FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

zli mrkvić
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la zli mrkvić » 11 apr 2010, 00:42

Babilon je napisao/la:Gledam vecerasw na BN televiziji kako nema bas velikih mogucnosti da Borac zaigra na gradskom stadionu evropske utakmice,spominju neki tender koji treba cekati 40 dana da iziđe,pa ulaganje oko 6 mil kojih trenutno nema ta da sve to financira Vlada RS te da se veoma sporo odvija! :roll:
Gledao sam!

Bila je sasvim korektno urađena reportaža. I ja mislim sad da nema ama baš nikakve šanse za gradski. Spominjali su stsdion na banjalučkom polju, od kojeg po svemu sudeći nema ništa :cry:
Govorili su potparol as grada koji ništa pametno i ne zna reći tako da se iz njegovog govora može zaključiti ovo.
Tender je u toku ali oni ništa ne znaju upućuju ih na klub a klub na vladu gdje pametni Proko kaže da su do sada izdvojena sredstva u visini od 200 000 KM a za ostatak ni on ne zna. Smiješno.
Elem, moj zaključak je da navijači traže žiranta za ŠB! :D
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 11 apr 2010, 00:52

uzecete vi 3 gola i ponijeti sa sobom kao suvenir sa grbavice ili ti ga doline cupova :lol: misli barca ili ti zeljo to ti je isto 8-) barsa ne gubi po tri razlike u gostima :lol:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 11 apr 2010, 00:54

Oni koji pomnije prate nasu ligu, primijetit ce da u vecerasnjem sastavu Slavije nije bilo nekoliko standardnih igraca. Zato se ne treba zavaravati, utakmica u srijedu ce za vas biti puno teza, a tek ona na Grbavici, na prepunoj Grbavici...Zeljno vas iscekujemo :) .
Ja sam licno jako nestrpljiv da, pored naravno igraca Zeljeznicara, uzivo vidim na djelu Stevanovica i Vukelju. Zao mi sto se Grahovac povrijedi, steta, mogao je jos napredovati ove sezone. Nadam se da necete igrati onako zatvoreno kao protiv Sirokog i Zrinjskog, nego da cete i vi svojom igrom doprinijeti spektaklu. ;)
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 00:59

gollum je napisao/la:Oni koji pomnije prate nasu ligu, primijetit ce da u vecerasnjem sastavu Slavije nije bilo nekoliko standardnih igraca. Zato se ne treba zavaravati, utakmica u srijedu ce za vas biti puno teza, a tek ona na Grbavici, na prepunoj Grbavici...Zeljno vas iscekujemo :) .
Ja sam licno jako nestrpljiv da, pored naravno igraca Zeljeznicara, uzivo vidim na djelu Stevanovica i Vukelju. Zao mi sto se Grahovac povrijedi, steta, mogao je jos napredovati ove sezone. Nadam se da necete igrati onako zatvoreno kao protiv Sirokog i Zrinjskog, nego da cete i vi svojom igrom doprinijeti spektaklu. ;)
Dobro imali smo i mi izostanaka dosta ovu utkamicu standardnih prvotimaca, stupar, vukobratovic, grahovac

mada priznajem da vjerovatno jovanovic i todorovic vise slaviji znae nego nama nasi.
Vidjecemo u srijedu blizu je :)

da i ja cekam grbavicu s nestrpljenjem, i nadam se da nece biti defanzivna postava previse.
Nadam se da ce biti pravi spektakl, pa nek pobjedi u toj utakmici bolji, samo da ne odlucuju ljudi u crnom, to ni vama ni nama dugorocno nije dobro.
TREĆI PUT ČASTIMO !

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 11 apr 2010, 01:05

gollum je napisao/la:Oni koji pomnije prate nasu ligu, primijetit ce da u vecerasnjem sastavu Slavije nije bilo nekoliko standardnih igraca. Zato se ne treba zavaravati, utakmica u srijedu ce za vas biti puno teza, a tek ona na Grbavici, na prepunoj Grbavici...Zeljno vas iscekujemo :) .
Sasvim sigurno,citava sezona im zavisi od ove utakmice u srijedu,bice tesko ,al ocekujem naravno prolaz u finale ,moze i remi :mrgreen:

A zagrijava se polako,dve najbolje ekipe u ligi,derbi,samo ne bih volio da bude prevelikih tenzija sa obe strane,vec da bude korektno ,naravno koliko je to moguce :D

Kod kuce fino igramo,tj. iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje,al' onaj "bunker" u gostima mi se ne svidja :roll: Ocekujem da i na Grbavici igramo na remi,jer ipak Maric je trener hhh :shock:
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 01:13

Stančrdki je pokupio treci žuti pa ga nece biti na utkamici sa željezničarem, taman kad je počeo dobro igrati, čak bi rekao da je njegova bolja igra dala puno povezaniju igru srednjem redu. to će sad u stvari biti velik nedostatak protiv željezničara za as. U kupu će na sreću moći igrati
TREĆI PUT ČASTIMO !

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 11 apr 2010, 01:26

evo jedna slika od danas :mrgreen:

slika
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 apr 2010, 09:59

Svaka čast za igru od sinoć, već sam rekao da je trka bila na viskom nivou... Odlično, a sada srijeda, teško je istog protivnika dobiti dva puta u Četiri dana, ali nama odgovara i neriješeno ;) , a ako budu igrali kao sinoć, sve će biti dobro...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 apr 2010, 10:38

VB 1987 je napisao/la:Svaka čast za igru od sinoć, već sam rekao da je trka bila na viskom nivou... Odlično, a sada srijeda, teško je istog protivnika dobiti dva puta u Četiri dana, ali nama odgovara i neriješeno ;) , a ako budu igrali kao sinoć, sve će biti dobro...
Kazem ja da ne treba donositi ishitrene odluke i skidati trenerske glave. :mrgreen:
Mada, ono sto mi se ne svidja kod Marica je Damjanovic u timu, bez obzira sto je mijenjao Stupara. Taj momak jednostavno ne zna sa loptom i kraj! Sto je najgore, sinoc i nije toliko grijesio, ali to bih, prije svega, pripisao dobroj igri veznog reda i Cupi koji je jos jednom pokazao sta profesionalni fudbaler treba da radi. A to je kretanje u oba pravca! Zato Damjanovic nije bio velikim pritiskom.

Milinovic- Bez previse posla. Korektno odradjeno, kod gola nije mogao nista.
Damjanovic- Dobro je da se Stupar vraca :mrgreen:
Puzi- Solidan, dobar prodor i asistencija za prvi gol
Coric- Rutinski
Vule- Imao je par proklizavanja i pogresnih procjena. Malo me brine.
Sakan- Odradio defanzivu vrlo dobro
Stanceski- Ovaj momak moze dati jos vise! Danas solidan, zna zadrzati loptu. Ima mozak, ali nema brzinu.
Olja- Juce kapitenski. Odlicno gradjenje, dobar pas za Puzija kod njegovog prodora za prvi gol.
Cupo- Svaka cast momku. Trci u oba pravca, ali moram naglasiti da ga je malo stigao umor. Nekoliko puta nije dosao do lopte bas zbog toga. Ne znam moze li izdrzati tempo srijeda-subota.
Kajkut- Mnogo bolje nego protiv Zvijezde. I dalje davi loptu, ali je danas bilo i neke koristi od njega.
Vukelja- Igrac utakmice! Nije se previse vidio na terenu, ali kad dobije loptu prava napast za protivnicku odbranu!
HAJ FAJV

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 10:50

Simpatizer je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Svaka čast za igru od sinoć, već sam rekao da je trka bila na viskom nivou... Odlično, a sada srijeda, teško je istog protivnika dobiti dva puta u Četiri dana, ali nama odgovara i neriješeno ;) , a ako budu igrali kao sinoć, sve će biti dobro...
Kazem ja da ne treba donositi ishitrene odluke i skidati trenerske glave. :mrgreen:
Mada, ono sto mi se ne svidja kod Marica je Damjanovic u timu, bez obzira sto je mijenjao Stupara. Taj momak jednostavno ne zna sa loptom i kraj! Sto je najgore, sinoc i nije toliko grijesio, ali to bih, prije svega, pripisao dobroj igri veznog reda i Cupi koji je jos jednom pokazao sta profesionalni fudbaler treba da radi. A to je kretanje u oba pravca! Zato Damjanovic nije bio velikim pritiskom.

Milinovic- Bez previse posla. Korektno odradjeno, kod gola nije mogao nista.
Damjanovic- Dobro je da se Stupar vraca :mrgreen:
Puzi- Solidan, dobar prodor i asistencija za prvi gol
Coric- Rutinski
Vule- Imao je par proklizavanja i pogresnih procjena. Malo me brine.
Sakan- Odradio defanzivu vrlo dobro
Stanceski- Ovaj momak moze dati jos vise! Danas solidan, zna zadrzati loptu. Ima mozak, ali nema brzinu.
Olja- Juce kapitenski. Odlicno gradjenje, dobar pas za Puzija kod njegovog prodora za prvi gol.
Cupo- Svaka cast momku. Trci u oba pravca, ali moram naglasiti da ga je malo stigao umor. Nekoliko puta nije dosao do lopte bas zbog toga. Ne znam moze li izdrzati tempo srijeda-subota.
Kajkut- Mnogo bolje nego protiv Zvijezde. I dalje davi loptu, ali je danas bilo i neke koristi od njega.
Vukelja- Igrac utakmice! Nije se previse vidio na terenu, ali kad dobije loptu prava napast za protivnicku odbranu!
Slično bih ocjenio igrače ako ne i isto :)
Možda bih kod kajkuta rekao da je odigrao odličnu utakmicu i vršio stalni pritisak na slavijinu odbranu imao nekoliko izvrsnih prodora, i onu nesrećnu stativu poslije koje je vukelja zabio treci go.

E sad, ono što me raduje je ova igra borca, Sa ovakvom igrom i još više pristupom igri možemo dobiti svakoga bilo gdje kod kuće ili na strani .
Isto kao i simpatizer i ja se malo bojim umora i to ne samo kod čupe, nego i kod ostalih igrača.
Jandrić je juče odigrao zaista dobru utakmicu, kako reče simpatizer kapitenski.

đOno što me posebno raduje je da smo juče nadtrčali slaviju, i slavija sem tog gola koji je pao iz kontre jer je puzigaća ostao gore i nije bilo dobrog zatvaranja te lije strane sa koje je naišao spalević, trčanje je juče bilo na vrhunskom nivou čitavu utakmicu.

Kako sam već rekao, Stančeski me raduje, proigrao je konačno i to je vidljivo u veznom redu . Šteta što ga neće biti protiv želje ( suspenzija žuti kartoni)

Juče smo bili opasni i sa desne i sa lijeve strane i po sredini, slavija nije mogla da se sastavi s loptom, gubili su loptu često na svojoj polovini, vezni red slavije kao i da nije postojao tu smo dominirali, al apsolutno.

Sad je najbitnije oporaviti ekipu za srijedu

P.S
kako je lijepo gledati tako tečnu igru našeg Borca
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 apr 2010, 10:55

Dobro je da Spalevica nema u srijedu. Za nasu ligu on je igracina, ali je takva seljacina da je to nevjerovatno! Nema igraca koji me vise iritirao od njega. A najjace mi je ono trcanje sa druge strane terena da bi prigovorio sudiji, kakav kreten! Primijetio sam da mu to dodje kao neki ritual. :mrgreen:
Pa onda ono "kidanje" svog dresa kada mu sudijska nije po volji...strasno!

P.S. Da, steta za Stanceskog, ali eto prilike da malo vidimo Stanica. Nadam se da nece igrati staklenko Petrovic ili onaj Savic.
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 11 apr 2010, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
HAJ FAJV

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 11:00

Simpatizer je napisao/la:Dobro je da Spalevica nema u srijedu. Za nasu ligu on je igracina, ali je takva seljacina da je to nevjerovatno! Nema igraca koji me vise iritirao od njega. A najjace mi je ono trcanje sa druge strane terena da bi prigovorio sudiji, kakav kreten! Primijetio sam da mu to dodje kao neki ritual. :mrgreen:
Meni se takođe Spalević muči kao čovjek ali je zaista za ovu ligu vrhunski golgeter, ne samo zbog jučerašnjeg gola (onakva lopta sjedne jednom u pet godina , a njemu baš često sjedaju protiv borca :) )

Mene ne interesuje ko će za slaviju da igra u srijedu, jer ako borac ponovi igru od juče, tu prije svega mislim na pristup igri, trčanje, zalaganje za svaku loptu, onda ko god igra ima da izgubi ladno
TREĆI PUT ČASTIMO !

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 11 apr 2010, 11:01

? га зато " ?, $ је ? ' оно ", јест $ је ? & ? ? ' је $ ?, ¥ по $ ?. Ја " $ " $ " % се " ?, & $ -, ? зато " " $ & ?... То " се " не ", " & тј " ?, ? " $ оног " $ " & " ?.
"" ПУТ ""

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 apr 2010, 11:03

borcev_navijac je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Dobro je da Spalevica nema u srijedu. Za nasu ligu on je igracina, ali je takva seljacina da je to nevjerovatno! Nema igraca koji me vise iritirao od njega. A najjace mi je ono trcanje sa druge strane terena da bi prigovorio sudiji, kakav kreten! Primijetio sam da mu to dodje kao neki ritual. :mrgreen:
Meni se takođe Spalević muči kao čovjek ali je zaista za ovu ligu vrhunski golgeter, ne samo zbog jučerašnjeg gola (onakva lopta sjedne jednom u pet godina , a njemu baš često sjedaju protiv borca :) )

Mene ne interesuje ko će za slaviju da igra u srijedu, jer ako borac ponovi igru od juče, tu prije svega mislim na pristup igri, trčanje, zalaganje za svaku loptu, onda ko god igra ima da izgubi ladno
E ovo je tačno, ako igraš onako niko nema šanse protiv tebe, ali i kada igraš onako, a da kojom nesrećom izgubiš od mene će uvijek dobiti aplauz, ala je Vukelja dobio aplauz kada je izlazi sa terena...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 apr 2010, 11:05

Naravno. Slaviji se vracaju Jovanovic, Todorovic i Stankovic, ali nema Spalevica! Nama se vraca Stupar tako da ocekujem slicnu utakmicu.

@EastStand

Meni je djelovalo neodbranjivo, ali dozvoljavam da si u pravu. Nisam imao bas najbolji ugao gledanja, tako da je moguce da grijesim. Pogledacu veceras na pregledu.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 apr 2010, 11:09

Pa i meni se učinilo da je mogao braniti, ali bila je tako jaka da on nije uspio da digne ruke, malo je kiksao i leo jer mu nije otišao u blok nego ga je pušta da prima loptu jer je malo ko mogao očekivati da će uhvatiti onakav volej...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 11:09

EastStand je napisao/la:? га зато " ?, $ је ? ' оно ", јест $ је ? & ? ? ' је $ ?, ¥ по $ ?. Ја " $ " $ " % се " ?, & $ -, ? зато " " $ & ?... То " се " не ", " & тј " ?, ? " $ оног " $ " & " ?.
ono se ne brani previse je jako i iznenadjujuce , nije je očekivao na prvu jer je dolazila iz viskog centaršuta pa je golmanu loginčno bilo pretpostaviti da će da je štopa.
Go je greška lijevog bočnog koji nije zatvorio spalevića i ostavio mu prostor, nema se tom golu golmanu šta prigovoriti
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 11 apr 2010, 11:11

EastStand je napisao/la:? га зато " ?, $ је ? ' оно ", јест $ је ? & ? ? ' је $ ?, ¥ по $ ?. Ја " $ " $ " % се " ?, & $ -, ? зато " " $ & ?... То " се " не ", " & тј " ?, ? " $ оног " $ " & " ?.
ono se ne brani previse je jako i iznenadjujuce , nije je očekivao na prvu jer je dolazila iz viskog centaršuta pa je golmanu loginčno bilo pretpostaviti da će da je štopa.
Go je greška lijevog bočnog koji nije zatvorio spalevića i ostavio mu prostor, nema se tom golu golmanu šta prigovoriti
Gol je greška i spletr nesrećnih okolnosti, loptu je izgubio Stevanović na centru, otvorila se kontra 2 na 2 i nije to puza moga ni braniti jer odbrana se nije postavila uopšte, onako se poklopilo ali ja kažem dabogda mi do kraja primali samo onakve golove...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 11:13

VB 1987 je napisao/la:
Gol je greška i spletr nesrećnih okolnosti, loptu je izgubio Stevanović na centru, otvorila se kontra 2 na 2 i nije to puza moga ni braniti jer odbrana se nije postavila uopšte, onako se poklopilo ali ja kažem dabogda mi do kraja primali samo onakve golove...
da u pravu si, čak bih rekoa da je stevanović tu loptu izgubio pod laganim faulom
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 11 apr 2010, 11:15

VB 1987 je napisao/la:
Moram napisati da je i pas za Spalevica bio odlican.
HAJ FAJV

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.