FK Crvena zvezda
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Re: FK Crvena zvezda
Sutra veoma vazna i teska utakmica pred nama.Gostujemo OFK-u na Karaburmi.Ova utakmica ce proci u pozorisnoj atmosferi posto nece biti Delija a verovatno ni Blue Union.
EDIT:
Crvenu zvezdu je ove sezone na Marakani gledalo čak 161.000 navijača, što je apsolutni rekord domaćeg šampionata u poslednjih 15 godina. Nikada nijedan klub nije imao ovoliko publike na svom stadionu, što je apsolutno podatak za respekt u godinama kad svi pričaju o povratku publike na stadion, a Zvezda je vratila publiku.
Na 11 utakmica na kojima smo bili domaćini ostvarili smo prosek od čak 14.636 gledalaca po meču. Dakle, „niko Zvezdo nema to što imaš ti...“
Samo protiv Vojvodine Zvezdu je gledalo 22.500 navijača a na ostalih sedam utakmica naše lige okupilo se 10.500 navijača ili u proseku 1.500 gledalaca.
Primera radi, najgledaniji tim Bugarske je CSKA iz Sofije sa 4.633 navijača. Omonija (Kipar) kao najgledaniji tim svoje zemlje ima 10.307 navijača na svakom meču kod kuće, a Slavija iz Praga 11.476, o Hajdukovih (Split) 3.875 navijača da ne govorimo.
Mađarski Ferencvaroš u proseku gleda 6.000 navijača, dok nam je Hapoel iz Tel Aviva blizu sa 11.500 gledalaca. Okruženje je daleko iza Zvezde sa prosekom Budućnosti (Podgorica) od 2.713 gledalaca, dok Vardar ima 1.214 navijača na svakom meču. Maribor ima prosek od 1.708 navijača...
Naravno, još uvek smo daleko od Mančestera (74.867), Barselone (82.000!!!), Intera (52.000) ili Marseja (48.789)... Ipak, za dostizanje takvih proseka Crvena zvezda ne sme da ostane usamljena u povratku navijača na stadion.
Domaći zadatak smo zadali i prosek ćemo nastaviti da podižemo jer ZVEZDA JE ŽIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE...
EDIT:
Crvenu zvezdu je ove sezone na Marakani gledalo čak 161.000 navijača, što je apsolutni rekord domaćeg šampionata u poslednjih 15 godina. Nikada nijedan klub nije imao ovoliko publike na svom stadionu, što je apsolutno podatak za respekt u godinama kad svi pričaju o povratku publike na stadion, a Zvezda je vratila publiku.
Na 11 utakmica na kojima smo bili domaćini ostvarili smo prosek od čak 14.636 gledalaca po meču. Dakle, „niko Zvezdo nema to što imaš ti...“
Samo protiv Vojvodine Zvezdu je gledalo 22.500 navijača a na ostalih sedam utakmica naše lige okupilo se 10.500 navijača ili u proseku 1.500 gledalaca.
Primera radi, najgledaniji tim Bugarske je CSKA iz Sofije sa 4.633 navijača. Omonija (Kipar) kao najgledaniji tim svoje zemlje ima 10.307 navijača na svakom meču kod kuće, a Slavija iz Praga 11.476, o Hajdukovih (Split) 3.875 navijača da ne govorimo.
Mađarski Ferencvaroš u proseku gleda 6.000 navijača, dok nam je Hapoel iz Tel Aviva blizu sa 11.500 gledalaca. Okruženje je daleko iza Zvezde sa prosekom Budućnosti (Podgorica) od 2.713 gledalaca, dok Vardar ima 1.214 navijača na svakom meču. Maribor ima prosek od 1.708 navijača...
Naravno, još uvek smo daleko od Mančestera (74.867), Barselone (82.000!!!), Intera (52.000) ili Marseja (48.789)... Ipak, za dostizanje takvih proseka Crvena zvezda ne sme da ostane usamljena u povratku navijača na stadion.
Domaći zadatak smo zadali i prosek ćemo nastaviti da podižemo jer ZVEZDA JE ŽIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE...
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Jos jedna pobeda je upisana.Tri vlo vredna boda doneta su sa teskog gostovanja na Karaburmi.Savladan je OFk sa 0:2 golovima Perovica i Lekica koji se budi iz zimskog sna.U pocetku losa utakmica gde do 20 minute nije bilio suteva ka golovima.Tada tek pocinje da se igra fudbal u 27.minuti odlicna prilika za nas.Savio je sa tri metra promasio loptu sto je bilo dovoljno da je stoperi Ofk-a izbace u korner.Zatim sledi odlican ulaz Lazetica ali Saranov izbacuje u korner.I konacno u 40 minuti odlcan ulaz fenomenalnog Kadua danas po levoj strani i dodavanje za Perovica koji rutinski pogadja za 0:1.U drugom poluvremenu ponovo nekoliko prilika dok nije stigla nova kazna za danas potpuno nemocne omladince.U 70.oj minuti ponovo pogodak.Strelac Lekic a asistent ko drugi nego Carlos Mendes Kadu.Odlicno ponovo probijo po levoj strani asistirao za Leku i to e laganih 0:2.Do kraja utakmice jos 4 velike sanse za Jevtica koje ne iskoristava.Prije toga je zamenio Lekica.Kao sto je i najavljeno utakmici nisu prisustvovali ni Blue Union ni Delije.Bilo je negde izmedju 1000-2000 gledalaca koji su mogli da vide razigranu Zvezdu i potpuno nemocni OFK-a.Dakle tri boda na Karaburmi nikada lakse nisu bila upisana i sada se okrecemo novim izazovima.
Mladi Radnik ispracen sa 4 komada u Pozarevac.Nismo bili bas neki ugodan domacin.Po veoma dobrom vremenu za fudbal citavu utakmicu smo kontrolisali.Prvo postignut gol Jevtica i onda izlaz sam na golmana ali pogadja stativu.Posle toga se gosti za kratko vracaju u mec posle reakcije Stamenkovica u stilu velikoga Borote i to je 1:1.
Nakon toga jedan glup prekrsaj Misica i to je penal koji rutinski realizuje Cadu.Nakon toga se i dalje smenjuju napadi ali ostaje ovaj rezultat.Poluvreme otvaramo isto kao i prvo uz odlicnu koreografiju severa,da bi u 68 minuti Jevtic pogodio nakon asistencije Cadua.I za kraj u poslednjim sekundama meca Savio solo akcijom krunise odlicnu partiju danas.Dakle 4:1 i lagana pobeda.Veceras je na Marakani po mojim procenama bilo prisutno oko 12-13000.
Na danasnji dan 1991.godine pobedjen je veliki Bayern Munchen u Munchenu u polufinalu KES-a S. Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović (Stošić), Pancev,Savicevic,Binic savladali su favorizovani Bayern sa 1:2 i tako odskrinuli vrata istorijskom uspehu.HVALA VAM MOMCI!!!
P.s Dobili smo FMP 64:75,cestitam i za to.
Nakon toga jedan glup prekrsaj Misica i to je penal koji rutinski realizuje Cadu.Nakon toga se i dalje smenjuju napadi ali ostaje ovaj rezultat.Poluvreme otvaramo isto kao i prvo uz odlicnu koreografiju severa,da bi u 68 minuti Jevtic pogodio nakon asistencije Cadua.I za kraj u poslednjim sekundama meca Savio solo akcijom krunise odlicnu partiju danas.Dakle 4:1 i lagana pobeda.Veceras je na Marakani po mojim procenama bilo prisutno oko 12-13000.
Na danasnji dan 1991.godine pobedjen je veliki Bayern Munchen u Munchenu u polufinalu KES-a S. Stojanović, Radinović, Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović (Stošić), Pancev,Savicevic,Binic savladali su favorizovani Bayern sa 1:2 i tako odskrinuli vrata istorijskom uspehu.HVALA VAM MOMCI!!!
P.s Dobili smo FMP 64:75,cestitam i za to.
- alan_kardec
- Kontakt:
Konačno se počinjemo buditi iz letargije.
Htjeli mi to priznati ili ne, šok terapija sa Dostanićem počinje davati rezultate. Sigurne, rutinske pobjede protiv "malih" ekipa, to je ono što nam treba. Sad je pritisak opet na partizanu koji sutra ima teško gostovanje u Jagodini.
Pobjeda i košarkaša Zvezde u Železniku sa desetkovanim timom. Svaka čast momci. Nakon Dragičevića, Taylora, Videnova na izlaznim vratima je i Štimac, au Železniku se povrijedio Bakić za koga je sezona, na žalost završena. Samo hrabro momci!
Našoj zlatnoj generaciji iz 1991. veliko HVALA za sve, i oni su svi šesta Zvezdina zvezda.

Pobjeda i košarkaša Zvezde u Železniku sa desetkovanim timom. Svaka čast momci. Nakon Dragičevića, Taylora, Videnova na izlaznim vratima je i Štimac, au Železniku se povrijedio Bakić za koga je sezona, na žalost završena. Samo hrabro momci!
Našoj zlatnoj generaciji iz 1991. veliko HVALA za sve, i oni su svi šesta Zvezdina zvezda.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
To je ono sto ja govorim,na proslavi osvajanja titule KES-a,sesta Zvezdina Zvezda mora pripasti citavoj generaciji a ne samo pojedincu.
- alan_kardec
- Kontakt:
Remi u Jagodini
0:0 Sad smo na ugodnih +4. Sad nam se stvarno ne smije ponoviti slaba igra kao protiv Metalca jer sve imamo u svojim nogama.
Nakon remija će vrlo vjerovatno "plavi" i onaj gazda modne kuće, osuti paljbu po FSS zbog toga što im nisu dopustili da se meč odgodi, što su im "uzeli" puno igrača za meč sa Japanom, što se povrijedio fejsa. A ono što me strašno nervira je da će ovi naši (Adžić, Lukić i možda još poneko) jedva čekati da odgovore preko medija. Ko zna, možda se i Džomba uključi.

Usput, Andrija Kaluđerović nastavlja da rešeta. Lukić i Adžić bi mogli početi da razmišljaju o ovom momku.

Nakon remija će vrlo vjerovatno "plavi" i onaj gazda modne kuće, osuti paljbu po FSS zbog toga što im nisu dopustili da se meč odgodi, što su im "uzeli" puno igrača za meč sa Japanom, što se povrijedio fejsa. A ono što me strašno nervira je da će ovi naši (Adžić, Lukić i možda još poneko) jedva čekati da odgovore preko medija. Ko zna, možda se i Džomba uključi.

Usput, Andrija Kaluđerović nastavlja da rešeta. Lukić i Adžić bi mogli početi da razmišljaju o ovom momku.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
Tekma je produžena 5 min, a prema mišljenju grobara čak su "zakinuti" za koji minut. 

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Kako su igrali da im je produzio 30 minuta ovi ga ne bi dali.PIKAMER je napisao/la:Kolko je samo sudija produzio tekmu u Jagodini. koliko mi se cini 6-7 minuta je bilo produzeno.
Barselona je "zagrizla" za fudbalera Crvene zvezde. Nije u pitanju Nikola Lazetić, nije ni Pavle Ninkov, niti je to Dejan Lekić. Skaute katalonskog giganta ne interesuje nijedan fudbaler iz sastava Ratka Dostanića, ali su i te kako fokusirani na to da u svoje redove dovedu mladog, 15-godišnjeg Mihajla Milutinovića, o kome se u Španiji, konkretno u Kataloniji, piše kao o novom Nemanji Vidiću!
Informaciju o interesovanju Barse za talentovanog fudbalera crveno-belih preneo je Sport, list baziran u prestonici Katalonije, odlično upućen u zbivanja na "Kamp Nou". U Barsi nisu sigurni da će tokom predstojećeg prelaznog roka uspeti da angažuju "pravog" Nemanju Vidića, kao što žele, pa su zato spremni da od malog Mihajla formiraju još jednog srpskog "ministra odbrane".
Međutim, u Zvezdi je, posle skandalozne prodaje Uroša Ćosića, ranije i Filipa Đuričića, reč odlazak, zabranjena u mlađim kategorijama, naravno, kada su u pitanju talentovani fudbaleri.
- Svi naši talenti pokriveni su stipendijskim ugovorima, tako da nikakve prodaje neće biti. Ne želimo da nam se više ponavljaju "slučaj Ćosić" i "slučaj Đuričić", ovo rukovodstvo neće se olako odricati svoje dece - rekao je za ****.RS portparol kluba sa "Marakane" Marko Nikolovski.
Informaciju o interesovanju Barse za talentovanog fudbalera crveno-belih preneo je Sport, list baziran u prestonici Katalonije, odlično upućen u zbivanja na "Kamp Nou". U Barsi nisu sigurni da će tokom predstojećeg prelaznog roka uspeti da angažuju "pravog" Nemanju Vidića, kao što žele, pa su zato spremni da od malog Mihajla formiraju još jednog srpskog "ministra odbrane".
Međutim, u Zvezdi je, posle skandalozne prodaje Uroša Ćosića, ranije i Filipa Đuričića, reč odlazak, zabranjena u mlađim kategorijama, naravno, kada su u pitanju talentovani fudbaleri.
- Svi naši talenti pokriveni su stipendijskim ugovorima, tako da nikakve prodaje neće biti. Ne želimo da nam se više ponavljaju "slučaj Ćosić" i "slučaj Đuričić", ovo rukovodstvo neće se olako odricati svoje dece - rekao je za ****.RS portparol kluba sa "Marakane" Marko Nikolovski.
Dosao je i taj dan polufinale kupa Srbije.Nakon pobede protic Spartak ZV,zatim Novog Pazara dosao je red da izbacimo i OFk-a i sacekamo pobednika sutrasnjeg meca PArtizan-Vosa i aBd dizanje trofeja Lav kupa.Veceras najverovatnije u najjacem sastavu protiv tima sa Karaburme kojeg smo lagano dobili za Vaskrs.Zato sa puno optimizma ocekujemo i vecerasnju utakmicu.Veceras treba u sto vecem broju ispuniti Marakanu i pomoci nasim momcima da pokore kup i ligu.Sretno momci.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
I tako to na tu temu.Zvezda apsolvirala ponovo OFk-a samo sada u Lav Kupu.Po veoma teskom vremenu za igru jer je ceo dan padala kisa uspeli smo tek na kraju da postignemo pogodak iako smo citavo vreme diktirali tempo.Negde oko 80.minute govori meni ortak ovaj Leka ne bi pogodio ni Hram Sv.Save da mu se stavi lopta na 10 metara od njega
,kada negde pred kraj Leka postize za konacnih 1:0.No da krenemo redom.U 8.minuti vec smo imali kolosalnu priliku,Kakadu je nasao Jevtica a ovaj pogodio precku.Oko 20 minute,katastrofalna greska sudije Veselinovica koji je bio danas losiji i od OFK.
Naime sviran je ofsajd iako je Jevtic bio bar 3 metra po mojoj proceni od poslednjeg igraca odbrane i tako nam ponisten cist pogodak.Zatim imamo priliku preko Lekica ali zamalo preko gola.Onda odlicna sansa Jevtica ali uz pomoc Saranova tik pored gola ide lopta.Saranov je veceras nemoguce branio,tako je bilo i u nastavku.Redale su se sanse Leka-Jevtic-Leka..I onda crveni karton za Markovica nakon igranja rukom.Tek tada kao i OFK kao da krece da igra i stvaraju najbolju sansu-presli su centar.
I onda vec spomenuti gol Lekica nakon sto je odigrao dupli pas za Lazarevskim koji je tek usao u igru bio.Ofk Beograd apsolutno nista nije uradio,u prvom poluvremenu jedino Oumaru imao priliku ali nije stigao ni osutati a Sasa je vec imao u rukama.Od tada nisu centra videli pa sve do crvenog kartona.I onda jos jedan sut u nastavku i to je to.Po veoma losem vremenu po mojoj proceni bilo je izmedju 7-10 000.I time jos jednom potvrdili da za prave navijace ovoga kluba ni ne znam kakvo vreme ne predstavlja problem.Dok se neki hvale kada im dodje 5000 po vremenu koje ne moze biti lepse za fudbal.

Sta je to bilo konkretno,cujem da je upucan(ranjen) neki navijac na tribini 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- rob do bagro
- Kontakt:
Pucat iz utoke na druga sa tribine, no comment. 

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Imas na chat temi tamo sam odgovorio.miky_hz je napisao/la:Sta je to bilo konkretno,cujem da je upucan(ranjen) neki navijac na tribini
I eto Tole jedva docekao da savez ima zasta da reaguje i odmah suspenzija citavog stadiona do okoncanja postupka.
Pa kakav moron u zivotu drebas biti da srusis za samo jedan sekund ono sto je citava grupa zadnjih 5 godina radila i cime su postali No.1 na Balkanu.Pucati sa svoga brata sa tribine iz iste podgrupe pa to ne da je zalosno.Iskreno zelim da on trune do kraja svoga zivota u zatvoru.Drugo meni ovde opasno nesta smrdi jer sa jedne strane u zakonu pise da redar ne sme da vrsi pretres gledalaca nego samo njihov pregled,dok sa druge strane istaknuti Grobar Ivica Dacic u danasnjoj izjavi spominje da policija nije nadlezna za pretres nego redarska sluzba.
Ko je ovde lud.Samo mi nije jasno kako uspeti na sever uneti pistolj iako su momci koji su sinoc bili na severu rekli da je bila dosada nevidjena kontrola na ulazima od strane redara.Vladan Lukic danas je ispao veliki covek koji je dokazao da jedan ljudski zivot nije vredan titule ni nicega jer je sa nasim kapitenom i Kleutom posetio nastradalog momka.Ostaje mi samo dana da ce nas navijac biti uredu pa makar mi ne osvojili nista ove sezone,jer cemo mi ipak na kraju biti moralni pobednici.Na kraju ovim ce najvise da ispastaju navijaci koji istinskim srcem vole ovaj tim ali i igraci kojima je najpotrebnija bila podrska u ovim poslednjim kolima na Marakani.Samo da ste videli Grobare danas u BG,njima je ovo bilo ravno osvajanju titule(bar one sto sam ja sreo).Koji su samo to kompleksasi,vise su sretni sto se to desilo na Marakani nego da oni osvoje titule i udju u LP.Citam danas po nekim forumima momci iz Bg koji se potpisuju kao veliki Grobari u 18:40 ostavljaju komentar na ovo a njihov Partizan igra polufinale (koje naravno gubi kao sto sam jutros i rekao) i onda ljudi nesta govore kako su u svakom pogledu bolji od Zvezde.Pa mene bi sram bilo da budem na netu i prosipam suplju kako smo najbolji a Zvezda mi u tom trenutku igra tekmu na Svetom Mestu.
AKO SE MODERACIJI NESVIDJA POST NEKA GA SLOBODNO IZBRISE ALI JA SAM NAPISAO STVARNU SITUACIJU KAKO JE NAKON OVOGA INCIDENTA.

AKO SE MODERACIJI NESVIDJA POST NEKA GA SLOBODNO IZBRISE ALI JA SAM NAPISAO STVARNU SITUACIJU KAKO JE NAKON OVOGA INCIDENTA.
Samo remi u Cacku.na tradicionalno neugodnom gostovanju kod ove sezone nikada losijeg Borca smo uspeli odigrati samo 0:0 sa tek jednom prilikom na tekmi i to kakvom Lekic sam izasao pred Ilica i nije pogodio.Jos jednom se dokazalo da to nije kalibar za repku,dobro je moj ortak rekao ne bi pogodio ni Hram SV.Save sa 10 metara.Postao je isti Berbatov moze dati gol ali tek iz 20 sansi na utakmici.Sada je razlika +5,a mali sutra igraju protiv Rada.
Kaznjeni smo sa 5 utakmica igranja pred praznim tribinama dakle jos 3 u ovoj sezoni i dve u sledecoj igramo na pratnoj Marakani.
Jedan veoma pametan tekst od novinara koji se nije potpisao ali odlicno napisano.
Svako ko je završio bar prvu godinu pravnog fakulteta zna da sankcija treba da ima pre svega preventivno dejstvo, a da je njena tek sekundarna funkcija kažnjavanje počinioca krivičnog dela. Prevencija bi u slučaju najnovijeg kažnjavanja navijača Crvene zvezde trebalo da bude slanje poruke istima da ne unose (i ne upotrebljavaju) oružje na tribini, jer ponovo neće moći da gledaju i bodre svoje ljubimce. Da li je sankcija u ovom slučaju usmerena na pravu stranu? Da li su sankcijom kažnjeni baš oni koji bi trebalo da budu kažnjeni? Da li bi neka druga reakcija države bila delotvornija?
Mislim da bi daleko delotvornije bilo da je počinilac krivičnog dela odmah uhapšen i ekspresno kažnjen. I naravno, da je kazna bila drakonska. E, to bi poslalo pravu poruku onima koji su skloni da počine sličnu glupost. To bi ih stvarno uplašilo i nateralo na razmišljanje. Ovako, kažnjeni su oni koji nisu krivi, a oni su velika većina. Kažnjeni su oni koji su na stadion dolazili zbog fudbala, oni koji su na stadion počeli da dolaze sa decom, oni koji su posle mnogo godina počeli da se vraćaju na tribine Zvezdinog stadiona verujući da se u našem fudbalu dešavaju neki pozitivni pomaci...
Da li je moguće da taj koji je pucao još nije uhapšen? Ovo pitanje sebi postavlja svaki prosečan gledalac RTS-ovog Dnevnika, koji je već mesecima izložen tretmanu ispiranja mozga o uspesima naše policijie u borbi protiv narko kartela, duvanske mafije, drumske mafije... Pa kako je onda moguće da ne mogu da uhvate momka koji je to uradio pred hiljadama svedoka?
Znači, šta smo dobili? Dobili smo činjenicu da onaj ko je najviše kriv nije ni uhapšen, ni kažnjen, a da su većinom sankcionisani oni koji nisu ni za šta krivi. Kakvu poruku to šalje javnosti? Poručuje im: „Bićete kažnjeni bez obzira na krivicu. Vaš povratak na stadion nismo u mogućnosti da ispratimo na način na koji se to radi u zemljama u kojima su stadioni puni. Nismo u stanju ni da uhvatimo one koji pucaju, a i kad ih uhvatimo, odugovlačićemo sa suđenjem i izricanjem presude (kao u slučaju Taton) sve dok vam i poslednja pomisao na taj zločin ne izčili iz sećanja. U stanju smo samo da ispraznimo tribine, jer kad na njima nema nikoga onda nema ni ekscesa."
Naravno, treba kazniti i Zvezdu kao organizatora, ali je trebalo udariti tamo gde najviše boli. Po džepu. I ta kazna je trebalo da bude podjednako drastična kao i ona za pucača. Ovako će navijači, oni pravi, ispaštati kao kolateralna šteta. A sve se, navodno, radi zbog nih.
I posle će neko opet da kuka zbog praznih tribina, tvrdeći da se „fudbal igra zbog navijača". Pa šta ste, gospodo iz FSS, učinili da tu publiku vratite na stadion? Regularnost prvenstva posle ovakve odluke takođe postaje diskutabilna.
Svako ko je završio bar prvu godinu pravnog fakulteta zna da sankcija treba da ima pre svega preventivno dejstvo, a da je njena tek sekundarna funkcija kažnjavanje počinioca krivičnog dela. Prevencija bi u slučaju najnovijeg kažnjavanja navijača Crvene zvezde trebalo da bude slanje poruke istima da ne unose (i ne upotrebljavaju) oružje na tribini, jer ponovo neće moći da gledaju i bodre svoje ljubimce. Da li je sankcija u ovom slučaju usmerena na pravu stranu? Da li su sankcijom kažnjeni baš oni koji bi trebalo da budu kažnjeni? Da li bi neka druga reakcija države bila delotvornija?
Mislim da bi daleko delotvornije bilo da je počinilac krivičnog dela odmah uhapšen i ekspresno kažnjen. I naravno, da je kazna bila drakonska. E, to bi poslalo pravu poruku onima koji su skloni da počine sličnu glupost. To bi ih stvarno uplašilo i nateralo na razmišljanje. Ovako, kažnjeni su oni koji nisu krivi, a oni su velika većina. Kažnjeni su oni koji su na stadion dolazili zbog fudbala, oni koji su na stadion počeli da dolaze sa decom, oni koji su posle mnogo godina počeli da se vraćaju na tribine Zvezdinog stadiona verujući da se u našem fudbalu dešavaju neki pozitivni pomaci...
Da li je moguće da taj koji je pucao još nije uhapšen? Ovo pitanje sebi postavlja svaki prosečan gledalac RTS-ovog Dnevnika, koji je već mesecima izložen tretmanu ispiranja mozga o uspesima naše policijie u borbi protiv narko kartela, duvanske mafije, drumske mafije... Pa kako je onda moguće da ne mogu da uhvate momka koji je to uradio pred hiljadama svedoka?
Znači, šta smo dobili? Dobili smo činjenicu da onaj ko je najviše kriv nije ni uhapšen, ni kažnjen, a da su većinom sankcionisani oni koji nisu ni za šta krivi. Kakvu poruku to šalje javnosti? Poručuje im: „Bićete kažnjeni bez obzira na krivicu. Vaš povratak na stadion nismo u mogućnosti da ispratimo na način na koji se to radi u zemljama u kojima su stadioni puni. Nismo u stanju ni da uhvatimo one koji pucaju, a i kad ih uhvatimo, odugovlačićemo sa suđenjem i izricanjem presude (kao u slučaju Taton) sve dok vam i poslednja pomisao na taj zločin ne izčili iz sećanja. U stanju smo samo da ispraznimo tribine, jer kad na njima nema nikoga onda nema ni ekscesa."
Naravno, treba kazniti i Zvezdu kao organizatora, ali je trebalo udariti tamo gde najviše boli. Po džepu. I ta kazna je trebalo da bude podjednako drastična kao i ona za pucača. Ovako će navijači, oni pravi, ispaštati kao kolateralna šteta. A sve se, navodno, radi zbog nih.
I posle će neko opet da kuka zbog praznih tribina, tvrdeći da se „fudbal igra zbog navijača". Pa šta ste, gospodo iz FSS, učinili da tu publiku vratite na stadion? Regularnost prvenstva posle ovakve odluke takođe postaje diskutabilna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.