RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

shaman7
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la shaman7 » 21 mar 2015, 23:10

Cernica je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Pastrmka glavni brato na forumu, jos jucer ja najavio ovu pobjedu. :kralj:
Stara škola brato :thumbup: shaman kako rukomet zavrsi
RK Velež - RK Jajce 31:29 (18:15)
U okviru 14. kola, naši rukometaši su savladali ekipu Jajca i tako nastavili pobjednički niz. Da će naši rukometni "Rođeni" odigrati dobru utakmicu, nagovijestio je i sam početak utakmice, kada je bilo 8:3 u korist Veleža. Jakom igrom u odbrani, te brzom tranzicijom lopte u napadu, Velež je uspio sačuvati stečenu prednost sve do 22. minute, kada je rezultat glasio 15:10. Nakon toga u našoj igri slijedi mali pad, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 18:15. U drugom poluvremenu, rukometaši Veleža su još bolje zaigrali, pa stvorili maksimalnu prednost od 8 razlike, 28:20. U tim minutama utakmice, domaći trener daje priliku skoro svim igračima sa klupe, koji su koliko-toliko na pravi način iznijeli utakmicu i zasluženo osvojili nova 3 boda.
U sljedećem kolu naši rukometaši gostuju ekipi Viteza, odakle će se, nadamo se vratiti sa još jednom pobjedom i nova 3 boda.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 21 mar 2015, 23:13

Bravo rukometaši :clap:
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 mar 2015, 23:19

Cernica je napisao/la:Bravo rukometaši :clap:
RK VELEŽ :clap:

Pastrmko da lis e i tebi čini da se Nikšić sve više okreće u radu kluba?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2015, 23:21

pa dobro majku mu,sve mogu razumiti,ali da vjecito u svakom pogledu,mi sami sebi kopamo mezar,neide mi u glavu i bog...kakav smo mi to narod..pa makar nebilo ispravno,nebilo po nasoj casti i vjeri...makar u inat dusmanima,ali jok..uvjek bosnjo najjace jedan na drugog udari.. :oops:
cestitam realu iz obarske na pobjedi,cestitam guzenje vitezu protiv sirokog,a bogami i velezu cistu pobjedu protiv sarajeva..zasluzili jeste,i svaka cast,nece to jos mnogima uspjet...mozda nikom do kraja sezone...
samo se cudim nasem mentalitetu...nemogu se pomiriti sa tim i gotovo :oops:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 21 mar 2015, 23:31

solinas je napisao/la:pa dobro majku mu,sve mogu razumiti,ali da vjecito u svakom pogledu,mi sami sebi kopamo mezar,neide mi u glavu i bog...kakav smo mi to narod..pa makar nebilo ispravno,nebilo po nasoj casti i vjeri...makar u inat dusmanima,ali jok..uvjek bosnjo najjace jedan na drugog udari.. :oops:
cestitam realu iz obarske na pobjedi,cestitam guzenje vitezu protiv sirokog,a bogami i velezu cistu pobjedu protiv sarajeva..zasluzili jeste,i svaka cast,nece to jos mnogima uspjet...mozda nikom do kraja sezone...
Brato veci je motiv i zelja za pobjedom u igraca Manchestera kad igraju protiv Liverpoola nego protiv Stoke city-a
From father to son

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2015, 23:35

Cernica je napisao/la:
solinas je napisao/la:pa dobro majku mu,sve mogu razumiti,ali da vjecito u svakom pogledu,mi sami sebi kopamo mezar,neide mi u glavu i bog...kakav smo mi to narod..pa makar nebilo ispravno,nebilo po nasoj casti i vjeri...makar u inat dusmanima,ali jok..uvjek bosnjo najjace jedan na drugog udari.. :oops:
Brato veci je motiv i zelja za pobjedom u igraca Manchestera kad igraju protiv Liverpoola nego protiv Stoke city-a
haha slazem se prijatelju,ali nisi me razumio, ;)

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 mar 2015, 23:41

@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 21 mar 2015, 23:44

Razumijem ja tebe druze ali nije vazno jesu li bošnje kurdi ili kinezi. Važna je samo pobjeda svog kluba a ko ce osvojit titulu zalibo me taki ako nije moj klub. Bar ti za nas govorim. Ljubav prema Veležu je jaca od mržnje prema drugome. Jest da ce to ovi bjelocarapani skontat za 50 godina a mozda ni tad. Sumnjam da ce toliko i doživit
From father to son

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2015, 23:46

pinoglavi je napisao/la:@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.
drina i vitez su tu bas radi ovakvih stvari,i za to se moze naci hiljade dokaza unazad godinama....mi smo jedini koji seremo o tradiciji,institucionalnosti,velicini....dok se mi koljemo izmedju sebe,ovi nam jebu nanu naninu iz godine u godinu,ali hajde...
cestiteke velezu

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 mar 2015, 23:48

solinas je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.
drina i vitez su tu bas radi ovakvih stvari,i za to se moze naci hiljade dokaza unazad godinama....mi smo jedini koji seremo o tradiciji,institucionalnosti,velicini....dok se mi koljemo izmedju sebe,ovi nam jebu nanu naninu iz godine u godinu,ali hajde...
cestiteke velezu
Tom pricom se spustas na nivo pomenutih klubova za koje navodis da prodaju bodove.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 21 mar 2015, 23:48

To je to brato. Nema pardona nikome pogotovo Sarajevu Želji Čeliku Slobodi i Borcu. To su najslađe pobjede. Yebo ove novokomponovane ekipe iz epruvete što imaju manje službenih utakmica od Duška Bajevića :urnebes: :salut:
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 mar 2015, 23:50

Cernica je napisao/la:
To je to brato. Nema pardona nikome pogotovo Sarajevu Želji Čeliku Slobodi i Borcu. To su najslađe pobjede. Yebo ove novokomponovane ekipe iz epruvete što imaju manje službenih utakmica od Duška Bajevića :urnebes: :salut:
:rol: :rol: :rol:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 mar 2015, 23:51

samo_lijevo je napisao/la:
solinas je napisao/la:
cestiteke velezu
Tom pricom se spustas na nivo pomenutih klubova za koje navodis da prodaju bodove.
nespustam se ja nigdje,navodim samo na rezultat odredjenog ponasanja jedne cjeline,skupine,nacije.
pricam upravo o onome sto ti pokazujes tim postom..to neznaci da nemam princip,i da se neslazem sa tobom...ali situacija je takva da se trebamo dobro zamisliti,kao nacija...u svakom pogledu...
jos jednom cestitke velezu

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 mar 2015, 23:51

solinas je napisao/la:
cestiteke velezu
Zato od sljedece sezone 6 ispada i nema vise ovoga,a i liga nam i jest propala kad se ljudi bune sto se nije pustilo Sarajevu jer im treba za titulu.Nije ovo merhamet.Nek namjestaju i drugi protiv malih klubova,igrat ce i sa onima iz vrha koji nece skinut gace prije utakmice.
Nad tobom sunce najljepše sja

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 21 mar 2015, 23:59

Pa dajte ljudi okanimo se tih prica i odmaknimo se jednom za uvjek od tog otrovnog nacionalizma.Znam na sta aludiras,cak vidim na drugim temama ljudi i to oni za koje sam smatrao da su ozbiljni pocinju te price.Pa nemogu vjerovati da bi normalnom navijacu moglo biti drago da ga neko pusti da ostvari svoj cilj .Jeli nam to neko preporucuje da budemo poput onih danas u Vitezu :?: Jeli to Velez a i Sarajevo treba da namjestaju a njihovi navijaci onako primitivno navijaju :?: Ja to necu nikada prihvatiti,ja zelim biti primjer kako treba a ne kako netreba raditi.
A u svemu je najvaznija stvar klub za koji zivim,a ne odvratna politika koja nas drzi u okovima ropstva vec trecu deceniju.Meni starom navijacu Veleza je apsolutni prioritet da moj klub pobjedjuje bez obzira na ime protivnika.Zar nije dovoljno i zar nije pozitivan primjer da su danas cijeli dan navijaci Sarajeva uzivali u Mostaru bez bojazni da ce ih neko napasti ili vrijedjati.Neka svi klubovi i navijacke skupine obezbjede pola takvog ambijenta i mi cemo biti sretna fudbalska nacija :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 22 mar 2015, 00:00

@solinas marš u qurac krasni sa tom pričom daleko od Veleža i sve što ima veze sa istim :!:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 mar 2015, 00:00

Normalno da se trebamo zamisliti, ali ne tako sto cemo ravnati po tome ako "njegov" krade onda neka krade i "moj" .
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 22 mar 2015, 00:17

Bravo Rođeni za ovo danas :tokralju: :tokralju:
Trka, borba, zalaganje, sve što nam je falilo u srijedu.Nije se bilo lako vratiti nakon Zrinjskog, ali uspjeli smo.Dobra taktika, dobar sastav i naravno dobra igra.Janković mašina, samo da on uđe u formu kao prošle polusezone, Blagoje doktor fudbalske igre, kako samo dijeli lopte, Bobić iznenađuje pozitivno, svaka čast, Haurda napokon gol, hvala bogu.Naravno i ostali kapa dole, to hoćemo da vidimo borbu, krv, zalaganje za sveti dres.RA kao uvijek, navijanje za 10 :thumbup:
Ove kretene što dolaze ovdje pisati svakakve gluposti nabijem na qurac, mrš na svoje teme.
VI STE NAŠA PRVA LJUBAV ROĐENI ALE ALE
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 mar 2015, 01:02

Čestitke na pobjedi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

RedOne
Kontakt:

Post Postao/la RedOne » 22 mar 2015, 01:34

Kao i većina vas i ja još uvijek vrtim po glavi film s današnje utakmice... I moram priznati da mi tek sada ništa nije jasno... Ustvari, možda i jest, ali tek će mi sljedeća 2-3 kola dati odgovor na moje dubioze. Ovo danas je bilo totalno ludo :crazy:

Lijepo i poprilično toplo poslijepodne u Mostaru kao da je napravilo divnu uvertiru jedinom pravom, gradskom, gospodskom derbiju 2 kluba koji bez obzira na položaj na tabeli uvijek privuku veliki broj navijača. Za razliku od ostalih derbija i "derbija" na ovaj uvijek hladno možemo povesti sve one koji u životu nikad nisu bili na utakmici, djecu, starce, žene (uf, ovo mi baš i ne izgleda lijepo :lol: ) kao i one koji se groze naše lige smatrajući je mračnom, huliganskom i divljačkom i sa nerazumijevanjem gledaju na našu strast prema takvom načinu zabave. Moram reći da svaki put guštam na toj utakmici, bez obzira na konačni rezultat. Nijedna psovka, uvreda, ružna pjesma pa čak ni čista navijačka zafrkancija se ne mogu čuti na ovoj utakmici... Današnja utakmica je imala ako mogu reći i dodatni bonus na cjelokupno to okruženje- bila je naprosto- odlična. Da su igrači oba tima imali još snage, mogla sam je gledati još 2 h :D

Ovaj meč je osim renomiranog protivnika definitivno uljepšala borbenost naših igrača koji su pokazali tu za naš tim tako neobičnu osobinu. Čak i ja, koja sam ih pratila sve ove utakmice sam ostala :shock: ovakvom igrom. Sa jedne strane vidjeli smo tim sastavljen od skoro pa najboljih igrača u PL kojem na klupi sjede Stojčev, Bilbija, Okić, Bekić..., a s druge strane imamo naš Velež, koji je na jedvite jade sastavio i ovakav tim koji je dosad pokazao jako malo... Na prvi pogled neravnopravno i dozlaboga predvidljivo...ali ne danas. Naša je taktika bila jako pametno postavljena, nekad 4-3-2-1, nekad 4-4-2 ili varijacije na temu koja je Sarajevu ostavljala mnogo prostora u sredini i prepuštenu inicijativu, a nas naizgled "zalijepila" za vlastiti šesnaesterac. Takvo rizično postavljanje je moglo biti i kažnjeno više puta jer je Sarajevo pogotovo u prvom dijelu odigravalo takve akcije da bi se u 3 poteza Bobić našao u šahu- Alispahić- Duljević/Velkoski- Benko i... Bobić :D . Kad u obzir uzmemo činjenicu da mi za neku eventualnu brzu kontru nemamo slobodne brze igrače koji bi mogli "odšpartati" između dva kaznena prostora brzinom nedostižnom za svog stopera-čuvara ispada da mi na početku ove utakmice nismo imali ni gram šanse. No, gramaža se povećavala svake minute pogotovo u drugom dijelu poslije 1. gola. Kad smo mi počeli igrati onu našu igru od prošlog proljeća poželjela sam da utakmica traje još bar poluvrijeme :ljepota: ...Unatoč svemu rečenom, ovu utakmicu svakako nije dobila taktika, imena i lova nego- srce i inat... Pojedinačno:

Bobić- Rekoh li ja već jednom, on je golman za velike utakmice :D Danas je bio savršeno hladnokrvan i miran pred razvikanim napadom Sarajeva. Par puta sam ga uhvatila da se igra s napadačima Sarajeva :nene: , ali pošto je na nevjerovatne načine sačuvao svoj go :clap: :clap:

Pejić- Danas ne može niko dobiti slabu ocjenu... Uklopio se u sjajnu partiju "rođenih".

Maletić- Ponestalo mi je riječi i epiteta za našeg "dedu". Jao koji je čovjek profesionalac to je nenormalno... Danas sam uživala gledajući ga kako se "hrve" sa 7-8 godina mlađim Velkoskim. Nije Krste toliko dobro krilo, koliko je Maleta dobar bek... A osim toga par puta oni njegovi prodori kroz sredinu i igra na desnom krilu :kralj: :clap: ... Uz Bobića danas definitivno najbolji...

Zolj i Škahić- Ocjeniću ih skupa jer su danas kao dvojac super odradili svoj dio posla. Pred famoznim Benkom nisu pokazali ni trunku straha i respekta, a Škahić je par puta odigrao predobro u polju prema naprijed. Sve napade Sarajeva su amortizovali na način da nisam previše premirala od straha kad bi se Alispahić ili Benko našli blizu našeg kaznenog prostora. Bravo momci :clap:

Nikolić- Gdje je ovaj Nakata bio dosad? Podsjetio me na prošlosezonske bravure. Razbio je puno napada Sarajeva, dosta razigravao Blagog, Janku i općenito bio onaj igrač kakav nam treba na poziciji zadnjeg veznog. Vrlo malo lopti je vratio unazad što mi je posebno drago. Bez puno okolišanja- ubjedljivo najbolja partija ove sezone...

Blagojević- Svi se možemo složiti s tim da je Blagoje naš mozak u timu i najznačajniji točkić u kreaciji naših napada. U drugom poluvremenu je bio gušt gledati ga kako fino veze i traži slobodne saigrače. Loptu će zadržavati dovoljno dugo dok ne naiđe neko slobodan... I kako kažete vi momci s foruma- ljubimo ga u ćelu :lol: Bravo Blagi :clap:

Janković- On čak i ne mora cijelu utakmicu odigrati u visokom tempu, njemu je dovoljan 1 ili 2 poteza da sve riješi. Na poziciji polušpica, a ponekad čak i špica to najbolje dolazi do izražaja...Kako je danas kod prvog gola "izvozao" odbranu Sarajeva :shock: Neke greškice koje je napravio nećemo ni spominjati. Uz Zvornik, još jedna sjajna partija...

Hebibović- Kako rekoh da Krste nije dovoljno dobro krilo za Maletu tako ni Protić nije primjeren bek za našeg Anija. Kako taj dečko uspije pronaći prostor, okrenuti igrača i zavrnuti u 16 m, a uz to biti i na lijevoj strani i to sve cijelih 90 minuta :think: Ma neću ništa više reći, sve znamo o njemu... Legenda naša :clap:

Hajdarović- Opet je špartao cijelo vrijeme, tražio zgodnu poziciju, ali nije se baš uspio naigrati. Lopta ga danas nije slušala. Ali za borbenost i broj pretrčanih kilometara :clap:

Haurdić- Skoro da sam bila zaboravila zašto nam je svima tako išao na živce prošle polusezone... Danas sam se malo podsjetila... Sasvim bespotrebno komplikuje akcije, ali je takva njegova igra otvorila prostor ostalima jer je uvijek na leđima imao po dvojicu kao pravi centarfor. Šta reći za go- špricerski, hladno... Za Sarajevo postao penicilin...

Izmjene:

Barišić- Šta reći- pored njega uopšte nisam vidjela Ševku :D što može reći puno o Bari ili Ševki, svejedno. On je definitivno odigrao iznad trenutnih mogućnosti. Bravissimo :clap:
Kodro- Kako se bio zalaufao, mislila sam da će dati i go... Šteta da nije uspio...
Tolić- Duša draga :ljepota:

Sad lijepo pauziramo od ovih silnih stresova, a onda idemo na jednu od utakmica istine, trenutno 10.plasiranom Travniku koji bi današnjom pobjedom Mladosti u Zvorniku mogao sebi zakomplikovati život ukoliko nas ne pobijedi. Tamo očekujem poznati travnički fudbal preloš za oko i pregrub za ekstremitete :) i našu igru prilagođenu tome. Meni će sljedeće prvenstveno kolo prvenstveno dati dio odgovora na pitanje da li ovo bio samo dobar dan prosječne ekipe ili je naznaka nekih ljepših rezultata. Ostaje mi da čekam 4.4....

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: zemuntrg i 14 gostiju.