KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

al...
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 10 apr 2010, 22:37

...nakon četvrte četvrtine utakmice Igokea - Bosna, samo reći "Pašaliću nestani", "dabogda te oteli vanzemaljci", "nogu slomio"... Pa pet jeb... izgubljenih lopti samo u četvrtoj četvrtini. Koji majmun... Pobogu više. Svaki put kada smo krenuli u retern, frajer baci idiot-pas. Onaj hajvan Jovanović promijenio sport, došo' frajer da se mariše, nafurao se da je Dževad Poturak, šta li.Usput zaboravio da je tu da igra. Kojadinović ****, plače nakon dva lakta, ponovo u par navrata zabijao se nerezonski. Žarko pušta njihove centre da se šetaju po reketu. Šeha, po običaju, nestane kada treba vući ekipu "za rogove". Kapitena i govana. Uglavnom, Božo jedini prolazna ocjena, skočnost, borbenost, fulao trice, ali to i nije njegov posao. Morao pucati, kada su se zvijezde posakrivale.
Uglavnom, imao sam zrnce nade nakon vodstva na poluvremenu, ali me naravno, naše mrmonje nisu razočarale, odigrali su najgore kada je trebalo.

dudlas74
Kontakt:

Post Postao/la dudlas74 » 10 apr 2010, 22:42

zeljko kelecevic je napisao/la:bocka jest seljacina i glupan,al vasa je igra puno gluplja od bocke.jadni vi nasto ste spali da vam srbi nose igru.ma vi ste kanta za nabijanje.zao mi samo parezanina sto radi s takvim ljudima.

Pa kakvew to veze ima sto srbi igraju ili nose igru u kk bosna, kakve de mi samo to objasni.Nismo mi siroki ili igoekea pa da igrace trazimo i zelimo da biramo ili imamo po nacionalnoj osnovi.Zatro bs igoeku i siroke najvise i ne vole jer su nacionalisticki klubovi, sa takvim nacionalistickim i sovinistickim nacinom razmisljanja kojeg i ti zastupas.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 10 apr 2010, 22:44

zeljko kelecevic je napisao/la:bocka jest seljacina i glupan,al vasa je igra puno gluplja od bocke.jadni vi nasto ste spali da vam srbi nose igru.ma vi ste kanta za nabijanje.zao mi samo parezanina sto radi s takvim ljudima.
Ja nemam problem sa time sto srbi nose igru Bosne, nosili su i kad smo bili Europski prvaci, pa ti sad vidi jel ti ovaj post na mjestu... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 10 apr 2010, 22:44

Nekima je bolje da ne dolaze u Sarajevo
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 10 apr 2010, 22:45

Isnar je napisao/la:Evo kraj, 81-71... ovdje samo mozes dobit batina, koji krkanluk Boze dragi, sreca niko nije fasovo... igra u prvom poluvremenu solidna, ali u drugom nula bodova, ako se ne uloze neke pare na ljeto ovo nista nece valjati... Igokea ce igrati NLB Ligu, a Bosna ce igrati ligu brda i zaseoka... nisam sklon da kritikujem ekipu za koju navijam, ali ovo je prevrsilo svaku mjeru... :!:

EDIT: Zanio sam se malo, svi slijedece sezone igraju ligu brda i zaseoka... :mrgreen:
Ma nije problem, puknućemo igokeu kući i dobit pozivnicu za NLB (Široki će biti prvi, to je valjda već jasno), a i naće se neki keš na ljeto za pojačanja od kojih će 90% bit za k..ca. Al napretka neće bit se pare ulažu u polovična rješenja, a ne u školu košarke. Ovo majke mi isto u onom filmu "Beskonačni dan". Samo ovo je beskonačna sezona. Čim završi, ista počinje, i opet sve isto gledamo... :roll:

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 10 apr 2010, 22:50

Ova me bosna vise ne zanima, smo uprtim razultate, nekad sam isao na tekme a sad ne pada mi na pamet, samo mogu reci jadno, ovoj bosni trebaju tri kvalitetna igraca pa da bi bila konkurentna za sredinu NLB lige, koju sljedece sezone po mom misljenju nece igrati
Mes Que Un Club

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 apr 2010, 22:56

Komedija" :o
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 apr 2010, 00:22

Bajić je "prevaga" :mrgreen: ...bori se ko lav....neki kažu da čak i srce ima....ima naklonost i pojedinih bosninih navijača...Samo jednu stvar nema: nema pojma o igri koja se zove košarka...I onaj Đikan za njega je "Klipan".Dobar nam i ovaj novi play,pokazuje nove vještine....i to plemenite....svaka čast "majstore"...večeras si pokazao da na tebe možemo računati...naravno u klubu koji u svom korijenu nosi naziv "bokserski"...

Ali najveću "zahvalnost" treba izreći upravi,oni su najzaslužniji za ovakav sunovrat kluba.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 11 apr 2010, 02:43

Ma Bosna je dno dna, koliko god to mi ne mogli prihvatiti, i ona navrat-nanos postrojena Igokea je trenutno za nas nedohvatljiva. I ajde nek se nađe neki kreten koji će još bacati drvlje i kamenje na "lišticu" i "Aleksandrovac" kao instant ekipe, pogotovo Široki. Pa taj klub je za nas organizaciono nedohvatljiv za još 20 svjetlosnih godina....I serem se ja na tradiciju, serem se na Sarajevo, kao tobože kulturni i sportski centar države, a ustvari ništa drugo nego skup neradničke seljačke stoke. Seljaci koji su radnici, ostali su tu gdje jesu i napravili nešto, za razliku od ovih koji su se tobože uzdigli od svoje sredine, pa je taj KK.Široki živi dokaz za ovo što pišem....Koliko igrača i trenera promijenimo i svake sezone uvijek ista priča...I njih vode neki njihovi lopovi, i nas vodi naš lopov Imamović koji o ovoj igri zna koliko i ja znam o jednakostraničnom pimprnelu, i ta pričaa o lopovluku ne pije vodu. Užas nad užasima, eto to smo mi i ništa više ni manje od toga....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 11 apr 2010, 02:49

dudlas74 je napisao/la:

Pa kakvew to veze ima sto srbi igraju ili nose igru u kk bosna, kakve de mi samo to objasni.Nismo mi siroki ili igoekea pa da igrace trazimo i zelimo da biramo ili imamo po nacionalnoj osnovi.Zatro bs igoeku i siroke najvise i ne vole jer su nacionalisticki klubovi, sa takvim nacionalistickim i sovinistickim nacinom razmisljanja kojeg i ti zastupas.
Tebi dječak (ma koliko start bio ) niti je mjesto na jednom forumu kakav je ovaj niti imaš pojma što pričaš "nacionalistički" očito uopće nemaš pojma što znači , ali ti imaš tamo neki nick da nešto dudliš "to očito nešto vjerojatno znači " a za to nacio i sl. ima jedna pjesma kod nas "DOĐI DA VIDIŠ, DOĐI DA SE DIVIŠ , I POŽELJET ĆEŠ OVDJE DA ŽIVIŠ " laku noć dječarac (ma koliko god star bio ).
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

dudlas74
Kontakt:

Post Postao/la dudlas74 » 11 apr 2010, 06:05

kksiroki je napisao/la:
dudlas74 je napisao/la:

Tebi dječak (ma koliko start bio ) niti je mjesto na jednom forumu kakav je ovaj niti imaš pojma što pričaš "nacionalistički" očito uopće nemaš pojma što znači , ali ti imaš tamo neki nick da nešto dudliš "to očito nešto vjerojatno znači " a za to nacio i sl. ima jedna pjesma kod nas "DOĐI DA VIDIŠ, DOĐI DA SE DIVIŠ , I POŽELJET ĆEŠ OVDJE DA ŽIVIŠ " laku noć dječarac (ma koliko god star bio ).

E jesi pametan svaka cast , po jednom djelu mog nicka mozes zakljuciti da dudlim a po drugom zakljucis da sam djecak iako ti pise 74.E svaka ti cast na pameti.A sto se tice toga da je siroki nacionalisticki tim, pa jasta je, zar grijesim???Navedi mi ime jednog srbina i jednog muslimaa koji je igrao za siroki eto otkako su u vrhu bh lige.Hajde navedi, ako mozes.Znam da ne mozes ili jos bolje navedi mi cak i za nogometi klub siroki ijednog srbina ili muslimana koji je nastupao.I onda mi reci da niste nacionalisti.Naravno da jeste, svaka cast sirokom na rezultatima ali vi ste iskljucivo nacionalisticki klub, nemate niti zelite imati igraca drugih nacionalnosti iz druga dva konstitutivna naroda u svom timu a isti slucaj jeste i sa igokeom samo oni nemaju hrvata a ni muslimana.I ako je to vas ponos onda to sve o vama govori.Dok je nasa bosna uvijek bila multinacionalna i cak one davne 1979 godine kad je bila prvak evrope a i sad je poslije svog sranja koje se desilo , sto samo nama sluzi na cast i ponoso kluba kojeg vi nacionalisti nikad necete imati.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 apr 2010, 10:23

harry_90 je napisao/la:
Isnar je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Vidim zalite se na Jovanovica,da slabo igra,u Slobodi prosle godine razvaljivao,ne znam sta mu je .
Ne znam dragi Hari, al ove sezone je katastrofa... pratim Bosnu cijelu NLB ligu i vjeruj mi da nije odigrao ni jedne pristojne utakmice... vjerovao sam u njega, ali sam definitivno izgubio strpljenje...
Jbg mozda djeluje na njega to sto nije glavni u timu,ima tu Kojadinovic itd.Majkemi razvaljivao u Slobodi,divio sam se igramam,razigravao igrace,sut imao uvijek dobar,al eto kod vas koci,Milosevic vidim slab vam,morate svoju skolu malo ukljucit,koji ce ginut na terenu,a ne neki placenici sa strane.
Zlaju je period kad je bio povrijedjen totalno sj.ebao. Ali ne toliko povreda i neigranje, kol'ko nesportski zivot u ta 2 mjeseca.
Gdje ti je tu logika svega ti. Srbi su najjaca kosarkaska nacija u Evropi, samo sto mi nismo znali izabrati prave igrace od tih Srba, vec uzeli polovnjake :D :D :D :D :D

I na kraju, sreca pa postoji kafana, pa se ne mora Bosna gledati svaki vikend. :lol: :lol:

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 11 apr 2010, 11:15

dudlas74 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:
dudlas74 je napisao/la:

E jesi pametan svaka cast , po jednom djelu mog nicka mozes zakljuciti da dudlim a po drugom zakljucis da sam djecak iako ti pise 74.E svaka ti cast na pameti.A sto se tice toga da je siroki nacionalisticki tim, pa jasta je, zar grijesim???Navedi mi ime jednog srbina i jednog muslimaa koji je igrao za siroki eto otkako su u vrhu bh lige.Hajde navedi, ako mozes.Znam da ne mozes ili jos bolje navedi mi cak i za nogometi klub siroki ijednog srbina ili muslimana koji je nastupao.I onda mi reci da niste nacionalisti.Naravno da jeste, svaka cast sirokom na rezultatima ali vi ste iskljucivo nacionalisticki klub, nemate niti zelite imati igraca drugih nacionalnosti iz druga dva konstitutivna naroda u svom timu a isti slucaj jeste i sa igokeom samo oni nemaju hrvata a ni muslimana.I ako je to vas ponos onda to sve o vama govori.Dok je nasa bosna uvijek bila multinacionalna i cak one davne 1979 godine kad je bila prvak evrope a i sad je poslije svog sranja koje se desilo , sto samo nama sluzi na cast i ponoso kluba kojeg vi nacionalisti nikad necete imati.
Tim gore da si 74 a možeš pročitati što piše u zagradi . Ukoliko nešto ne znaš bolje da šutiš nego da svašta kažeš , u trenutnom rosteru HKK ima jedan Srbin ali kako mi ne pada na pamet brojiti krvna zrnca kao ti naravno da ti neću napisati tko je on, pred prošle sezone je igrao i Musliman ali naravno da ni njega neću imenovati zbog istog razloga , e sad ono najvažnije u ŠB nema ni jedan ne Hrvat :
policajac,
smetlar,
vozač autobusa,
lovac,
ribolovac,
frizer,
maniker,
pediker,
..........
pa zašto bi bio košarkaš u krajnjem slučaju .
Da imalo poznaješ prilike u ŠB morao bi znati da je ŠB od kad je Boga i svjeta ČISTO ili ti 99,6% nastanjen Hrvatima ali ne zahvaljujući nekim stvarima tipa rat i sl. nego jednostavno povijesnim prilikama jednog namjerno zapostavljanog hercegovačkog gradića kojeg se ciljano onemogućavalo u razvoju privrede i dr.
Ove tvoje insinuacije o nacionalističkom Širokom ovom gore izrečenom tezom padaju u vodu , jer što bi to kao mi morali napraviti da zadovoljimo tebe i sl.tebi , da možda ja pređem na Pravoslavnu vjeru ili pak moje dijete na Islam pa ćeš ti biti zadovoljan .
Ja ne znam samo od kud vam/tebi snaga za konstantno podmetanje , zamjene teza i osuđivanje i to samo zato što je etnička situacija (kroz cijelu povijest ovih krajeva) takva da su Hrvati u Z.Hercegovini (ŠB:POS:GRU) skoro pa 100% stanovništva , i onda tu istu stvar konstantno prenosite na športske kolektive kojima naravno ne možete naći nikakve primjedbe a posebno kad ih postaviš u paralelu sa svojim klubom pa onda podmećete kakva su krvna zrnca igrača u tom klubu , po mojoj ocijeni je samo postavljanje pitanja i teza koje ti pokušavaš progurati nacionalizam i rasizam prve kategorije jer po kojem pravu ti postavljaš pitanje ili tezu tko su i koje vjere/nacije igrači u HKK-u.
I ovo je sportski forum koji ti očito pokušavaš zatrovati nacionalizmom i ne znam kako nitko ne reagira na ove tvoje objede ili je možda dozvoljeno pljuvanje kad se pljuje po ŠB.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 apr 2010, 11:58

Isnar je napisao/la:
dudlas74 je napisao/la:
armin je napisao/la:Pasalic 3 zaredom izgubi! :evil:
Ma i ovaj pasalic godinama igra il je u timu bosne ( makar i sjedio na klupi) a pravi kao play pocetnicke greske u dodavanju, nevjerovatno.Hajde da takve greske prave krilni igraci il centri ali play , halo ba ljudi pa gdje to ima.Pasalic uradi nekad jednu il dvije dobre stvari i poteza a onda 5-6 zabrlja i to na takvim pocetnickim greskama da bi ga izbacio zauvjek iz tima.Onaj Bajic ja neznam sta je ono , on izgleda nezna loptu baciti dvijema rukama nego stalno na neki horuk ide , bas cudan igrac blago receno.Kojadinovic isto greske u dodavanju, jovanovic forsira tricu a ne mooze pogoditi , jedino sehovica nemam sta da krtikujem , mislim neznam sta bi danas kod njega kritikovao kod svih ostali igraca svasta mogu naci za kritike.
Sehovic je najbolji igrac Bosne bez konkurencije, Rakocevic moze odigrati dobro, tu treba dodati i Ivanovica kad se oporavi... ostalo - PRTINA... :!:
nije, to je npr. bio ikonic prosle sezone jer kada se lomilo on bi uzimao stvari u svoje ruke, pretprosle je bio williams, ..., dok se sehovic u odlucujucim trenucim gubi jednostavno nestane, zato kojadinovic preuzima u svoje ruke kada se lomi, a sto ovih dana neide tako dobro jer je daleko sporiji radi povrijede lista sa kojom usput igra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 11 apr 2010, 12:14

[quote="nerminh74"]

Iako se s tobom najčešće ne slažem ipak ti jednu stvar ne mogu ne priznati a to je studioznost i konstanta u komentarima pa bili oni crni ili bijeli ali su konstantni . Pa bi te zato upitao za tvoj presjek stanja u KKB , misli da je svakome jasno da većini ( među kojima sam i ja ) širokobriježana nije mrsko trenutno stanje stvari u BH košarci iako naravno da ni pod razno ne bih želio vidjeti KKB konstantno na razlici (barem do sada u sezoni) u odnosu na HKK , jer jeb...eš derbi bez napetosti . Šta te želim pitati ? U čemu je po tebi najveći problem sadašnje Bosne? Komentar zbilja nije zlonamjeran,ciničan ili sl. nego jednostavno gledam cijelu sezonu KKB (skoro sve tekme na tv-u) i imam neki svoj sud ali ti puno bolje poznaješ stvari unutar KKB pa zato pitam .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 apr 2010, 12:28

kksiroki je napisao/la:

Tim gore da si 74 a možeš pročitati što piše u zagradi . Ukoliko nešto ne znaš bolje da šutiš nego da svašta kažeš , u trenutnom rosteru HKK ima jedan Srbin ali kako mi ne pada na pamet brojiti krvna zrnca kao ti naravno da ti neću napisati tko je on, pred prošle sezone je igrao i Musliman ali naravno da ni njega neću imenovati zbog istog razloga , e sad ono najvažnije u ŠB nema ni jedan ne Hrvat :
policajac,
smetlar,
vozač autobusa,
lovac,
ribolovac,
frizer,
maniker,
pediker,
..........
Da imalo poznaješ prilike u ŠB morao bi znati da je ŠB od kad je Boga i svjeta ČISTO ili ti 99,6% nastanjen Hrvatima ali ne zahvaljujući nekim stvarima tipa rat i sl. nego jednostavno povijesnim prilikama jednog namjerno zapostavljanog hercegovačkog gradića kojeg se ciljano onemogućavalo u razvoju privrede i dr.
Ove tvoje insinuacije o nacionalističkom Širokom ovom gore izrečenom tezom padaju u vodu , jer što bi to kao mi morali napraviti da zadovoljimo tebe i sl.tebi , da možda ja pređem na Pravoslavnu vjeru ili pak moje dijete na Islam pa ćeš ti biti zadovoljan .
Ja ne znam samo od kud vam/tebi snaga za konstantno podmetanje , zamjene teza i osuđivanje i to samo zato što je etnička situacija (kroz cijelu povijest ovih krajeva) takva da su Hrvati u Z.Hercegovini (ŠB:POS:GRU) skoro pa 100% stanovništva , i onda tu istu stvar konstantno prenosite na športske kolektive kojima naravno ne možete naći nikakve primjedbe a posebno kad ih postaviš u paralelu sa svojim klubom pa onda podmećete kakva su krvna zrnca igrača u tom klubu , po mojoj ocijeni je samo postavljanje pitanja i teza koje ti pokušavaš progurati nacionalizam i rasizam prve kategorije jer po kojem pravu ti postavljaš pitanje ili tezu tko su i koje vjere/nacije igrači u HKK-u.
I ovo je sportski forum koji ti očito pokušavaš zatrovati nacionalizmom i ne znam kako nitko ne reagira na ove tvoje objede ili je možda dozvoljeno pljuvanje kad se pljuje po ŠB.
smijem li ja postaviti tezu sto se tice HKK Siroki?

koliko je igraca u prvoj 5 iz sirokog brijega?
ili tacnije odakle su mason, grgat, stemberger, ruzic, puljko, spralja, siriscevic, milekovic, petkovic

znaci nemaju nikakve veze sa sirokim brigom, samo su igraci 2 petorke evetuanlno iz sirokog bijega, prema tome koliko hrvata u sirokom brijegu ima nema nikakve veze sa nacionalnim sastavom kluba, a to je jasno definisano sa apsolutno nepotrebnim perfiksom Hrvatski Kosarkaski Klub sto se ocigledno istice i naravno ne slucajno, pa cak ni Igokea nema perfiks Srpski

sto se tice stanja u Klubu KK Bosna dudlas74 je to jasno pojasnio i za nas je HKK Siroki institucija sto se tice kvaliteta uprave, organizacije, omladinske skole i da nema tu politiku koju ima i taj cuveni perfiks sigurno bi mi bio jedan od omiljenih klubova, a i KK Igokea je sredjen klub za nas i to zato sto u oba slucaja uprava ima i glavu i rep, dok su kod nas sami "dobrocinitelji kluba" koje u stvari vise interesuje samopromocija, pa profit, ... i tamo na dnu im je KK Bosna na pameti

bay the way dudlas sta je meni u produzetku imena ;)
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

CP3
Kontakt:

Post Postao/la CP3 » 11 apr 2010, 12:42

Losa sezona ,PA STA ?? Klubovi zavise od sponzora i finansijske situacije ,a kod nas je pocetak sezone krenuo naopako i sa povredama i eto ti kraha ...A nasa uprava je NAGOMILALA nekih pulena tako da smo za cas popunili ROSTER ,i koga mozes onda dovesti ,samo Kemu Avdica ....Ali i to nije krah ,ako ih sledece sezone OPAMETI ... Znaci i ORGANIZACIJA O..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 apr 2010, 12:43

kksiroki je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

Iako se s tobom najčešće ne slažem ipak ti jednu stvar ne mogu ne priznati a to je studioznost i konstanta u komentarima pa bili oni crni ili bijeli ali su konstantni . Pa bi te zato upitao za tvoj presjek stanja u KKB , misli da je svakome jasno da većini ( među kojima sam i ja ) širokobriježana nije mrsko trenutno stanje stvari u BH košarci iako naravno da ni pod razno ne bih želio vidjeti KKB konstantno na razlici (barem do sada u sezoni) u odnosu na HKK , jer jeb...eš derbi bez napetosti . Šta te želim pitati ? U čemu je po tebi najveći problem sadašnje Bosne? Komentar zbilja nije zlonamjeran,ciničan ili sl. nego jednostavno gledam cijelu sezonu KKB (skoro sve tekme na tv-u) i imam neki svoj sud ali ti puno bolje poznaješ stvari unutar KKB pa zato pitam .
procitaj post ispod

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 11 apr 2010, 13:23

nerminh74 je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:

policajac,
smetlar,
vozač autobusa,
lovac,
ribolovac,
frizer,
maniker,
pediker,
..........
smijem li ja postaviti tezu sto se tice HKK Siroki?

koliko je igraca u prvoj 5 iz sirokog brijega?
ili tacnije odakle su mason, grgat, stemberger, ruzic, puljko, spralja, siriscevic, milekovic, petkovic

znaci nemaju nikakve veze sa sirokim brigom, samo su igraci 2 petorke evetuanlno iz sirokog bijega, prema tome koliko hrvata u sirokom brijegu ima nema nikakve veze sa nacionalnim sastavom kluba, a to je jasno definisano sa apsolutno nepotrebnim perfiksom Hrvatski Kosarkaski Klub sto se ocigledno istice i naravno ne slucajno, pa cak ni Igokea nema perfiks Srpski

sto se tice stanja u Klubu KK Bosna dudlas74 je to jasno pojasnio i za nas je HKK Siroki institucija sto se tice kvaliteta uprave, organizacije, omladinske skole i da nema tu politiku koju ima i taj cuveni perfiks sigurno bi mi bio jedan od omiljenih klubova, a i KK Igokea je sredjen klub za nas i to zato sto u oba slucaja uprava ima i glavu i rep, dok su kod nas sami "dobrocinitelji kluba" koje u stvari vise interesuje samopromocija, pa profit, ... i tamo na dnu im je KK Bosna na pameti

bay the way dudlas sta je meni u produzetku imena ;)
Pokušat ćemo razgovarat a ne svađati se (barem ću ja pokušati ) .
Ja zbilja ne znam što vi hoćete , da igra tamo neki Jovan ili Mirsad i to bi vama značilo da smo mi više ili manje isključivi prema nekome .Zašto uporno gurate stvar koja nema veze sa sportom . Zašto bi bio nepotrebni prefiks HKK , jeli vrijeđa , jeli se zabranjeno zvati pripadnikom Hrvatskog korpusa , jeli po ustavu postoje tri konst. naroda i jedan su Hrvati (i zašto se klub nebi zvao Hrvatski,jer se misli na klub Hrvatskog naroda u BiH a ne nešto drugo ) .
Evo jedan primjer koji su progurali KKB,FKS,FKŽ,FKVelež a to je grb BiH na svojim dresovima a KKI zastavu RS ili Srbije nemam pojma , ja osobno nemam ništa protiv toga ali to je prvi put da na dresu nekog kluba vidim državni grb te plus što to po propisima nije dozvoljeno ali to od nas nitko nikada nije spomenu jer boli mene neka stvar šta će netko isticati kao svoju vrijednost ali isto tako nitko nema pravo da dira moje vrijednosti a jedna od njih je i ta da je HKK klub Hrvatskog naroda u BiH (varaš se da voliš više od mene moju/tvoju domovinu) . Zar nije nekorektno nekome naturati da mora nositi grb države čiji nije uopće pripadnik recimo kod vas jednom Bajiću,Rakočeviću ili Coplandu i zar bi tebi/vama bilo normalno da Teletović na dresu nosi dvoglavog orla a čovjek je rođeni Hercegovac/Bosanac a recimo igra u Partizanu .

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 11 apr 2010, 14:00

Zato je normalno da svaki igrac koji igra u bilo kojem klubu hrvatskog naroda u BiH (ti si ga tako nazvao), nosi sahovnicu, koju ste ugurali na svaki grb svakog tima... Selimovic je igrao u Zrinjskom i morao da nosi grb koji se sastoji iskljucivo od sahovnice, pa se oko toga nisi bas izjasnio. Eto de mi ti sad fino reci sto vi petljate nesto sto nema veze sa sportom u sportska obiljezja... i nemoj mi molim te pricat o opravdanosti prefiksa hrvatski u imenima klubova, apoteka, supermarketa, i svega sto ima neko ime, to nema nigdje vise na svijetu... a onda si pola posta ispuc'o o tome kako nije stid igrace Veleza da nose grb drzave iz koje im je klub, stvarno za sjest i cudit se... nemam ti ja nista ni protiv SB ni protiv tebe, al nemoj mislit da se nekom mozes prodat za nesto sto nisi, i nemoj nama ovdje podmetat da jesmo nesto sto nismo...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.