su tu na europskim (čak ni na njima nego samo kad dolazi Borussija ili netko sličan) da bace "selfie" nema potrebe da ih se sažaljeva,očito im nije stalo do kluba nego samo do "eventa".
20k,u potpunosti natkriven,bez atletske staze i bio bi ko bombončić