FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Crni gavran
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Crni gavran » 11 apr 2010, 09:12

Mozda ce nekome biti smijesno, ali ja vam sad ovog trenutka cestitam titulu prvaka, jer nemate dostojnog konkurenta. Kakav Borac, kakvi bakraci :D
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 11 apr 2010, 09:52

bistrikboy je napisao/la:Al je ovdje izgleda veselo bilo :)

Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 2351, dana 10 apr 2010, 17:55.
Buraz nije da je bilo veselo, nego ludilo. Server zakazo po ko zna koji put nakon gola ZELJE :mrgreen:
010 ISN'T JUST A CODE

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 11 apr 2010, 10:03

slika
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 11 apr 2010, 10:24

RK Gradacac je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Al je ovdje izgleda veselo bilo :)

Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 2351, dana 10 apr 2010, 17:55.
Buraz nije da je bilo veselo, nego ludilo. Server zakazo po ko zna koji put nakon gola ZELJE :mrgreen:
hahahha GENERAL EROR... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 apr 2010, 10:47

Ćurić: Amar je vizionar kao i Švabo
Zbor Safeta Sušića za selektora je pravo rješenje, jer Pape ima autoritet, a riječ je o relativno mladom i ambicioznom treneru

Bivša „desetka“ kluba sa Grbavice Edin Ćurić, koji već 14 godina živi na holandskoj adresi, trenutno je šef stručnog štaba Skalajnena.

- Već drugu godinu sam šef struke Skalajnena, koji se takmiči u Prvoj amaterskoj ligi. Prvi ugovor sa sadašnjim klubom sam potpisao na šest mjeseci, a onda, nakon nekoliko poziva iz višeg ranga, produžio sam vjernost na dvije godine, kaže Ćurić, koji konstatuje da će na kraju ove sezone u holandskim ligama biti izvršena reorganizacija.

- Imamo mladu ekipu, trenutno smo u sredini tabele, tako da je sve OK. Inače, Skalajnen, za razliku od mene, nema neke veće ambicije od stabilnog člana, kako ovdje kažu, prve klase. S druge strane, dva dana u sedmici radim i kao trener tehnike u mome prvom holandskom klubu, Baroniju, koji je jedan od najboljih amaterskih klubova u Holandiji.

Znači, već razmišljate o odlasku u profesionalni klub?

- Naravno, krajnje je vrijeme da krenem u profesionalne vode. U Holandiji je to jako teško, jer pored činjenice da sam stranac nikada nisam ni igrao u ovdašnjim ligama. Ne treba ni napominjati da je ovdje velika trenerska konkurencija. Trenutno mi je najvažnije da sam svakodnevno na terenu, međutim, zašto kriti da imam veće ambicije.
Za to su se stekli svi uslovi, kako privatni, tako i poslovni. „Profi“ licencu UEFA-e sam dobio 2007. godine, djeca su već odrasla, tako da moram krenuti negdje. Naravno, prva opcija je Bosna, jer me tu i znaju i pamte, a inače, jako je teško napraviti prvi korak naprijed iz nekog amaterskog kluba. Puno lakše je to uraditi tamo gdje sam prije igrao. Neki kontakti postoje, nešto radim na tom planu, ali još ništa nije konkretno.

Pratite li bh. fudbal?

- Naravno, a posebno posljednje dobre rezultate moga Želje. Također, pratim i sve detalje u i oko naše reprezentacije, međutim, posebno mi je drago što je ponovo aktuelan Željo, Amar (Osim op. a.). Njegov ponovni povratak rastjerao je „oblake iznad Grbavice“. Valjda je riječ i o nasljednom faktoru. Dobar je trener, dobro poznaje prilike u našem fudbalu, ali i kulturu jednog kluba kao što je Željo.
To je jako važno, premda treba istaći i novu strukturu i organizaciju kluba. Amar Osim je vjerovatno i vizionar kao njegov otac, tako da poboljšanja u svim segmentima kluba, od pravljenja igre i tima do svih ostalih stvari, nisu slučajna.

Jeste li u kontaktu sa vašim bivšim klubom?

- Amaru sam prije dvadesetak dana čestitao na uspjesima, ali nisam dobio odgovor. Ne znam da li imam pravi broj? S druge strane, dok je Švabo (Ivica Osim) bio bolestan, često sam razgovarao sa njegovom suprugom.
Uskoro planiram dolazak u Sarajevo, koji ću iskoristiti da posjetim Švabu, Grbavicu i ostalu raju. Ljetos sam bio samo tri-četiri dana.

Vratimo se našem državnom timu. Kako su u Holandiji predstavljeni minuli nastupi naše reprezentacije, odnosno Edina Džeke, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića?

- I ovdje je prisutna euforija oko naših najboljih igrača. Stalno se spominju Džeko, Pjanić, ali i ostalo društvo. Na svakom koraku moguće je primijetiti da svi znaju za naše dragulje, a pogotovo kad razgovaram sa kolegama trenerima, igračima. Ipak, to su već svjetske klase.
Također, izbor Safeta Sušića za selektora je pravo rješenje, jer Pape ima autoriter, a riječ je o relativno mladom i ambicioznom treneru.

Ima li naš državni tim kvalitet za plasman na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo?

- Imamo tim za Euro 2012, međutim, „problem“ je od toliko dobrih igrača sastaviti ekipu. Teško je od klasnih igrača sastaviti funkcionalan tim, ali nadam se da ćemo već u narednim kvalifikacijama napraviti još jedan korak naprijed. Šteta je što i u minulim kvalifikacijama nismo izborili nastup u Južnoj Africi, ali dobro je što imamo mlad igrački kadar. U svakom slučaju, Pima „materijal“ da napravi ozbiljnog protivnika svim svjetskim silama. Jako bitno je to što naš državni tim nije limitiran, za kraj kaže Ćurić.

Stari sjaj

- Drago mi je što je moj Željo na najboljem putu da vrati stari sjaj, kaže Ćurić.
- Također, nadam se da će se brzo „trznuti“ i Sarajevo, koje je minulih godina u nekoliko navrata na lijep način predstavilo naš fudbal u Evropi. U svakom slučaju, iz godine u godinu je osjetan napredak bh. fudbala.

Najbolja generacija Želje u historiji

Ćurića nerviraju podaci na internetu, po kojima je odigrao „samo“ 150 ili 160 utakmica za Želju.

- U plavom dresu sam sigurno odigrao više od 300 utakmica, ako ne i čitavih 400, tvrdi Ćurić, koji se nije mogao odlučiti za jedan meč koji posebno pamti.
- I ovdje u Holandiji svi naši ljudi, mislim na područje bivše SFRJ, konstatuju da smo mi bili najbolja generacija Želje u historiji. Igrali smo najljepši fudbal, koji je plijenio pažnju svih navijača, tako da je teško izdvojiti jednu utakmicu. Uglavnom, svi se vraćaju na naš nastup u KUEFA, a meni je posebno draga svaka pobjeda nad Zvezdom, Partizanom, Dinamom, Hajdukom i komšijama sa Koševa. Sve te ekipe pobjeđivali smo i kući i na strani, a posebno dobro sam igrao uvijek protiv Sarajeva.

Govori četiri jezika

Ćurić govori četiri evropska jezika, španski, portugalski, holandski i engleski.

- Mislim da sam sto posto spreman za buduće trenerske izazove, iako nije isključeno da prvi korak napravim u BiH, kaže Ćurić.
- Prilikom pronalaska angažmana veoma bitno je da znaš jezik zemlje u kojoj radiš. U suprotnom, teško je dobiti šansu.

Iz lične karte

Edin Ćurić rođen je 22. avgusta 1962. godine u Sarajevu, a prve fudbalske korake napravio je na Grbavici.

- Kasnije me je „bubamara“ odvela u Španiju i Portugal, gdje sam nosio dres Las Palmasa, te Portimonensea i Belenensea, kaže Ćurić, koji je 29. avgusta 1987. godine debitovao za reprezentaciju bivše SFRJ protiv Sovjetskog Saveza.
- Trenersku školu završio sam 2007. godine u Sarajevu, a u međuvremenu sam stažirao u holandskom prvoligašu NAC Bredi i radio kao trener u amaterskim ligama, gdje skupljam iskustvo za profesionalni angažman.

Podsjetimo, Ćurić je šest godina radio u stručnom štabu Baronija i Desk, a trenutno sjedi na klupi Skalajnena.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 apr 2010, 10:58

nikad_izvini hvala ti na ovom detaljnom izvjestaju,sada imamo svi jasniju sliku sta se desavalo na utakmici i kako je ko igrao,svaka ti cast...
Ovo je stvarno veliki pomak Zelje,postajemo prava snaga u ovoj ligi i sa ovom utakmicom definitivno nijedan domacin ne moze da racuna na sigurne bodove kada im Zeljo dodje u goste,pokazalo se da nije slucajnost dobra partija u Sirokom,u Mostaru protiv Zrinjskog...kontinuitet dobrih rezultata se nastavlja,a nevidjeno mi je drago sto nasi ostavljaju srce na teren,sto se trci cijelu utakmicu,sto ne daju pardona nijednoj ekipi,i sto je njihov mentalitet dosao na taj nivo da postaju svjesni da ih se postuje od strane drugih ekipa...

Moramo podrzati sve igrace pojedinacno,jer oni cine ekipu...moramo pljeskati i Popovicu,osloboditi ga pritiska,jer je ocigledno pod velikom presijom,njemu nepostignuti gol i publika stoje na ledjima i sigurno mu nije lako...mi ne smijemo da pravimo vise greske i da izdvajamo iz uspjesnog tima igrace koji u ovom trenutku ne igraju na nivou cijele ekipe...ne treba nam da pravimo novog kloca,kako smo to radili Dzeki,Rascicu,Sehicu i mnogim drugim igracima koji su ipak igrali za sveti dres...ko god da izadje na teren od njih ,izasao je da napravi najbolje za nas,Amar je mjerodavan i odgovoran za njih,a mi moramo i trebamo da svakome od njih damo samo podrsku,pjesmom i aplauzom na svaki dodir lopte,dati podrsku i na svaku gresku i fulu koju naprave,ti igraci trebaju da osjete da su dio nas i kada im je tesko...jer oni jesu dio ekipe,oni jesu dio nas...tako postajemo poznati sirom regije,podrskom,ljubavlju prema Zelji i prema igracima...Kada je Culum dolazio u Zelju,prije nego ce doci i potpisati,razgovarao je sa Djordjem Kamberom,bivsim igracem,koji mu je odusevljeno pricao o nama...a Kamber je igrao u neuspjesnom periodu za nas,kada nasa podrska i nije bila bas na nivou,zamislite da je igrao sada i sta bi sve mogao da prica okolo o nama o klubu...ono sto mi imamo,nema nijedan klub u drzavi ni priblizno,prepoznatljivi smo u cijeloj regiji zbog starijih grupa navijaca koji su nekada sa posebnim imidzom isli sirom bivse drzave,sada smo na dobrom putu da taj nivo napravimo ovde i za sva vremena,uz podrsku svakom clanu nase ekipe,jer bore se za nas...stvarno se bore za nas !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 apr 2010, 10:59

Od kada je Lazar standardan u ekipi mi neznamo za poraz :mrgreen:
Nemora ih zabijat, nek se ovakvi rezultati nastave i ja presretan...dovoljno je sto vazda jednog nosa na ledjima i sto ga stalno udvajaju :mrgreen: Izmori Lazo dobro njihove stopere...

Bistrik slika "breći" :mrgreen: dajgle samo terena kako je dobar...

Strumph_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Strumph_tm87 » 11 apr 2010, 11:10

boccaccio je napisao/la:nikad_izvini hvala ti na ovom detaljnom izvjestaju,sada imamo svi jasniju sliku sta se desavalo na utakmici i kako je ko igrao,svaka ti cast...
Ovo je stvarno veliki pomak Zelje,postajemo prava snaga u ovoj ligi i sa ovom utakmicom definitivno nijedan domacin ne moze da racuna na sigurne bodove kada im Zeljo dodje u goste,pokazalo se da nije slucajnost dobra partija u Sirokom,u Mostaru protiv Zrinjskog...kontinuitet dobrih rezultata se nastavlja,a nevidjeno mi je drago sto nasi ostavljaju srce na teren,sto se trci cijelu utakmicu,sto ne daju pardona nijednoj ekipi,i sto je njihov mentalitet dosao na taj nivo da postaju svjesni da ih se postuje od strane drugih ekipa...

Moramo podrzati sve igrace pojedinacno,jer oni cine ekipu...moramo pljeskati i Popovicu,osloboditi ga pritiska,jer je ocigledno pod velikom presijom,njemu nepostignuti gol i publika stoje na ledjima i sigurno mu nije lako...mi ne smijemo da pravimo vise greske i da izdvajamo iz uspjesnog tima igrace koji u ovom trenutku ne igraju na nivou cijele ekipe...ne treba nam da pravimo novog kloca,kako smo to radili Dzeki,Rascicu,Sehicu i mnogim drugim igracima koji su ipak igrali za sveti dres...ko god da izadje na teren od njih ,izasao je da napravi najbolje za nas,Amar je mjerodavan i odgovoran za njih,a mi moramo i trebamo da svakome od njih damo samo podrsku,pjesmom i aplauzom na svaki dodir lopte,dati podrsku i na svaku gresku i fulu koju naprave,ti igraci trebaju da osjete da su dio nas i kada im je tesko...jer oni jesu dio ekipe,oni jesu dio nas...tako postajemo poznati sirom regije,podrskom,ljubavlju prema Zelji i prema igracima...Kada je Culum dolazio u Zelju,prije nego ce doci i potpisati,razgovarao je sa Djordjem Kamberom,bivsim igracem,koji mu je odusevljeno pricao o nama...a Kamber je igrao u neuspjesnom periodu za nas,kada nasa podrska i nije bila bas na nivou,zamislite da je igrao sada i sta bi sve mogao da prica okolo o nama o klubu...ono sto mi imamo,nema nijedan klub u drzavi ni priblizno,prepoznatljivi smo u cijeloj regiji zbog starijih grupa navijaca koji su nekada sa posebnim imidzom isli sirom bivse drzave,sada smo na dobrom putu da taj nivo napravimo ovde i za sva vremena,uz podrsku svakom clanu nase ekipe,jer bore se za nas...stvarno se bore za nas !!!
Svi obavezno isprintajte ovaj post i okacite na vrata. Kad god krenete u Dolinu, procitajte ovaj post pa tek onda izadjite iz kuce. :ugeek: :ugeek:
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 apr 2010, 11:16

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 apr 2010, 11:18

Seyo_TM je napisao/la:[youtube][/youtube]

Samo je Tito, pored nas, skupio ovoliko ljudi...
Jest pa je umro :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 apr 2010, 11:21

Šehić : Kolektiv je ključ uspjeha

"Plavi voz" s Grbavice nezaustavljovo grabi ka tituli. Jučer su u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine izabranici Amara Osima svladali Rudar iz Prijedora, a jedan od najzaslužnijih sa trijumf Željezničara bio je mladi reprezentativac BiH, Ibrahim Šehić.

Mladi golman Željezničara u jučerašnjem duelu bio je nesavladiv, a posebno se istakao u 34. i 84. minuti kada je bravuroznim intervencijama odbranio šuteve Dašića i Rankića
"Utakmica je bila jako tvrda. Rudar je od samog početka igrao nešto oštrije, stvarao je pritisak na sudije, no znali smo odgovoriti i na kraju sasvim zasluženo smo slavili", rekao je za SportSport.ba Ibrahim Šehić i dodao:

"Ova pobjeda mnogo nam znači u borbi za naslov, no doista u ekipi nema euforije i koliko god to zvučalo malo čudno, mi još uvijek ne razmišljamo o tituli. U mislima nam je samo naredna utakmica i mislim da je to recept za naše dobre rezultate."

Šehić iz kola u kolo brani sve bolje, no niti u jednom trenutku ne želi sebe isticati i kako sam kaže za njegove dobre partije najzaslužnija je čitava momčad.

"Dobro mi ide, ali vjerujte mi da bez mojih saigrača ne bi bilo niti mojih dobrih odbrana. Jednostavno smo dobra klapa, na terenu svi dajemo i posljednji atom snage i zbog toga smo tu gdje jesmo. Odbrana nam igra doista fenomenalno, a kada je tako, onda je lako i braniti", istakao je Šehić.

U srijedu Željezničar u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igra revaš susret sa Zrinjskim. Momčad s Grbavice ima dobar rezultat iz prvog susreta (3:1), a Šehić je uvjeren da će on i njegovi saigrači igrati u finalu najmasovnijeg takmičenja.

"Imamo dobar rezultat iz prvog susreta. Međutim, siguran sam da se u Mostaru nećemo braniti i nekako mi se čini da je mala mogućnost da ispustimo prednost od dva gola razlike. Zrinjski će od prve minute morati igrati otvoreno i tu vidim našu priliku. Jedan pogodak u Mostaru biće nam dovoljan za prolaz u finale Kupa Bosne i Hercegovine", zaključio je Šehić.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 apr 2010, 11:21

21.11.2009. F.K. Laktaši - F.K. Željezničar 0:1
29.11.2009. F.K. Željezničar - F.K. Leotar 3:1
27.02.2010. F.K. Željezničar - N.K. Čelik 4:1
07.03.2010. N.K. Široki Brijeg - F.K. Željezničar 0:2
17.03.2010. F.K. Željezničar - N.K. Zvijezda 2:0
21.03.2010 H.Š.K. Zrinjski - F.K. Željezničar 1:1
23.03.2010 F.K. Željezničar - H.Š.K. Zrinjski 3:1 kup
27.03.2010. F.K. Željezničar - F.K. Slavija 2:0
03.04.2010. F.K. Željezničar - N.K. Travnik 2:0
10.04.2010. F.K. Rudar P. - F.K. Željezničar 0:2
Predivan niz :mrgreen:
pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la: Samo je Tito, pored nas, skupio ovoliko ljudi...
Jest pa je umro :D
i onda gamad vladala (ko u ligi) :mrgreen:

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 11 apr 2010, 11:29

Seyo_TM je napisao/la:21.11.2009. F.K. Laktaši - F.K. Željezničar 0:1
17.04.2010. F.K. Željezničar - F.K. Borac 2:0

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 apr 2010, 11:31

igramo kup prije 14.04.2010 H.Š.K. Zrinjski - F.K. Željezničar

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 apr 2010, 11:32

Seyo_TM je napisao/la:Samo je Tito, pored nas, skupio ovoliko ljudi...
Jest pa je umro :D[/quote]i onda gamad vladala (ko u ligi) :mrgreen:[/quote]
Pa dobro sad kad zasjedemo na prvo mjesto nece nas moci maknuti narednih 10 godina al prosto je nevjerovatno sa koliko se strana jos uvijek pokusava podkopati dosadasnji uspjeh i koliko se truda ulaze sa raznih strana da se mi ne bi dokopali prvog mjesta...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 11 apr 2010, 11:32

lisander je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:21.11.2009. F.K. Laktaši - F.K. Željezničar 0:1
17.04.2010. F.K. Željezničar - F.K. Borac 2:0
hahah ne valja živom zecu ražanj praviti :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 11 apr 2010, 11:35

Seyo_TM je napisao/la:igramo kup prije 14.04.2010 H.Š.K. Zrinjski - F.K. Željezničar
A da, al ti nam jedno 0-0 odgovara hladno

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 11 apr 2010, 11:36

rekao sam ja vama dvica ko NEBODER :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 11 apr 2010, 11:36

dobijam informaciju iz kluba da alen možda ne igra čitavu sezonu :( al se još ništa ne zna :(

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 11 apr 2010, 11:37

Zna li neko kako stojimo sa kartonima :!:
PONOSNO I HRABRO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, knoa i 29 gostiju.