znaci... 8 kola je preostalo do kraja prvenstva, i uzimajuci u obzir da treceplasirana ekipa zaostaje vec 7 bodova za borcem i nama, mozemo reci da do kraja prvenstva odluka titule pada izmedju nas i borca. i jedna i druga ekipa imaju po cetiri gostovanja i cetiri domace utakmice, s tim da mi jednu domacu igramo direktno protiv borca (utakmica sezone!!!). znaci, po nepisanom pravilu u nasem fudbalu, i zeljo i borac ce sigurno uzeti sve domace utakmice.
44 + 12 = 56 (zeljo)
44 + 12 = 56 (borac)
u preostale 4 utakmice na strani mi gostujemo: sloboda, velez, sarajevo, leotar
u preostale 4 utakmice na strani borac gostuje: zeljeznicar, sloboda, velez, sarajevo
sto se tice nasih gostovanja, protiv slobode tesko da ce se izvuci povoljan rezultat zbog toga sto se oni bore za opstanak, protiv velez ocekujem otvorenu igru i mislim da tu mozemo izvuci barem 1 ako ne i 3 boda, protiv sarajeva cemo sigurno pobjediti, jer ipak su nam oni nanijeli jedini domaci poraz, a protiv leotara bi se moglo vec rjesiti prvenstvo u nasu korist, a to znaci jedna fina, leprsava i otvorena igra s obje strane... i 1 bod najmanje...
borcevo gostovanje na grbavici ce zavrsiti porazom, jer smo trenutno u takvoj jakoj formi, protiv slobode takodjer ocekujem poraz gostiju, protiv veleza takodjer ocekujem poraz borca, jer velez se nada evropi, a protiv sarajeva, takodjer, zbog toga sto pitanje ko ce ici u evropu mimo nas i borca nece biti rjeseno do zadnjeg kola...
znaci, racunica sljedeca:
zeljo: 56 + 5(7) = 61/63
borac: 56 + 0 = 56
znaci, trebali bi da bez problema uzmemo duplu krunu

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!